TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Costa Rica: Populært reisemål med enestående naturopplevelser

Reiseberetning fra Costa Rica: Populært reisemål med enestående naturopplevelser

04.11.2016
Vis alle innlegg

Har du også en drøm om å reise til Costa Rica? Nedenfor kan du lese om hva Tom opplevde da han var i Costa Rica i mai 2016.

Costa Rica er et av våre mest populære reisemål, og det forstår jeg godt at etter at jeg var på rundreise i Costa Rica i mai 2016. Det lille landet i Mellom-Amerika har så mye variert å by på: tropiske regnskoger, hvite sandstrender, ulmende vulkaner, dyreliv i særklasse, varme kilder, tåkeregnskog, spennende matkultur, spennende aktiviteter m.m.

En reise til Costa Rica vil være preget av flotte naturopplevelser med mange nasjonalparker – faktisk består 27 % av det totale arealet av nasjonalparker eller naturreservater. Selv rundt hovedstaden San José ligger det flere vulkaner. Heldigvis er de fleste vulkanene utdødd, men det hender at de plutselig rører på seg.

På en rundreise i Costa Rica vil man få oppleve landets varierte og fargerike dyreliv. Selv med tett bevokste regnskoger, får man nesten garantert oppleve dyrelivet på nært hold. Her lever karakteristiske frosker i grønne og røde fargenyanser, brølaper, alle slags typer fugler (blant annet den velkjente tukanen), havskilpadder, delfiner, fargerike iguaner, krokodiller og mange flere dyr. Heldigvis fikk jeg sett de fleste av dyrene, men de store kattedyrene – som puma og jaguar – så jeg dessverre ikke denne gangen. Det er ikke umulig å se en jaguar, for ifølge guiden på Mawamba Lodge hadde en gruppe vært heldige en uke før vi kom. Jeg så beviset i form av et bilde på mobilen.

hvite sandstrender, grønne palmer og turkisfarget vann

I tillegg til de mange grønne nasjonalparkene, kan Costa Rica skilte med fantastiske strender. De fleste strendene ligger på stillehavssiden, og her har jeg også valgt å avslutte rundreisen ved Playa Samara på Nicoya-halvøya, og deretter ved Manuel Antonio nasjonalpark lenger sør. Det er en nydelig, hvit sandstrand med grønne palmer og turkisfarget vann. Som oftest ligger strendene i små bukter, så vannet er rolig og barnevennlig.

Jeg hadde valgt å kjøre rundt på egen hånd i leiebil (firehjulstrekker). Det angret jeg absolutt ikke på, siden jeg da var helt uavhengig av hentetidspunkter og selv kunne bestemme når jeg f.eks. ønsket å stoppe for å ta bilder. Det er trygt å kjøre rundt i Costa Rica. Veiene er fine, bortsett fra rett rundt Monteverde, og drivstoffet er relativt billig J GPS fungerer fint og er inkludert i kjør-selv-turene våre.

Et bærekraftig opphold

Til slutt vil jeg nevne samarbeidspartneren vår i Costa Rica. De er veldig profesjonelle, og bærekraft og økoturisme har høyeste prioritet. Dette betyr bl.a. at de bare samarbeider med hoteller som prioriterer bærekraft. Samarbeidspartneren vår har nettopp mottatt den høyeste utmerkelsen innen bærekraftig turisme.

Costa Rica var en flott opplevelse og kan varmt anbefales for den som liker vakker og variert natur, interessant dyreliv og litt god avslapning på vakre strender.

Tom, TourCompass