TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Kina

Drømmer du om å oppleve Kina, men har begrenset tid til rådighet? Da er denne litt kortere rundreisen perfekt for deg. Du får oppleve 3 enestående UNESCO-verdensarvsteder og Shanghais enorme kontraster.

Et streif av Kina
Et streif av Kina
11 dager
ForsideAsiaKinaEt streif av Kina

Et streif av Kina

Drømmer du om å oppleve Kina, men har begrenset tid til rådighet? Da er denne litt kortere rundreisen perfekt for deg. Du får oppleve 3 enestående UNESCO-verdensarvsteder og Shanghais enorme kontraster.

ForsideAsiaKinaEt streif av Kina
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Transfer fra og til flyplasser med kinesisktalende sjåfør
 • Togreise med høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an og fra Xi’an til Shanghai
 • 9 netter på 4-stjerners hoteller
 • 9 x frokost (dag 3-12)
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter med kinesisktalende sjåfør
 • Utflukter foregår med offentlig transport og i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 2-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Beijing med Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Kullhøyden
 • Den kinesiske mur
 • Det muslimske kvarter i Xi’an
 • Terrakottahæren
 • Byrundtur i Shanghai med Nanjing Road, The Bund og Shanghai Tower
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Har du begrenset tid til rådighet, og drømmer du om å oppleve Kinas klassiske severdigheter? Da er denne rundreisen perfekt for deg.

Du starter i det historiske maktsenteret Beijing, der du går i keisernes fotspor. Her opplever du Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Beijings høyeste punkt, Kullhøyden.

Et par timers kjøring fra hovedstaden venter Kinas vartegn, Den kinesiske mur. Den strekker seg mange tusen kilometer gjennom det nordlige Kina. Dette imponerende forsvarsverket kan du virkelig glede deg til!

Deretter går turen 1000 km mot sørvest til den sjarmerende byen Xi’an. Her opplever du det muslimske kvarter og Terrakottahæren, som er det største funn av underjordiske skulpturer verden noensinne har sett. Her står over 7000 terrakottakrigere i full menneskestørrelse, alle med forskjellige ansikter og frisyrer. Svært imponerende!

Reisen avsluttes i Kinas økonomiske sentrum, Shanghai, der den kinesiske utviklingen raser avgårde med ekspressfart. Shanghai er også kontrastenes by – du får følelsen av å være tilbake i begynnelsen på 1900-tallet i havneområdet The Bund, og du kan føle hvordan det kiler i magen i 121. etasje i Kinas høyeste skyskraper.

Kina er et fascinerende land og et fantastisk reisemål!

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kortere rundreise full av store opplevelser og kontraster i både Beijing, Xi’an og Shanghai
 • La deg forføre av de mange duftene fra gatekjøkkenene, de ikoniske røde lanternene, neonbelyste skyskrapere og vakker kinesisk arkitektur
 • Gled deg til å oppleve den kinesiske mur, terrakottahæren og Den forbudte by, som alle står på UNESCOs verdensarvliste
 • Gled deg over avvekslingen mellom utfluktsdager og dager på egen hånd, der du selv bestemmer tempoet og aktivitetene

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du fra den valgte flyplassen til Kinas hovedstad, Beijing, med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Beijing

Du lander på Beijings internasjonale flyplass og går gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter guiden din med et skilt med navnet ditt på. På kjøreturen til hotellet går guiden gjennom programmet for reisen din og svarer på eventuelle spørsmål du måtte ha. Guiden forteller deg også litt om Kina, og om hva det er viktig å respektere og være oppmerksom på. Etter ankomst på hotellet, som ligger i sentrum av Beijing, skal du bli med på en rask tur til fots for å bli kjent med området rundt hotellet.

Etter innsjekking er det god tid til både en hvil, et bad og til å pakke ut. Du kan også begi deg ut for å utforske den kinesiske hovedstaden, en by med ca. 22 millioner innbyggere.

Beijing har spilt en viktig rolle i Kinas historie, og det er ingen andre steder i Kina der man finner kulturskatter og severdigheter som her i landets hovedstad. Så du har god grunn til å glede deg til de kommende dagene.

Overnatting:
Dag 3: Byrundtur i Beijing

I dag venter det en interessant byrundtur i Beijing. Du skal gå mye, så det er viktig at du tar på deg gode sko.

Du møter guiden i lobbyen etter en solid frokost, og så starter dagens utflukt til Beijings mest populære severdigheter.

Fra hotellet går du til den 840 meter lange shoppinggaten Dashilan, sør for  Den himmelske freds plass. Dashilan er et av de eldste shoppingområdene i Beijing, og her finnes det både klesbutikker, restauranter, caféer og butikker med kinesiske spesialiteter og suvenirer.

Du fortsetter til Den himmelske freds plass, også kjent som Tiananmen Square. Under Ming- og Qing-dynastiene lå kontorene til de keiserlige departementene her. De ble skadet under Bokseroppstanden, og området ble ryddet og etter hvert ombygget til Den himmelske freds plass. I 1949 ble plassen utvidet til sin nåværende størrelse (880 meter fra sør til nord og 500 meter fra øst til vest), og dette gjør den til verdens største åpne plass. Plassen fikk opprinnelig sitt navn etter Den himmelske freds port som adskiller plassen fra Den forbudte by som ligger mot nord.

På vestsiden av plassen ligger Folkets store hall, der Den nasjonale folkekongress møtes. Mot sør finner du Maos mausoleum og mot øst Museet for kinesisk historie og den kinesiske revolusjon. I tillegg til å romme mange betydningsfulle og historiske bygninger har denne plassen også en dyster fortid. Det var nemlig her på plassen at kinesiske styresmakter slo hardt ned på en studentdemonstrasjon i 1989.

Deretter går turen til Den forbudte by, som er oppført på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Den forbudte by var keiserpalass under Ming- og Qing-dynastiene.

Historien om Den forbudte by starter sør i Kina, i den gamle hovedstaden Nanjing. Her hadde den første Ming-keiseren grunnlagt sitt dynasti i 1368. Ved keiserens død ble et av keiserens barnebarn utropt til arving. Denne beslutningen var hærføreren Zhu Di, den fjerde sønnen til den avdøde keiseren, ikke enig i, til tross for at han ikke hadde noen sjanser til å overta tronen via arvefølgen. Til gjengjeld hadde han en mektig hær bak seg, og i 1402 lyktes han i å sende den sittende keiseren på flukt og innsette seg selv på tronen. Zhu Di var ikke godt likt i Nanjing, og han bestemte seg derfor for å flytte hovedstaden nordover. Han døpte området ”Beijing”, og det betyr nettopp ”Den nordlige hovedstaden”. Zhu Di ville ikke bare skape en ny hovedstad, han ville også oppføre et overdådig palass som skulle avspeile Kinas syn på seg selv som verdens sentrum. I 1406 påbegynte han oppførelsen av palasset – en by i byen – der han kunne leve i sikkerhet og regjere eneveldig. I 1420 sto palasset ferdig, og hele komplekset kom etter hvert til å omfatte 999 bygninger med i alt 9999,5 rom. Ifølge kinesiske fortellinger skyldes de 9999,5 rommene at himmelen har 10.000 rom, og keiseren, som har tittelen ”Himmelens sønn”, må ikke overgå himmelen. Palasset fikk navnet Den forbudte by, for det var kun keiserfamilien, keiserens embedsmenn, tjenere, vakter og andre adelige som fikk komme inn bak de tykke, røde murene.

Palasset rakk å fungere som hjem for 24 keisere før Kinas siste keiser, Puyi, ble fordrevet i 1924. Allerede året etter ble Den forbudte by et offentlig museum, og i dag er ”byen i byen” en av Kinas aller største attraksjoner.

Fra Den forbudte by går turen til Kullhøyden, et menneskeskapt høydedrag nord for Den forbudte by. Høyden er Beijings høyeste punkt, og i klart vær har du en fantastisk utsikt over Den forbudte by og den travle storbyen.

Sent på ettermiddagen tar dere metroen tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 4: Beijing

Dagen i dag er til fri disposisjon til å oppleve og utforske den kinesiske hovedstad på egenhånd. Du kan også bli med på en av våre interessante ekstrautflukter.

Dag 5: Den kinesiske mur

I dag går turen til Den kinesiske mur, som i 1987 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Muren er et meget imponerende forsvarsverk som snor seg både gjennom det nordlige Kina og den kinesiske historien.

Muren består ikke av én lang mur, som mange tror, men av flere murer. De første ble bygget som forsvarsverker i det 7. århundre f. Kr. I år 221 forente og utbygget keiser Qin Shi Huang murene for å beskytte landet mot mongolske nomader fra nord som var interessert i åkerjorden og markene lengre sørover. Dette utgjorde fundamentet for den kinesiske mur, som siden er blitt forlenget og forsterket i flere omganger – siste gang på 1500-tallet under Ming-dynastiet.

Muren strekker seg fra kysten av Det gule hav øst for Beijing til Gobi-ørkenen i det nordvestlige Kina. Det er stor uenighet om nøyaktig hvor lang den er. Den består nemlig av både gamle og nyere murer samt ruiner, og dette gjør målingen komplisert. På kinesisk kalles muren ”Wànli chángchéng”, og det betyr ”Den 10.000 li lange muren”. Li er en gammel kinesisk måleenhet, og 10.000 li tilsvarer ca. 5.000 km. Arkeologiske undersøkelser tyder imidlertid på at muren snarere er rundt 6.000 km lang.

Muren er oppdelt i forskjellige områder, og du besøker muren ved Mutianyu, et område med færre turister. Du og guiden blir satt av på parkeringsplassen ved Mutianyu, og herfra går du en bratt vei opp til kabelbanen som fører opp til muren. Fra toppen av muren blir du belønnet med en helt fantastisk utsikt, og du kan se hvordan muren følger fjellenes form helt opp til de høyeste fjelltoppene.

Du vil se at murens størrelse varierer mye, både i bredden og høyden. De fleste steder måler den 3-6 meter i bredden og 7-8 meter i høyden. Deler av muren er også meget bratte, og trinnenes høyder varierer også. Spesielt ved vakttårnene, som ikke bare ble brukt som utkikksposter, men også til å advare om fare via røyksignaler.

Du får tid på egenhånd på muren, og her skal du også nyte din medbragte lunsj.

Etter et par timer på muren går turen ned igjen med kabelbanen, og du blir kjørt tilbake til hotellet i Beijing.

Overnatting:
Dag 6: Høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an – Halvdagstur i Xi’an

Etter frokost blir du kjørt til togstasjonen i Beijing, hvor du skal ta høyhastighetstoget til Kinas gamle hovedstad, Xi’an. Vi anbefaler at du tar med deg litt mat, snacks og drikkevarer på toget, men det kan også kjøpes av vertinnene om bord.

Du sitter i et sete som minner om et flysete, og herfra kan du nyte det skiftende landskapet. Togturen tar deg med gjennom fjell, over sletter og gjennom landbruks- og industriområder. Toget skyter avgårde med en fart på opptil 350 km i timen, og du tilbakelegger de ca. 1200 km på litt under seks timer.

Ved ankomst i Xi’an blir du møtt av en guide og sjåfør som vil kjøre deg til hotellet, som ligger sentralt og i gangavstand til byens severdigheter.

Xi’an er en sjarmerende og hyggelig by med ca. åtte millioner innbyggere. Det er her den berømte Silkeveien endte, og Xi’an var derfor en smeltedigel av kulturer og religioner i mange år. Xi’an er fremdeles en svært multikulturell by, noe du vil få oppleve under oppholdet ditt.

Etter innsjekk på hotellet drar du ut på en spennende guidet tur rundt i byen. Turen foregår til fots og starter ved hotellet. Du passerer det flotte, ikoniske klokketårnet og fortsetter til et av byens eldste kvarterer, nemlig det muslimske kvarter, også kjent som Huimin Jie. Kvarteret er sentrum for det muslimske samfunnet i Xi’an, som teller over 30 000.

Arabere og etniske kinesere fra majoriteten «han» har giftet seg med hverandre i over tusen år, og derfor er det ikke mange midtøstlige ansiktstrekk å spore hos lokalbefolkningen lenger. Kun et mindretall av muslimene her leser arabisk, mens enda færre snakker språket.

Dagens første besøk er Den store moskéen, hvor du kan oppleve en behagelig fred og ro. Moskéen er den eldste moskéen i Kina, og også den mest berømte. Den ble bygget i år 742, før den arabiske arkitekturen hadde funnet sitt egentlige uttrykk. Det er grunnen til at det ikke finnes minareter, kupler eller asurblå fliser her. Moskéen ligner mest av alt et buddhistisk tempel med sine fine paviljonger, små bassenger og velpleide kinesiske hager.

Du fortsetter til den overbygde basaren, som har boder med tekstiler, suvenirer, vesker og kunsthåndverk. Her kan du øve deg i å prute på prisen, hvis du finner noe du bare må ha.

Fra behagelig ro og pruting på priser blir turen avsluttet i de kaotiske og fargerike gatene, der gatekjøkkenene ligger side om side. Her møter du kvinner med hodetørklær og menn med det muslimske hodeplagget «kufi». Hele gaten er innhyllet i forførende dufter fra de mange matbodene med grillet lammekjøtt og blekksprut på spyd, krydrede supper, tørket chili, valnøtter så store som hønseegg, samt krydder og fersk frukt.

Guiden vil utpeke gode spisesteder, og vi anbefaler at du prøver de berømte dumplings, som er en spesialitet i Xi’an. Dumplings består av små, dampede deigpakker med forskjellig fyll, som mest av alt minner om ravioli.

Herfra kan du velge å bli i området eller følge med guiden tilbake til hotellet.

Mot å betale et tillegg er det mulig å fly fra Beijing til Xi’an i stedet for å ta høyhastighetstoget.

Dag 7: Terrakottahæren

Da hovedstaden ble flyttet fra Xi’an i år 906, glemte man nesten byen, og den kunne sove sin fredelige tornerosesøvn helt frem til 1974, da en av Kinas mest betydningsfulle kulturskatter dukket opp av jorden litt utenfor byen. Dette arkeologiske funnet satte raskt Xi’an tilbake på verdenskartet, og i dag får du oppleve hvorfor.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til et av reisens absolutte høydepunkter, Terrakottahæren. 1974 var året da kinesiske bønder fant fragmenter av en skulptur i menneskestørrelse, rett utenfor Xi’an. Arkeologer ble tilkalt og fortsatte utgravningene, og de resulterte i det største funnet av underjordiske skulpturer verden noen gang har sett. Her fant man mer enn 7.000 terrakottakrigere, hester og vogner. Krigerne er mellom 175 og 190 cm høye, og alle ser forskjellige ut: forskjellige ansikter, forskjellige frisyrer og forskjellige klesdrakter. De er alle oppstilt på rekke og rad, klar til å kjempe for keiser Qin Shi Huangs gravsted. Det sies at krigerne ble bygget for å beskytte herskeren i etterlivet.

Det er bygget tre haller over de krigerne, som er restaurert og stilt opp der de ble funnet. Dessusen er det bygget et museum til noen av de vakre og helt spesielle gjenstandene, bl.a. bronse-, gull- og sølvskatter, man fant her. Hele området er meget imponerende, og derfor er også Terrakottahæren oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Overnatting:
Dag 8: Høyhastighetstog fra Xi’an til Shanghai – Halvdagstur i Shanghai

I dag blir du kjørt til togstasjonen i Xi’an, som nesten minner om en flyplass. Her skal du ta høyhastighetstoget til Shanghai. Turen tar bare litt under seks timer.

Shanghai er Kinas største by med knapt 25 mill. innbyggere. Huangpu-elven, som er en bielv til den enorme Yangtze-elven, deler byen i to – Shanghais historiske sentrum, Puxi, ligger på vestsiden, og det nye finansdistriktet Pudong ligger på østsiden.

Shanghai er på alle måter meget fascinerende! Det er en by som både er gammel, moderne og nærmest futuristisk. Gamle hus, tradisjonelle templer og hager fra Ming-dynastiet står side om side med moderne kjøpesentre og høye, neonopplyste skyskrapere. Det er som å besøke forskjellige verdener, og det er nettopp det som gjør Shanghai unik og spennende å besøke.

Shanghai er den byen i Kina som minner mest om Vesten, og som derfor ikke er så særlig kinesisk. Den europeiske dominansen fra 1842–1940 har nemlig satt sitt preg på arkitekturen i de gamle konsesjonsområdene langs The Bund og den franske konsesjonen. Noen ganger kan man nesten lure litt på om man egentlig befinner seg i London eller Paris.

Ved ankomst i Shanghai blir du tatt imot av en guide og sjåfør som vil kjøre deg til hotellet. Etter innsjekking på hotellet venter en guidet tur til noen av byens populære severdigheter.

Første stopp er den populære gaten Nanjing Road. Den ligger like i nærheten og er en av verdens travleste handlegater, med ca. 1 million besøkende hver eneste dag. Gaten er 5,5 km lang og dermed også den lengste handlegaten i verden. Den går fra The Bund i øst til Jing’an-tempelet i vest. Her er det både merkevarebutikker, tradisjonelle butikker, vestlige fastfood-restauranter og butikker med silke og suvenirer.

Fra Nanjing Road går turen videre til The Bund, Shanghais berømte havnefront. The Bund er et av de mest populære områdene i Shanghai. Her befinner du deg mellom to verdener. På den ene siden av elven kan du beundre The Bunds vakre og velholdte bygninger, som vitner om den engelske konsesjonen, mens du på den andre siden kan oppleve Pudongs moderne skyskrapere, som blir vakkert opplyst når mørket faller på.

Gå en tur langs den 1,5 km lange promenaden, der det kryr av både turister, lokale og brudepar, som lar seg avbilde med de mange skyskraperne i bakgrunnen.

Turen avsluttes med et besøk i skyskraperen Shanghai Tower, Kinas høyeste. Bygningen er 632 meter høy og har 128 etasjer. Fra 121. etasje er det en fenomenal utsikt over hele byen, den er virkelig imponerende.

Deretter kan du gå litt rundt på egenhånd eller bli med guiden tilbake til hotellet.

Mot et tillegg er det mulig å fly fra Xi’an til Shanghai i stedet for å ta høyhastighetstoget.

Dag 9: Shanghai

Dagen er til fri disposisjon for å nyte og utforske Shanghai.

Steder som er verdt et besøk, er bl.a. Folkets park, Folkets plass og den franske konsesjonen.

Folkets park ligger som en oase i hjertet av Shanghai. Parken er et behagelig, grønt og rolig pusterom midt i den ellers travle storbyen. Her kan du få et innblikk i hvordan hverdager og helger tilbringes. Du kan se mennesker som leser og utøver tai-chi, mens andre øver engelsk på English Corner. Det mest oppsiktsvekkende er nok ekteskapsmarkedet på Blind Date Corner, der du kan oppleve foreldre som har slått opp paraplyer med påklistrede datingannonser. Her forsøker de å finne den rette ektefellen til sin sønn eller datter. En svært annerledes og gøyal opplevelse!

Fra Folkets park kan du gå 100 meter mot sør til Folkets plass. Plassen er Shanghais populære samlingssted og hjemsted til Shanghai Grand Theatre og Shanghai Museum, som rommer en av Kinas mest interessante kunstsamlinger. Fra plassen kan du også se den ikoniske Sky Dome Bar i 47. etasje på Radisson Blu Hotel. Nær plassen ligger det også et stort undergrunnskjøpesenter.

Et annet område som er verdt et besøk, er den franske konsesjonen, som er en av de triveligste bydelene i Shanghai. Her er det ingen moderne kjøpesentre eller skyskrapere, men derimot sjel og sjarm. Ta en spasertur i labyrinten av små gater med butikker, hyggelige restauranter og kaféer. Du kan også oppleve grønne alléer med villaer og herskapshus i fransk stil.

Dag 10: Shanghai

Dagen er til fri disposisjon for å utforske enda mer av Shanghai

Har du lyst til å oppleve det litt mer tradisjonelle Kina, kan du besøke det kinesiske kvarteret, der du finner Shanghai Old Street og den velbesøkte Yuyuanhagen.

Mens du går langs Shanghai Old Street er det verdt å legge merke til de tradisjonelle husene og den arkitektoniske utviklingen fra Ming- og Qing-dynastiene frem til det 20. århundre. Bygningene huser en rekke spesialbutikker som selger alt fra smykker og kunsthåndverk til kalligrafier. Du kan besøke tehuset Chun Feng De Yi, som ligger nær krysset ved Xiaochang. Her kan du nyte en kopp tradisjonell te, som er tilberedt på den helt riktige måten.

Fra Shanghai Old Street kan du gå videre til Nisvingsbroen, også kjent som Jiuqu, som snor seg over en liten sjø med karper. Her ligger Shanghais eldste tehus, Huxinting, fra 1855. Nisvingsbroen fører deg til inngangen til Shanghais fornemste hage, Yuyuanhagen.

Yuyuanhagen ble laget i 1559 av Pan Yunduan, en embetsmann under Ming-dynastiet. Yu betyr fred og velvære på kinesisk, og hagen ble bygget som et fristed for Pans foreldre. Hagen dekker et område på to hektar og er et av de fineste eksemplene på kinesisk hagekunst. Hagen er som en fredfull oase med små karpedammer, paviljonger, porter, broer og vannløp. Den beskyttende dragemuren som omkranser hagen holder Shanghais travle Old Town på avstand.

Dag 11: Hjemreise og hjemkomst

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Kina. Du blir hentet på hotellet av en sjåfør som kjører deg til flyplassen. Herfra flyr du hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål