TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSamburu National Reserve

Samburu National Reserve

14.05.2023
Vis alle innlegg

Grevysebraer i Samburu

I Kenya, 345 km fra hovedstaden Nairobi, ved bredden av Ewaso Ng’iro-elven, finner du Samburu National Reserve.

Viltreservatet er ikke stort, men området i og rundt Samburu imponerer stort med sitt ikoniske dyreliv og fascinerende stammefolk.

Har du lyst til å få vite mer?

Les mer nedenfor, la deg begeistre av Samburu og finn ut hvorfor du skal legge turen til dette vakre naturreservatet.

Samburus tørre landskaper

En enslig elefant i Shaba

I den sørlige delen av Samburu-regionen finner du de tre reservatene: Samburu National Reserve (165 km2), Buffalo Springs (131 km2) og Shaba National Reserve (239 km2). Til sammen kan de by på enestående opplevelser, uansett om du helst vil se dyr eller natur.

Samburu ligger ca. 800-1230 moh. og har et nesten platåaktig landskap. Lavasletter med sporadiske dype kløfter er omkranset av runde bakketopper i horisonten. Her er det høyt til himmelen, og fargene på jorden veksler mellom rødbrunt og nesten askegrått.

Det er også utrolig tørt her!

De tørre landskapene kan være en fordel når du skal på safari. Tørre landskaper betyr nemlig at det er enklere å se dyrene, for de kan ikke skjule seg i den frodige naturen du finner andre steder i Kenya.

Men Samburu har også både grønne oaser, som er oppstått av ulike ferskvannskilder, og den “brune elven”, Ewaso Ng’iro, som renner ved Samburus sørlige grense, mot Buffalo Springs. Elven er livgivende for områdets dyr, for dyrene samler seg gjerne der de kan finne vann.

Hvis du primært vil oppleve dyr, skal du fokusere på Samburu National Reserve og Buffalo Springs. Men drømmer du mest om å oppleve naturen i området, skal du også dra til Shaba National Reserve, for det er mer kjent for sine vakre, kontrastfylte landskaper enn for dyrelivet.

Dyrelivet i Samburu

En sjiraffgaselle i Samburu

Som nevnt er det i Samburu og Buffalo Springs at du finner de fleste dyrene i området.

De tørre landskapene som kjennetegner området har også innflytelse på hvilke dyr du kan finne her.

Et av de største trekkplastrene er “de spesielle fem”, som har tilpasset seg områdets tørre klima og det kuperte terrenget. De spesielle fem er: Nettsjiraffen, grevysebraen, sjiraffantilopen (som også kalles gerenuks), oryxantilopen og somalistrusen, som alle trives i Samburus tørre landskaper.

I tillegg til de spesielle fem kan du møte store flokker elefanter, store kattedyr som løver, leoparder og geparder, gaseller, flodhester, bøfler, hyener og mange flere. I tillegg lever det mange fuglearter i området, og faktisk kan Samburu skryte av å ha mer enn 450 registrerte fuglearter, f.eks. gribbperlehøne og den lille tårnfalken.

Samburu-folket


Samburu-folket, som har gitt parken sitt navn, er kanskje et Kenyas mest interessante stammefolk.

De er kjent for sin tradisjonelle livsstil, som fremdeles er forholdsvis uberørt av vestlige påvirkninger. For dette folket står dyrene i sentrum, og kostholdet deres består primært av melk og blod fra kuer. Samburu-regionen er tørr, og derfor flytter de med jevne mellomrom for å finne friskt gress.

Samburu-folket er i slekt med masai-folket, og som masaiene har de fargerike klær. De tradisjonelle klesdraktene deres er ofte, og folket er kjent for sine fargerike smykker. Dans er en viktig del av kulturen deres. Denne dansen ligner til forveksling den vi ser hos masaiene, der mennene danser i ring og kan hoppe høyt opp i luften.

Du kan møte Samburu-folket i små samfunn når du er på safari i reservatene.

Hvorfor bør du reise til Samburu?

2 løver i Samburu

Samburu er for deg som kanskje allerede har vært i Kenya, men som vil oppleve enda mer av alt det Kenya har å by på som safarireisemål. Eller for deg som gjerne vil komme litt bort fra allfarvei og oppleve et område med en natur og en kultur det er de færreste forunt å se.

I de siste årene har Samburus popularitet steget, men i forhold til noen av de mest populære reservatene og nasjonalparkene er Samburu mindre besøkt, og derfor får du en mer intim safariopplevelse her. I tillegg er det dyreopplevelser du bare kan få her, f.eks. å møte de spesielle fem.

Se våre reiser til Samburu National Reserve her:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende