TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSafari i Kenya eller Tanzania?

Safari i Kenya eller Tanzania?

10.04.2024
Vis alle innlegg

Leopard i et tre i Samburu nasjonalreservat i Kenya

Valget mellom safari i Tanzania eller Kenya er i utgangspunktet et valg mellom to fantastiske eventyr.

Begge de østafrikanske landene har et storslått dyreliv, flotte landskaper og unike kulturer.

Men avhengig av hva du forventer av safarien er det mulig at ett av landene er en bedre match enn det andre.

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på forskjeller og likheter mellom safari i Tanzania og safari i Kenya for å hjelpe deg med å bestemme hvilket reisemål som passer alle best til ditt neste eventyr.

En rask oversikt: Tanzania vs. Kenya

Tanzania Kenya
Nasjonalparker og viltreservater Serengeti,
Ngorongoro-krateret,
Kilimanjaro,
Tarangire,
Nyerere
Masai Mara,
Amboseli,
Tsavo,
Samburu,
Lake Nakuru
Dyrelivet Great Migration,
The Big Five
Great Migration,
The Big Five,
The Special Five
Andre aktiviteter Bestigning av Kilimanjaro,
Besøk på masai-lodge,
Zanzibars strender
Storbyeventyr,
Kulturelle opplevelser,
Badeferie ved Diani Beach
Den beste reisetiden Fantastisk safari året rundt. Reis fra juni til oktober for å oppleve den tørre perioden og fra februar til mars for å oppleve kalvingen Fantastisk safari hele året. Reis fra juni til oktober for å oppleve den tørre perioden og The Great Migration
Badeferie Zanzibars vakre strender, historiske Stone Town Den hvite sanden og det klare vannet ved Diani Beach

Landskaper

Safari-jeep-kjøring i landskapet i Tanzania

Tanzania og Kenya er naboland i Øst-Afrika og begge landene er del av det storslåtte Serengeti-Mara-økosystemet. Det er et økosystem som muliggjør et unikt mangfold av planter og dyr.

Tanzania er berømt for sine store naturområder. De omfatter den ikoniske nasjonalparken Serengeti, kjent for sine endeløse sletter, det fantastiske Ngorongoro Conservation Area med sin unike natur, majestetiske Kilimanjaro, den store nasjonalparken Nyerere (tidligere Selous Game Reserve) og den naturskjønne nasjonalparken Tarangire. Disse landskapene skaper bakgrunnen for noen av verdens mest spektakulære dyreopplevelser.

Kenya er velsignet med Masai Mara National Reserve med noen av Afrikas mest storslåtte solnedganger, nasjonalparken Amboseli med en fantastisk utsikt til Kilimanjaro, det tørre, karrige landskapet i Samburu, den store villmarken i Tsavo og neshornparadiset ved Lake Nakuru. Alle disse naturområdene kan by på unike safariopplevelser.

Konklusjon: Både Tanzania og Kenya har flotte landskaper. Valget ditt avhenger av dine personlige preferanser, f.eks. om du foretrekker safari på Serengetis vidstrakte sletter eller i de tørre, karrige landskapene i Samburu.

Dyrelivet

Kvinner på safari ser på elefanter i Tanzania

Den åpne grensen mellom Tanzanias Serengeti og Kenyas Masai Mara gjør det mulig for dyrene å vandre fritt mellom landene, så det er unike muligheter til å se dem begge steder.

Great Migration

Gnu som prøver å krysse Mara-elven i Kenya

The Great Migration er et høydepunkt i begge landene, men den finner sted til ulike tider.

I Tanzania skjer migrasjonen hovedsaklig fra november til juli. Det gir mulighet til å overvære kalvingen i februar og mars, og fra slutten av mai til juli foregår migrasjonen nær leirene våre i den sentrale og vestlige delen av Serengeti. I Kenyas Masai Mara finner de dramatiske krysningene av Mara-elven sted mellom juli og oktober.

The Big Five

Løve som ser ut i horisonten på Serengeti-slettene i Tanzania

På begge reisemålene har du meget gode muligheter til å møte The Big Five, og mange parker i begge landene gir deg muligheten til å komme nær innpå minst fire av The Big Five. Det er neshornet som er vanskeligst å få øye på.

I Tanzania kan du – hvis du er heldig – møte alle The Big Five i Ngorongoro-krateret. I Kenya har du størst sjanse til å se alle i Masai Mara, men du trenger litt flaks for å treffe neshornet.

I begge landene kan du øke sjansene dine ved å kombinere besøk i flere forskjellige parker, for eksempel med safari i både Masai Mara OG Lake Nakuru eller Serengeti OG Ngorongoro.

Andre dyr

Pelikaner i Naivasha-sjøen i Tanzania

I Tanzania kan du oppleve dyr i et stort antall, spesielt i Serengeti, og i tillegg til den imponerende gnumigrasjonen (Great Migration) kan du glede deg til et imponerende antall fuglearter, sjiraffer, flodhester, hyener og mange flere dyr.

Kenya er kjent for krysningen av Mara-elven i forbindelse med The Great Migration, sitt mangfoldige fugleliv og muligheten til å se sjeldne dyrearter, som The Special Five, i Samburu-regionen og det svarte neshornet i Lake Nakuru.

Konklusjon: Både Tanzania og Kenya gir deg flotte muligheter til å oppleve et enestående dyreliv. I siste instans kan valget avhenge av den eller de spesifikke naturopplevelsene du ønsker deg mest, som The Great Migration eller å se neshorn eller The Special Five.

Aktiviteter i tillegg til safari

Masaier i Osiligilai Maasai Lodge i Kenya

I Tanzania har du en enestående mulighet til å bestige Kilimanjaro og bli kjent med masaienes fascinerende kultur.
Et besøk i Osiligilai Maasai Lodge er en stor kulturopplevelse. Her får gjestene mulighet til å leve side om side med masai-folket og lære om deres tradisjoner og levemåte, samtidig som de har alle de fasilitetene de trenger under oppholdet, f.eks. en varm dusj, toaletter, svømmebasseng og fantastisk mat.

I Kenya kan du få kulturopplevelser hos Masai- og Samburu-stammene, og et opphold i Nairobi kan inkludere besøk på Karen Blixen-museet eller en middag på den verdensberømte restauranten Carnivore.

Konklusjon: Det du er mest interessert i å oppleve i tillegg til dyrelivet, f.eks. kulturopplevelser eller andre interessante aktiviteter, kan påvirke om valget faller på Tanzania eller Kenya.

Når er den beste tiden å dra på safari?

Sebraer står i vannet i et naturreservat i Kenya

For oss er det aldri en dårlig tid å dra på safari. For uansett når du reiser kan du være sikker på å komme hjem med fantastiske natur- og dyreopplevelser i bagasjen.

Mange mener at de tørre periodene i både Tanzania og Kenya er blant de beste tidene i året for safari. For da er været “best”, dvs. at det regner minst. Når det er tørt, samles dyrene ofte rundt vannhull, og det gjør det lettere å få øye på dem. Begge land har to tørre perioder, i januar–februar og fra juni til oktober. I Kenya faller den sene tørre perioden også sammen med muligheten til å se den dramatiske krysningen av Mara-elven, en del av The Great Migration.

Men det er også fordeler ved å reise i lavsesongen (vanligvis i de regnfulle periodene), for da er det færre besøkende og du kan få mer “personlige” dyreopplevelser.

Konklusjon: Selv om mange anser de tørre periodene som de beste reisetidene for safari både i Tanzania og Kenya, er det fordeler ved å reise utenfor disse periodene, blant annet muligheter for unike opplevelser og mindre trengsel.

Badeferie: Zanzibar vs. Mombasa

Lang brygge på Zanzibar

Etter en spennende safari er en badeferie den perfekte måten å komme ned i gir på.

Zanzibar i Tanzania og Diani Beach nær Mombasa i Kenya kan begge gi deg flotte strandopplevelser, men hvert badeferiereisemål har sin unike sjarm.

På Zanzibar får oppleve en tropeøy, og du kan besøke den historiske byen Stone Town. I Kenyas Diani Beach kan du kombinere badeferien med storbystemningen i Mombasa. Les vår sammenligning av de to strandreisemålene i vårt blogginnlegg “Mombasa eller Zanzibar”.

Konklusjon: Uansett om du foretrekker de historiske og kulturelle opplevelsene på Zanzibar eller det livlige strandmiljøet i Diani Beach: begge disse reisemålene gir deg en perfekt avslutning på det afrikanske safarieventyret.

Så hvilket land er best til safari? Tanzania eller Kenya?

Uansett om du velger Tanzania eller Kenya til safarieventyret ditt: du er garantert uforglemmelige opplevelser i begge disse landene.

Vurder hva som er viktigst for deg. Er det spesifikke dyreopplevelser, kulturopplevelser eller landskaper? Bruk gjerne denne sammenligningen for å bestemme deg for ditt neste safarireisemål. Ring til oss hvis vi skal hjelpe deg med å velge.

Men vi lover deg et eventyr for livet, uansett hvor du ender opp.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende