TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Sri Lanka: Våre 5 badestinasjoner på Sri Lanka!

Reiseberetning fra Sri Lanka: Våre 5 badestinasjoner på Sri Lanka!

05.07.2018
Vis alle innlegg

Sommeren 2018 dro vår reisekonsulent Lea til Sri Lanka sammen med familien, blant annet med sine barn på 3 og 17 år. Nedenfor kan du lese hennes personlige anbefalinger til Sri Lankas badeferiereisemål.

Negombo

Hvis du reiser i perioden desember – april  og juli – august som mellomsesong:

Du skal velge Negombo hvis du gjerne vil ha kort vei til og fra flyplassen, eller besøke hovedstaden Colombo, som ligger ca 1 time unna i bil. Det fantastisk resortert Jetwing Blue**** ligger rett på stranden , samtidig som det ligger i en gate full av små butikker, restuaranter og andre resorts. Det er innebygget barnebasseng i det store bassenget, og de med småbarn kan glede seg over de geniale loungestolene som er plassert midt i barnebassenget. Der kan man nippe til noe kaldt å drikke mens barna bader.

Stranden er desverre ikke en av de beste på Sri Lanka, men den er fortsatt flott, og man kan spise middag og lunsj med tærne i sanda. Det kan til tider være store bølger, og i lav sesongen, fra mai – november, skal det forventes så kraftige bølger, at man ikke kan bade. I denne perioden vil Passikudah eller Trincomalee være den beste.

Hikkaduwa

Hikkaduwa er full av liv, her finner du butikker, restauranter og resorts, de har til og med et diskotek som er åpent fra september til april. Vi bruker resortet Hikka Tranz by Cinnamon****  som tilbyr flotte rom, med en fantastisk  terrasse med havutsikt og en liten lounge sofa. På stranden rett utenfor er det et husrev hvor det svømmer skilpadder hele dagen, jeg så dem selv i lavsesongen, så mon ikke de er der det meste av tiden. Tidlig om morgenen kommer de opp på stranden, hvor man virkelig kan oppleve dem tett på.

Revet, betyr også att man er nødt til å gå et par hundre meter til venstre om man vil bade fra Hikkaduwa stranden, men resortet har en liten bukt til høyre, hvor det er en litt mindre strand som blir skjermet for bølgene, så man kan faktisk bade der året rundt!

Mirissa er total avslapping og strandkos. Paradise Beach Club*** har kun rom med havutsikt og en deilig terrase. Langs stranden er det noen små lokale restauranter med små bord i sanda og lyskjeder i palmene, som gir en behagelig backpacker stemning. Utrolig koslig!  I Mirissa er det 90% sjangse for å se blåhvaler, selv så jeg ca 20 på 2 timer!  Vær oppmerksom på at I lavsesongen er det ekstremt store bølger, og hvalsafarien kan være en heller kvalmende opplevelse, det fikk jeg selv erfare på den hårde måten. Det er dog fortsatt stor sjangse for å se hvalene hvis man likevel bestemmer seg for å ta hvalsafarien i denne perioden, sjøsykepiller får man gratis av personale på båten.

Hvis du reiser fra mai – september:

Passikudah

I Passikudah kan du lene deg tilbake og nyte det lekre resortet og den flotte paradisstranden, som består av én lang strand med resorter. En badeferie i Passikudah betyr at man for det meste oppholder seg på resortet, The Calm Resort & Spa****, og nyter strandlivet.  Man kan f.eks. gå en tur langs stranden og spise på Hotel Amethyst Resort, de har en egen «huskrokodille» i floden ved resortet. Hvis man vil, kan man også finne noen lokale restauranter i området, men man skal ut å lete etter dem, evt ta en tuk tuk, og spørr en av de lokale. Hvis man vil ha litt mer liv i gatene, restauranter og butikker, skal du vurdere Tricomalee i denne perioden istedet for Passikudah.

Trincomalee er vår nye strandestinasjon og var en sand perle! Her kan du forvente luskus på resortet Trinco Blue by Cinnamon****, og total backpacker og rustikk stemning på stranden og i gatene rundt resortet. Her bugner det av lokale restauranter med fersk sjømat og lokale retter, eller coctails og ferske juicer. Unn deg selv noen flotte safarier i all verdens farger, ta på en snorkeltur till Pigeon Island, dra på hvalsafari, eller bare nyt en av de beste strendene i hele Sri Lanka. I perioden mars til august er det hvalsesong, og er man heldig kan man spotte de store blåhvalene fra land. «Swami Rock» er kåret av havforskere verden over,som det beste stedet i verden til å se hvaler fra land.

Pigeon Island er kåret som det det beste snorkle- og dykkestedet i Sri Lanka, og her kan man se korallrev, korallfisk og Black Tips hajer. Man skal dog forvente mange turister, noe som også har påvirket miljøet, da  mange av korallene er døde pga av all turismen. Har man dykkersertfikat, er det mulighet for å komme ut til mer uberørte deler av revet, og der finnes det også større Black Tips!

Lea, TourCompass