TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Australias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne

Opplev Australias 3 største byer: Brisbane, Sydney og Melbourne. Krydre reisen med utflukter og bli kjent med natur, kultur og historie samtidig som du opplever alle storbylivets gleder.

Australias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne
Australias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne
13 dager
ForsideOseaniaAustraliaAustralias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne

Australias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne

Opplev Australias 3 største byer: Brisbane, Sydney og Melbourne. Krydre reisen med utflukter og bli kjent med natur, kultur og historie samtidig som du opplever alle storbylivets gleder.

ForsideOseaniaAustraliaAustralias kyst fra Brisbane til Sydney & Melbourne
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Brisbane og hjemreise fra Melbourne med mellomlandinger underveis
 • Innenriksfly fra Brisbane til Sydney + Sydney til Melbourne
 • Transfer fra/til flyplassene i Australia
 • 3 overnattinger i Brisbane, inkl. frokost
 • 4 overnattinger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 3 overnattinger i Melbourne
 • Halvdags guidet vandring i Melbourne
 • Mulighet til å kjøpe div. utflukter
 • Mulighet til å forlenge reisen til Australias røde hjerte
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

*Det er mulig å legge til ekstra netter i de ulike byene dere besøker, hvis dere f.eks. ønsker flere dager på egen hånd. Kontakt reisekonsulenten vår med deres spesifikke ønsker for reisen

REISEN KORT & GODT

Reisen går til Australias tre største byer: Brisbane, Sydney og Melbourne.

Du vil oppdage at byene er veldig forskjellige. Felles for dem alle er gode restauranter, flotte shoppingmuligheter og mange kulturtilbud. Alle de tre byene er også utmerkede utgangspunkter for å oppleve områdene rundt.

Vi anbefaler derfor at du kompletterer reisen din med noen av våre mange utflukter. De gir deg gode muligheter til å få nærkontakt med Australias unike natur og dyreliv, slik at du får en helt fenomenal reise med store natur- og kulturopplevelser.

Hvis du har lyst, kan du velge å forlenge reisen med en tur inn i Australias røde midte.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Australias tre største byer: Brisbane, Sydney og Melbourne
 • Nyt byenes store utvalg av gode restauranter og aktive kulturliv
 • Sett ditt eget preg på reisen med vår mange utfluktsmuligheter
 • Mulighet til forlengelse av reisen til Australias røde sentrum med Uluru & Kata Tjuta nasjonalpark

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen. Turen går til Australia med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Australia

Velkommen Down Under! Du lander i Australia, og fra flyplassen er det transfer til hotellet ditt.

Hvis ikke rommet ditt er klart ved ankomst, er det mulig å sette bagasjen på hotellet så du kan gå ut og utforske byen.

Der er langt til Australia, og du vil sikkert merke tidsforskjellen denne første dagen. Den aller beste kuren mot jetlag er å drikke nok vann – og få mye frisk luft og lys i løpet av dagen. Det er det heldigvis nok av i Brisbane!

Brisbane er – med litt over 2 millioner innbyggere – Australias tredje største by og hovedstad i delstaten Queensland, og det er en flott by! Brisbane kan kanskje virke litt stille i forhold til landets to andre, store metropoler, Sydney og Melbourne, men la deg ikke narre, det er en praktfull by med massevis av sjarm.

South Bank ved elven er byens mest hippe område. Her er det restauranter, barer og en offentlig strand – her er det mye liv, både om dagen og på kveldstid.

Hvis du vil ha det enda litt kulere, skal du sette kursen for West End. Her er det mindre “striglet” enn South Bank, med flott gatekunst og hyggelige kafeer og butikker.

Vi kan også varmt anbefale den botaniske hagen og Roma Street Parkland nord for jernbanestasjonen.

Dag 3-4: Brisbane på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon til å utforske byen.

Lone Pine Koala Sancturary, 12 km vest for byen, er absolutt et verdt et besøk. Her kan du få nærkontakt med det unike australske dyrelivet. Du kan ta en elveferge hit og samtidig få et flott elvecruise. Det går også busser med mange avganger i løpet av dagen.

Du kan også velge å dra på dagsutflukter til området rundt Brisbane. Byen er et glimrende utgangspunkt for spennende attraksjoner.

Dag 5: Fly fra Brisbane til Sydney

Du transporteres til flyplassen og flyr videre til Sydney. Fra flyplassen er det transport til hotellet ditt. Hvis rommet ikke er klart ved ankomst, kan du oppbevare bagasjen på hotellet og vandre ut i byen

Sydney er Australias største by, med vel 5,5 millioner innbyggere, og det er etter vår mening en av verdens vakrest beliggende storbyer. Byen er bygget rundt verdens største naturlige havn. Med mer enn 100 strender i nærheten, leves livet her i stor grad utendørs!

På denne første dagen drar de fleste ned til Sydney Opera House og Sydney Harbour Bridge. Sydney Opera House har siden 2007 vært oppført på UNESCOs verdensarvliste, sammen med blant annet pyramidene i Egypt og Den kinesiske mur. Rett ved siden av operahuset finner du den botaniske hagen. Herfra har du utsikt til havnen med ferger som kjører i skytteltrafikk tilbake mellom forstedene og store seilskip som ligger for anker i de mange buktene.

På den motsatte siden av operahuset ligger det gamle byområdet The Rocks. Det var her de første europeerne bosatte seg da de kom til Sydney.

Fortsetter du rundt langs havnefronten, kommer du til Barangaroo Reserve. Dette området er et tidligere industriområde, som nå med hjelp og veiledning fra urbefolkningen er omdannet til et parkområde som ligner et lille stykke Sydney slik det så ut før europeerne bosatte seg her. Bli evt. med på en guidet tur og hør mer om stedets unike planter og urbefolkningens kulturarv.

Avslutt dagen av på King Street Wharf, der du finner noen av byens beste restauranter.

Dag 6: Byrundtur i Sydney

Spis lunsj på en av de lokale kafeene. Tidlig om formiddagen skal du bli med på en halvdags byrundtur i en av verdens vakrest beliggende byer. Høydepunktene er mange, og turen vil gi et godt overblikk over byen, slik at du enkelt kan planlegge hva du vil komme tilbake til og utforske nærmere. Operahuset, botanisk have, det gamle området av byen: The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown m.m. er alle på listen i dag. Underveis forteller guiden om byens kultur og historie.

Resten av dagen har du fri til å fortsette å utforske byen på egen hånd, eller du kan kjøpe en guidet tur i operahuset eller – for de modige – en brovandring på Sydney Harbour Bridge.

Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din.

Dag 7-8: Sydney på egen hånd

Hvis du ennå ikke har opplevd noen av Sydneys mange strender, er dette en god utfluktsmulighet i dag.

Veldig mange tar en tur til Bondi Beach, men vi vil også gjerne slå et slag for å vandre fra Coogee Beach til Bondi Beach. Det er en tur med utrolig flotte utsiktspunkter og hyggelige små bukter og strandforsteder.

Er du eventyrlysten, vil du kanskje gå fra Spit Bridge til Manly. En av de tingene som gjør Sydney helt spesiell er at det mange steder er små lommer av nasjonalparker – rett i nærheten av byens ellers så tettbygde sentrum. Vandringen fra Spit Bridge til strandforstaden Manly går gjennom Sydney Harbour National Park, og her er det slett ikke uvanlig å se store firfirsler ligge og sole seg midt på stien. Spis en deilig lunsj i Manly – og ta evt. badetøyet med deg i sekken. Som nevnt leves livet i stor grad utendørs her i Sydney, og nesten alle de større strendene har fine omklednings- og dusjfasiliteter til de badende eller surfende gjestene.

Du kan naturligvis også kjøpe en eller flere av våre mange spennende utflukter. Vi anbefaler at du kjøper dem sammen med reisen, for mange av dem blir raskt utsolgt.

Dag 9: Fly fra Sydney til Melbourne

Fra hotellet er det transfer til flyplassen, og her flyr du til turens siste metropol: Melbourne. Ved ankomst i Melbourne er det igjen transport til hotellet.

Som i de to andre byene kan du sette fra deg bagasjen på hotellet hvis ikke rommet er klart ved ankomst.

Som da du kom fra Brisbane til Sydney, vil du også i dag oppleve en stor kontrast mellom Sydney og Melbourne. Sydney er lys, åpen og – med sine mange turister – meget internasjonal. Melbourne er avslappet, kulturell – og har helt fantastiske restauranter!

Bruk resten av dagen til å utforske byen. Her er det glimrende shoppingmuligheter hvis du vil ha med deg en fin suvenir hjem. Det er hyggelig å tilbringe et par timer på Queen Victoria Market.

Vil du utforske den byens kulinariske tilbud, kan du dra nord for byen, til områdene omkring Fitzroy og Carlton.

Gå evt. en tur langs elven Yarra som renner gjennom byen. Hele området rundt South Bank er fullt av restauranter, barer og trendy butikker, og det er også her du finner det store Crown Casino.

Dag 10: Byrundtur i Melbourne

Om formiddagen venter en guidet byrundtur til Melbournes bortgjemte gater og streder. Du må selv komme deg til stedet der turen starter. Det er angitt på voucheren din. Turen går inn i de innerste, smale gatene i sentrum av byen. Her bor designere og arkitekter side om side med skeive kafeer. Murerne er dekorert med “street art”, og de smale gatene er fulle av av historie og fortellinger om skjebner fra den gang det var alt annet enn hipt her.

Lytt til de interessante fortellingene og merk deg de stedene du har lyst til å komme tilbake til. Spør gjerne guiden om anbefalinger til kafeer eller restauranter.

Ettermiddagen er til fri disposisjon – evt. til å gå seg vill i de smale gatene.

Du kan også ta trikken til strandforstaden St. Kilda. Hvis du drar hit ut sent om ettermiddagen, kan du være så heldig å få se den lille kolonien av dvergpingviner vralte i land rundt solnedgangstid.

Dag 11: Melbourne på egen hånd

Dagen i dag er til fri disposisjon til å oppdage Melbourne. Delstaten Victoria har også mange spennende og interessante severdigheter, så hvis du vil litt ut av byen, kan du kjøpe en utflukt. Hva med f.eks. en tur langs en av verdens vakreste kyststrekninger, Great Ocean Road? Eller kanskje en tur i vinområdet Yarra Valley.

Dag 12: Avreise fra Melbourne

Du har tid til å kjøpe de siste suvenirene før turen går til flyplassen, der du flyr hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis. Du kan også velge å forlenge reisen en tur inn til Australias røde hjerte og Uluru.

Dag 13: Ankomst i Norge

Du lander hjemme i Norge etter en flott og opplevelsesrik reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Adelaide og Kangaroo Island
4 netter

Navnet sier nesten alt. “Kangaroo Island” – da vet du hva som venter deg! Denne øya er et ekte paradis for natur- og dyreelskere.

Men det er ikke bare kenguruer du møter her. Uberørt natur, flotte landskaper, et unikt dyreliv, overkommelige avstander – Kangaroo Island har alt!

Du starter med et par dager i den lille storbyen Adelaide, hovedstaden i delstaten South Australia og “inngangsstedet” til Kangaroo Island.

Adelaide er en kjempehyggelig by.

Det er rett og slett en by der man tenker “her kunne jeg gjerne bo”. At byen i tillegg er utgangspunktet for turer til de verdensberømte vindistriktene Barossa Valley, Claire Valley og McLaren Vale – eller til den enestående naturen rundt byen, som f.eks. det lille øyparadiset Kangaroo Island – er bare en ekstra bonus.

Bli med til South Australia!

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Opplevelser i Australias røde hjerte
2 netter

Australias røde hjerte, outbacken, det røde sentrum – kjært barn har mange navn, og naturen her midt inne i Australia er bare helt spektakulær!

Se solen gå ned og stå opp over Uluru og dra på vandring ved Kata Tjuta. Hør mer om både flora og fauna, og spesielt om hvorfor området her har så stor betydning for urbefolkningen.

Len hodet tilbake og nyt synet av den enorme stjernehimmelen som bare er minimalt forstyrret av kunstig lys.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Oseania
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Oseania-spesialist og har over 26 års erfaring med reiser i Oseania.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål