TRYGGHETSGARANTI - LES MER
9 dager

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Opplev essensen av Japan med de to viktigste kulturelle byene: Tokyo og Kyoto. Kontrastene mellom det ultramoderne og de gamle, vakre tradisjonene kan gjøre de fleste målløse av begeistring.

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
9 dager
ForsideAsiaJapanKyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Opplev essensen av Japan med de to viktigste kulturelle byene: Tokyo og Kyoto. Kontrastene mellom det ultramoderne og de gamle, vakre tradisjonene kan gjøre de fleste målløse av begeistring.

ForsideAsiaJapanKyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Osaka og hjem fra Tokyo
 • Transfer med buss fra Osaka flyplass til hotellet i Kyoto
 • Guideservice ved ankomst til Osaka flyplass
 • Transfer med buss fra hotellet i Tokyo til flyplassen i Tokyo
 • Togtur med Shinkansen fra Kyoto til Tokyo
 • Elektronisk IC-togkort med 4500 JPY i Tokyo
 • 7 netter på turistklassehoteller med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 2-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Følgende utfluktspakke:

 • Guidet tur i Kyoto med Sølvpaviljongen (Ginkakuji), Filosofstien i Higashimaya-tempelområdet og templet Kiyomizu-dera
 • Guidet halvdagstur i Tokyo til Shibuya, Takeshita Dori og Tokyo Metropolitan Government Building
 • Guidet heldagstur i Tokyo til Meiji-helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji-templet, båttur på Sumida-elven og Hamarikyu-parken

REISEN KORT & GODT

På denne reisen får du oppleve selve essensen av Japan. Fra den gamle hovedstaden Kyotos historie og rotfestede kultur preget av respekt, sirlig orden og gamle tradisjoner til den hypermoderne hovedstaden Tokyo med Keiserpalasset, mangakultur og megarike innbyggere i Ginza-området. Kyotos godt bevarte bybilde med lave, tynnveggene trehus med skyvedører gir et godt inntrykk av fortidens Japan, mens du i Tokyo vil oppleve megajernbanestasjoner, moderne arkitektur og skyskrapere.

I Kyoto opplever du to av byens største severdigheter: Sølvpaviljongen Ginkakuji og den vakre tempelbygningen Kiyomizu, som begge er UNESCO verdensarvsteder. De mange helligdommene, tehusene og paviljongene innhyller Kyoto i en spesiell historisk atmosfære. Samtidig ser du vakre hager og vannløp overalt.

På guidede turer i Tokyo får du et innblikk i det moderne Japan, med trendsettende ungdommer, neonskilt, alt tenkelig (og utenkelig) innen elektronikk og et supereffektivt transportsystem. Samtidig opplever du lommer av gammel historie og kultur som byens borgere passer ekstra godt på, for eksempel de flotte og meget godt besøkte parkene og Sensoji-tempelet.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever essensen av Japan, kort og godt, i ultramoderne Tokyo og den tradisjonsrike kulturen i Kyoto med de vakreste templer og helligdommer. Høyhastighetstoget Shinkansen er inkludert
 • I metropolen Tokyo blir de fleste imponert av den toppmoderne byen med verdens største fotgjengerovergang – Shibuya-krysset
 • Nyt synet av maikoene i tradisjonelle kimonoer som med raske trinn går gjennom de smale gatene i Kyotos Geisha-kvartal
 • Forleng turen med frisk luft i vakre Hakone nasjonalpark med Mount Fuji og opphold i tradisjonelle Ryokan med bad i varme kilder (onsen)

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Osaka – transfer til Kyoto

Etter ankomst går du gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter en velkomstguide fra vår samarbeidspartner med et skilt med navnet ditt på.

Velkomstguiden følger deg til transferbussen som kjører deg til hotellet ditt i Kyoto. Vær oppmerksom på at velkomstguiden ikke blir med på bussen.

Når du kommer til hotellet, vil du få en velkomstpakke med togbilletten fra Kyoto til Tokyo og IC-togkort til Tokyo. Det er et elektronisk reisekort til tog og busser, og 4500 JPY er allerede påfylt. Det er enkelt å sette flere penger på kortet hvis du trenger det.

Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon til å oppleve Kyoto.

Kyoto er en helt fantastisk by, med en rik historie som har hatt, og fremdeles har, stor innflydelse på den japanske selvoppfattelsen. I mer enn 1000 år, helt frem til 1868, var Kyoto Japans hovedstad. I byen er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger, og det er også mange universiteter her. I dag har byen 17 bygninger på UNESCOs verdensarvliste. I Kyoto er den japanske kulturarven høyst levende, og geishaområdene med skoler og tehus er ikke laget for turistenes skyld. Byen har en overskuelig størrelse, og det er enkelt å finne frem. Med 1,5 millioner innbyggere er Kyoto også en av Japans ”mindre byer”!

Dag 3: Guidet halvdagsutflukt i Kyoto

I dag skal du på en 5 timers guidet tur besøke tre av Kyotos store severdigheter: det vakre og ikoniske UNESCO verdensarvstedet Ginkakuji, den berømte Filosofstien og Kiyomizu-dera. Turen foregår til fots, så ta på deg gode sko.

Guiden henter deg på hotellet, og først går turen til Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Zen-templet ble opprinnelig bygd som en shoguns private villa, og det er omgitt av et fantastisk vakkert hageanlegg. Spesielt steinhagen er berømt. Veien opp til Ginkakuji er smal og veldig hyggelig, med mange kafeer og små butikker. Vanligvis er det også mulig å kjøpe en tur med rickshaw.

Deretter vandrer du på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-distriktet. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringstiden, Sakura, er dette et spesielt populært sted.

Siste stopp på dagens utflukt er templet Kiyomizudera, som ligger på en bakketopp. Den imponerende og vakre tempelbygningen er 3 etasjer høy, bygget av tre og uten en eneste spiker. Templet har en stor terrasse, og herfra er det en fenomenalt flott utsikt over Kyoto.

Dag 4: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten blir vanskelig å velge!

Kanskje du har lyst til å leie en sykkel og dra på oppdagelse langs Kyotos utallige vannløp? Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var også her tilgangen til vann utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er utvidet med hundrevis av kanaler. Du finner også utallige kilder og hagedammer. Overalt ser du frodige trær og busker som også gir velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne blomster, gjør vannet byen ekstra vakker.

Du kan vandre rundt i gatene og suge til deg nye inntrykk. Du vil raskt oppdage at det er mange japanske turister i Kyoto, og en av de tingene som er populært her er å kle seg ut i tradisjonell kimono for en dag – både for menn og kvinner. Det er et fargerikt skue, og interessant nok trives også mange unge mennesker godt i kimono.

Der er selvfølgelig også mange severdigheter du ikke så på turen i går. Det gjelder f.eks. helligdommen Fushimi Inari, som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner noe som ligner på en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt spesiell stemning over dette stedet med de nesten 10.000 oransjerøde portene.

En annen severdighet du bør få med deg er gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos mest kjente bygning. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot en liten sjø, og det er et flott syn når lyset faller på bygningen slik at den speiler seg i sjøen.

Kyoto er kjent i hele Japan for sin matkultur. Derfor finner du mange gode restauranter og innholdsrike matmarkeder her, for eksempel Nishiki. Vi anbefaler å bli med på kokkeskole.

Dag 5: Fra Kyoto til Tokyo med Shinkansen – guidet tur i Tokyo

I dag legger du kulturbyen og Japans hjerte, Kyoto, bak deg. Med tog reiser du til Tokyo, byen som regnes for å være Japans hjerne.

Du må komme deg til Kyoto Station på egen hånd. Der skal du ta høyhastighetstoget Shinkansen. Vi anbefaler at du på stasjonen i Kyoto kjøper en “Bento-box”, Japans svar på en matpakke. De fås i alle varianter og er en god lunsj på toget.

Det er en opplevelse å kjøre tog i Japan. Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Når du så er nede på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Toget stopper virkelig få cm fra markeringen. Der er nemlig malt tegn på perrongen som viser togets lengde og hvor vognene befinner seg, f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene kjører meget presist overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt, det er det viktigste samtaleemnet på toget og blir til og med nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

Der er 514 km fra hovedjernbanestasjonen i Kyoto til Tokyo. Den strekningen tilbakelegger Shinkansen på litt over 2 timer.

Når du ankommer Tokyo venter guiden din på perrongen og følger deg til hotellet. Dere tar metroen fra stasjonen til hotellet, og her bruker du det IC-kortet du fikk utlevert på velkomstmøtet på dag 2.

Når du har sjekket inn på hotellet er det om ettermiddagen guidet byrundtur i det moderne Tokyo. Den guidede halvdagsturen starter i Shibuya. Shibuya er kjent for flere ting: 1) som livlig shoppingområde for mote og motetilbehør, 2) som hjemsted for nye trendsettende motedesignere og ny trendsettende underholdning samt ikke minst for 3) Tokyos mest kjente og fotogene gatekryss, som tusenvis av travle mennesker krysser når det er grønt for gående og rødt for kjørende fra alle retninger.

Heretter går turen til Harajuku, et annet av Tokyos motemekkaer. En av de berømte gatene i Harajuku-området er Takeshita Dori, som med sine sidegater utgjør teenage-kulturens høyborg. Her kan du se mennesker, de fleste av dem unge, iført meget fargerike klær og en mote der det meste er tillatt, men antrekkene er likevel meget tekkelige.

Dagen avsluttes med det store overblikket – fra utsiktsetasjen i 202 meters høyde i Tokyos Metropolitan Government Building. I klart vær kan man se helt til Fuji-fjellet.

Dag 6: Guidet heldagsutflukt i Tokyo

I dag venter en guidet heldagsutflukt i Tokyo. Guiden din henter deg på hotellet, og deretter går turen til Meiji-helligdommen. På denne turen brukes det offentlige transportsystemet, slik at det blir enklere å komme seg rundt i byen.

Meiji-helligdommen ble oppført for å ære keiser Meijis minne. Helligdommen ligger midt i Tokyo, i en stor skoglignende park. Før man kommer frem til helligdommen går man gjennom 2 meget store shintoporter. Helt fremme ved helligdommen hersker der en høytidelig ro, en stor kontrast til det hektiske bylivet like utenfor. Dette er et meget populært sted å holde tradisjonelt bryllup, og dey er gode muligheter til å se både shintoprester, brudepar og bryllupsgjester.

Fra Meiji går du til gaten Omotesando, Tokyos versjon av 5th Avenue eller Champs-Élysées. Det er her de internasjonale motemerkene har sine butikker. Her vil du oppleve at personalet følger kundene helt ut på gaten og bukker dypt når kunden går videre på sin ferd. Det dype bukket er et klassisk japansk uttrykk for stor respekt.

Turen går videre til Asakusa, Tokyos gamle bydel. Her finnes det fremdeles noen gamle bygninger, og i dette området finner du ingen store høyhus. I tillegg til den hyggelige stemningen i gatene og stredene er den viktigste severdigheten her Sensoji. Det er Tokyos eldste tempel, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å brenne røkelsespinner. Nakamise er den lange gågaten med suvenirbutikker og matboder som fører opp til Sensoji-tempelet. Her er det alltid liv og røre, og du vil oppleve kvinner, par og noen ganger hele familier iført tradisjonelle kimonoer. De er på vei for å tenne røkelsespinner og vifte hellig røyk på seg i håp om å bli kvitt sykdom, få hell i livet, få et barn eller kanskje noe helt annet.

Fra Sensoji er det en kort gåavstand til Sumida-elven. Her skal du på båttur for å se Tokyo fra vannsiden. Underveis passerer du berømte bygninger, bl.a. Asahi Super Dry-hovedkvarteret, og de legendariske 12 broene, som arkitektonisk og fargemessig er meget forskjellige.

Du forlater båten ved Hamarikyu-hagen, en park som ligger sentralt i Tokyo og vender ut mot Tokyo-bukten. Interessant er det at denne parken inneholder saltvannssjøer der vannspeilet stiger og faller med tidevannet. Parken er fra Edo-tidens begynnelse, rundt år 1600, og kontrasten til det moderne Tokyos skyline av skyskrapere rett bak parken er et flott symbol på det moderne Japan. I et av tehusene i parken kan du kjøpe en kopp dampende ”matcha”, grønn te.

Du er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Dag 7-8: Tokyo på egenhånd, mulighet for å kjøpe tilleggsutflukter

Dagene er til fri disposisjon.

Tokyo har utrolig mye å by på. Keiserpalasset og broen Niju-bashi over vollgraven er en av Tokyos mest berømte severdigheter. Ikke langt fra palasset og parken ligger Ginza-kvarteret, der eiendomsprisene per kvadratmeter er verdens høyeste og de superrike bor. Her finner du alt du kan ønske deg av kafeer, barer, restauranter og shoppingsentre.

I bydelen Akihabara finner du alt det hjertet kan begjære innen elektronikk. Butikk etter butikk handler med elektronikk. I løpet av de senere årene er bydelen også blitt kjent som et sentrum for otaku-kulturen og manga-fans. Det er også her du kan få den helt spesielle opplevelsen å gå på ”maid café”, der personalet er kledt som tegneserie-servitriser.

Dag 9: Hjemreise fra Tokyo til Norge

Dagen er til fri disposisjon til transfer til flyplassen. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du flyr til Norge. Der kan være mellomlanding(er) underveis.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Frisk luft og opplevelser i Hakone nasjonalpark
2 netter

Gi deg selv et avbrekk fra bylivet i Tokyo og avslutt reisen din med en forlengelse til naturskjønne Hakone som ligger 84 km sørvest for Tokyo og er en del av Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark. Området er kjent for sine onsen-bad og ikke minst sin fantastiske natur, samt utsikten til den 3.776 meter høye storslagne vulkanen Mt. Fuji.

Inkludert i prisen er en to-dagers utfluktsbillett, det såkalte Hakone Freepass, som gir deg ubegrenset adgang til busser, tog og kabelbaner i Hakone. Du får også gratis adgang til noen av Hakones mest populære attraksjoner. Så du kan selv bestemme hva du vil bruke tiden i dette flotte området til. Kanskje vil du ta en tur med en av kabelbanene i Hakone og nyte utsikten over Owakudani-dalen, bedre kjent som Den store, kokende dal? Eller hva med en båttur på kratersjøen Ashi? Mulighetene er mange, så det er bare å utnytte dem på beste måte.

Kvelden kan du med fordel tilbringe i hotellets onsen-bad, der det varme, mineralholdige vannet som er oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området vil løsne eventuelle muskelspenninger og gi deg ny energi.

Dette er en avslappende forlengelse som gir deg interessante og behagelige opplevelser i Japans imponerende og flotte natur.

Forlengelsen inkluderer 1 natt på hotell med halvpensjon i Hakone, 1 natt på hotell med frokost i Tokyo, tog mellom Tokyo og Hakone samt 2-dages utfluktsbillett til bruk i Hakone nasjonalpark.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål