TRYGGHETSGARANTI - LES MER
18 dager

Det beste av Japan

På denne store rundreisen kommer du helt under huden på Japan. Opplev de kjente høydepunktene som Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa og Osaka krydret med mer ukjente perler som Okayama og Naoshima.

Det beste av Japan
Det beste av Japan
18 dager
ForsideAsiaJapanDet beste av Japan

Det beste av Japan

På denne store rundreisen kommer du helt under huden på Japan. Opplev de kjente høydepunktene som Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa og Osaka krydret med mer ukjente perler som Okayama og Naoshima.

ForsideAsiaJapanDet beste av Japan
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Tokyo og retur fra Osaka
 • Ankomst-guideservice i Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima og Osaka
 • Transfer fra flyplassen i Tokyo til hotellet
 • Velkomstmøte på hotellet i Tokyo
 • Tokyo Pass til én dag
 • Kanazawa Loop bussbillett til én dag
 • Eco Card (tog/buss/trikkekort) til én dag til Osaka
 • 14 dagers Japan Rail Pass, 2. klasse med plassreservasjon
 • 16 netter på 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • Lokale engelsktalende guider på alle utflukter
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper på 2–14 personer, og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – prisen gjelder ved min. to reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Guidet heldags tur i Tokyo
 • Guidet halvdagstur i Kanazawa, inkl. besøk i Kenrokuen-hagen
 • Guidet heldagstur til kunstøya Naoshima, inkl. inngangsbillett til museet og ferge
 • Guidet halvdagstur i Hiroshima til Hiroshima fredsminnepark og Orizuru Tower
 • Guidet halvdagstur i Osaka, inkl. Osaka borgen og en times vannveisrundfart

REISEN KORT & GODT

På reisen Det beste av Japan får du se både kjente høydepunkter og mer ukjente severdigheter. På reiseruten fra Tokyo til Kanazawa, Kyoto, Okayama, Hiroshima og Osaka vil du i løpet av 18 dager få et meget godt innblikk i Japans kultur, historie og samtid. Du vil oppleve skyskrapere, moderne arkitektur, gamle kulturbyer, vakre gamle treslott, levende geishadistrikter, Hiroshima fredsminnepark og atombombekuppelen og zen-kulturens japanske hager.

Du reiser med høyhastighetstoget Shinkansen eller hurtigtog fra by til by, fordi det er det mest effektive. Tog og stasjoner i Japan er også en flott opplevelse, for her fungerer alt perfekt, og forsinkelser anses nesten for å være en skandale.

Maten i Japan er et eget og meget velsmakende kapittel. Japanerne spiser mye grønnsaker og foretrekker fisk og skalldyr fremfor kjøtt og fjærkre, og dette ser du tydelig på menyene. I storbyene finner du selvfølgelig også mange internasjonale restauranter.

Uansett hva som for deg ender opp som de aller største høydepunktene er dette en reise full av opplevelser i en av Østens mest interessante og største kulturer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Den store Japanreisen med blant annet Tokyo, Kyoto, Hiroshima, Kanazawa, Osaka og tur med det ikoniske høyhastighetstoget Shinkansen, som er en opplevelse i seg selv
 • Du blir godt kjent med Japan når du opplever vakre, gamle kulturbyer med enestående templer og helligdommer, de levende geisha-distriktene og den moderne arkitekturen
 • Nyt en av Japans vakreste hager: Korakuen og det svarte «kråkeslottet» i Okayama, samt en heldagstur til den hyggelige øya Naoshima, som er kjent for arkitektur, skulpturer og kunst
 • I Tokyo og Kyoto får du mer tid til enten å dra på ekstra utflukter eller utforske byene på egen hånd

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge. Det kan være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Tokyo

I ankomsthallen venter sjåføren med et «Green Tomato»- eller «Cherry Tomato»-skilt. Sjåføren tar deg til hotellet ditt i Tokyo. Ved ankomst til hotellet mottar du en velkomstpakke med en Japan Rail Pass-voucher, dagspasset til Tokyo, en Kanazawa Loop-bussbillett og et Enjoy Eco-kort til bruk i Osaka.

Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon til å oppleve Tokyo.

Tokyo er en utrolig dynamisk og travel by. Her er det futuristisk arkitektur, skyskrapere og neonlys som blinker i alle mulige farger. Og mange mennesker, overalt. Man skulle kanskje tro at så mange mennesker er ensbetydende med rent kaos, men som alt i Japan glir trafikken (og fotgjengerne) ganske lett. Alt og alle har sin plass, og alt er uhyre effektivt – når man finner ut hvordan alt fungerer.

Dag 3: Byrundtur i Tokyo

I dag kl. 09.00 skal du møte guiden din på et velkomstmøte i lobbyen. Her skal guiden gå gjennom programmet for de kommende dagene, gå gjennom det praktiske og svare på spørsmål. Guiden hjelper deg også med å få utstedt Japan Rail Pass og reservere togbilletter for resten av reisen. Ta med deg passet ditt og Japan Rail Pass-voucheren.

Deretter venter en interessant byrundtur i Tokyo, og den vil gi deg en god oversikt over et par av Tokyos ulike bydeler.

Turen starter i Asakusa. Asakusa var en gang Tokyos største forlystelseskvarter. Det var her geishaene holdt til, side om side med gangstere og lommetyver. Hele området ble ødelagt under 2. verdenskrig og gjenoppbygget i mindre skala, og i dag er det verken lommetyver eller gangstere her. De fleste geishaene er her også for turistenes skyld. Men du fornemmer fremdeles historien når du vandrer rundt i gatene, og du merker tydelig den kontrasten du vil oppleve overalt i Japan – kontrasten mellom det gamle og det ultramoderne.

Det er også i Asakusa du finner Japans eldste tempel, Sensoji-tempelet. Sensoji har en helt spesiell stilling i Tokyo, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å tenne røkelsespinner. Nakamise-gaten leder opp til Sensoji-tempelet. Nakamise har mange suvenirbutikker og matboder, og her kan du for eksempel kjøpe tradisjonelle suvenirer.

Turen i Asakusa rundes av i Kappabashi Kitchen Street, der du kan kjøpe alt innen kjøkkenutstyr. Hvorfor ikke gå på jakt etter en nyttig og litt uvanlig suvenir i form at et nytt kjøkkenredskap?

Etter lunsj besøker du Shibuya. Du har sikkert allerede sett Shibuya – i hvert fall på bilder. Det store gatekrysset er, fullt av mennesker og neonlys, er et av Tokyos mest kjente fotomotiver. Det er også et av Tokyos travleste shopping-distrikter, og et av de områdene man absolutt bør få med seg på et besøk i hovedstaden.

Herfra går turen til Harajuku-området, kjent for gaten Takeshita dori, et motemekka for unge japanere.

Dagen avsluttes med det store overblikket – fra utsiktsetasjen i 202 meters høyde i Tokyos Metropolitan Government Building. I klart vær kan man se helt til Mt. Fuji.

Guiden tar deg med til innsjekk, med mindre du velger å utforske området på egen hånd og finne veien tilbake til hotellet på egen hånd senere.

Dag 4-5: Tokyo på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon – kanskje du så noe på gårsdagens tur du har lyst til å utforske nærmere? Du har reisekortet ditt, så du kan reise akkurat dit du vil.

Hvis du trenger en pause fra det hektiske bylivet, kan du også besøke Hamarikyu Gardens, der roen står i stor kontrast til livet i de travle bygatene. Om kvelden kan du ta en tur til Shinjuku-området, der du finner noen av landets beste restauranter. Kanskje du runder av kvelden med karaoke i beste ”Lost in Translation”-stil?

Du kan også bruke reisekortet ditt til å reise litt lengre bort fra Tokyo, til f.eks. Nikko, Kamakura eller Yokohama. Du kan også kjøpe en tilleggsutflukt i dag.

Dag 6: Shinkansen fra Tokyo til Kanazawa

Guiden følger deg fra hotellet til stasjonen, der du skal ta Shinkansen-hurtigtoget til Kanazawa. Vi anbefaler at du tar med matpakke til togreisen eller kjøper noe om bord. Den 450 km lange togturen til Kanazawa tar bare 2,5 timer, med en hastighet på opptil 300 km/t.
Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Teksten på informasjonsskiltene veksler mellom japansk og engelsk. Når du kommer ned på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Det er malt tegn på perrongen for f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene avgår og ankommer til rett tid overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt. Det vil være det store samtaleemnet på toget og til og med bli nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

Når du ankommer Kanazawa, møter guiden deg på plattformen og følger deg til hotellet. Etter innsjekking er det duket for en halvdags guidet spasertur til noen av byens høydepunkter.

Første stopp er huset Terashima Kurando, et praktfullt samuraihus med en fin hage og kunstverk utført av krigeren selv.

Deretter går du til den nesten 400 år gamle parken Kenrokuen, som anses for å være en av Japans tre vakreste parker. Derfor er den også meget populær. Navnet Kenrokuen henviser til den perfekte estetiske kombinasjonen av rikelig vann, god plass og avsondrethet, de tre elementene som må til for å skape en vakker japansk have.

Fra Kenrokuen går du gjennom byens pittoreske streder til Higashi Chaya-distriktet, et av de best bevarte tehus-strøkene fra Edo-perioden. Her besøker du det tradisjonelle tehuset Kaikaro, som fungerer som tehus den dag i dag.

Etter turen har du resten av dagen fri til å finne på ting på egenhånd. Guiden tar deg med tilbake til hotellet, med mindre du velger å utforske området på egen hånd og finne veien tilbake til hotellet på egen hånd senere.

Dag 7: Kanazawa

Dagen er til fri disposisjon til å utforske Kanazawa. De fleste av byens severdigheter ligger i gåavstand. Du kan kjøpe en tilleggsutflukt.

Du kan besøke Kanazawas tre aktive geisha distrikter, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai og Kazuemachi. Som allerede omtalt ble ikke Kanazawa bombet under 2. verdenskrig, så derfor vil du her finne mange godt bevarte tradisjonelle bygninger. I vinterhalvåret blir det satt beskyttede halm- matter opp langs veggene for å skjerme dem.

Spis frokost i handelsdistriktet Owaricho og besøk det berømte Omicho-markedet, der matvarene er sirlig oppstilt og utstilt som små kunstverker. Gå gjennom det gamle samuraidistriktet og sug til deg byens helt spesielle stemning.

I Hirosaka-gaten selges det eksklusive skåler i lakk, keramikk og en spesiell type porselen, kutani-yaki. Du finner alt fra klassiske skåler til moderne versjoner med ”Hello Kitty”-figurer.

I den sørlige del av byen ligger det et ninja-tempel som er et ekte forsvarsverk etter alle kunstens regler. Her er det både skjulte ganger og hemmelige rom å gå på oppdagelsesferd i.

Som et siste forslag til en aktivitet i sterk kontrast til resten av opplevelsene i Kanazawa, kan vi foreslå et besøk på Museet for samtidskunst. Her finner du kun kunst og installasjoner skapt etter 1980 – både japanske og internasjonale kunstnere er representert her.

Dag 8: Tog fra Kanazawa til Kyoto

I dag skal du si farvel til den vakre og sjarmerende byen Kanazawa. Du sjekker ut av hotellet og tar deg til stasjonen på egen hånd, der du skal ta Thunderbird-ekspresstoget videre til Kyoto. Denne reisen varer omtrent 2 timer, med bytte i Tsuruga. Vi anbefaler at du kjøper en bentoboks – Japans svar på matpakken – på stasjonen i Kanazawa. Det finnes mange forskjellige bento-menyer, og er supert å ha med seg for å spise lunsj på toget.

På togplattformen i Kyoto blir du møtt av guiden din, som viser deg den enkleste måten å komme til hotellet på enten med taxi eller offentlig transport.

Resten av dagen er til fri disposisjon for å oppleve byen, kjent for sine store og svært berømte severdigheter og UNESCO-verdensarvsteder.
Du kan rusle rundt i gatene og bare suge til deg alle inntrykkene. Du vil raskt oppdage at det er mange japanske turister i Kyoto, og en av de tingene det er populært å gjøre er å bli ikledd i tradisjonell kimono for en dag – det gjelder både menn og kvinner. Det er fargerikt å se på, og spesielt unge mennesker ser ut til å trives veldig godt i kimono.

Dag 9: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten er vanskelig å velge!

En severdighet som er et «must» på ditt besøk i Kyoto er Gullpaviljongen, Kinkakuji. Denne 3-etasjers bygningen har fasade mot sjøen, og det er et flott syn når lyset faller inn på bygningen og den speiler seg i vannet. Paviljongen ble bygget som privatbolig for en shogun omkring år 1400 og ble senere omdannet til et zen-tempel. I 1950 ble bygningen brent ned av en munk, men noen år senere ble den gjenoppbygget. I dag er ikke paviljongen lenger et tempel, men trolig Kyotos mest ikoniske symbol.

Etter Gullpaviljongen kan du besøke Nijo-borgen, som er omgitt av en fantastisk prydhage. Den vakre borgen stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de dekorerte skyvedørene og ”nattergalgulvet”, et gulv som knirker når noen går på det. På den måten kunne samuraiene forsvare sin shogun mot ninjaer. Nijo- borgen var bosted for den lokale shogun-en helt frem til 1867, da keiser Meiji avskaffet det gamle føydalsystemet.

Når sulten melder seg, kan du dra inn til Nishiki-markedet, en smal handlegate med over 100 forretninger og restauranter. Denne livlige gaten er også kjent som ”Kyotos kjøkken” og har spesialisert seg på alt som har med matvarer å gjøre.

Hvis du har lyst på mer sightseeing, kan du avslutte dagen av ved Heian-helligdommen, som ble bygget i anledning av 1100-årsjubileet for Kyotos grunnleggelse som hovedstad. Den oransjerøde Heian-helligdommen er dedikert til åndene til den første og den siste keiseren som regjerte i byen, keiser Kammu og keiser Komei. Noen år senere ble det bygget en nesten 25 meter høy og 34 meter bred port som markering av inngangen til helligdommens område, en såkalt torii-port.

Ved Heian-helligdommen ligger også den vakre hagen Shin-en, som ble designet og skapt av Ueji VII i år 1895. Små, smale stier fører deg gjennom hagen forbi de mange fine blomstene, bl.a. blå hortensiaer, og de stemningsfulle fiskedammene med fargerike iriser og vannliljer, en helt perfekt kulisse. Det er også her i hagen at du finner den vakre trebroen, Taihei-kaku, som ble gitt til helligdommen som keiserlig gave. Her kan du sitte på en benk og nyte roen og utsikten over blomsterfloret etter en dag fylt med opplevelser.

Dag 10: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan oppdage Kyoto på egenhånd.

Du kan starte med Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Zen-tempelet ble opprinnelig bygget som en shoguns private villa og ligger i et vakkert hageanlegg. Veien opp til Ginkakuji er smal og veldig hyggelig, med mange kafeer og småbutikker. Som regel kan du også her kjøpe en tur i rickshaw.

Du kan vandre på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringstiden er dette et  særdeles populært sted.

Neste stop kan være Yasaka-helligdommen, som ble grunnlagt for mer enn 1300 år siden.

Sør for Yasaka-helligdommen ligger zen-tempelet Kennin-ji. Kennin-ji ble grunnlagt i år 1202 av den buddhistiske munken Eisai. Templet anses for å være et av Kyotos fem viktigste zen-templer og er faktisk byens eldste. Du kan oppleve japanske turister komme hit for å bli fotografert i sine fine kimonoer. Her er det en behagelig rolig atmosfære og flott anlagte haver med stein, mose og grus. Hagene er ideelle til meditasjon, fordi nøye utlagte stein bidrar til ro og harmoni. Derfor forstyrres ikke tankene av alle verdens planter.

Som et siste forslag, kan du med fordel legge turen til tempelet Kiyomizu som ligger på en bakketopp. Den imponerende og vakre tempelbygningen er 3 etasjer høy og bygget i tre, men helt uten spiker. Tempelet har en stor terrasse med formidabel utsikt over Kyoto. Bak tempelet ligger Jishu-helligdommen, der kjærlighets- og ekteskapsguden residerer. Derfor valfarter mange unge japanere hit for å be om hell i kjærlighet og et godt ekteskap.

Dag 11: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan oppdage Kyoto på egenhånd.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du ta en tur til Nara, som ligger sør for Kyoto. Nara var i 74 år, i det 8. århundre, Japans hovedstad. Noen av bygningene i Nara stammer helt tilbake fra denne tiden. Du kan bl.a. besøke Todai-ji-tempelet med Daibutsuden, som regnes for å være verdens største trebygning. Den huser dessuten Japans største Buddha. Rundt Todai-ji-tempelet kan du oppleve hjorter i hundrevis som vandrer rundt og nesten er tamme. Her ligger også andre betydningsfulle templer, bl.a. Byodoin-tempelet, som er berømt for sin Fønix-hall. Den pryder baksiden av 10 yen-mynten. Du kan også besøke Kasuga Taisha-helligdommen som er berømt for sine hundrevis av bronse- og steinlanterner som troende har donert.

På vei tilbake til Kyoto kan du legge veien forbi Fushimi Inari-helligdommen som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som nesten danner en lang pergola. Portene er gitt i gave, og på hver enkelt port er giverens navn  skrevet med svarte tegn. Det hviler en helt spesiell stemning over dette stedet, der det er nesten er 10.000 av de oransjerøde portene.

Dag 12: Shinkansen fra Kyoto til Okayama

I dag forlater du Kyoto, og du skal ta høyhastighetstoget Shinkansen videre til Okayama. Du må komme deg til Kyoto Station på egen hånd. Togturen er ca. 220 km lang og tar ca. 90 minutter.

Ved ankomst til Okayama må du selv komme deg til hotellet ditt. Du kan sette bagasjen din på hotellet til innsjekkingen starter kl. 15. Imens kan du utforske byen på egen hånd.

Okayama er en moderne storby med over en halv million innbyggere, men den aller største attraksjonen har ingenting med storby å gjøre.

I Kanazawa så du den ene av Japans tre mest berømte hager, Kenrokuen. En annen av disse hagene, Korakuen, ligger i Okayama. Her er det store plener, sjøer, små tehus og til og med enkelte rismarker og teplantasjer. En annen av de store severdighetene i Okayama er det flotte slottet. Den kalles også ”Kråkeslottet” på grunn av sitt svarte ytre og ble bygget i 1597. Det opprinnelige slottet ble ødelagt under 2. verdenskrig, men en rekonstruksjon ble oppført i 1966.

I bydelen Kurashiki finner du et nettverk av godt bevarte kanaler med tidligere pakkhus liggende langs breddene. Pakkhusene er i dag ombygd til museer, kafeer og butikker. Det er meget hyggelig å rusle rundt her eller å sette seg på en kafe og nyte de vakre omgivelsene. Du bør også få med deg en båttur på kanalene.

Dag 13: Dagstur til Naoshima Island

Du treffer guiden på hotellet, og i dag venter en guidet tur til den lille øya Naoshima Island som ligger i havet utenfor Okayama.

Øya er spesielt kjent for sin vakre arkitektur, skulpturer og sine mange kunstmuseer. I dag skal du på en guidet heldagstur til den lille øya. I tillegg til kunst har øya en nesten middelhavsaktig atmosfære med hvite sandstrender, et behagelig klima og den deilig avslappende øystemning. Høydepunktet er kunsten, og besøk både på Chichu Art Museum og Benesse House Museum er inkludert. Men du har også god tid til å se deg rundt på Naoshima – kanskje du har lyst til å leie sykkel og utforske de litt mer avsidesliggende delene av øya? Selv om du vanligvis kanskje ikke er så begeistret for skulpturer, kan du nok ikke unngå å bli imponert her på Naoshima Island.

Etter en fantastisk dag på øya Naoshima får du følge tilbake til hotellet.

Dag 14: Shinkansen fra Okayama til Hiroshima

I dag setter du kursen for Hiroshima. Du må komme deg til Okayama Station på egen hånd. Der skal du ta høyhastighetstoget Shinkansen til Hiroshima. De 161 km fra Okayama til Hiroshima tar bare 40 minutter.

Ved ankomst i Hiroshima venter guiden ved toget og følger deg til hotellet, før du skal på guidet omvisning i Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjertet av Hiroshima, som et minne om noen av den 2. verdenskrigens verste grusomheter. Atombombekuppelen Atomic Bomb Dome er parkens hjerte. Den er det ikoniske kuppelformede stålskjelettet til en industriutstillingsbygning som sto igjen etter atombombeeksplosjonen. Bygningen og kuppelen står fremdeles urørte, som et sterkt symbol på kanskje den sterkeste menneskeskapte kraften. Samtidig er det et sterkt symbol på håpet om at dette ikke kommer til å skje igjen. Atombombekuppelen ble utnevnt til UNESCO verdensarv i 1996. I parken ligger også Fredsminnemuseet samt den symbolske statuen med piken og origamitranen, Barnas fredsmonument.

Etter besøket i parken drar du opp til Orizuru Tower, der du kan se ut over Hiroshima Peace Memorial Park. I klart vær kan du se helt til fjellet Misen på den lille øya Miyajima.

Heretter kan guiden følge deg tilbake til hotellet, eller alternativt fortelle deg hvordan du på egen hånd kan komme til Hijiyama Park. Hijiyama Park er et godt sted å slappe av etter den intense opplevelsen i Hiroshima Peace Memorial Park. Der kan du gå en tur eller sitte og nyte livet. I den øvre enden av parken er det et museum for nåtidskunst og et fint mangabibliotek for alle som interesserer seg for tegneserier.

Overnatting:
Dag 15: Hiroshima og Miyajima på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Vi foreslår en dagstur til Miyajima. Miyajima ligger mindre enn én times reise fra Hiroshima, og det er enkelt å komme dit med offentlig transport. Det er her du finner den knapt 20 meter høye verdensberømte oransjerøde porten som ligger ute i vannet, og som ved høyvann ser ut som om den flyter på vannet. Når du ankommer øya, som egentlig heter Itsukushima, med fergen kommer du gjennom noen turistgater med suvenirbutikker, små gavedelikatesseforretninger og kafeer før du kommer frem til stedet der du kan se den enorme porten. Underveis treffer du nok også de tamme sikahjortene. På øya ligger Daisho-in, et buddhistisk tempel som er åpent for besøkende. Et merkelig fenomen er at buddhaene her ofte har på seg skjerf og lue. Du kan også ta kabelbanen til toppen av Misen-fjellet, der du har en formidabel utsikt over Hiroshima og innlandshavet, der det ligger over 3000 småøyer.

Overnatting:
Dag 16: Shinkansen fra Hiroshima til Osaka

I dag tar du Shinkansen-hurtigtoget fra Hiroshima til Osaka. Turen er på 342 km og tar 1,5 time. Du må selv komme deg fra hotellet til togstasjonen. Vi anbefaler at du tar med en matpakke på reisen, eller at du kjøper lunsj om bord på toget.

Osaka er Japans nest viktigste økonomiske kraftsenter, etter Tokyo, og dette er en dynamisk by med mye internasjonal handel og industri. Osaka ble grunnlagt for mange hundre år siden. Byen ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig og fremstår i dag som en ung by med moderne bygninger. Det er likevel steder der man kan finne spor av byens lange historie.

Ved ankomst i Osaka blir du hentet av en guide som følger deg til hotellet ditt. Deretter venter en interessant halvdagstur der guiden tar deg med på offentlig transport til Osaka-borgen. Den stammer fra shogun-tiden. Borgen er meget imponerende og utvendig en av Japans aller vakreste borger. Under besøket og i den tilhørende parken får du høre om shogun Hideyoshis storhetstid, da han brukte 100 000 mann til å bygge borgen sin på 3 år. Borgen har vært brent ned og gjenoppbygd flere ganger – senest i 1931. Fra øverste etasje er det flott utsikt over Osaka.

Fra Osaka-borgen er det en rask tur til fots til elven, og der går du ombord i Aqualiner-båten for en times sightseeingtur på Osakas vannveier.

Etter båtturen følger guiden deg tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 17: Osaka

Du har dagen fri, slik at du kan utforske Osaka på egenhånd.

Et must er Osakas 170 meter høye vartegn, Umeda Sky Building, som er tegnet av Hiroshi Hara, en av Japans berømte arkitekter. Fra utsiktstaket har du en fantastisk panoramautsikt over byens skyskrapere og mange broer. I klart vær kan du se helt til Awaji-øya. I bygningens kjelleretasje finner du gourmet-gaten Takimi-Koji, som er utsmykket med bilder fra 1920-tallets Osaka.

Om ettermiddagen bør du legge turen til det livlige og fargerike underholdningsområdet Dotonbori, som er en av Osakas mest besøkte steder. Her kan du få timene til å gå med å titte på de mange reklame- og neonskiltene, studere menneskemylderet og vandre rundt i labyrinten av butikker og de berømte matbodene. Hvis du har lyst til å prøve noe lokalt, kan vi foreslå kushi katsu, det vil si stekte grønnsaker og kjøtt på spyd eller blekksprutbollene takoyaki. De ligner frityrstekte epleskiver, men er helt annerledes fordi de er salte og inneholder blekksprut og purre eller vårløk.

Dag 18: Osaka – Hjemkomst

Tiden er kommet til å si farvel til Japan. Vi foreslår at du tar toget til Kansai flyplass i god tid. Toget kjører direkte fra Osaka stasjon og tar ca. 70 minutter. Du kan bruke ditt Japan Rail Pass, men det er nødvendig å reservere billetter på forhånd. Det hjelper velkomstguiden deg med når du lander på dag 2.

Fra Osaka går flyturen tilbake til Europa med eventuelle mellomlandinger underveis, før du ankommer den valgte flyplassen etter en minnerik reise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål