TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Costa Rica

Utforsk Costa Ricas unike natur og spennende dyreliv ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes tåkeregnskog. Avslutt reisen med det gode liv på Manuel Antonios fantastiske strender.

Et streif av Costa Rica
Et streif av Costa Rica
11 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaEt streif av Costa Rica

Et streif av Costa Rica

Utforsk Costa Ricas unike natur og spennende dyreliv ved Arenal-vulkanen og i Monteverdes tåkeregnskog. Avslutt reisen med det gode liv på Manuel Antonios fantastiske strender.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaEt streif av Costa Rica
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José flyplass
 • Minibuss (shuttleservice fra hotell til hotell): San José – La Fortuna – Monteverde – Manuel Antonio
 • 9 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Velkomstmøte i San José
 • Byrundtur til fots i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

REISEN KORT & GODT

På denne reisen får du en smaksprøve på Costa Ricas unike natur, fascinerende dyreliv og gjestfrie befolkning, ”ticos”. Du kan oppleve byene på egenhånd, eller du kan kjøpe ekstra utflukter på de dagene det ikke er noen planlagte aktiviteter.

Turen starter i landets hovedstad, San José, der du får en myk start med et velkomstmøte hos vår lokale samarbeidspartner og en byrundtur til fots rundt i San José.

Herfra går turen til den ikoniske Arenal-vulkanen ved byen La Fortuna, der du bl.a. kan vandre i Arenal Volcano nasjonalpark, bade i varme kilder, såkalte hot springs, dra på mountain bike-tur ved Arenal-sjøen eller oppleve Costa Ricas nattaktive dyr på en kveldssafari.

Du opplever også Monteverdes eventyrlige tåkeregnskog med dens frodige natur og rike fugleliv. Her kan du vandre rundt på hengebroer i tretoppene eller prøvde deg på ziplining, der du henger fast i kabler og suser rundt blant tretoppene. Området er også kjent for sin gode costaricanske kaffe, og du får naturligvis mulighet til å besøke en kaffeplantasje.

Reisen avsluttes ved de fantastiske strendene i Manuel Antonio. Her kan du kombinere avslappende badeferie med et besøk i Manuel Antonio nasjonalpark, habitat for bl.a. leguaner, nesebjørner, dovendyr og flere forskjellige apearter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Costa Ricas varierte natur på denne korte reisen der du selv kan velge dine aktiviteter underveis
 • Dra på oppdagelsesferd i frodig natur ved Arenal-vulkanen, der du bl.a. Ser varme kilder, det 70 meter høye La Fortuna-vannfallet og den vakre Arenal-sjøen
 • Opplev mystikken i Monteverdes tåkeregnskog med sitt rike plante- og fugleliv
 • Avslutt i Manuel Antonio, med et rikt dyreliv i nasjonalparken med samme navn og fantastiske strender, der du kan nyte en avslappende badeferie

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i San José

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Costa Ricas hovedstad San José med mellomlanding(er) underveis. På flyplassen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt. Kjøreturen fra flyplassen tar ca. 45 min. Du har resten av dagen til fri disposisjon.

San José ligger 1172 meter over havet i den sentrale delen av landet, og byen har et behagelig vårlignende klima året rundt. Det er i dag en moderne storby, et økonomisk senter med sterke kunstneriske og arkitektoniske tradisjoner. Den er spesielt preget av byggestilen i begynnelsen av det 18. og det 19. århundret, da byen ble grunnlagt og utnevnt til landets hovedstad.

Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i San José

Etter en god frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til kontoret til den costaricanske samarbeidspartneren vår. Her blir det velkomstmøte. Sammen gjennomgår dere reisen din, og du kan få svar på alle dine spørsmål.

Når velkomstmøtet er over, blir du hentet på kontoret av en lokal guide som tar deg med på en interessant byrundtur til fots. Du kommer forbi noen av hovedstadens viktigste historiske bygninger og monumenter, og dem forteller guiden deg mer om. På turen vil du få vite mer om Costa Rica, og om noen av landets tradisjoner og særtrekk.

Turen avsluttes på byens største marked, Mercado Central. Markedet ble anlagt i 1880 og består av mer enn 200 butikker, boder, kafeer og restauranter. Her kan du kjøpe alt fra costaricansk kaffe, frukt og krydder til nips, sko og lokalt håndverk.

Du velger selv om du bli her litt lenger og spise lunsj og handle litt suvenirer, eller om du heller vil tilbake til hotellet. Før du tar farvel med guiden vil han forklare deg hvordan du finner tilbake til hotellet, som ligger ca. 10-15 minutters gange unna (transporten tilbake til hotellet er ikke inkludert).

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 3: San José – La Fortuna

I dag går turen fra landets travle hovedstad til La Fortuna, en by med en fantastisk vakker beliggenhet ved foten av den berømte vulkanen Arenal. Turen til La Fortuna tar ca. 4 timer.

Arena-vulkanen var inaktiv i over 400 år, til et voldsomt utbrudd i 1968 forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Arenal-vulkanen har slumret siden 2010, så du kan trygt besøke området. Byen er bl.a. kjent for sine mange varme kilder som er oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området.

Dag 4: La Fortuna på egenhånd

I og rundt La Fortuna er det gode muligheter til å være aktiv. Du kan bl.a. vandre i Arenal Volcano nasjonalpark, dra på ridetur, sykle ved Arenal-sjøen eller bli med på kveldssafari og oppleve Costa Ricas nattaktive dyr.

Du kan også ta en taxi ut til den vakre fossen La Fortuna. Den ligger ved foten av vulkanen Chato. Fossen har sitt utspring i Tenorio-elven, som renner gjennom Arenal-fjellkjeden og regnskogen før den faller 70 meter ned i en lagune. Fra parkeringsplassen er det en ca. 20 minutters vandring gjennom tropisk skog ned til fossen. På veien kan du være så heldig å få se tukaner, aper og andre tropiske dyr. Husk å ta med badetøy hvis du vil ta deg en forfriskende dukkert i lagunen.

Valget er ditt – hele dagen i dette vakre området er til fri disposisjon.

Dag 5: La Fortuna – Monteverde

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med La Fortuna, og turen fortsetter med båt over Arenal-sjøen og herfra med minibuss opp i Cordillera de Tilarán-fjellkjeden mot Monteverde.

Monteverde er bedre kjent som «skogen i skyene» på grunn av sin beliggenhet og den høye luftfuktigheten, som «fanger» fuktigheten i området og gir regnskogen sin karakteristiske tåke.

Turen til Monteverde tar ca. 4 timer.

Dag 6: Monteverde på egenhånd

Du har dagen på egenhånd i Monteverde, og her er naturligvis en tur til tåkeregnskogen et must.

Monteverde tåkeregnskog er et enestående naturområde som ligger i ca. 1400 meters høyde. Den høye luftfuktigheten i regnskogen får planter og dyr til å stortrives her. Det er mer enn 400 fuglearter i parken, bl.a. 30 forskjellige slags kolibrier, så husk kikkerten. Du kan også få øye på andre dyr, som f.eks. dovendyr, hvitnesede nesebjørner, beltedyr og den rødøyde løvfrosken.

Tåkeskogens eventyrlige landskap kan oppleves på flere måter, bl.a. ovenfra, på en 2,5 km vandring på hengebroer i tretoppene. Du kan også prøve å zipline. Det kiler godt i magen når du, fastspent i kabler, suser rundt blant tretoppene.

Monteverde er også kjent for sin kaffeproduksjon, og du har mulighet til å besøke en kaffeplantasje og lære om den omhyggelige sorteringen av kaffebønner og den videre foredlingen av dem, helt til de velsmakende bønnene er malt og kaffen er klar.

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio

Reisen avsluttes med 3 netter i den hyggelige kystbyen Manuel Antonio, som i tillegg til å ha flotte strender også er kjent for sin nasjonalpark med samme navn.

Parken er Costa Ricas minste nasjonalpark, men på tross for størrelsen er den en av de mest populære, og det er ikke uten grunn. Her finner du frodig grønn regnskog som strekker seg helt ut til de idylliske hvite sandstrendene og det turkise havet. Her kan du bl.a. være så heldig å se dødninghodeaper, hvithodede kapusineraper, kappebrøleaper, edderkoppaper, dovendyr, hvitnesede nesebjørner, leguaner, rødøyde løvfrosker, tukaner, kolibrier og fargerike sommerfugler.

Turen til Manuel Antonio tar ca. 5 timer.

Dag 8-9: Manuel Antonio på egenhånd

Dagene i Manuel Antonio er til fri disposisjon. Mulighetene i byen er mange, uansett om du foretrekker sportslige aktiviteter som kajakkpadling og rafting eller kanskje heller bare vil slappe av i solen ved hotellets svømmebasseng eller på stranden.

Vi anbefaler sterkt at du én av dagene drar inn i Manuel Antonio nasjonalpark og opplever parkens imponerende flora og fauna. Start gjerne tidlig om morgenen, for da er det færrest besøkende og størst sjanse til å oppleve dyrelivet. Parken har oppmerkede stier, og det er lett å finne veien der. Du kan også kjøpe en tur med en guide hvis du har lyst til å vite mer om naturen du opplever. Husk å ta med deg badetøy og evt. dykkermaske, for strendene inne i parken er helt fantastiske!

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt én dag i uken, som regel mandag eller tirsdag.

Manuel Antonio har også en liten hyggelig by, der du finner flere butikker og restauranter som serverer både fisk og skalldyr, men også både lokale og internasjonale retter, så her er det noe for enhver smak.

Når dagen er på hell, kan du nyte praktfulle solnedganger over Stillehavet.

Dag 10: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

Tiden er kommet til å ta farvel med Costa Rica. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i San José, der du reiser til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en flott ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Corcovado nasjonalpark
4 netter

Drømmer du om å oppleve Costa Ricas største og mest biologisk varierte nasjonalpark med en enestående natur og et fantastisk rikt dyreliv? Da skal du forlenge reisen din med denne turen til kronjuvelen blant landets nasjonalparker; Corcovado.

Denne fantastiske nasjonalparken ligger i den sørvestlige delen av Costa Rica, på Osa-halvøya. Dette området regnes for å være et av områdene i verden med størst biologisk mangfold. Her finnes det et unikt økosystem og et variert dyreliv – både over og under havets overflate i nasjonalparken og ved øya Caño. Parken har en av verdens største populasjoner av rosa ara, og i tillegg kan du oppleve aper, tapirer, dovendyr og maurslukere. Hvis du er ekstra heldig, treffer du også noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr, som jaguaren og pumaen.

Under ditt opphold i Corcovado nasjonalpark overnatter du i Drake Bay, på den nordlige delen av Osa-halvøya. Drake Bay er det perfekte utgangspunktet for mange spennende utflukter i området, for denne avsidesliggende byen med bare noen få hoteller og lodger ligger rett ved både nasjonalparken og havet. Her kan du virkelig nyte lyden av bølgenes brus og fuglekvitter.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål