TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Det beste av Australia

Opplev Australias store kontraster. Fra landets to største byer, Melbourne og Sydney, til den røde ørkenen med Uluru. Avslutt reisen i tropiske Cairns og utforsk Great Barrier Reef eller verdens eldste regnskog.

Det beste av Australia
Det beste av Australia
15 dager
ForsideOseaniaAustraliaDet beste av Australia

Det beste av Australia

Opplev Australias store kontraster. Fra landets to største byer, Melbourne og Sydney, til den røde ørkenen med Uluru. Avslutt reisen i tropiske Cairns og utforsk Great Barrier Reef eller verdens eldste regnskog.

ForsideOseaniaAustraliaDet beste av Australia
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Melbourne og hjemreise fra Cairns med mellomlandinger underveis
 • Innenriksfly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock til Sydney + Sydney til Cairns
 • Transfer fra/til flyplassene i Australia
 • 3 overnattinger i Melbourne
 • Halvdags guidet vandring i Melbourne
 • 2 overnattinger ved Uluru/Ayers Rock
 • Solnedgangstur ved Uluru, inkl. musserende vin
 • Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta nasjonalpark
 • Inngangsbillett til Uluru og Kata Tjuta nasjonalpark
 • 4 overnattinger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 3 overnattinger i Cairns
 • Mulighet til å kjøpe div. utflukter
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie i Port Douglas eller flere naturopplevelser i Darwin
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

*Det er mulig å legge til ekstra netter i de ulike byene dere besøker, hvis dere f.eks. ønsker flere dager på egen hånd. Kontakt reisekonsulenten vår med deres spesifikke ønsker for reisen

REISEN KORT & GODT

Denne reisen er full av kontraster!

Fra de kosmopolitiske storbyene Melbourne og Sydney til urbefolkningens tidløse historie, formidlet av forfedrene i Australias outback ved Uluru og Kata Tjuta.

Reisen avsluttes i det tropiske nord med varme og avslapning og mulighet for store naturopplevelser ved Great Barrier Reef og i verdens eldste regnskog ved Cape Tribulation.

Du reiser fra den ene bevaringsverdige UNESCO-severdigheten til den andre, og opplevelsene står i kø for å overbevise deg om at Australia er et av verdens mest fascinerende land.

Velkommen Down Under!

Derfor skal du velge denne reisen

 • Besøk Australias fascinerende storbyer Melbourne og Sydney
 • Bli med ut i Outbacken, få en interessant innsikt i urbefolkningens historie og opplev den mektige monolitten Uluru
 • Føl den tropiske varmen i Cairns, utgangspunkt for turer til bl.a. Great Barrier Reef og verdens eldste regnskog
 • Mulighet for badeferieforlengelse til Port Douglas eller til Northern Territories spektakulære nasjonalparker ved Darwin

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen. Turen går til Australia med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Australia

Endelig setter du fot på australsk jord. Kanskje du allerede på flyplassen blir møtt av det første “G’day, mate”, en av de vanligste hilsenene i Australia.

Fra flyplassen er det transfer til hotellet ditt. Hvis rommet ikke er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet og begi deg ut i byen.

Du krysser mange tidssoner når du reiser fra Europa til Australia, og selv om det kan være vanskelig, er det best å prøve å holde seg våken denne første dagen. Da venner kroppen din seg raskere til den australske tidssonen. Den beste kuren mot jetlag er lys, frisk luft og å drikke rikelig med vann.

Melbourne er en praktfull by, og vi kan varmt anbefale å rusle en tur langs Yarra-elven på denne første dagen.

Dag 3: Byrundtur i Melbourne

Etter frokost – evt. på en kafé i nærheten – er det på tide å bli nærmere kjent med byen. Du skal bli med på en på guidet vandring gjennom byens smale gater og arkader. De ligger som et finmasket nettverk i sentrum av Melbourne. Underveis forteller guiden om byens historie og kultur. Murene i de smale gatene er fulle av gatekunst, og hele området kan ved første øyekast virke litt slitent – men la deg ikke lure, dette er et av byens hippeste strøk! Spør evt. guiden om tips til gode steder å spise lunsj etter turen. Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din. Du kan enten gå dit eller ta en taxi.

Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske Melbourne på egen hånd.

Ta f.eks. trikken til strandforstaden St. Kilda. Hvis du drar hit ut sent om ettermiddagen, kan du være så heldig å få se den lille kolonien av dvergpingviner vralte i land rundt solnedgangstid.

I bydelen Fitzroy finner du mange av byens skjulte perler. Mikrobryggeriene ligger side om side med hippe kafeer. Litt vest for Fitzroy finner du Carlton – bedre kjent som Little Italy.  Maten her er nesten mer autentisk enn i Italia.

Dag 4: Melbourne på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon til å utforske det du ikke rakk i går.

Er du historieinteressert, kan vi varmt anbefale et besøk i Melbourne Old Gaol, der den berømte og beryktede bushrangeren Ned Kelly ble hengt i 1880.

Husk også å få med deg Queen Victoria Market, der du kan kjøpe nesten alt det hjertet begjærer.

Hvis du lyst til å oppleve noen av stedene rundt Melbourne, skal du sjekke ut vårt store utvalg utflukter. Vi anbefaler at du kjøper disse turene hjemmefra sammen med reisen, for ellers kan du risikere at de er utsolgt.

Dag 5: Fly fra Melbourne til Uluru/Ayers Rock - solnedgang over Uluru

Det er transport fra hotellet til flyplassen, der du flyr inn til Australias røde hjerte: outbacken. Kontrastene du opplever i dag er enorme! Fra den pulserende storbyen med mye liv i gatene til den lille bitte lille byen Yulara, som ligger midt i den røde ørkenen. Fra flyplassen går det en gratis transferbuss til den lille byen der hotellet ditt ligger.

Hvis du har tid og lyst, er det om ettermiddagen mulighet til å delta i noen av byens gratis aktiviteter. Spør på hotellet hva som skjer, og når.

Sist på dagen venter et av turens største høydepunkter: solnedgangen over Uluru. Det er magisk å se den store steinen skifte farge etter hvert som solen går ned, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor dette området er så hellig for urbefolkningen.

Husk også å lene hodet bakover og beundre stjernehimmelen. En enorm kontrast til Melbournes mange lys!

Dag 6: Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta

Dagen starter tidlig, med at du blir hentet av en buss som kjører deg ut i mørket. I går opplevde du en solnedgang over Uluru. I dag skal du se solen stå opp over Uluru. To fantastiske naturopplevelser – og begge deler er et absolutt must på en reise til Australia.

Det er en fascinerende opplevelse å stå midt i den australske outbacken og småfrysende vente på at solen skal stå opp. Selv om dagene kan bli veldig varme her ute i ørkenen, er nettene ofte kalde, for det er ikke noe som kan holde på varmen etter at solen er gått ned.

Når solen står høyt på himmelen, fortsetter du til klippeformasjonen, Kata Tjuta, og bussen kjører deg vel 50 km mot vest.

Også området rundt Kata Tjuta er hellig for urbefolkningen, og det finnes steder man som turist aldri får lov til å besøke. Heldigvis er det også mange steder som er tilgjengelige, og en av de mest populære fotturene gjennom de flotte klippeformasjonene er turen gjennom Walpa Gorge. Underveis forteller guiden mer om geologien på dette forunderlige stedet. Kanskje får du svaret på hva “Kata Tjuta” egentlig betyr?

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan kjøpe en ekstrautflukt eller bli med på noen av de gratis aktivitetene i Yulara.

Dag 7: Fly fra Uluru/Ayers Rock til Sydney

Det er på tide med et nytt sceneskift – neste stopp er Australias største by: Sydney! Fra hotellet tar du den gratis transferen til flyplassen. Avgangene er tilpasset flyavgangene – spør på hotellet ditt når bussen går.

Ved ankomst i Sydney vil du raskt se forskjellene mellom Melbourne og Sydney. Sydneys brede gater, som fører deg ned til Operahuset, står i sterk kontrast til Melbournes smale, grafittidekorerte smug.

I Sydney er det transport fra flyplassen til hotellet ditt. Hvis ikke rommet ditt er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet mens du går ut for å utforske byen.

Start evt. med å gå ned til Bennelong Point og operahuset i Sydney. Vest for operahuset ligger det gamle området The Rocks med sine gamle bygninger, hyggelige kafeer og fasjonable butikker og gallerier. Fortsett evt. helt ut til Barangaroo Reserve, og se verdens største naturlige havn, Sydney Harbour, fra en helt annen vinkel. Hvis du går hele veien forbi Barangaroo Wharf, kommer du til King Street Wharf, der du finner noen av byens beste restauranter.

Velkommen til Sydney!

Dag 8: Byrundtur i Sydney

Tidlig om formiddagen skal du bli med på en interessant byrundtur i Sydney. Høydepunktene er mange, og turen vil gi et godt overblikk over byen, slik at du enkelt kan planlegge hva du vil komme tilbake til og utforske nærmere. Operahuset, botanisk hage, det gamle området The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown, Bondi Beach m.m. er alle på listen i dag. Dagens tur vil gi deg et godt overblikk over byen, og guiden gir et interessant innblikk i byens historie.
Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din.

Resten av dagen er til fri disposisjon – evt. til å vende tilbake til noen av stedene fra formiddagens byrundtur.

Det er også mulig å kjøpe et par utflukter om ettermiddagen.

En av dagene i Sydney må du huske å se solnedgangen fra den botaniske hagen med utsikt til operahuset.

Dag 9-10: Sydney på egen hånd

De neste par dagene er til fri disposisjon, til å oppleve Sydney på egen hånd. Og det er nok å finne på! Sydney har et stort utvalg museer i verdensklasse og mange andre interessante aktiviteter, men det er også fristende å bare rusle gjennom byen og kanskje spise en lunsjsandwich på en benk i botanisk hage med utsikt til operahuset.

Strendene er et kapittel for seg. Som forsteder ligger de på rekke og rad, og alle har sitt særpreg.

Det er ofte fint vær i store deler av Australia, og australiere tilbringer generelt mye tid utendørs. Alle parker med respekt for seg selv har griller til allmenn bruk, og ingen steder i verden er piknik-avdelingen i supermarkedene så innholdsrik som her. Det ser man også på strendene, der det generelt er meget gode omklednings- og dusjfasiliteter. Så legg badetøyet i sekken og ta en tur til en av de over 100 strendene du finner i Sydney og omegn.

Kanskje har du lyst til å dra på en guidet tur enten i eller utenfor byen – også her er det mange muligheter. Se nedenfor. Vi anbefaler at du kjøper disse utfluktene sammen med reisen, for mange av turene er ofte utsolgt uker og måneder i forveien.

Dag 11: Fly fra Sydney til Cairns

Du blir kjørt til flyplassen der du flyr nordover, til Cairns.

Ved ankomst i Cairns merker du raskt at du nå befinner deg i et tropisk klima, med høye temperaturer og høy luftfuktighet. Og det er utrolig frodig her! Hibiscus, frangipani, heliconia – området er fullt av eksotiske planter.

Cairns er en livlig by. Her er det massevis av aktiviteter, kafeer, restauranter og butikker. Det er ingen strand her – men for å kompensere for dette har man midt i byen bygget en stor kunstig lagune der du både kan sole deg og bade.

Kanskje du vil tilbringe ettermiddagen her for å venne deg til lydene i tropebyen.

Dag 12-13: Cairns på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon. Der er så mange spennende aktiviteter med Cairns som utgangspunkt at vi lar deg bestemme hva du har lyst til å gjøre.

Vi synes naturligvis at en tur til Great Barrier Reef er et must når man først er på disse kanter. Men du må heller ikke gå glipp for verdens eldste regnskog, Daintree Rainforest. Dette er også det eneste stedet i verden at to UNESCO-verdensarvsteder ligger side om side. Her i nord ligger Great Barrier Reef nemlig nær kysten. Siden regnskogen strekker seg helt ned til stranden, støter de to stedene faktisk nesten sammen.

Togturen opp til den lille byen Kuranda i regnskogen er også meget sjarmerende – eller hva med en raftingtur på en av elvene rundt Cairns?

Mulighetene er mange – velg selv!

Dag 14: Avreise fra Cairns

Reisen til Australias høydepunkter er nesten kommet til veis ende. Du har tid til å kjøpe de siste suvenirene før turen går til flyplassen, der du flyr hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Ankomst i Norge

Du lander hjemme i Norge etter en flott og opplevelsesrik reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Nasjonalparkopplevelser i det tropiske nord
4 netter

Opplev den fantastiske nasjonalparken Kakadu, oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig naturarv på denne forlengelsen til delstaten Northern Territory.

Du har fire overnattinger i Darwin, som du kanskje kjenner fra filmen, “Australia”?

Den første heldagsturen går til nasjonalparken Kakadu, der du både skal ta båt på elver fulle av krokodiller og får vite mer om urbefolkningens helt spesielle tilknytning til stedet.

Du besøker også den litt mindre kjente, men minst like vakre nasjonalparken Litchfield, der det er mulig å svømme i noen av de flotte fossene.

Denne forlengelsen er spesielt attraktiv i perioden mai–oktober, for da regner det så å si ikke i den nordlige delen av Australia. Hvis du ønsker å bli med på forlengelsen i regntiden fra november til april, er det viktig at du kontakter reisekonsulenten din før bestilling, for turene til nasjonalparkene Kakadu og Lichtfield arrangeres bare 1–2 ganger i uken i denne perioden.

Avslapning i det tropiske, nordlige Queensland
3 netter

Forleng reisen med et par avslappende dager i den hyggelige byen Port Douglas, nord for Cairns. Her er det gode restauranter, massevis av shoppingmuligheter og en avslappet atmosfære.

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Oseania
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Oseania-spesialist og har over 26 års erfaring med reiser i Oseania.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål