TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Rio, Iguazú og badeferie

Opplev verdens største vannfall Iguazú, den pulserende storbyen Rio de Janeiro og kolonitidshistorie i Paraty. Avslutt reisen din med avslapning på den idylliske ferieøya Ilha Grande.

Rio, Iguazú og badeferie
Rio, Iguazú og badeferie
14 dager
ForsideLatin-AmerikaBrasilRio, Iguazú og badeferie

Rio, Iguazú og badeferie

Opplev verdens største vannfall Iguazú, den pulserende storbyen Rio de Janeiro og kolonitidshistorie i Paraty. Avslutt reisen din med avslapning på den idylliske ferieøya Ilha Grande.

ForsideLatin-AmerikaBrasilRio, Iguazú og badeferie
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Foz do Iguaçu og hjem fra Rio de Janeiro med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro
 • Transport fra flyplassen i Foz do Iguaçu og Rio til hotellet ditt
 • Minibuss (og båt) fra Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flyplassen i Rio
 • 11 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Individuell rundreise der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Velkomstmøte i Foz do Iguaçu
 • Iguazúfallene både fra den brasilianske og argentinske siden
 • Byrundtur i Rio, inkl. tur til Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
 • Byrundtur i Paraty
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

På denne reisen opplever du Brasils unike natur ved de imponerende Iguazúfallene. Du besøker både den brasilianske og argentinske siden av vannfallene for å få den ultimative opplevelsen.

En reise til Brasil er ikke fullendt uten et besøk i den fantastiske byen Rio de Janeiro! Om det er befolkningens smittende livsglede, musikken og dansen, utelivet på Copacabana og de mange andre smukke vakre strendene eller utsikten fra toppen av Corcovado-fjellet som gir byen denne helt spesielle stemningen, får du nå anledning til å bedømme selv.

Neste stopp på reisen er den hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der du får en spennende innsikt i Brasils historie. De brosteinsbelagte gatene og hvitkalkede husene med fargerike vinduskarmer tar deg virkelig med på en reise tilbake i tiden.

Reisen avsluttes med avslapning på øya Ilha Grande som har en av Brasils flotteste paradisstrender, Lopes Mendes.

Derfor skal du velge denne reisen

 • La deg imponere av Iguazú-vannfallenes imponerende vannmasser, både fra brasiliansk og argentinsk side
 • Føl storbyens rytme og sjarm i sambaens hovedstad, Rio de Janeiro
 • Besøk den hyggelige og fargerike byen Paraty, og få vite mye interessant om Brasils kolonitidshistorie
 • Slapp av på den vakre øya Ilha Grandes fantastiske uberørte strender

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går mot Foz do Iguaçu i Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Foz do Iguaçu – velkomstmøte - Iguazu-vannfallene (Brasil)

Foz do Iguaçu er utgangspunktet for turer til de fantastiske Iguazú-vannfallene. Faktisk består Iguazú av 275 større og mindre fosser som strekker seg over nesten 2,7 km og har en høyde på mellom 60 og 82 meter. Vannfallene ble i 1984 oppført på UNESCOs verdensarvliste. For å få den ultimative opplevelsen av vannmassene får du se vannfallene både fra den brasilianske og argentinske siden.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. For å gi deg den beste starten på din reise i Brasil kommer vår samarbeidspartner til hotellet ditt for å avholde et lite velkomstmøte på ca. 30-60 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om Brasil.

Om ettermiddagen skal du skal på tur til den brasilianske siden av vannfallene.

Det er fra den brasilianske siden at du har den flotteste panoramautsikten over vannfallene. På små stier går du ut til en utsiktsplattform, og herfra vil dette naturens underverk fascinere både deg og kameraet ditt.

Vannfallene ligger midt i en tropisk regnskog, og guiden forteller deg om områdets unike flora og fauna. Du kan heller ikke unngå å bli kjent med de nysgjerrige nesebjørnene som alltid er på jakt etter litt matrester fra de mange besøkende.

Dag 3: Iguazúfallene (Argentina)

I dag får du beundre vannfallene fra den argentinske siden. Du blir hentet på hotellet ditt og krysser Tancredo Neves-broen over Iguazú-elven som danner en naturlig grense mellom Brasil og Argentina.
Et tog kjører deg ut til den største og mest kjente fossen, Garganta del Diablo, eller Djevelens gap. Herfra går du på gangbroer ut til den mest imponerende delen av vannfallene. Her er suset fra vannmassene øredøvende, og vannspruten vil nok muligens gjøre deg vanske våt. Men det er en helt ubeskrivelig opplevelse å stå her, midt blant naturens voldsomme krefter.

OBS: Husk å ta med deg passet ditt i dag, for du krysser grensen til Argentina.

Pga. kraftig regn i oktober 2023 ble gangstien ut til Djevelens gap skadd, og renoveringsarbeidet med den nye stien forventes ikke å være ferdig før rundt oktober/november 2024. I denne perioden arrangeres det fotturer til andre deler av vannfallene, og det er fremdeles en helt fantastisk opplevelse å besøke vannfallene fra den argentinske siden.  

Dag 4: Fly fra Foz do Iguaçu til Rio de Janeiro

Etter frokost flyr du fra Foz do Iguaçu til Rio. På flyplassen blir du hentet av en engelsktalende guide som kjører deg til hotellet ditt. Det ligger like ved den verdensberømte stranden Copacabana.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5: Byrundtur i Rio

Nyt en rolig morgen i Rio, for det er ikke planlagt noen aktiviteter før om ettermiddagen.

Du kan slappe av på stranden, hoppe i bølgene eller gå en tur langs den travle strandpromenaden ved strendene Copacabana og Ipanema, der Rios innbyggere, som kalles cariocas, gjerne spaserer, løper og sykler.

Ved middagstid får du oppleve noen av Rios høydepunkter på en interessant byrundtur. Turen går først til de hyggelige kvartene Santa Teresa og Lapa, der spesielt mange kunstnere har slått seg ned. I Lapa besøker du den flotte, fargerike Selaron-trappen som ble et livsverk for den berømte chilenske kunstneren Jorge Selaron. Trappen er laget av gammelt porselen Selaron samlet i løpet av livet sitt og lagde flotte mosaikker av.

En av Rios største attraksjoner er den 38 meter høye Kristus-statuen, som fra toppen av Corcovado-fjellet vokter over byen. Statuen er kåret til et av verdens syv nye underverk. Her oppe har du en fantastisk panoramautsikt over nasjonalparken Tijuca, Guanabara-bukten og Rios praktfulle strender. Lunsj er ikke inkludert på denne turen, men det er mulig å kjøpe en sandwich og andre snacks underveis.

Turen avsluttes med et besøk på det 396 meter høye fjellet Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. Du kommer til toppen av fjellet med to svevebaner over Rios kyst. Også herfra har du en spektakulær utsikt over denne fantastiske byen mens solen synker stille ned bak fjellene.

Du er tilbake på hotellet ditt ved 19.00-20.00- tiden, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 6: Rio de Janeiro på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i Rio, men du har også mulighet til å kjøpe spennende utflukter hjemmefra. Du kan f.eks. bli med bak kulissene til det store karnevalet, oppleve byen fra sykkelsetet eller bli med en guide ut for å oppleve byens livlige natteliv.

Dag 7: Rio de Janeiro på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Rio. Du kan velge å slappe av på stranden eller kjøpe ekstrautflukter der du har muligheten til å oppleve enda mer av hva denne eventyrlige byen har å tilby.

Dag 8: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty

Kontrasten er stor når du kommer fra den travle storbyen Rio til den hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der livet går i et rolig tempo. Du blir hentet på hotellet ditt i Rio om morgenen, og turen til Paraty tar ca. 4-5 timer.

Om ettermiddagen tar en lokal guide deg med rundt i byens sentrum og forteller deg mye interessant om byens historie. I kolonitiden var Paraty under portugisisk herredømme, og det var en viktig havneby der både gull, edelstener, sukker, kaffe og slaver blev inn- og utskipet. At byen en gang har vært meget velhavende ser du tydelig på de brosteinsbelagte gatene og vakre bygningene og kirkene.

Dag 9: Paraty på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i hyggelige Paraty. Kanskje er du ennå ikke ferdig med å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene med sine mange små butikker og kafeer.

Du kan også kjøpe en båttur i Paraty-bukten og besøke deilige strender og idylliske øyer eller bli med på en tur ut i Paratys omliggende regnskog, der du får se flotte fosser, kan lære mer om det berømte og beryktede ”gold trail” og smaker på det brasilianske brennevinet cachaça, som blant annet brukes i Brasils nasjonaldrink, caipirinha.

Dag 10: Paraty - Ilha Grande

Gled deg til å slappe av de siste dagene på den frodige, idylliske paradisøya Ilha Grande. Her finner du fantastisk, uberørt natur og mer enn 100 vakre strender. Den kuperte øya er 193km2 stor, og det høyeste punktet, Pico da Pedra D’Água, ligger 1.031 meter over havets overflate. Nesten 90 % av øya er enten naturreservat eller nasjonalpark for å bevare områdets unike plante- og dyreliv. Etter frokost blir du kjørt til havnebyen Angra Dos Reis, og der tar du båt over til øya, en tur på ca. 1,5 time. Ved ankomst til øyas største by, Vila do Abraão, er det en kort gåtur på 10–15 min. til hotellet. En bærer fra hotellet vil være der for å ta imot deg og bære bagasjen din, samt vise deg veien til hotellet.

Det finnes ingen veier på øya, så all transport foregår til fots, med sykkel eller båt.

Overnatting:
Dag 11: Ilha Grande på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Der er mange forskjellige vandreruter på øya, og du må ikke gå glipp av en oppdagelsesferd på den frodige øya der du kan nyte den enestående naturen. Hvis du er heldig, får du øye på eksotiske fugler, brøleaper og kanskje til og med et dovendyr.

En populær fottur går til øyas aller vakreste og mest populære strand, Lopes Mendes. Denne hvite sandstranden med sitt asurblå vann er kåret til en av Brasils beste. Du kan kun komme dit til fots eller med båt. Denne utflukten kan kjøpes hjemmefra.

Dag 12: Ilha Grande på egenhånd

Dagen i dag er også til fri disposisjon. Her på øya kan du prøve deg på mange ulike vannsportsaktiviteter, som f.eks. kajakkpadling, dykking og snorkling.

Hjemmefra kan du kjøpe en båttur til den praktfulle Blå lagune, der du kan bade og svømme med fargerike fisk i det klare vannet.

Dag 13: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter

Nå er reisen din kommet til veis ende, og det er blitt på tide å si farvel til denne idylliske øya. Du tar båt tilbake til fastlandet og kjører med minibuss til flyplassen i Rio, der hjemreisen starter. Transporttiden er ca. 5 timer.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Brasil.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål