TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Cubas høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise på Cuba med interessant historie, vakker natur, fargerike kolonitidsbyer og møter med livsglade cubanere, rom, salsa og sigarer.

Cubas høydepunkter
Cubas høydepunkter
12 dager
ForsideLatin-AmerikaCubaCubas høydepunkter

Cubas høydepunkter

Bli med på en fantastisk rundreise på Cuba med interessant historie, vakker natur, fargerike kolonitidsbyer og møter med livsglade cubanere, rom, salsa og sigarer.

ForsideLatin-AmerikaCubaCubas høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Havanna med mellomlanding(er) underveis t/r
 • Transfers fra og til flyplassen i Havanna
 • Transfers til og fra busstasjonene
 • Buss: Havanna – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Havanna
 • 10 overnattinger på Casa Particulares, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • Turistvisum til Cuba
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Velkomstmøte og byrundtur i Havannas gamle bydel
 • Utflukt i Viñales-dalen, bl.a. med besøk på en tobakksplantasje og i en dyppsteinshule
 • Byrundtur i Trinidads gamle bydel
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Cuba er et land med en interessant historie, musikk og dans, og på denne reisen opplever du landets absolutte høydepunkter. Turen starter i Havanna, der flotte kolonitidsbygninger, sjarmerende amerikanerbiler, smil og salsarytmer ønsker deg velkommen.
Fra den fargerike hovedstaden går turen ut på landet, til den frodige og idylliske Viñales-dalen, der det bl.a. dyrkes tobakksplanter som blir til noen av verdens aller beste sigarer.
Herfra går turen til Trinidad via sjarmerende Cienfuegos, en by som fascinerer med sin imponerende arkitektur.
Du kan nesten ikke unngå å bli litt forelsket i Trinidad! Brosteinsgatene, de fargestrålende husene og den fengende live-musikken er balsam for både kropp og sjel.
Fra Trinidad går turen tilbake til Havanna, der du har en siste natt før hjemreisen starter.

Det er mulig å forlenge reisen med en badeferie ved en av Cubas flotte sandstrender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Føl den spesielle stemningen i Havannas gamle bydel, der maleriske plasser, flotte kirker og gamle amerikanerbiler tar deg med tilbake i tiden
 • Opplev den frodige Viñales-dalen med de karakteristiske kalksteinsfjellene, ”mogotes”, som rager opp midt i de frodige tobakksplantasjene
 • Gå en tur i Cienfuegos’ UNESCO-bevarte gamle bydel med vakker arkitektur fra begynnelsen av det 19. århundre
 • La deg forføre av salsarytmene som strømmer ut fra de mange små kafeene og barene i den hyggelige kolonitidsbyen Trinidad

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Havanna

Avreise fra Norge med ankomst på flyplassen i Havanna med mellomlanding(er) underveis. Her bli du møtt av vår samarbeidspartner på Cuba, som står klar med et skilt med navnet ditt på. En sjåfør kjører deg inn til overnattingsstedet ditt i Havanna, en tur på ca. 30 min. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 2: Velkomstmøte og byrundtur i Havanna

Etter frokost vil vår samarbeidspartner på Cuba møte deg på overnattingsstedet ditt og avholde et lite velkomstmøte på ca. 30 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om å reise rundt på Cuba.

Heretter starter en interessant guidet byrundtur til fots rundt i Havannas vakre gamle bydel. Den er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Gled deg til å vandre rundt i de hyggelige brosteinsgatene, der imponerende plasser, katedraler og kolonitidsbygninger bringer deg tilbake til fordums tider.  Du opplever kontrasten mellom de nyrenoverte og vedlikeholdte gatene og bygningene og de mer forfalne områdene som gjør Havanna så unik. Blant turens høydepunkter kan vi nevne Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral og Plaza de las Armas, byens eldste plass, der bymuseet og guvernørpalasset ligger.

Du har ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Havanna på egen hånd

I dag er der ikke noe planlagt dagsprogram, og det er helt opp til deg hva dagen skal bringe.

Kanskje vil du rusle rundt i Havannas hyggelige gater, nyte livet på en fortauskafe eller oppleve byen i baksetet på en fargesprakende amerikanerbil? Vi kan varmt anbefale å kjøpe en av våre interessante utflukter som vil gjøre deg bedre kjent med selve kjernen i den kubanske kulturen.

Her er et utvalg av utfluktene i Havanna som du kan kjøpe:

Dag 4: Havanna – Viñales – utflukt i Viñales-dalen

I dag forlater du Havanna og setter kursen for Viñales-dalen, der flotte naturopplevelser venter.

Den første delen av turen kjører du på vanlig motorvei, men det siste stykket inn til den lille landsbyen går på hyggelige, små og svingete landeveier. Turen tar cirka 4 timer.

Om ettermiddagen skal du på utflukt til Viñales-dalens høydepunkter. Turen starter med en deilig lunsj på en tradisjonell cubansk restaurant. Når du er god og mett, blir du med guiden til en liten tobakksplantasje. Her får du et interessant innblikk i tobakkbøndenes arbeid med dyrkingen av råvarene til Cubas verdensberømte sigarer. Viñales-området er faktisk kjent for å ha noen av de beste tobakksplantene i landet. Det er fra dette området at tobakksbladene til de berømte sigarmerkene Cohiba og Montecristo høstes.

Du besøker også en dryppsteinshule, Cueva del Indio, som før i tiden var bebodd av øyas opprinnelige befolkning. Etter en kort vandring rundt i hulen, stiger du ombord i en liten båt og seiler langsomt nedover elven og tilbake til dagslyset utenfor.

Litt utenfor Viñales finner du en av byens stoltheter: det gigantiske veggmaleriet Mural de la prehistoria, som symboliserer menneskets evolusjon. Det er malt av den lokale kunstneren Leovigildo González.

Siste stopp på turen er ved et utsiktspunkt, og her har du en fantastisk panoramautsikt over den vakre Viñales-dalen. Her rager de karakteristiske kalksteinsfjellene, også kalt ”mogotes”, dramatisk opp av de frodige åkrene. Deretter kjøres du tilbake til overnattingsstedet.

Dag 5: Viñales-dalen på egen hånd

Dagen er til fri disposisjon, og du kan utforske vakre Viñales på egen hånd eller bli med på en av utfluktene nedenfor. Vi kan sterkt anbefale å gå en tur i området

Dag 6: Viñales – Cienfuegos

Etter frokost blir du hentet på overnattingsstedet ditt og tatt med på en flott kjøretur til Cienfuegos. Turen tar vel 6 timer, så len deg godt tilbake og nyt det cubanske landskapet som suser forbi. På Cubas hovedveier møter du ikke bare andre biler og busser. Her ferdes fotgjengere, sykler, oksekjerrer og hestevogner i overraskende harmoni. Og selvfølgelig kan du la deg begeistre av de flotte gamle amerikanerbilene som er så karakteristiske for det cubanske gatebildet.

Ved ankomst i Cienfuegos blir du kjørt til overnattingsstedet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 7: Cienfuegos – Trinidad

Cienfuegos ble grunnlagt i 1819 av en gruppe franske immigranter fra USA. Byen kom i 1957 på det internasjonale landkartet da en gruppe ungdommer under ledelse av Fidel Castro overtok militærbasen. Det ble en kort fornøyelse, og oppstanden ble raskt nedkjempet av Batista.

I dag er Cienfuegos en hyggelig by med meget godt bevarte bygninger som derfor er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Gå en tur ned til Parque Martí, som er byens sentrale plass. Her finner du bl.a. det vakre, godt bevarte teateret ”Tomas Terry” fra 1890 og det flotte borgmesterkontoret.

Du kan også gå langs havnepromenaden ut til Punta Gorda, der du finner noen av de flotteste bygningene i byen. Nyt en drink på Palacio de Valle, en utrolig vakker bygning som er som hentet rett ut av et arabisk eventyr.

Du har formiddagen til fri disposisjon til å utforske byen. Du kan også kjøpe en byrundtur.

Ved middagstid går turen videre til Trinidad, en busstur på ca. timer. Ved ankomst blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet ditt. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 8: Byrundtur i Trinidad

I dag skal du på en guidet byrundtur i Trinidads vakre gamle bydel. Ta på deg gode sko, for Trinidads sjarmerende gater har brostein som er veldig ujevne.

Du besøker bl.a. den maleriske plassen Plaza Mayor og byens katedral ”Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad”, en av de største kirkene på Cuba. Guiden din forteller byens spennende historie og viser deg interessant arkitektur underveis. Turen inkluderer selvfølgelig en drink på en av de hyggelige lokale barene.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. Vi anbefaler å ta en tur i byen om kvelden for å oppleve stemningen der. Ved Plaza Mayor finner du det populære dansestedet ”Casa de la Musica”, og bare 100 meter derfra ligger et annet dansested, ”Casa de la Trova”, som også alltid har live-musikk. Kan du ikke danse, er dette det perfekte stedet å lære det. Du kan selvfølgelig også bare nyte synes av de  danseglade menneskene rundt deg.

Dag 9: Trinidad på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Trinidad. Ca. 15 km fra Trinidad ligger den deilige stranden Ancón, og dit kan du dra og få en forfriskende dukkert og slappe av ved stranden. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Dag 10: Trinidad – Havanna

Tiden er kommet til å ta farvel med Trinidad, og turen går tilbake til Havanna med buss. Du kommer frem om ettermiddagen. Det er mulig å kjøpe en ekstrautflukt, slik at du i stedet for å kjøre direkte til Havanna kjører via Santa Clara og bl.a. besøker Che Guevaras interessante museum, der du får høre mye interessant om Ches liv og ser mausoleet hans.

Etter ankomst i Havanna kan du tilbringe din siste kveld i Cuba på en av Havannas mange fine restauranter med god mat og musikk.

Dag 11: Hjemreisen starter

I dag går turen tilbake til Norge. Du blir hentet på overnattingsstedet ditt og kjørt til flyplassen.

Dag 12: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik ferie på Cuba.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Jibacoa
3 netter

På den vakre kyststrekningen mellom Havanna og Varadero ligger Jibacoa, en liten perle omgitt av vakker natur. Her kan du avslutte ferien din i rolige omgivelser ved den idylliske sandstranden Arroyo Bermejo.

Nyt hotellets mange fasiliteter og lekre restauranter og ta en forfriskende dukkert i det store bassenget eller i det krystallklare havet. Bare få meter fra kysten er det et rev der hvor du kan snorkle og oppleve det flotte, fargerike livet under havoverflaten.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du spille tennis og volleyball eller gå små turer i de frodige åsene bak  hotellet.

Solnedgangen kan du nyte med en kjølig mojito i hånden fra en av hotellets alt-inkludert-barer.

Vær oppmerksom på at dette hotellet kun er for gjester over 16 år.

Badeferieforlengelse til Varadero
3 netter

Varadero ligger på Cubas nordkyst, ca. 2,5 timers kjøring fra Havanna. Det er Cubas største og mest populære strandområde, og ikke uten grunn. Den 20 km lange stranden ønsker deg velkommen med kritthvit sand, asurblått vann og vaiende palmer.

I Varadero finner du mange hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer turer både over og under vannet. Det er også mulig å spille golf her.

Slapp av i de idylliske omgivelsene ved havet og bli bortskjemt på alt-inkludert-hotellet med deilig mat og mange underholdnings- og aktivitetstilbud.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål