TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerBydeler i Buenos Aires

Bydeler i Buenos Aires

27.08.2023
Vis alle innlegg

Oversiktsbilde av trafikken i Buenos Aires om kvelden

Argentinas hovedstad, Buenos Aires, fascinerer alle besøkende med sin uimotståelige sjarm og mangfold.

Gå på oppdagelsesferd i byens forskellige barrios (bydeler) og opplev den argentinske kulturen på en vandring gjennom de vakre gatene. Fra de fargestrålende bygningene i La Boca til de lidenskapelige tangorytmene i San Telmo: Buenos Aires har utallige opplevelser for alle reisende, uansett hvor i byen de befinner seg.

Her presenterer vi noen av de fascinerende bydelene du kan oppleve på din reise til denne flotte hovedstaden.

De største severdighetene i det historiske sentrum

Casa Rosada på en skyfri dag i Buenos Aires

Reis tilbake i tid i Buenos Aires’ historiske sentrum – byens “hjerte”, der de to bydelene San Nicolás og Monserrat, sammen kjent som Microcentro, ønsker velkommen med noen av byens største severdigheter.

Hovedtorget Plaza de Mayo er omgitt av viktige vartegn, f.eks. den ikoniske regjeringsbygningen Casa Rosada, Teatro Colón, et av verdens mest berømte operahus, og obelisken.

I området finner du også verdens kanskje bredeste gate, den 140 meter brede Avenue 9 de Julio, som har 12 felt og ble bygget for å markere Argentinas uavhengighetsdag (den 9. juli 1816).

Fotball og fargesprakende bygninger i La Boca

Butikk i La Boca i Buenos Aires

Hvis du har sett bilder fra Buenos Aires, har du helt sikkert også sett La Boca – for få steder er så fotogene som dette livlige og fargerike kvarteret.

I La Boca var det opprinnelig et skipsverft, og italienske og spanske immigranter bygget hus av overskuddmateriale og -maling fra skipene på 1800-1900-tallet. Kvarteret har en av storbyens livligste atmosfærer.

Den historiske bydelen er berømt for to ting: den ikoniske gaten Caminito, full av fargestrålende bygninger og gateartister, og fotballstadionet La Bombonera, hjemmebanen til fotballaget Boca Juniors. Den verdensberømte fotballspilleren og nasjonalhelten Diego Armando Maradona, som gikk bort i 2020, spilte i klubben da han var ung og igjen mot slutten av karrieren sin.

Opplev tangokulturen i San Telmo

Et ungt par danser tango i San Telmo

Et besøk i Buenos Aires er ikke komplett uten at du får føling med den lidenskapelige og sensuelle tangodansen. Den finner du i San Telmo.

San Telmo er den eldste bydelen i Buenos Aires og kjent for sin bohemaktige sjarm og smale brosteinsgater som er fulle av antikvariater, kunstgallerier og sjarmerende kafeer.

Og tango, selvfølgelig!

Tango er allestedsnærværende i denne vakre bydelen, og du kan se et show i en av de tradisjonelle milongas (tangoklubbene), lære å danse selv eller bare se på vakker dans på gaten.

Hvis du er i Buenos Aires på en søndag, finner du i San Telmo også det populære loppemarkedet Feria de San Telmo.

Se enestående arkitektur i Recoleta

Gravplasser ved Recoleta-kirkegården

Recoleta er et av hovedstadens mer velhavende områder, og mange mener at det er nettopp dette kvarteret som har bidratt til å gi Buenos Aires tilnavnet Sør-Amerikas Paris.

Dette sjarmerende kvarteret har mange imponerende bygninger, brede bulevarder og en europeisk arkitektur som er til forveksling lik den du kan se i den europeiske storbyen Paris.

Gå en tur langs Avenida Alvear, der du kan beundre de storslåtte paleene som en gang tilhørte aristokratiet (og i dag huser ambassader og hoteller) eller besøk et av områdets flotte museer, f.eks. det kjente Museo Nacional de Bellas Artes, hjemsted for verker av berømte kunstnere som Rembrandt, Cézanne og Picasso.

Recoleta er også berømt for å ha landets mest besøkte kirkegård, Recoleta-kirkegården, der mange av Argentinas mest kjente personer er gravlagt, blant annet Eva Perón, landets ikoniske førstedame, bedre kjent som Evita.

En bydel av bydeler i Palermo

Palermo-området sett ovenfra

Palermo, Buenos Aires’ største bydel, gir deg en smaksprøve på byens mer trendy og kosmopolitiske side.

Bydelen har flere “under-bydeler” (sub-barrios), som hver enkelt har sitt særpreg, f.eks. Palermo Chico og Palermo Viejo.

Palermo Chico er den mest elegante og eksklusive bydelen i Buenos Aires, og det er her de rike og berømte bor. Det er fantastisk å gå tur i denne bydelen med bygninger med vakre fasader og byens største grønne park, Los Bosques de Palermo. I tillegg har dette området massevis av kunstmuseer og gallerier.

Palermo Viejo (viejo = gammel) består av Palermo Soho og Palermo Hollywood. I Palermo Soho kan du gå deg vill i de svingete gatene og “shop till you drop” i bydelens smarte mote- og designerbutikker. Navnet til Palermo Hollywood høres litt mer glamorøst ut enn det egentlig er, og bydelen har fått sit navn fordi den er knyttet til den lokale tv- og filmindustrien. Her finner du trendy barer, stilfulle restauranter og et livlig natteliv.

Maritim sjarm i Puerto Madero

Punta la Mujer i Puerto Madero i Buenos Aires

Puerto Madero er Buenos Aires nyere, mer moderne bydel ved bredden av elven Rio de la Plata.

Det tidligere havneområdet er blitt forvandlet til et ettertraktet område der luksus og maritim sjarm forenes i en fin blanding. Gamle industribygninger er renovert og omgjort til eksklusive boliger, hippe restauranter og trendy barer.

En av områdets største severdigheter er den ikoniske gangbroen Puente de la Mujer (Kvinnenes Bro), designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava.

På den brede havnepromenaden Constanera Sur kan du nyte utsikten over elven, de grønne parkområdene og sjarmerende fortauskafeene.

Du må heller ikke gå glipp av naturreservatet Reserva Ecológica Costanera Sur, som ligger på den østlige siden av havneområdet. Det 8 km2 store området er en deilig oase midt i storbyen, der stier fører deg gjennom reservatet og ut til elven. Det er populært å dra på piknik, sykle og gå tur i dette området, både for lokalbefolkningen og tilreisende.

Se reiser med Buenos Aires her:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende