TRYGGHETSGARANTI - LES MER
19 dager

Det beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road

Bli med på et kjør-selv-eventyr på en av verdens vakreste kyststrekninger, Great Ocean Road. Opplev landets to største byer, Melbourne og Sydney, den endeløse røde ørkenen med Uluru og avslutt reisen med avslapning i tropiske omgivelser i Cairns.

Det beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road
Det beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road
19 dager
ForsideOseaniaAustraliaDet beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road

Det beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road

Bli med på et kjør-selv-eventyr på en av verdens vakreste kyststrekninger, Great Ocean Road. Opplev landets to største byer, Melbourne og Sydney, den endeløse røde ørkenen med Uluru og avslutt reisen med avslapning i tropiske omgivelser i Cairns.

ForsideOseaniaAustraliaDet beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra den valgte flyplassen til Melbourne og hjemreise fra Cairns med mellomlandinger underveis
 • Innenriksfly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock til Sydney + Sydney til Cairns
 • Transfer fra/til flyplassene i Australia
 • 5 dagers billeie fra/til Melbourne
 • 3 overnattinger i Melbourne
 • Halvdags guidet vandring i Melbourne
 • 2 overnattinger i Halls Gap i Grampians National Park
 • 1 overnatting i Port Fairy
 • 1 overnatting i Apolly Bay
 • 2 overnattinger ved Uluru/Ayers Rock
 • Solnedgangstur ved Uluru, inkl. musserende vin
 • Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta nasjonalpark
 • Inngangsbillett til Uluru og Kata Tjuta nasjonalpark
 • 4 overnattinger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 3 overnattinger i Cairns
 • Mulighet til kjøp av div. utflukter
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie i Port Douglas, flere naturopplevelser i Darwin eller storbyferie i Singapore
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Det er mulig å legge til ekstra netter i de ulike byene dere besøker, hvis dere f.eks. ønsker flere dager på egen hånd. Kontakt reisespesialistene våre med deres spesifikke ønsker for reisen.

REISEN KORT & GODT

Bli med på en spennende, kontrastfylt reise Down Under!

Her får du oppleve Australias to største byer, Melbourne og Sydney, den australske outbacken med den mytiske, gigantiske monolitten Uluru som rager majestetisk opp i landskapet og et fantastisk kjør-selv-eventyr på Great Ocean Road.

Fra Melbourne skal du nemlig ta en 5 dagers road trip i egen leiebil og kjøre til to av områdets høydepunkter: den vakre Grampians nasjonalpark og Great Ocean Road, som anses for å være en av verdens vakreste kyststrekninger. Underveis er det også tid nok til å skape dine egne eventyr og oppleve friheten kjør-selv-reiseformen gir deg.

Reisen avsluttes i det tropiske nord, i byen Cairns, med varme og avslapning og mulighet til å oppleve både verdens største korallrev, Great Barrier Reef, og verdens eldste regnskog ved Cape Tribulation.

Gled deg til en opplevelsesrik reise der du opplever det beste av Australia!

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til et kjør-selv-eventyr på den fascinerende kyststrekningen Great Ocean Road
 • Opplev mystikken ved den mektige monolitten Uluru i Australias Outback
 • Besøk Australias fascinerende storbyer Melbourne og Sydney og avslutt med avslapning i tropiske Cairns, utgangspunkt for turer til bl.a. Great Barrier Reef
 • Mulighet for å forlenge med badeferie i Port Douglas eller Northern Territory’s spektakulære nasjonalparker ved Darwin

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og reisen går til Australia med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Melbourne

Endelig setter du foten på australsk jord. Kanskje du allerede på flyplassen blir møtt av ditt første “G’day, mate”, en av de vanligste hilsenene i Australia.

Fra flyplassen er det arrangert transfer til hotellet ditt. Hvis rommet ikke er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet og begi deg ut i byen. Det viktigste i dag er at du holder deg våken, slik at kroppen din så snart som mulig venner seg til den australske tidssonen. Den beste kuren mot jetlag er frisk luft, lys og å drikke rikelig med vann.

Melbourne er en praktfull by med et stort mangfold. Byen er en smeltedigel av mennesker fra hele verden, som alle har tatt med seg sin kultur, språk og ikke minst mattradisjoner. Derfor er Melbourne i dag en spennende flerkulturell by med mange forskjellige nasjonaliteter.

Vi kan sterkt anbefale å rusle en tur langs Yarra-elven på denne første dagen i byen. Her er det både hyggelige parker, museer og gallerier og massevis av forskjellige restauranter, der du kan spise et godt måltid med utsikt til byens skyline.

Dag 3: Byrundtur i Melbourne

Etter frokost – som du kan spise på en kafé i nærheten – er det på tide å bli nærmere kjent med byen. Du skal bli med på en på guidet vandring gjennom byens smale gater og arkader. De ligger som et finmasket nettverk i sentrum av Melbourne. Underveis forteller guiden om byens kultur og historie. Murene i de smale gatene er fulle av gatekunst, og hele området kan ved første øyekast virke litt slitent – men la deg ikke lure, dette er et av byens hippeste strøk! Spør gjerne guiden om tips til gode steder å spise lunsj etter omvisningen.

Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din. Du kan enten gå eller ta en taxi.

Resten av dagen er til fri disposisjon til å utforske mer av Melbourne.

Hvis du er interessert i historie, kan vi spesielt anbefale et besøk i Melbourne Old Gaol, der den berømte og beryktede bushrangeren Ned Kelly ble hengt i 1880.

Husk også å få med deg Queen Victoria Market, der du kan kjøpe nesten alt det hjertet begjærer.

Du kan også ta trikken ut til den hyggelige strandforstaden St. Kilda. Her er det alltid livlig aktivitet ved stranden, et populært sted å trene, sole seg, bade og surfe. Ved solnedgangstid kan du være så heldig å se en liten koloni av dvergpingviner gå i land nær ved kaien St. Kilda Pier.

Dag 4: Road trip: Melbourne – Ballarat – Halls Gap (Grampians nasjonalpark)

I dag starter din australske road trip, som i løpet av de neste 5 dagene bl.a. fører deg til Grampians nasjonalpark og Great Ocean Road, to av delstaten Victorias største høydepunkter.

Du må selv sørge for å komme deg til bilutleiefirmaet der du får utlevert leiebilen din. Fra Melbourne kjører du mot nordvest, til byen Ballarat, en by med en rik gullgraverhistorie som startet i år 1851. Funnet av gull ble en magnet for tusenvis av gullgravere fra hele verden, noe som førte til en stor befolkningsvekst i området og gjorde Ballarat til et av tidens mest betydningsfulle gruvesentrene i Australia. I Ballarat kan du få vite mye interessant om denne viktige perioden med et besøk på det “levende museet” Sovereign Hill, besøkssentret Eureka Stockade Center og byens gullmuseum.

Det var forøvrig i gruvene ved Ballarat at en 69 kilos gullklump kalt “Welcome Nugget” ble funnet i 1858.

På kjøreturen videre fra Ballarat mot Halls Gap kommer du gjennom et område med prisvinnende viner. Du kan smake på alt fra Shiraz til Sauvignon Blanc på en av de mange vingårdene langs Great Grape Touring Route og se hele prosessen fra drue til dråpe.

Sent på ettermiddagen kommer du til den lille byen Halls Gap i hjertet av Grampians nasjonalpark. Solnedgangene her er episke, så hvis du ikke kommer for sent til byen, skal du kjøre ut til utsiktspunktene Reeds eller The Balconies for å få en uforglemmelig avslutning på dagen.

Kjøreavstand Melbourne – Halls Gap: Ca. 250 km

Kjøretid: Ca. 3-4 timer

Dag 5: Grampians nasjonalpark på egen hånd

Grampians nasjonalpark er et av ​​Victorias mest populære reisemål. Det er et storslått naturområde med stort biologisk mangfold, vakre utsikter og spennende aboriginsk kultur.

Etter frokost anbefaler vi at du kjører til byens besøkssenter. Her får du mye interessant informasjon om parken og anbefalinger til aktiviteter og fotturer. Du kan f.eks. dra ut og se den imponerende fossen, MacKenzie Falls, men mulighetene er mange, og vandrerutene har forskjellig vanskelighetsgrad, så det er turer for enhver smak. Flere utsiktspunkter med flotte panoramautsikter kan også nås med bil, f.eks. Boroka og Reeds Lookout. Det er også aktiviteter for de mer eventyrlystne, f.eks. mountainbike, rappellering og klatring.

Hold utkikk etter nasjonalparkens mange dyr. Her kan du nemlig se både kenguruer, emuer, koalaer og mange forskjellige fuglearter.

Halls Gap er en hyggelig by med flere kunstgallerier og hyggelige kafeer og restauranter, og her kan du ta en hvil etter en aktiv dag i naturen.

Dag 6: Road trip: Halls Gap – Port Fairy

I dag tar du avskjed med den vakre nasjonalparken Grampians, og dagen starter dagen med en naturskjønn kjøretur gjennom buskland til den sørlige delen av nasjonalparken og den lille byen Dunkeld. Med Mt. Sturgeon og Mt. Abrupt som kulisse har dette stedet inspirert mange australske malere.

Dagens lunsjstopp kan f.eks. være ved Tae Rak Aquaculture Centre, som ligger ved bredden av Tae Rak-sjøen. Her blir du tatt med på en fascinerende reise gjennom aboriginenes kultur og historie ved Budj Bim Cultural Landscape, der du kan utforske de gamle vulkanlandskapene og se hvordan Gunditjmara-folket lagde et av verdens eldste og mest kompliserte vanningssystemer som har gitt liv til området i tusenvis av år. Dette området er utnevnt til verdensarv av UNESCO.

Et annet interessant stopp, rett før du kommer til Port Fairy, er Tower Hill Wildlife Reserve. Reservatet ligger i et utslukt vulkankrater som ble dannet for mer enn 30 000 år siden. Her kan du både få nærkontakt med australske dyr og et spennende innblikk i aboriginenes kultur og historie. Organisasjonen Worn Gundidj arbeider med å bevare og videreformidle urbefolkningens kulturarv til fremtidige generasjoner og gir besøkende en unik innsikt i områdets rike historie.

Dagens mål, den maleriske kystbyen Port Fairy, ligger ved munningen av Moyne-elven. Det er en av de eldste bosetningene i Victoria, og byen var hjemsted for sel- og hvalfangere i begynnelsen av det 19. århundre. Flere bygninger fra den tiden er i dag fredet og kan fremdeles ses her.

Hvis du har tid til å gå en tur før mørket faller på, ligger Griffiths Island som en naturlig oase nesten i hjertet av byen. Det er et viktig yngleområde for flere fuglearter, så det er viktig at du holder deg på de merkede turstiene for ikke å forstyrre fuglene som kan ha unger skjult i sanden. Du kan også være så heldig å få øye på den lille søte sump-wallabyen.

Kjøreavstand Halls Gap – Port Fairy: Ca. 160 km

Kjøretid: Ca. 2 timer

Dag 7: Road trip: Port Fairy – Great Ocean Road – Apollo Bay

I dag venter enda et høydepunkt på reisen din: en kjøretur på den dramatiske kyststrekningen Great Ocean Road. Det er flere veier i verden som kaller seg verdens vakreste kyststrekning, men vi kan love deg at Great Ocean Road i Australia er helt i særklasse.

Veien ble bygget av soldater som kom hjem etter første verdenskrig og er viet til alle dem som aldri kom hjem igjen. Derfor er denne veien også verdens største krigsminnesmerke.

Offisielt strekker veten seg ca. 240 km mellom Torquay, som ligger ca. 100 km sørvest for Melbourne, til Allansford, nær Warrnambool. Strekningen har spektakulære kystlandskaper, klippeformasjoner og naturparker, blant annet noen av Australias mest berømte klippeformasjoner, som De tolv apostler og Loch Ard Gorge.

Før eventyret på Great Ocean Road starter må du ikke gå glipp av et stopp i Warrnambool. Byen har ikke bare en fantastisk vakker beliggenhet, den har også en spennende maritim historie, og den får du vite mer om i Flagstaff Hill Maritime Village.

I perioden mellom mai og september kan du se hvaler i havet utenfor Warrnambool.

Herfra ligger fotostoppene som perler på en snor. Like før du kommer til den sjarmerende fiskerlandsbyen Port Cambell finner du London Bridge, en ikonisk formasjon på ruten. En gang var det en dobbelt bue som lignet London Bridge, men den kollapset i 1990. Nå er formasjonen en adskilt landmasse, men den er fremdeles verdt et fotostopp.

På den lange reisen til og fra England på 1800- og tidlig på 1900-tallet, ble Australias røffe sørlige kyst ansett for å være en av de verste strekningene på reisen. Mange skip møtte sin skjebne på den dramatiske kysten vi i dag beundrer og fotograferer. Det mest berømte skipsforliset var Loch Ard, som forliste i 1878 og krevde 52 menneskeliv. Det var bare to overlevende. En kløft nær forliset, Loch Ard Gorge, er oppkalt etter dette skipet.

Det mest spektakulære vartegnet på hele Victorias kyst, og det mest fotograferte, er uten tvil De tolv apostler. Men de tolv apostlene er i tidens løp blitt redusert til åtte, for havet “spiser” stadig av dem. Gled deg til å oppleve de spesielle kalksteinstoppene som rager opp av havet utenfor kysten. Det er et uforglemmelig syn.

Hvis du enda ikke har fått nok av flotte utsikter, skal du kjøre forbi Cape Otway-fyrtårnet og se hvordan fargene skifter ved solnedgang.

Etter en dag full av opplevelser og frisk luft ankommer du til enda en hyggelig kystby, Apollo Bay.

Kjøreavstand Port Fairy – Apollo Bay: Ca. 185 km

Kjøretid: Ca. 3 timer

Dag 8: Road trip: Apollo Bay – Melbourne

Apollo Bay er et godt utgangspunkt for å utforske Great Otway nasjonalpark. Den ligger i Otway Ranges, en lav kystfjellkjede ved Apollo Bay. Her ser du igjen fantastisk natur med imponerende fosser og et spennende dyreliv med bl.a. kenguruer og koalaer.

Fra Apollo Bay fortsetter reisen din nedover kysten på Great Ocean Road til byen Lorne. På veien kommer du forbi Kenneth River, der du ikke må gå glipp av å gå en tur på “The Kenneth River Koala Walk”, et av de beste stedene i Australia å se koalaer i naturen.

Vi anbefaler også et stopp ved den eventyrlige fossen Erskine Falls, som ligger omgitt av frodig regnskog rett utenfor byen Lorne.

Fra Lorne fortsetter Great Ocean Road gjennom Aireys Inlet, Anglesea og Torquay, en fantastisk blanding av frodig vegetasjon, imponerende kystlandskaper og flotte strender. De innbyr til bading, og kanskje spesielt til surfing. Rett før Torquay ligger Bells Beach, en strand for de aller flinkeste surferne. Her avholdes den årlige prestisjefylte surfekonkurransen Rip Curl Pro.

Det er utallige muligheter for hyggelige stopp på veien tilbake til Melbourne, og valget er ditt.

Bilen leveres sent på ettermiddagen på det samme stedet som du hentet den, og du må selv sørge for transport tilbake til hotellet. Tilbring din siste kveld i Melbourne mens du fordøyer alle inntrykkene fra de siste 5 dagenes road trip rundt i Victoria.

Kjøreavstand Apollo Bay – Melbourne: Ca. 200 km

Kjøretid: Ca. 3 timer

Dag 9: Fly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock – Solnedgang over Uluru

Neste stopp på reisen er Australias røde hjerte: outbacken! Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr til Uluru/Ayers Rock. Kontrasten i dag er stor: du forlater Melbournes pulserende storbyliv og lander midt i ørkenen. Fra flyplassen går det en gratis transferbuss til den lille byen Yulara, der hotellet ditt ligger.

Om ettermiddagen er det mulig å delta i forskjellige gratis aktiviteter. Spør på hotellet ditt hva som skjer, og når.

Når dagen går mot kveld, venter et av reisens absolutte høydepunkter: solnedgangen over Uluru. Det er en magisk opplevelse å se den majestetiske steinen skifte farge etter hvert som solen forsvinner i horisonten. Det er lett å forstå hvorfor dette området er så hellig for urbefolkningen, aboriginene.

Husk å legge hodet tilbake og nyte synet av en stjernehimmel nesten uten lysstøy. Det er helt fantastisk!

Dag 10: Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta

Dagen starter tidlig! I går opplevde du en solnedgang over Uluru, og i dag skal du se solen stå opp over monolitten. To fantastiske og helt forskjellige naturopplevelser, som du bare må få med deg. Det er fascinerende å stå midt i den australske outbacken og småfrysende vente på at solen skal stå opp. Selv om dagene kan bli veldig varme her ute i ørkenen, er nettene ofte kalde, for det er ikke noe som kan holde på varmen når solen går ned.

Når solen er stått opp, kjører du ca. 50 km mot vest, til de spektakulære klippeformasjonene Kata Tjuta. Området rundt Kata Tjuta er også meget hellig for urbefolkningen, og det er steder man som turist aldri får besøke. Heldigvis er det også mange steder som er tilgjengelige, og en av de mest populære fotturene gjennom de flotte klippeformasjonene er turen gjennom Walpa Gorge. Underveis forteller guiden din mer om geologien på dette forunderlige stedet. Kanskje får du svaret på hva “Kata Tjuta” egentlig betyr?

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan kjøpe en ekstrautflukt eller bli med på noen av de gratis aktivitetene i Yulara.

Dag 11: Fly fra Uluru/Ayers Rock til Sydney

Nå går turen fra ørken til storby. Neste stopp er Australias største by, Sydney!

Fra hotellet i Yulara tar du den gratis transferen til flyplassen. Avgangene er tilpasset flyavgangene. Spør på hotellet ditt når bussen går. I Sydney er det transport fra flyplassen til hotellet ditt. Hvis rommet ditt er ennå ikke klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet mens du går ut for å bli kjent med byen.

Du kan f.eks. starte med at gå ned til Bennelong Point og operahuset. Vest for operahuset ligger det gamle området The Rocks med sine historiske bygninger, hyggelige kafeer og fasjonable butikker og gallerier. Fortsett evt. helt ut til Barangaroo Reserve. Der kan du se verdens største naturlige havn, Sydney Harbour, fra en helt annen vinkel. Hvis du går hele veien forbi Barangaroo Wharf, kommer du til King Street Wharf, og der finner du noen av byens beste restauranter.

Gled deg til å utforske Sydney, byen som begeistrer med sin energi og vakre beliggenhet ved havet.

Dag 12: Byrundtur i Sydney

I dag venter en interessant byrundtur i Sydney. Høydepunktene er mange: Operahuset, botanisk hage, The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, China Town og Bondi Beach er alle på listen i dag. Turen vil gi deg et godt overblikk over byen, og guiden forteller mye interessant om Sydneys historie.

Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan eksempelvis vende tilbake til noen av stedene fra formiddagens byrundtur.

Det er også mulig å kjøpe ekstrautflukter om ettermiddagen.

En av dagene i Sydney kan vi anbefale å se solnedgangen fra den botaniske hagen med utsikt til operahuset.

 

Dag 13-14: Sydney på egen hånd

De neste par dagene har du til fri disposisjon i Sydney, og her er det nok å ta seg til! Sydney har mange museer i verdensklasse og andre kulturaktiviteter, men det er også fristende å bare rusle gjennom byen og kanskje drikke en kopp kaffe på en trendy kafe og observere livet i byen.

Det er ofte fint vær i store deler av Australia, og australiere tilbringer generelt mye tid utendørs. De elsker en god “barbie”. Alle parker med respekt for seg selv har griller til allmenn bruk, og ingen steder i verden er piknik-avdelingen i supermarkedene så innholdsrik som her.

I Sydney og omegn ligger det over 100 strender, og det er ofte godt omkledningsfasiliteter. Så pakk badetøyet i strandvesken og avslutt dagen med en dukkert. Fra Circular Quay tar det bare 18 minutter med båt over til den populære stranden Manly Beach. Her er det også et massevis av hyggelige restauranter og kafeer.

Du kan også dra ut til Bondi Beach og gå den naturskjønne Bondi to Coogee Walk, en vakker tur på 6 km, der du kommer forbi strender, parker og utsiktspunkter langs kysten.

Kanskje har du lyst til å dra på flere guidede turer, enten i eller utenfor byen? Også her er det mange muligheter. Les mer nedenfor (Vi anbefaler at du kjøper disse utfluktene sammen med reisen, for mange av turene er ofte utsolgt uker og måneder i forveien).

 

Dag 15: Fly fra Sydney til Cairns

Du blir hentet på hotellet i Sydney og kjørt til flyplassen. Når du kommer til Cairns, blir du hentet og kjørt til hotellet ditt. Du merker raskt at du nå befinner deg i et tropisk klima, med høye temperaturer og høy luftfuktighet. Og det er utrolig frodig her! Hibiscus, frangipani, heliconia – området er fullt av eksotiske planter.

Cairns er en livlig kystby i det nordlige Queensland, og byen er nok mest kjent som porten til Great Barrier Reef, verdens største korallrev. Byen har dessuten masse aktiviteter, kafeer, restauranter og butikker. Det er ingen strand her, men for å kompensere for dette har man midt i byen bygget en stor kunstig lagune der du både kan sole deg og bade.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 16-17: Cairns på egen hånd

De neste par dagene er til fri disposisjon i Cairns. Vi anbefaler naturligvis en tur ut til Great Barrier Reef, et ”must” når du er i nærheten. Det er flere forskjellige muligheter for å oppleve revet, du kan snorkle, dykke eller se de fargerike fiskene og imponerende korallene gjennom glasset på en glassbunnbåt.

Nord for Cairns ligger Cape Tribulation, og der kan du vandre rundt i verdens eldste regnskog og dra på båttur på elven Daintree River, der de store saltvannskrokodillene holder til.

Mulighetene er mange. Les mer om utfluktene nedenfor.

Dag 18: Hjemreisen starter

Nå er rundreisen din, der du har opplevd det beste av Australia med kjør-selv på Great Ocean Road, kommet til veis ende, og tiden er kommet til å vende nesen hjemover. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og herfra flyr du mot Europa med mellomlandinger underveis.

Dag 19: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter et fantastisk eventyr Down Under.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Nasjonalparkopplevelser i det tropiske nord
4 netter

Opplev den fantastiske nasjonalparken Kakadu, oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig naturarv på denne forlengelsen til delstaten Northern Territory.

Du har fire overnattinger i Darwin, som du kanskje kjenner fra filmen, “Australia”?

Den første heldagsturen går til nasjonalparken Kakadu, der du både skal ta båt på elver fulle av krokodiller og får vite mer om urbefolkningens helt spesielle tilknytning til stedet.

Du besøker også den litt mindre kjente, men minst like vakre nasjonalparken Litchfield, der det er mulig å svømme i noen av de flotte fossene.

Denne forlengelsen er spesielt attraktiv i perioden mai–oktober, for da regner det så å si ikke i den nordlige delen av Australia. Hvis du ønsker å bli med på forlengelsen i regntiden fra november til april, er det viktig at du kontakter reisekonsulenten din før bestilling, for turene til nasjonalparkene Kakadu og Lichtfield arrangeres bare 1–2 ganger i uken i denne perioden.

Avslapning i det tropiske, nordlige Queensland
3 netter

Forleng reisen med et par avslappende dager i den hyggelige byen Port Douglas, nord for Cairns. Her er det gode restauranter, massevis av shoppingmuligheter og en avslappet atmosfære.

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Oseania
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Oseania-spesialist og har over 26 års erfaring med reiser i Oseania.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål