TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Costa Rica med Corcovado nasjonalpark

Gled deg til unik uberørt natur og dyreliv i Costa Ricas mindre besøkte nasjonalparker: Cahuita og Corcovado. Avslutt reisen på Manuel Antonios praktfulle strender.

Costa Rica med Corcovado nasjonalpark
Costa Rica med Corcovado nasjonalpark
14 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Rica med Corcovado nasjonalpark

Costa Rica med Corcovado nasjonalpark

Gled deg til unik uberørt natur og dyreliv i Costa Ricas mindre besøkte nasjonalparker: Cahuita og Corcovado. Avslutt reisen på Manuel Antonios praktfulle strender.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaCosta Rica med Corcovado nasjonalpark
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José flyplass
 • Minibuss: San José – Puerto Viejo de Talamanca – Turrialba – San Gerardo de Dota – Sierpe – Manuel Antonio
 • Båt: Sierpe – Drake Bay t/r
 • 12 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 9 + 10)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Snorkling og fottur i Cahuita nasjonalpark
 • Besøk ved Guayabo-nasjonalmonumentet i Turrialba
 • Quetzal-tur i tåkeregnskogen ved San Gerardo de Dota
 • Utflukt til Corcovado nasjonalpark
 • Båt- og snorkeltur til øya Caño
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Bli med med på en reise til Costa Rica som tar deg med til områder utenfor allfarvei, til noen av landets vakreste og mest unike nasjonalparker.

Etter et velkomstmøte i San José går turen til den karibiske kysten og den lille avslappede byen Puerto Viejo. Her kan du glede deg til fantastiske opplevelser i Cahuita nasjonalpark med en vandring i regnskogen og snorkling med fargerike fisk ved den marine parkens korallrev.

Herfra går turen opp i fjellene til Turrialba, der Costa Ricas største arkeologiske område, Guayabo-nasjonalmonumentet, ligger. Ruinene er restene av en mer enn 3 000 år gammel precolombiansk by.

Neste stopp er San Gerardo de Dota, som er omgitt av frodig tåkeregnskog og er et mekka for natur- og fugleinteresserte. Her skal du på jakt etter den vakre quetzal-fuglen.

Turens absolutte høydepunkter er oppholdet ved Drake Bay og utflukten til Corcovado nasjonalpark, også kalt kronjuvelen blant Costa Ricas nasjonalparker. Her finnes det et unikt økosystem og et mangfoldig dyreliv, både over og under havets overflate ved øya Caño.

Reisen avsluttes i Manuel Antonio, som i tillegg til flotte strender også er berømt for nasjonalparken av samme navn.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med oss bort fra allfarvei til Corcovado nasjonalpark, et av verdens mest biologisk intense reisemål
 • Opplev en fargerik verden av fisk og koraller på snorkeltur i Cahuita nasjonalpark ved den karibiske kysten
 • Besøk nasjonalmonumentet Guayabo ved Turrialba, Costa Ricas største arkeologiske område med ruiner fra en mer enn 3 000 år gammel precolombiansk by
 • Avslutt reisen med avslappende badeferie ved Manuel Antonios lange, flotte sandstrender

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i San José

Fra Norge flyr du til Costa Ricas hovedstad San José med mellomlanding(er) underveis. Du bliver hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Turen fra flyplassen tar ca. 45 min. Etter ankomst på hotellet kan du slappe av etter den lange flyreisen eller gå en liten tur rundt i byen på egenhånd.

San José er en moderne storby, et økonomisk senter med sterke kunstneriske og arkitektoniske tradisjoner. Byen ble etablert i begynnelsen av det 18. århundre, og ca. 50 år senere grunnla man en tobakksfabrikk. Dette fikk byens befolkning og økonomi til å vokse. I begynnelsen av det 19. århundrede ble San José gjort til landets hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøte i San José – Puerto Viejo

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og lar bagasjen din bli oppbevart i resepsjonen. Du blir hentet og kjørt til et velkomstmøte på kontoret til vår costaricanske samarbeidspartner. Sammen gjennomgår dere reisen din, og du kan få svar på alle dine spørsmål.

Etter velkomstmøtet har du tid på egen hånd til å gå på oppdagelsesferd i byen. Du kan f.eks. gå en tur i Parque Metropolitano La Sabana, Costa Ricas største bypark, smake på deilige retter i byens gastronomiske sentrum, Barrio Escalante, eller utforske det historiske området Barrio Amón, der herskapshus fra kolonitiden er ombygd til bl.a. gallerier for moderne kunst.
Mercado Central, byens største marked, er også et besøk verdt. Her kan du kjøpe alt fra kjøtt, frukt og grønnsaker til fargerike suvenirer og spise en god lunsj.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet, og turen går til den karibiske kysten, til den hyggelige byen Puerto Viejo de Talamanca. Vanligvis kalles den bare Puerto Viejo. Her venter deilige sandstrender og reggaestemning.

Turen tar cirka 5 timer.

Dag 3: Snorkling og fottur i Cahuita nasjonalpark

Puerto Viejo er en hyggelig liten fiskerlandsby som er omgitt av vakre strender og frodig natur. Området er kjent for nasjonalparken Cahuita. Den ligger i nærheten og består av regnskog og et kjempestort havområde. Cahuita nasjonalpark ble etablert i 1970, nettopp for å bevare det vakre korallrevet som beskytter det varierte livet i havet.

I dag skal du på utflukt til nasjonalparken sammen med en kunnskapsrik lokal guide. Gled deg til fantastisk snorkling ved revet med fargerike koraller og fisk, etterfulgt av en tur til fots i den vakre parken, der du bl.a. kan møte dovendyr, vaskebjørner, hvitnesede nesebjørner og flere forskjellige slags aper. Husk å ta med håndkle og klesskift.

Når turen er ferdig, blir du kjørt tilbake til hotellet. Ettermiddagen er til fri disposisjon. Du kan også velge å bli igjen i Cahuita og tilbringe mer tid i parken eller i Cahuita by og selv ta en lokal buss tilbake til Puerto Viejo. Det tar ca. 30 min, og billetten er rimelig.

Overnatting:
Dag 4: Puerto Viejo på egenhånd

Dagen i Puerto Viejo er til fri disposisjon, og du bestemmer selv tempoet. Vi kan anbefale å leie en sykkel og sykle den flotte turen ut til den idylliske palmestranden Punta Uva. Her kan du spise lunsj og ta deg et deilig bad. Turen frem og tilbake er ca. 12 km.

Du kan også ta en tur til dyrerehabiliteringssenteret “Jaguar Rescue Center”. Det ligger også i nærheten. Det tar seg av sårede eller forlatte dyr og gir dem mat og medisin. Målet er å sette dem ut i naturen igjen. Her kan du bl.a. treffe på maurslukere, dovendyr, aper, slanger og kanskje til og med noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr. Om formiddagen er det guidede turer. Husk å sjekke når de starter før du drar til senteret. Vær oppmerksom på at senteret er stengt på søndager.

Du bør absolutt at gå ut og spise på de hyggelige lokale restaurantene som serverer velsmakende lokale retter, og selvfølgelig et godt utvalg fisk og skalldyr.

Overnatting:
Dag 5: Puerto Viejo – Turrialba

Turrialba ligger vakkert til midt mellom Central Valleys store grønne fjell. Den lille maleriske byen er kjent for sin kaffeproduksjon, den vulkanske nasjonalparken ved navn Parque Nacional Volcán Turrialba (som for tiden er lukket), adventuresport som rafting og canyoning og det arkeologiske området Guayabo.

Turen til Turrialba tar ca. 4 timer, og du har resten av ettermiddagen til fri disposisjon til å gå på oppdagelsesferd i det naturskjønne området.

Overnatting:
Dag 6: Guayabo-monumentet – San Gerardo de Dota

I dag skal du besøke Guayabo-nasjonalmonument, Costa Ricas største og viktigste arkeologiske område. Det ligger bare 10 km nordøst for Turrialba. Her finner du ruinene av en mer enn 3 000 år gammel precolombiansk by som var bebodd mellom år 1000 f.Kr. og ca. år 1400 e.Kr.
De opprinnelige husene var bygget av tre og finnes selvfølgelig ikke mer, men du kan fremdeles se de utgravde akveduktene, steinbelagte stier og plattformer som var husenes fundament. Her er det også interessante motiver utskåret i stein (kanskje bedre kjent som helleristninger) av forskjellige dyr. Guiden tar deg med på en interessant omvisning og forteller om det precolombianske samfunnet som en gang eksisterte her.

Etter lunsj går turen videre opp i Talamanca-fjellkjeden, til San Gerardo de Dota. Dette er fremdeles en vakker liten by. Den er omgitt av frodige fjellsider som mest av alt minner om en by i alpene. Turen opp tar ca. 3 timer.

Dag 7: Quetzal-tur i tåkeregnskogen ved San Gerardo de Dota

Tidlig denne morgenen skal du oppleve den frodige tåkeregnskogen som omkranser San Gerardo de Dota. Dette området er et sant paradis for fugleinteresserte, og det er gode muligheter for å se den vakre fargerike quetzal-fuglen nettopp her. Guiden din tar deg med til det området, hvor quetzal-fuglen er sett sist, og så er det ellers om å gjøre å holde øyne og ører åpne for å få et glimt av den lille, vakre fuglen.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan gå en tur i det vakre området eller kanskje unne deg selv en massasje eller behandling i den nærliggende spa, Del Río Spa. Lunsjen kan nytes på den hyggelige restauranten Kahawa, som har utsikt over Savegre-floden.

Dag 8: San Gerardo de Dota – Sierpe – Drake Bay

Fra San Gerardo de Dotas eventyrlige tåkeregnskog går turen videre på svingete fjellveier mot Costa Ricas stillehavskyst og byen Sierpe. Her hentes du av en speedbåt som bringer deg det siste strekningen ut til Drake Bay. Turen går med full fart gjennom svingete kanaler omgitt av frodig regnskog, før du kommer ut til Stillehavet og tar båten langs kysten den siste strekningen til Drake Bay.

Drake Bay ligger på Osa-halvøya, som anses for å være et av verdens mest biologisk mangfoldige områder. Denne isolerte byen er ikke berømt for sin infrastruktur eller luksushoteller, hit kommer de mange tilreisende av helt andre grunner. Dette området er nemlig et mekka for natur- og dyreinteresserte som vil oppleve det som kalles kronjuvelen blant Costa Ricas nasjonalparker, Corcovado.

Vær forberedt på at av- og påstigningen i Drake Bay og senere Corcovado nasjonalpark er såkalte ”wet-landings”. Det betyr at det ikke er noen kai båten kan legge til ved, og at du vader barbeint i land med vann til knærne. Kapteinen og besetningen står alltid klare til å gi deg en hjelpende hånd med å komme deg av og på båten og hjelper deg også med å bære bagasjen din i land.

Det er aktuelt ingen bank eller minibanker i Drake Bay. Derfor det er viktig at du har tatt ut de kontantene du trenger før du drar hit. Du kan betale med kredittkort på hotellet.

Turen til Sierpe tar ca. 4 timer, og herfra tar du båt i ca. 1,5 time ut til Drake Bay.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Utflukt til Corcovado nasjonalpark

I dag skal du på vandring i Corcovado nasjonalpark sammen med en flink guide. Du besøker en liten del av den ca. 41 000 hektar store nasjonalparken med tett regnskog, brusende elver og uberørte strender. Turen starter tidlig om morgenen, og du tar båt fra Dake Bay til nasjonalparkens inngang. Det er kun noen få hundre inngangsbilletter til salgs hver dag, så det er viktig å bestille turen i god tid.

Noen av de dyrene du kan møte her er aper, tapirer, dovendyr, hvitnesede nesebjørner, halsbåndnavlesvin og maurslukere. Hvis du er ekstra heldig, får du også se noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr: jaguar, puma, ozelot, margay, og jaguarundi. Parken er dessuten hjemsted for verdens største populasjon av papegøyearten rosa ara. Som med alt dyreliv, er det ingen garanti for hvilke dyr du får oppleve. Vi kan likevel love deg naturopplevelser du sent vil glemme.

Som nevnt er det ”wet landing” i nasjonalparken, så vi anbefaler at du tar med deg et lite håndkle til å tørke vann og sand av føttene før du tar på deg vandresko/støvler.
Det er ikke lov til å ta med noen form for mat i nasjonalparken, men husk å ta med deg rikelig med vann.

Turen avsluttes med en god lunsj på en restaurant tilbake i Drake Bay.

Overnatting:
Dag 10: Utflukt til øya Caño med fantastisk snorkling

Det er ikke bare på fastlandet at naturen og dyrelivet fascinerer. Ca. 20 km utenfor kysten av Drake Bay ligger Isla del Caño-marinereservatet, og i dag skal du på tur dit. Dette beskyttede området er et av Costa Ricas beste steder å snorkle, og under havets overflate skjuler det seg et virkelig skattkammer av koraller som tiltrekker seg fargerike tropiske fisk, skilpadder, rokker og revhaier.

Etter snorkelturen tar du båt du over til en av de avsidesliggende, uberørte strendene på fastlandet, og der kan du slappe av eller ta deg en svømmetur. Det er ikke tillatt å gå i land på Caño Island.

Også denne turen avsluttes med lunsj på en restaurant i Drake Bay.

På båtturen til og fra Isla del Caño kan du være så heldig å se delfiner og kanskje til og med knølhvaler i perioden fra desember-mars og igjen fra juli-november.

Overnatting:
Dag 11: Drake Bay – Sierpe – Manuel Antonio

Reisen din avsluttes på Manuel Antonios fantastiske strender. Fra Drake Bay tar du båt tilbake til Sierpe, og herfra kjører du til Manuel Antonio. Båtturen til Sierpe tar ca. 1,5 time og transporten til Manuel Antonio ca. 3 timer.

Manuel Antonio er kjent for å ha Costa Ricas minste, men også mest populære nasjonalpark av samme navn. Her kan du møte vaskebjørner, leguaner, dovendyr, nesebjørner og flere forskjellige slags aper. Dyrene er vant til besøkende og kommer ofte ganske nær dem. Strendene inne i nasjonalparken er kjent som noen av Costa Ricas vakreste.

Dag 12: Manuel Antonio på egenhånd

Du har dagen i dag til fri disposisjon i Manuel Antonio. Kanskje har du lyst til å slappe av ved hotellets svømmebasseng? Eller i skyggen av en palme på stranden Playa Espadilla der du kan fordøye alle inntrykkene fra reisen?

Hvis du ennå ikke har fått nok av natur- og dyreopplevelser, anbefaler vi et besøk i nasjonalparken Manuel Antonio. Det er enkelt å finne frem på parkens godt merkede stiler. Du kan også kjøpe en tur til parken med en guide hvis du har lyst til å vite mer om naturen og dyrelivet der.  Start gjerne tidlig om morgenen, for da er det færrest besøkende og dyrene er mest aktive.

Husk å ta med badetøy og vann, for inne i parken ligger Manuel Antonio-stranden, og det er en av Costa Ricas vakreste.

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt én dag i uken, som regel mandag eller tirsdag.

Dag 13: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta farvel med Costa Ricas smilende innbyggere og enestående natur. Du blir hentet på hotellet og kjørt tilbake til flyplassen i San José. Her starter hjemreisen til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge med uforglemmelige opplevelser i bagasjen.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål