TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Australias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns

Den klassiske Australia-reisen med storbyopplevelser i Sydney, opphold ved Uluru i Australias røde sentrum og tropiske Cairns med mulighet for å oppleve Great Barrier Reef og verdens eldste regnskog.

Australias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns
Australias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns
12 dager
ForsideOseaniaAustraliaAustralias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns

Australias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns

Den klassiske Australia-reisen med storbyopplevelser i Sydney, opphold ved Uluru i Australias røde sentrum og tropiske Cairns med mulighet for å oppleve Great Barrier Reef og verdens eldste regnskog.

ForsideOseaniaAustraliaAustralias høydepunkter med Sydney, Uluru og Cairns
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Sydney og hjemreise fra Cairns med mellomlandinger underveis
 • Innenriksfly fra Sydney til Uluru/Ayers Rock + Uluru/Ayers Rock til Cairns
 • Transfer fra/til flyplassene i Australia
 • 4 overnattinger i Sydney
 • Halvdags guidet byrundtur i Sydney
 • 2 overnattinger ved Ayers Rock
 • Solnedgangstur ved Uluru, inkl. musserende vin
 • Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta
 • Inngangsbillett til Uluru og Kata Tjuta nasjonalpark
 • 3 overnattinger i Cairns
 • Mulighet til å kjøpe div. utflukter
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie i Port Douglas eller med flere naturopplevelser i Darwin
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

*Det er mulig å legge til ekstra netter i de ulike byene dere besøker, hvis dere f.eks. ønsker flere dager på egen hånd. Kontakt reisekonsulenten vår med deres spesifikke ønsker for reisen

REISEN KORT & GODT

Turens navn sier alt.

På denne reisen opplever du Australias absolutte største høydepunkter. Fra en av verdens vakrest beliggende byer, Sydney, reiser du til den øde ørkenen med Uluru som (bokstavelig talt) midtpunkt. Her ser du solen gå ned og stå opp over Uluru og drar på vandring ved Kata Tjuta.

Du avslutter reisen i tropiske Queensland – inngangsporten til en av verdens eldste regnskoger og naturligvis det enestående Great Barrier Reef.

Vi har valgt å la noen av dagene være fri til egne opplevelser. Der er så mange utflukter å velge mellom at vi synes du selv skal bestemme hva du vi se – og når.

Du kan velge å forlenge reisen med et badeferieopphold i enten Port Douglas eller, hvis årstiden tilsier det, kanskje avslutte UNESCO-severdighetene med et besøk i Darwin og Kakadu National Park.

Derfor skal du velge denne reisen

 • God tid til å oppleve verdens kanskje vakrest beliggende storby, Sydney
 • Solnedgang og soloppgang over Uluru i hjertet av Australia
 • Cairns: inngangsporten til Daintree Rainforest og Great Barrier Reef
 • Mulighet til forlengelser til Port Douglas eller Darwin

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen. Reisen går til Australia med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Australia

Velkommen Down Under!

Du lander i Sydney, og fra flyplassen er det transport til hotellet.

Dagen er til fri disposisjon til å få fast grunn under føttene igjen etter flyreisen.

Hvis ikke hotellrommet ditt er klart ved ankomst, kan du sette fra deg bagasjen på hotellet mens du går ut i byen og samler de første australske inntrykkene.

De fleste merker nok tidsforskjellen de første dagene de er i Australia, og det kan være fristende å ta seg en god lang lur. Men den beste kuren mot jetlag er å drikke mye vann og frisk luft og lys!

Så kanskje du allerede i dag vil dra ned til Sydneys berømte havnefront, der det er mye av både lys og luft. Og ikke minst arkitekten Utzons verdensberømte operahus, som fra en viss vinkel innrammes perfekt av verdens største stålbuebro, Sydney Harbour Bridge. Operahuset har siden 2007 vært oppført på UNESCOs verdensarvliste sammen med bl.a. Taj Mahal og Den kinesiske mur, og dette er en bygning som imponerer.

Sydney ble bygget rundt verdens største naturlige havn, og det er stor aktivitet på vannet. Små butte ferger frakter “Sydney-siders” tvers over havnen mellom forstedene og arbeidsplassene midt i byen, “watertaxis” suser frem og tilbake, store og små seilskip duver rundt med seilene til topps, og kanskje dukker det plutselig opp et gigantisk cruiseskip.

Sett deg på en kafé, bestill en “flat white” (Australias svar på cappuccino) og venn deg til den australske aksenten. Det kan være lurt å gjøre seg litt kjent med noen av de mest brukte slanguttrykkene, for selv om australierne snakker engelsk, har de sin egen lokale aksent, ord og uttrykk!

Dag 3: Byrundtur i Sydney

I Sydney er det liv og røre allerede tidlig om morgenen. Folk kommer inn til byen og arbeidsstedene sine fra forstedene. På veien tar de seg litt frokost på stamkafeen. Gjør som dem og nyt at du har ferie.

Tidlig om formiddagen skal du bli med på en halvdags byrundtur i en av verdens vakrest beliggende byer. Høydepunktene er mange, og turen vil gi et godt overblikk over byen, slik at du enkelt kan planlegge hva du vil komme tilbake til og utforske nærmere. Operahuset, botanisk have, det gamle området i byen: The Rocks, Darling Harbour, Hyde Park, Chinatown m.m. er alle på listen i dag. Underveis forteller guiden om byens kultur og historie.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Hvis du vil få vite mer om Sydneys historie, kan vi anbefale et besøk på Museum of Sydney – et spennende, interaktivt museum som er bygget på ruinene av Sydneys første guvernørbygning.

Australia Museum er også et helt fantastisk museum! Det er verdens femte eldste naturhistoriske museum, og her kan du bl.a. lære mer om urbefolkningen og deres historie og kultur.

Du kan også velge å kjøpe en guidet tur, f.eks. en guidet omvisning i selve operahuset – eller hvis du vil ha det ultimative overblikket: kanskje en bridge climb på Sydney Harbour Bridge!

Vær oppmerksom på at du selv må komme deg til stedet der byrundturen starter, du finner adressen på voucheren din.

Dag 4: Sydney på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske byen.

Gå evt. ned til operahuset og fortsett ut til Mrs Macquarie’s Chair og gjennom botanisk hage til Hyde Park Barracks.

Barakkene ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet og skulle brukes til å huse straffanger. Hyde Park Barracks er, som en rekke andre bygninger fra kolonitiden rundt omkring i landet, oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Husk også å få med deg Queen Victoria Building – en gang frukt- og grønnsakmarked, i dag et flott (og dyrt) shoppingsenter.

Den gamle bydelen The Rocks er alltid hyggelig. Det var her de første europeerne bosatte seg da de kom til Australia i 1788. Hvis du har lyst til å gå litt lenger, kan du gå rundt Barangaroo Reserve og beundre utsikten over havnen. Området er et tidligere industriområde som er omgjort til park, så det ser i dag ut som det gjorde før, europeerne kom.

Barangaroo har forøvrig fått sitt navn etter en handlekraftig kvinne fra urbefolkningen som ikke helt oppførte seg som europeerne forventet. Hun var i en periode for gift med Bennelong – den kanskje mest kjente aborigineren fra Sydneys tidligste kolonidager. Odden der operahuset er bygget heter Bennelong Point etter selvsamme Bennelong.

Noen av byens beste restauranter finner du på King Street Wharf, så kanskje har du lyst til å legge veien hit når mørket faller på.

Har du lyst til å bli med på utflukter med guide, kan du sjekke ut vårt store utvalg nedenfor. Vi anbefaler at utfluktene bestilles hjemmefra sammen med reisen, for det er ofte rift om plassene.

Dag 5: Sydney på egen hånd

Hvis du ennå ikke har besøkt noen av Sydneys mange strender, er dette en god utfluktsmulighet i dag. Byen har mer enn 100 strender, så det er nok å velge mellom!

Ta f.eks. en tur til Manly med den lokale fergen. Sørg for å sitte ute på dekk – flottere utsikt til Operahuset og Sydney Harbour Bridge får du neppe. Manly er en hyggelig lille forstad med to strender, og hvis du vil ta en dukkert, er det gode omkledningsmuligheter.

Sydney har mange soltimer, og lokalbefolkningen tilbringer størstedelen av fritiden sin utendørs, så det er ofte gode fasiliteter på både strender og i lokale parker.

Husk å sette av tid til å spise lunsj på en av de hyggelige kafeene i Manly.

Bondi strand er også et besøk verdt. Det er her du kan møte de nesten ikoniske livredderne fra TV-programmet “Bondi Rescue”.

Hvis du har lyst til å gå en tur, kan vi også varmt anbefale strekningen fra Coogee Beach til Bondi Beach. Det er ca. 6 km, men det er så mange steder å stoppe og flotte utsiktspunkter at det tar det meste av dagen. Avslutt med fish & chips på stranden – mer australsk blir det ikke!

Dag 6: Fly fra Sydney til Uluru/Ayers Rock – solnedgang over Uluru

Det er transfer fra hotellet i Sydney til flyplassen, der du flyr inn til Australias røde hjerte. Fra flyplassen kjører det en gratis shuttlebuss (må ikke bestilles på forhånd) inn til den lille byen Yulara, turistsentrumet her i den australske outbacken.

Den lille byen har en campingplass, et par hoteller, et supermarked, et galleri og tilbyr en rekke gratis aktiviteter. Flere ganger om dagen er det f.eks. gratis didgeridoo-konsert, og du kan også lære mer om den australske bushen og hvordan urbefolkningen gjennom årtusener har funnet både mat og medisin her i den tørre, røde ørkenen.

Sist på dagen venter enda et av turens absolutte høydepunkter: solnedgangen over Uluru. Det er ganske enkelt magisk å se hvordan en av verdens største monolitter skifter farge etter hvert som solen synker ned i horisonten. Fra rustrød skifter steinen farge til nesten lysende oransje for til slutt å stå der som en stor, grå stein – midt i ingenting.

Husk å lene hodet tilbake og se opp mot himmelen. Stjernene lyser klarere her enn mange andre steder på jorden pga. minimale kunstige lyskilder.

Dag 7: Soloppgangstur ved Uluru og vandring i Kata Tjuta

I dag skal du tidlig opp! I går sendte du solen ned over Uluru – i dag skal du ta imot den igjen.

Der du står i morgengryet og stirrer ut i mørket, mens solens langsomt stigende stråler plutselig avslører omrisset av Uluru, skjønner du nok hvorfor dette stedet er så hellig for den lokale urbefolkningen, Anangu-folket.

Fra Uluru fortsetter du videre til klippeformasjonene Kata Tjuta, som ligger vel 50 km mot vest. Kata Tjuta betyr “mange hoder”, og på avstand ser du tydelig hvordan de 36 runde klippene ligner isser som stikker opp i landskapet.

Også området rundt Kata Tjuta er hellig for urbefolkningen, og det er steder du som turist aldri kommer til å besøke. Heldigvis er det også mange steder som er tilgjengelige, og en av de mest populære fotturene gjennom de flotte klippeformasjonene er turen gjennom Walpa Gorge. Underveis forteller guiden mer om både den lokale geologien og urbefolkningens tilknytning til dette forunderlige stedet.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Kanskje du har lyst til å kjøpe en ekstra utflukt?

Dag 8: Fly fra Uluru/Ayers Rock til Cairns

Reisen går videre til tropiske Queensland. Transferbussen tilbake til flyplassen er også gratis, og tidene er tilpasset avgangstidene på flyplassen. Sjekk med resepsjonen på hotellet når din buss går.

Kontrastene i dag kan nesten ikke bli større. Fra rød ørken og en mer enn 300 millioner år gammel stein til verdens eldste regnskog og verdens største korallrev. Australia er virkelig rekordenes kontinent!

Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan finne deg til rette i det tropiske klimaet. Cairns er en hyggelig by med mange butikker, restauranter og aktiviteter. Ta evt. en tur til den kunstige lagunen som er anlagt midt i byen. Her er det verken krokodiller eller brennmaneter, men til gjengjeld en fin sandstrand.

Merk: Det er ofte en mellomlanding på flyvninger mellom Uluru/Ayers Rock og Cairns. Mot tillegg er det noen dager mulig å fly direkte til Cairns. Forhør deg om prisen hos reisekonsulenten din.

Dag 9-10: Cairns på egen hånd

Dagene er til fri disposisjon til å utforske det tropiske nordlige Queensland. Nedenfor kan du se vårt utvalg av utflukter. Vi anbefaler du bestiller dine ønskede utflukter sammen med reisen, slik at du ikke blir skuffet hvis en tur er fullbooket når du er i Cairns.

Nord for byen finner du Daintree Rainforest, en regnskog som er oppført på UNESCO’s liste over bevaringsverdig natur. Regnskogen skal være mer enn 135 millioner år gammel. Til sammenligning regner man med at Amazonas er ca. 10 millioner år gammel…

Et annet høydepunkt med Cairns som utgangspunkt fra er naturligvis Great Barrier Reef, som også er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur.

Du har kanskje lyst på et skikkelig adrenalin-kick på en rafting tur – eller kanskje vil du heller besøke det vakre landskapet vest for Cairns, med både fosser og kaffeplantasjer. Mulighetene er mange!

Dag 11: Avreise fra Cairns

Reisen til Australias høydepunkter er nesten kommet til veis ende. Du har tid til å kjøpe de siste suvenirene før turen går til flyplassen, der du flyr hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Ankomst i Norge

Du lander hjemme i Norge etter en flott og opplevelsesrik reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Avslapning i det tropiske, nordlige Queensland
3 netter

Forleng reisen med et par avslappende dager i den hyggelige byen Port Douglas, nord for Cairns. Her er det gode restauranter, massevis av shoppingmuligheter og en avslappet atmosfære.

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Nasjonalparkopplevelser i det tropiske nord
4 netter

Opplev den fantastiske nasjonalparken Kakadu, oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig naturarv på denne forlengelsen til delstaten Northern Territory.

Du har fire overnattinger i Darwin, som du kanskje kjenner fra filmen, “Australia”?

Den første heldagsturen går til nasjonalparken Kakadu, der du både skal ta båt på elver fulle av krokodiller og får vite mer om urbefolkningens helt spesielle tilknytning til stedet.

Du besøker også den litt mindre kjente, men minst like vakre nasjonalparken Litchfield, der det er mulig å svømme i noen av de flotte fossene.

Denne forlengelsen er spesielt attraktiv i perioden mai–oktober, for da regner det så å si ikke i den nordlige delen av Australia. Hvis du ønsker å bli med på forlengelsen i regntiden fra november til april, er det viktig at du kontakter reisekonsulenten din før bestilling, for turene til nasjonalparkene Kakadu og Lichtfield arrangeres bare 1–2 ganger i uken i denne perioden.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Oseania
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Oseania-spesialist og har over 26 års erfaring med reiser i Oseania.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål