TRYGGHETSGARANTI - LES MER
18 dager

Det beste av Costa Rica

Opplev Costa Ricas unike natur og spennende dyreliv i Tortuguero, ved Arenal-vulkanen, i Rincón de la Vieja og i Monteverdes tåkeregnskog. Nyt livet på deilige strender i Sámara og Manuel Antonio.

Det beste av Costa Rica
Det beste av Costa Rica
18 dager
ForsideLatin-AmerikaCosta RicaDet beste av Costa Rica

Det beste av Costa Rica

Opplev Costa Ricas unike natur og spennende dyreliv i Tortuguero, ved Arenal-vulkanen, i Rincón de la Vieja og i Monteverdes tåkeregnskog. Nyt livet på deilige strender i Sámara og Manuel Antonio.

ForsideLatin-AmerikaCosta RicaDet beste av Costa Rica
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til San José t/r med flybytte underveis
 • Privat transfer fra San José
 • Buss: San José – Tortuguero – Guápiles
 • Minibuss: Guápiles – La Fortuna – Rincón de la Vieja – Playa Sámara – Monteverde – Manuel Antonio
 • 14 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger på lodge i Tortuguero, inkl. helpensjon
 • 2 x lunsj (dag 5+9)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Velkomstmøte i San José
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider. Transfers skjer også i mindre, internasjonale grupper
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur til fots i San José
 • Utflukter i Tortuguero nasjonalpark
 • Arenal-vulkanen og de varme kildene
 • Fottur i Rincón de la Vieja nasjonalpark
 • Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Costa Rica er en av verdens mest miljøvennlige og bærekraftige reisemål, og du kan glede deg til en reise med unik natur, et utrolig mangfoldig dyreliv, vakre strender og en livsglad, gjestfri befolkning.

Reisen starter i Costa Ricas hovedstad, San José, der du får en myk start med et velkomstmøte der du treffer vår lokale samarbeidspartner.
De neste dagene står opplevelsene i kø. Det starter med overnattinger på en lodge i Tortuguero nasjonalpark med regnskog og et rikt dyreliv med bl.a. kaimaner, dovendyr, leguaner, skilpadder og aper. Fra Tortuguero kjører du til La Fortuna og Rincón de la Vieja nasjonalpark, der vakre, majestetiske vulkaner preger landskapet.
Halvveis på turen blir det avslapning ved Playa Sámaras deilige strand på Stillehavskysten, og deretter skal du ut på en fantastisk vandring blant tretoppene i Monteverdes tåkeregnskog i ca. 1 400 meters høyde.
Reisen avsluttes i Manuel Antonio, som i tillegg til flotte strender også er berømt for nasjonalparken av samme navn.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med på en litt lengre Costa Rica-reise som gir deg enda flere fantastiske natur- og dyreopplevelser
 • Se den populære, slumrende Arenal-vulkanen og den aktive vulkanen Rincón de la Vieja
 • Opplev dyrelivet i Tortugueros regnskog på en båttur på kanalene med en flink guide
 • Slapp av ved de deilige palme-sandstrendene ved Sámara og i Manuel Antonio

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst til San José

Fra Norge går flyreisen til Costa Rica med mellomlanding(er) underveis. Ved ankomst i hovedstaden San José blir du hentet og kjørt til hotellet ditt. Turen fra flyplassen tar ca. 30 min. Det er ikke planlagt noen aktiviteter etter ankomst, og du kan slappe av etter den lange flyreisen eller gå en liten tur rundt i byen på egenhånd.

Dag 2: Velkomstmøte i San José – byrundtur til fots

Etter frokost blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til kontoret til den lokale samarbeidspartneren vår. Her blir tatt godt imot og får et lite informasjonsmøte, der dere sammen gjennomgår reisen din og de spørsmålene du måtte ha.

Etter velkomstmøtet tar en lokal guide deg med på en interessant byrundtur til fots, der du får vite mye om landets historie og ser noen av hovedstadens viktigste historiske bygninger og monumenter.

Turen avsluttes på byens største marked, Mercado Central, som har eksistert helt siden 1880. Markedet består av mer enn 200 butikker, boder, kafeer og restauranter, og her kan du kjøpe alt fra kjøtt og frukt til costaricansk kaffe og lokalt håndverk. Du velger selv om du bli her og spise lunsj og kanskje. handle litt suvenirer eller om du heller vil gå tilbake til hotellet. Før guiden forlater deg vil han forklare hvordan du finner veien tilbake til hotellet, som ligger ca. 10-15 min. gange fra markedet (transport tilbake til hotellet er ikke inkludert).

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Vi kan anbefale et besøk på noen av byens interessante museer eller kanskje en tur til fots i den populære parken Parque Metropolitano La Sabana, San Josés største bypark. Her kan du slappe av på en benk og titte på lokalbefolkningen, kalt ”ticos”, som trimmer eller er på tur i parken med familie og venner.

Dag 3: San José – Tortuguero nasjonalpark

Tidlig neste morgen er det avreise fra hotellet, og turen går mot den karibiske kyst og Tortuguero nasjonalpark. Gled deg til å oppleve regnskogens fantastiske flora og fauna og reise med båt på Tortugueros store kanalsystem.

Fra San José kjører du forbi store bananplantasjer, en viktig inntektskilde for Costa Rica. Man kan ikke kjøre hele veien frem til Tortuguero, så når veien slutter går reisen videre med båt på de små kanalene til lodgen din.

Etter en god frokost skal du på tur til den hyggelige lille landsbyen Turtuguero. Guiden din viser deg rundt i landsbyen og forteller om hvordan det er å leve på et så avsidesliggende sted, som kun kan nås med båt eller fly.

Etter middag kan du slappe av til lyden av jungelens nattaktive dyr og insekter.

Overnatting:
Dag 4: Båtsafari på Tortugueros kanaler

I dag venter det en opplevelsesrik båttur på Tortugueros mange kanaler. Sammen med en flink guide får du oppleve skal parkens varierte plante- og dyreliv. Hvis du er heldig, får du se skilpadder, leguaner, dovendyr, kaimaner, tapirer og flere forskjellige aper, som f.eks. edderkoppaper, brøleaper og kapusineraper.

Lunsj serveres på lodgen, og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan gå på oppdagelsesferd i regnskogen eller langs stranden. Det er også et svømmebasseng ved lodgen, og der kan du ta deg en forfriskende dukkert og lese en god bok.

Du kan også kjøpe utflukter på lodgen.

Ordet Tortuguero kommer av det spanske ordet ”tortuga”, som betyr ”skilpadde”. Nasjonalparken har fått navnet sitt på grunn av de mange havskilpaddene som kommer tilbake år etter år for å legge egg i sanden. I perioden februar – juli kommer både grønne havskilpadder, havlærskilpadder og de to karettskilpaddeartene (”hawksbill” og ”loggerhead”) for å legge egg ved den karibiske kysten, utenfor Tortuguero nasjonalpark. Hvis du er heldig, får du oppleve dette flotte synet.
Skilpaddene legger som regel eggene sine når solen har gått ned, så om kvelden kan man kun ferdes på stranden sammen med en erfaren guide. Skilpaddene blir lett skremt når de kommer opp av vannet, og derfor må du være helt stille og ikke bruke lommelykt eller ta bilder med blitz.

Overnatting:
Dag 5: Tortuguero nasjonalpark – La Fortuna

Fra den enestående naturen i Tortuguero nasjonalpark fortsetter reisen til mer flott natur ved La Fortuna og Arenal-vulkanen. Transporten foregår, som da du ankom til Tortuguero, først med båt og deretter med buss til byen Guápiles, der det blir lunsjpause (inkludert).

Du ankommer La Fortuna om ettermiddagen og har resten av dagen til fri disposisjon.

La Fortuna ligger ved foten av den flotte, kjegleformede Arenal-vulkanen var inaktiv i over 400 år, helt til en dag i 1968, da et voldsomt utbrudd forårsaket store ødeleggelser og begravde flere små landsbyer. Siden 2010 har imidlertid vulkanen holdt seg i ro. Det er en såkalt slumrende vulkan du trygt kan besøke.

Overnatting:
Dag 6: Vandring ved Arenal-vulkanen og besøk til de varme kildene

Tilbring en rolig formiddag i La Fortuna. Det er ikke planlagt noen aktiviteter før om ettermiddagen, og da skal du ut på en liten vandring ved Arenal-vulkanen og besøke de varme kildene.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til et privat reservat rett ved Arenal-vulkanen. Her skal du gå en liten tur til et utsiktspunkt der du har en fantastisk utsikt over både vulkanen, Arenal-sjøen og den grønne lagunen, Laguna Verde. Guiden din vil fortelle mye interessant om vulkanen og om områdets spesielle flora og fauna. Du kan være så heldig å få se både dovendyr, aper og eksotiske fugler som påfugler og tukaner.

Senere blir det avslapning i varme kilder. De er naturlig oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området. Gled deg til en naturlig wellness-opplevelse i vakre omgivelser. Husk badetøy.
Når mørket faller på, blir den inkluderte middagen servert i form av en stor buffet, og vi kan garantere at du ikke vil gå sulten til sengs i kveld! Etter maten blir du kjørt tilbake til hotellet.

Merk: Minimumsalderen for å delta på vandringen på Arenal-vulkanen er 8 år. Hvis dere reiser med barn under 8 år, vil dere i stedet for vandringen bli med på en båttur på Arenal-sjøen, der en guide forteller alt om vulkanens historie. Det er et lite tillegg for denne turen.

Overnatting:
Dag 7: La Fortuna på egenhånd

Denne dagen er til fri disposisjon i La Fortuna. Vi kan anbefale en tur til det vakre vannfallet La Fortuna, som ligger ved foten av Chato-vulkanen. Fra La Fortuna kan du ta en taxi til parkeringsplassen, og derfra er det en fottur på ca. 20 minutter til vannfallet gjennom frodig regnskog. Vannfallet har sitt utspring i Tenorio-elven og er 70 meter høyt. Det er mulig å ta en forfriskende svømmetur i lagunen under vannfallet, så husk badetøy.

La Fortuna er omgitt av vakker natur og aktivitetstilbudet i området er stort, så her vil du ikke kjede deg.  Du kan kjøpe utflukter hjemmefra eller oppdage området på egenhånd.

Dag 8: La Fortuna – Rincón de la Vieja

Fra La Fortuna fortsetter turen til vulkannasjonalparken Rincón de la Vieja – en kjøretur på ca. 5 timer.

Rincón de la Vieja dekker et område på 14 084 hektar og er et av de mest uberørte og minst besøkte områdene i Costa Rica. Parken er oppkalt etter hovedattraksjonen: den aktive, 1 895 meter høye vulkanen Rincón de la Vieja. Oversatt betyr Rincón de la Vieja ”den gamle damens hjørne”, og dette navnet kommer fra en myte om en kvinne som levde i dette området og hadde helbredende evner.

Dag 9: Fottur i Rincón de la Vieja nasjonalpark

Tidlig om morgenen skal du ut på en ca. 3 kilometers vandring i den delen av nasjonalparken som heter Las Pailas. Husk gode sko, for underlaget kan være veldig ujevnt.

I den tette tropiske skogen får du se vakre vannfall og en imponerende variasjon i plante- og dyrelivet. Hvis du er heldig, kan du møte både aper, nesebjørner, beltedyr, firfirsler, leguaner og mange forskjellige tropiske fugler. Du kan også se Costa Ricas nasjonalblomst Guarianthe skinneri-orkideen.

Den største attraksjonen her i nasjonalparken er likevel den store kjegleformede vulkanen  Rincón de la Vieja. Den består av 9 sammenhengende kratre, blant annet Santa Maria, som har den høyeste toppen på 1 916 meter. Kratrene er de mest aktive i Guanacaste-fjellene, og du kan se gassene og dampene som stiger opp av Von Seebach-krateret.

Den kraftige geotermiske aktiviteten ser man i hele parken, i form av fumaroler, varme kilder og boblende gjørmedammer.

Etter vandringen spiser du matpakken din (inkludert) rett utenfor inngangen til parken, i den flotte naturen.

Tilbake på hotellet har du resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slappe ved svømmebassenget eller utforske området rundt lodgen på egenhånd.

Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt på mandager.

Dag 10: Rincón de la Vieja – Playa Sámara

Etter opplevelsesrike dager i Costa Ricas imponerende natur går turen nå mot Stillehavskysten, til den lille hyggelige feriebyen Sámara. Her kan du glede deg til å slappe helt av, få sand mellom tærne og bade i de behagelig varme bølgende utenfor den flotte stranden Playa Sámara.

Turen til Sámara tar ca. 4 timer.

Dag 11: Playa Sámara på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Playa Sámara, og her kan du slappe av ved hotellets svømmebasseng eller ligge på den brede sandstranden, der vaiende palmer fungerer som naturlige parasoller.

Du kan også rusle en tur nedover byens hovedgate og nyte stedets avslappede stemning.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du kjøpe en kajakktur eller en snorkletur til øya Chora, der en deilig strand og fargestrålende fisk under havoverflaten venter deg.

Sámara har et godt utvalg butikker, barer og hyggelige restauranter, der det bl.a. serveres fisk og skalldyr.

Om kvelden kan du beundre den vakre solnedgangen over Stillehavet.

Dag 12: Playa Sámara – Monteverde

Fra Sámara fortsetter reisen opp i Cordillera de Tilarán-fjellkjeden mot Monteverdes tåkeregnskog. Monteverde ligger i ca. 1 400 meters høyde, og de lavtliggende skyene som nærmest henger fast i trærne gir regnskogen fuktighet og dermed liv til dens fantastiske biologiske mangfold. I tillegg bidrar skyene til å gi området sitt mystiske utseende.

Turen til Monteverde tar ca. 4 timer.

Dag 13: Vandring blant tretoppene i tåkeregnskogen Monteverde

I dag skal du på utflukt og oppleve tåkeregnskogen ovenfra. En erfaren guide tar deg med på en ca. 2,5 km lang vandring på hengebroer i tretoppene. Her oppe fra kan du på nærmeste hold studere skogens enorme trær. De er dekket av mose, bregner, orkideer og mange andre planter. Tåkeskogen er også et mekka for fugleentusiaster, for her lever det mer enn 400 forskjellige arter, bl.a. den sjeldne quetzalen og mange forskjellige kolibrier. Guiden vil fortelle om områdets mange forskjellige plante-, dyre- og insektarter.

Etter et par timer blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan utforske området på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

Dag 14: Monteverde – Manuel Antonio

Reisen avsluttes i den lille byen Manuel Antonio, i det vestlige Costa Rica ut mot Stillehavet. Her kan du slappe av på de vakre strendene og fordøye reisens mange inntrykk i naturskjønne omgivelser.

Manuel Antonio er også kjent for nasjonalparken av samme navn. Dette er Costa Ricas minste nasjonalpark, men en av de vakreste og mest populære. Parken består av en frodig grønn regnskog som strekker seg helt ut til de paradisiske hvite sandstrendene og det turkisblå havet. I parken kan du bl.a. møte vaskebjørner, leguaner, dovendyr, nesebjørner og flere forskjellige slags aper.

Turen til Manuel Antonio tar ca. 5 timer. Etter ankomst på hotellet har du resten av dagen på egen hånd.

Dag 15-16: Manuel Antonio på egenhånd

De neste par dagene i Manuel Antonio er til fri disposisjon.

Vi anbefaler selvfølgelig at du én av dagene drar inn i Manuel Antonio nasjonalparken og opplever parkens imponerende flora og fauna. Det er lurt å starte tidlig om morgenen, for da er det er færrest besøkende og størst sjanse for å oppleve dyrelivet. Det er enkelt å finne veien på de merkede stiene i parken, og du kan velge ruter med forskjellige vanskelighetsgrad. Du kan også kjøpe en tur til parken med en guide hvis du har lyst til å vite mer om naturen du opplever.
Husk å ta med vann og badetøy og tilbring noen timer ved de fantastiske strendene inne i parken. Manuel Antonio-stranden er kåret til en av Costa Ricas vakreste.
Vær oppmerksom på at nasjonalparken er stengt én dag i uken, som regel mandag eller tirsdag.

Utenfor nasjonalparken ligger enda en vakker strand, Playa Espadilla, der du også kan bade og snorkle eller bare slappe av i skyggen av de frodige trærne og nyte utsikten over Stillehavet.

Manuel Antonio by har flere butikker og hyggelige restauranter, og der kan du spise middag mens solen går ned over Stillehavet.

Dag 17: Manuel Antonio – San José – hjemreisen starter

Reisen din Costa Rica er nesten ved veis ende, og du blir hentet og kjørt tilbake til flyplassen i San José. Her starter hjemreisen til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 18: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en uforglemmelig ferie i Costa Rica.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Corcovado nasjonalpark
4 netter

Drømmer du om å oppleve Costa Ricas største og mest biologisk varierte nasjonalpark med en enestående natur og et fantastisk rikt dyreliv? Da skal du forlenge reisen din med denne turen til kronjuvelen blant landets nasjonalparker; Corcovado.

Denne fantastiske nasjonalparken ligger i den sørvestlige delen av Costa Rica, på Osa-halvøya. Dette området regnes for å være et av områdene i verden med størst biologisk mangfold. Her finnes det et unikt økosystem og et variert dyreliv – både over og under havets overflate i nasjonalparken og ved øya Caño. Parken har en av verdens største populasjoner av rosa ara, og i tillegg kan du oppleve aper, tapirer, dovendyr og maurslukere. Hvis du er ekstra heldig, treffer du også noen av Costa Ricas sjeldne kattedyr, som jaguaren og pumaen.

Under ditt opphold i Corcovado nasjonalpark overnatter du i Drake Bay, på den nordlige delen av Osa-halvøya. Drake Bay er det perfekte utgangspunktet for mange spennende utflukter i området, for denne avsidesliggende byen med bare noen få hoteller og lodger ligger rett ved både nasjonalparken og havet. Her kan du virkelig nyte lyden av bølgenes brus og fuglekvitter.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål