TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideParadisøya Nusa Penida

Paradisøya Nusa Penida


Her venter det en fantastisk dag med både underjordiske templer i kalksteinsgrotter og lokalt folkeliv i en utemmet dramatisk natur og den avsidesliggende Atuh-stranden med en enestående vakker beliggenhet.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til havnen, der du drar ut på den ca. 60 minutters forfriskende turen i speedbåt til paradisøya Nusa Penida. Første stopp på øya er det underjordiske hinduistiske Goa Giri Putri-tempelet, som du får adgang til gjennom en smal sprekk i kalksteinsklippene, der kun én om gangen kan passere. Mange balinesere tar turen hit for å gjennomgå hele renselsesprosessen ved de 20 stasjonene i den imponerende store hulen med plass til 5000 mennesker. Turen går videre til landsbyen Semaya, der dyrking av tang fremdeles er en viktig inntektskilde for landsbyen. En lokal vert forteller om prosessen, og hvis du har lyst, får du mulighet til å prøve deg på både tørking og evt. planting av tangen, avhengig av tidevannet.

Heretter kan du nyte en vakker kjøretur med fantastiske landskaper til den lille landsbyen Tangland, der du møter en mannlig batikkvever. Tradisjonelt er det kvinner som vever batikk, men denne mannen har også tatt opp forfedrenes arv. Spis en lokal snack mens du lytter til hans fascinerende historier og lærer mer om fremstillingen av batikk: fra vev til farging og helt til de flotte stoffene er ferdige.

Nå venter det avslapning ved den vakre stranden Atuh. Den har en perfekt, avsidesliggende beliggenhet i en liten bukt. Denne idylliske hvite sandstranden er omgitt av høye, bratte klipper med frodig vegetasjon som står i sterk kontrast til det turkisblå havet. Rett utenfor stranden kan du se elefantklippen som rager opp av havet. Turen ned til stranden går på bratte steintrapper. På stranden er det tid til å spise en lett lunsj på et av de små spisestedene, sole seg, svømme, snorkle og ta massevis av flotte bilder. Etter en deilig dag går turen tilbake til hotellet ditt, først med speedbåt og deretter med bil.

Lunsj er inkludert.

Varighet: ca. 10 timer

Merk! Denne utflukten er ikke egnet for gjester med kneproblemer, for trappene ned til Atuh-stranden er bratte. Barn må være minst 12 år for å kunne delta.

Denne turen er kun for TourCompass’ egne gjester.

Vi anbefaler at du bestiller denne turen samtidig med at du bestiller reisen.

Pris:
Per person fra:  1.670 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14