TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Reis mellom mai og september, når de hvite strendene i Trincomalee har årets beste vær og store elefantflokker samler seg i Minneriya nasjonalpark. Opplev også Kandy, Sigiriya, og Polonnaruwa.

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
13 dager
ForsideAsiaSri LankaSri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Sri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee

Reis mellom mai og september, når de hvite strendene i Trincomalee har årets beste vær og store elefantflokker samler seg i Minneriya nasjonalpark. Opplev også Kandy, Sigiriya, og Polonnaruwa.

ForsideAsiaSri LankaSri Lankas kultur & dyreliv og badeferie i Trincomalee
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 10 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 10 x frokost (dag 3-13)
 • 1 x lunsj (dag 5)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1–14 personer, og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Besøk på tefabrikk
 • Tannens tempel i Kandy
 • Landsbyen Weheragala Gama
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Sykkeltur i Polonnaruwa
 • Jeepsafari i Minneriya nasjonalpark
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Merk: Reisen tilbys kun mellom mai og september.

Har du lenge drømt om å tilbringe sommerferien på Sri Lanka? Da skal du pakke kofferten og bli med på denne reisen. Den tar deg med til det nordlige sentrale og nordøstlige Sri Lanka, der været er perfekt når det er sommer her hjemme.

Du starter med en natt i badebyen Negombo, der du får tid til å akklimatisere deg og slappe av etter den lange flyreisen før reisens program starter for alvor.

Fra Negombo går turen til en tefabrikk nær Kandy. Her får du et godt innblikk i hele prosessen. fra bladene blir plukket på de frodige teplantasjene til den varme teen helles i koppen.

I Kandy får du overvære en tempelseremoni i Tannens tempel, Sri Lankas mest betydningsfulle tempel. Du kan også ta en tuk-tuk til det historiske skogreservatet Udawatta Kele Sanctuary. Eller hva med en vandring i Knuckles-fjellkjeden?

Fra Kandy går turen til Sigiriya. På veien besøker du landsbyen Weheragala Gama, og her får du vite mer om hvordan denne landsbyen har klart å løse konflikten mellom mennesker og elefanter i området.

I Sigiriya skal du bestige Sri Lankas kjente vartegn, Løveklippen. Etter en slitsom tur til toppen belønnes du med en fantastisk utsikt over det frodige landskapet.

Det venter også en flott sykkeltur i Polonnaruwa, der du sykler blant de godt bevarte ruinene fra antikkens Sri Lanka.

Dagen etter skal du ut på en spennende safari i Minneriya nasjonalpark, der du opplever det eksotiske dyrelivet i en åpen jeep. Her blir det mulighet til å se både elefanter, krokodiller och bjørner.

Reisen avsluttes på Sri Lankas nordøstkyst, i byen Trincomalee. Her kan du fordøye reisens mange inntrykk og opplevelser på byens hvite sandstrender. Det er også mulighet til å snorkle ved Pigeon Island og se hvaler og delfiner utenfor Trincomalees kyst.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bestig Løveklippen i Sigiriya og nyt den fantastiske utsikten med jungel, sjøer og fjell
 • Dra på safari i åpen jeep i Minneriya nasjonalpark og sykle mellom Polonnaruwas godt bevarte ruiner
 • Besøk landsbyen Weheragala Gama og overvær en tempelseremoni i Tannens tempel
 • Avslutt reisen på Trincomalees hvite sandstrender med mulighet for snorkling og hvalsafari

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

Endelig er dagen kommet: i dag flyr du til Sri Lanka, øya som ligger som en perle i Det indiske hav. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale flyplass, Bandaranaike. Du går gjennom passkontrollen og henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter din guide/sjåfør med et TourCompass-skilt, og du blir kjørt til hotellet ditt i badebyen Negombo. Den ligger ca. 30 minutter fra flyplassen.

Ved ankomst på hotellet er det innsjekking, og resten av dagen til fri disposisjon.

Negombo er berømt for sine brede, gyldne sandstrender. Høye palmer vaier i den lette brisen, og tradisjonelle fiskerbåter med batikkfargede segl er parkert i sanden.

Hvis du vil oppleve litt av Negombo og området rundt, kan du ta en tur til Negombo Lagune sør for byen, et fantastisk våtmarksområde med et utrolig variert dyrelivet. Eller hva med de 100 km lange hollandske kanalene som renner gjennom byen? De var opprinnelige forsyningsruter for den hollandske administrasjonen under kolonitiden. Det er også fine templer og kirker rundt omkring i byen.

Før middag kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo – Besøk på tefabrikk – Kandy

I dag starter reisens program for alvor. Etter en god frokost blir det utsjekking, og guiden/sjåføren står klar til å kjøre deg til den tidligere hovedstaden Kandy, som ligger sentralt i landet.

Underveis er det lagt inn et interessant besøk på en tefabrikk. Visste du at Sri Lanka er verdens nest største eksportør av te? Det var skotten James Taylor som i 1867 startet med teproduksjon på Sri Lanka sammen med Thomas Lipton, et navn du sikkert kjenner fra “Lipton-te”. Teen fra Sri Lanka kalles “Ceylon-te”. Ceylon var navnet til Sri Lanka under det britiske kolonistyret som varte til 1972.

På tefabrikken får du en guidet omvisning der du opplever hele fremstillingsprosessen, fra bladene blir plukket på plantasjen til den rykende varme teen helles i koppen. Flere av maskinene som brukes er over 150 år gamle, og teknikken har ikke endret seg mye siden 1867. Det er virkelig imponerende! Etter omvisningen har du mulighet til å smake på de forskjellige typene te, som grønn, svart og hvit te, og kanskje kjøpe med litt hjem.

Etter besøket kjøres du det siste stykket til hotellet i Kandu, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Kandy ligger utrolig vakkert til i en dal, omgitt av grønnkledde fjell, skog, teplantasjer og elver. I hjertet av byen ligger den maleriske sjøen Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale å gå en tur rundt sjøen, og underveis kan du slå deg ned på en benk og nyte de mange inntrykkene og utsikten til den 26 meter høye Buddha-statuen over Bahirawakanda-templet. Ved sjøens nordlige ende ligger Sri Lankas helligste buddhistiske tempel, Tannens tempel. Etter sigende skal en av Buddhas tenner befinne seg her. Dette praktfulle tempelet er faktisk en av grunnene til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tre ganger om dagen er det tempelseremoni – en helt spesiell opplevelse!

Om kvelden kan du gå på oppdagelsesferd blant byens restauranter. Du må ikke gå glipp av en av Sri Lankas mest kjente retter, “kottu roti”, som består av flatbrød skåret i mindre biter, egg, grønnsaker, masse deilig krydder og evt. kjøtt. Vi kan også på det sterkeste anbefale “rice and curry” eller “dhal curry”, som er laget av linser. Guiden din kjenner alle de gode restaurantene, så spør gjerne om råd.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 4: Kandy – Tannens tempel

Du har det meste av dagen til fri disposisjon til å slappe av ved hotellets basseng eller å utforske byen. Eller du kan ta en tuk-tuk til det historiske skogreservatet Udawatta Kele Sanctuary. Skogreservatet ligger ca. 2 km fra Kandy sentrum, på en høyde med utsikt over byen. I Kandys storhetstid var reservatet kjent som “Uda Wasala Watta”, som på singalesisk betyr “hagen over det kongelige palasset”. Reservatet er hjemsted for utrolig mange plante- og fuglearter, og du kan også møte små og mellomstore pattedyr og krypdyr.

Du kan også kjøpe en fantastisk vandring til Knuckles-fjellkjeden, som du kan lese mer om nedenfor.

Om kvelden venter det et interessant besøk i Tannens tempel, som på denne tiden av døgnet er vakkert opplyst. Guiden gir deg et interessant innblikk i tempelets historie og betydning.

Dag 5: Kandy – Landsbyen Weheragala Gama – Sigiriya

Etter frokost og utsjekking står guiden/sjåføren din klar til å kjøre deg til Sigiriya.

På veien stopper du ved den lille landsbyen Weheragala Gama, som ligger ved nasjonalparken. Landsbyen er en del av Project Orange Elephant, som ble startet av Ravi Corea, grunnleggeren av Sri Lanka Wildlife Conservation Society (SLWCS). Prosjektets formål er å løse den blodige konflikten mellom elefanter og mennesker på Sri Lanka.

Denne konflikten skyldes i bunn og grunn at landsbyene vokser og elefantenes territorier blir stadig mindre. Elefanter er derfor ikke noe uvanlig syn i srilankiske landsbyer, der hus, åkre og hager ofte raseres under dyrenes leting etter mat. Det sies at rundt 1400 elefanter i løpet av de siste 11 årene er blitt drept av mennesker, mens 350 mennesker er blitt drept av elefanter. I mange år har man prøvd å finne en løsning på konflikten. Man har bl.a. prøvd å gi elefantene egne områder mennesker ikke kan dyrke eller bygge på. Flere steder er også landsbyer blitt jevnet med jorden for å opprette “korridorer” mellom elefantenes habitater, så de fritt kan bevege seg rundt. Det finnes også landsbyer som Weheragala Gama som er med i Project Orange Elephant.

Ravi Corea, som står bak Project Orange Elephant, har gjennomført flere studier og funnet ut at srilankiske elefanter ikke liker sitrustrær, og at lukten av sitrustrær skjuler lukten av ris og andre avlinger elefantene spiser. Derfor har man i landsbyen Weheragala Gama plantet sitrustrær for å beskytte hjem, åkre og hager mot elefantenes herjinger. Det har hatt en så god effekt at konflikten så å si ikke eksisterer i Weheragala Gama.

Når du kommer til Weheragala Gama, ønskes du velkommen av en lokal vert og får servert en ferskpresset juice. Deretter kjører du inn til midten av landsbyen i en jeep, og her ser du hvordan familiene bor, bygger hus, driver landbruk og lager mat. Du treffer også noen av landsbyens beboere, som forteller deg mer om konflikten.

Det er også mulig å delta i ulike aktiviteter, som vanning og gjødsling av sitrusplantasjene, og kommer du utenfor den tørre perioden, fra juli til september, vil du aktivt delta i plantingen av et sitrustre som gis i gave til en utvalgt familie. Slik bidrar du til å redusere risikoen for konflikt mellom landsbyens beboere og elefantene i området. I tillegg bidrar plantingen av sitrustrærne også positivt til klimaet, det biologiske mangfoldet i området og den lokale økonomien.

Til slutt inviteres du på en velsmakende srilankisk lunsj laget av lokale råvarer før turen går videre til Sigiriya.

Når du ankommer hotellet i Sigiriya, er resten av dagen til fri disposisjon, og du kan nyte hotellets basseng og de rolige omgivelsene. Eller hva med å gå en tur i området? Her går du på røde og støvete veier som utgjør en vakker kontrast til de grønne jordene og tropiske plantene og trærne som avskjermer de lokale, fargerike husene.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 6: Løveklippen i Sigiriya

Etter frokost blir du hentet av guiden/sjåføren og kjørt til Sri Lankas berømte landemerke, Løveklippen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Fra år 455 frem til år 473 regjerte Kong Dhatusena over Sri Lanka fra den daværende hovedstaden Anuradhapura. Kong Dhatusenas sønn, Moggallana, skulle overta tronen etter sin far, men dette var kongens eldste sønn, Kashyapa, lite fornøyd med. Begge foreldrene til Moggallana var adelige, mens moren til Kashyapa bare var en av Kong Dhatusenas elskerinner. Dette gjorde det umulig for Kashyapa å overta tronen etter de gjeldende reglene. For å kunne overta tok Kashyapa derfor den dramatiske beslutningene om å mure faren sin inne, noe som fikk halvbroren Moggallana til å flykte til Sør-India for ikke å lide samme skjebne.

Den nye herskeren Kong Kashyapa ble ikke godt mottatt av folket, og han fryktet et angrep fra halvbroren Moggallana. Han valgte derfor å flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya på grunn av den strategiske beliggenheten. På toppen av den flate Sigiriya-klippen bygde han sitt overdådige palass med omliggende vollgraver, anlagte hager, store vannbassenger og fontener.

Halvveis oppe på klippen bygde han inngangen til palasset, som forestilte en gigantisk løve – derav navnet Løveklippen. I dag er det bare de store løvepotene som står igjen.

Kong Kashyapa bodde her sammen med sine elskerinner og tjenestefolk, helt til halvbroren Moggallana kom tilbake fra Sør-India med en hel hær. Kong Kashyapa og hæren hans tapte slaget mot Moggallana, og Kashyapa endte opp med å ta sitt eget liv i år 495. Moggallana valgte å flytte hovedstaden tilbake til Anuradhapura, og derfra regjerte han landet, mens Sigiriya ble omgjort til et buddhistisk kloster.

Klippen, som rager 200 meter opp fra bakken midt i Sigiriyas frodige omgivelser, kan virke helt umulig å bestige. Men alle med vanlig god kondisjon og bevegelsesevne kan klare turen opp til toppen. Men det betyr ikke at turen opp de 1200 trinnene ikke er hard, for det er den. Vi anbefaler at du går i et rolig tempo og tar pauser underveis for å nyte den vakre utsikten, som bare blir bedre og bedre jo høyere opp du kommer.

På vei mot toppen kan du se vakre og godt bevarte freskomalerier av kvinner og restene etter en blankpolert klippemur. Litt over halvveis oppe ser du restene av de store løvepotene som fungerte som inngang til Kong Kashyapas palass. Hvis turen blir for anstrengende, kan du velge å stoppe her.

Velger du å fortsette, kan vi garantere at turen opp til toppen vil være verdt strevet. På toppen ser du ruinene av det gamle kongepalasset, og du har en fantastisk utsikt over det frodige landskapet med sjøer, grønnkledde fjell og den nærliggende klippen Pidurangala. Ta deg god tid og nyt omgivelsene før du starter nedstigningen.

Det tar cirka to timer å gå opp og ned + den tiden du bruker på toppen.

Husk gode sko og vann til turen.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen kan du nyte på egen hånd.

Overnatting:
Dag 7: Sykkeltur i Polonnaruwa

I dag skal du også ut og bevege deg. Du skal nemlig bli med på en interessant 12 km sykkeltur i Polonnaruwa, en av Sri Lankas eldste hovedsteder og helt fortjent oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Guiden/sjåføren henter deg på hotellet og kjører deg til den gamle kongebyen, som ligger ved bredden av den menneskeskapte sjøen Parakrama Samudraya. Ved ankomst får du utlevert sykkel og hjelm, og de neste par timene sykler du rundt og opplever Polonnaruwas arkeologiske skatter. De gir et godt bilde av hvordan byen så ut i sin storhetstid, som startet i 1017 og sluttet i 1232. Heldigvis er byens store attraksjoner samlet på et relativt lite område, så det er enkelt å se dem alle.

Polonnaruwa hadde stor strategisk betydning og var derfor omgitt av tre tykke murer. Bak murene lå det fine hager, og innerst inne lå selve kongepalasset.

På sykkelturen ser du bl.a. ruinene av det kongelige palasset, de kongelige badene, Gal Vihara-templet med de mange Buddha-statuene, store stupaer som Rankot Vihara, Kiri Vihara Dagoba, Pabalu Vehera samt Satmahal Prasada-monumentet. Det ligner en mayapyramide.

På sykkelturen kommer du også forbi Parakrama Samudraya-sjøen, som ble anlagt av Kong Parakramabahu. Han var uten tvil den kongen som satte størst preg på byen. Han er bl.a. kjent for å ha sagt “ikke så mye som en dråpe regnvann må renne ut i havet uten å ha gjort nytte”. Derfor startet han konstruksjonen av et omfattende vanningssystem, så marker og jorder kunne få vann. Parakrama Samudraya-sjøen består av hele fem reservoarer, og alle er forbundet med Polonnaruwa via små kanaler – veldig fascinerende!

Etter Polonnaruwas fall ble byens mektige bygninger oppslukt av jungelen og lå skjult i mer enn 700 år. Først i det 20. århundre gjenoppdaget man den gamle kongebyen, og omfattende utgravninger startet.

Etter en interessant og lærerik sykkeltur kjøres du tilbake til hotellet.

Dag 8: Safari i Minneriya nasjonalpark

I dag skal du på safari i Minneriya nasjonalpark, der du får oppleve parkens eksotiske dyreliv fra en åpen jeep. Du kjører sammen med en erfaren ranger som kjenner parken meget godt. Han vet hvor dyrene vanligvis ferdes og er ekspert på å finne sporene deres.

Minneriya består av grønne skoger, tette kratt, grønne gressletter og våtmarker. Sørg for å ha kikkert og kamera klare, for parken er nemlig hjemsted for ikke mindre enn 160 fuglearter, krokodiller, sambarhjorter, makaker, villsvin, bøfler og leppebjørner. Hvis du har flaks, kan du også få øye på leoparder, men det er ingen garanti for å se dem. De skjuler seg nemlig ofte i buskaset og er vanskelige å få øye på. Parken er best kjent for sine store flokker av elefanter.

I den tørre perioden fra juni til september kan du oppleve flokker på 300 elefanter som samles rundt Minneriya vannreservoar, som ble bygd i det 3. århundre. I den tørre perioden tørker vannreservoaret ut, men i bunnen er det fuktig jord der det raskt spirer grønne vekster, og det vet elefantene. Derfor vandrer de hit for å spise, ta sølebad og pare seg.

Hvis du kommer utenfor den tørre perioden, er det likevel elefanter å se, men kanskje “bare” opp mot 100, og de er mer spredt i den 89 km2 store nasjonalparken.

Etter en spennende safari blir du kjørt tilbake til hotellet, og der kan du slange deg på en solseng og nyte livet eller ta en dukkert i svømmebassenget.

Dag 9: Sigiriya – Trincomalee

I dag starter badeferie-eventyret ditt, og nå kan du fordøye den siste ukens mange nye inntrykk og opplevelser.

Etter frokost og utsjekking kjører guiden deg til Sri Lankas vakre nordøstlige kyst, til Trincomalee. Len deg godt tilbake i setet og nyt den interessante kjøreturen som fører deg forbi både mindre og større byer.

Vel fremme på hotellet i Trincomalee er det innsjekking, og deretter har du resten av dagen fri til å slappe av og nyte dette fantastiske stedet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 10-11: Badeferie i Trincomalee

Dagene er til fri disposisjon, slik at du selv kan bestemme tempo og aktiviteter.

Trincomalee er et av de mest fantastiske og maleriske kystområdene på Sri Lanka, og området er kjent for de lyse sandstrendene Uppuveli og Nilaveli og den lille øya Pigeon Island, et av de beste stedene på Sri Lanka å snorkle og dykke.

Et stykke utenfor kysten svømmer til og med noen av havets største kjemper, nemlig spermhvaler, blåhvaler og grindhvaler. Dem kan du oppleve på en uforglemmelig hvalsafari i perioden fra mai til og med oktober. Det er også mulig å se flokker av spinnerdelfiner som boltrer seg i det varme vannet. Hvis du ikke er så sjøsterk, kan du dra til Swami Rock, for det er et av verdens beste steder å se hvaler fra land.

Trincomalee by har en lang og spennende historie som er mer enn 2 500 år gammel. Her kan du rusle en tur nedover sjarmerende gater med vakre villaer fra kolonitiden eller ta en tur til det gamle Fort Frederik som ligger på veien ut til Swami Rock. Ute ved spissen av Swami Rock finner du det vakkert beliggende hindutempelet Konewaram, med utsikt til Det indiske hav.

Trincomalee kan også by på shopping og gode lokale restauranter som spesielt er kjent for sine velsmakende fisk- og skalldyrretter.

Om kvelden kan du vandre en tur langs stranden til lyden av bølgeskvulp, noe som er ren terapi for sjelen.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag går ferien din mot slutten.

Etter utsjekking kjører guiden/sjåføren deg til flyplassen, og der flyr du mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en både opplevelsesrik og avslappende ferie.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål