TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideHalvdagstur i Mombasa

Halvdagstur i Mombasa


Mombasa er Kenyas nest største by, og en halvdagstur til byen er nesten et «must» når man er på disse trakter.

I middelalderen seilte dhow-skipene med monsunen fra Persiabukta via Mombasa til India – og tilbake igjen. Med seg hadde skipene gull, røkelse, elfenben, krydder, skilpaddeskall – og slaver. Byens strategisk viktige posisjon som handelsby gjorde den selvsagt svært attraktiv, og i årenes løp har byen både vært under arabisk, portugisisk og tyrkisk kontroll. På et tidspunkt tilhørte den faktisk Zanzibar – som tilhørte Oman!

Dagens utflukt tar deg med tilbake til den gang araberne, portugiserne og tyrkerne kjempet om kontroll over handelsrutene langs den østafrikanske kysten.

Gamlebyen byr på smale gater som mest av alt minner om labyrinter. Et besøk på markedet i byen gir et lite glimt av lokalbefolkningens hverdag. Som de fleste gamle handelsbyer er også Mombasa i dag en kulturell smeltedigel, og på markedet finner du blant annet massevis av krydder. Du besøker også Elefantens støttenner, som er Mombasas byport, og du ser Akamba-fabrikken for treskjærerkunst.

Fort Jesus fra 1593 står på UNESCOs liste over verneverdige bygninger, og regnes for å være en av de eldste europeiske bygningene på den afrikanske østkysten. Fortet ble beordret bygget av den portugisiske Kong Phillip I, arkitekten var italiensk, og en morsom liten detalj er at fortet, sett ovenfra, faktisk har form som et menneske. Hvor mange ganger fortet har blitt erobret – og av hvem – må du vente til turen med å få høre …

Denne turen bestilles og betales hos vår partner i Mombasa.

Priser pr. person:
Ved 2 personer Per person fra:  75 USD
Ved 4 personer Per person fra:  60 USD
Ved 6 personer Per person fra:  55 USD
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14