TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Sri Lanka

Få en smaksprøve på Sri Lankas interessante kultur i den vakkert beliggende byen Kandy, opplev det spektakulære høylandet i Ella og føl historiens vingesus i kolonitidsperlen Galle.

Et streif av Sri Lanka
Et streif av Sri Lanka
11 dager
ForsideAsiaSri LankaEt streif av Sri Lanka

Et streif av Sri Lanka

Få en smaksprøve på Sri Lankas interessante kultur i den vakkert beliggende byen Kandy, opplev det spektakulære høylandet i Ella og føl historiens vingesus i kolonitidsperlen Galle.

ForsideAsiaSri LankaEt streif av Sri Lanka
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 8 netter på 3 og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper fra 1–14 personer, og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Tannens tempel i Kandy
 • Little Adam’s Peak og den “9-buede broen” i Ella

REISEN KORT & GODT

Står Sri Lanka høyt oppe på ønskelisten, men du har bare begrenset tid til rådighet? Ingen grunn til å fortvile. Her er reisen for deg!

Du opplever både Kandy, Ella og Galle, og i tillegg har vi lagt inn flere fridager der du selv kan bestemme hva du vil oppleve med våre tilleggsutflukter.

Reisen starter i Negombo, der du bor rett ved stranden med vaiende palmer og fargerike fiskerbåter som ligger i sanden.

Reisen fortsetter til den vakkert beliggende byen Kandy. Den kalles også Sri Lankas kulturelle hjerte. Her skal du til det meget hellige og berømte buddhistiske tempelet Tannens tempel, der du får overvære en kveldsseremoni.

Herfra går turen videre til den spektakulære lille byen Ella, og her venter det en vandring til Little Adam’s Peak og et besøk ved den berømte 9-buede broen.

Reisen avsluttes i den sjarmerende kystbyen Galle, kjent for sitt gamle fort. Du kan velge om du vil bo bak fortets tykke, gamle murer eller kanskje heller oppgradere og bo ved stranden.

Det er mulighet til å forlenge reisen med en badeferie i enten Hikkaduwa eller Mirissa.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få en myk start på reisen ved Negombos gyldne strender, og nyt solen som steker over de vaiende palmene
 • Utforsk Sri Lankas kulturelle hjerte, Kandy, og gled deg til et besøk i Tannens tempel i skjæret av kveldslyset
 • Bli fortryllet av det billedskjønne høylandet i Ella med frodige teplantasjer, bølgende fjell og brusende fosser
 • Føl historiens vingesus i den sjarmerende kystbyen Galle, kjent for sitt hollandske fort

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du til Sri Lanka med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Sri Lanka – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike, oppkalt etter landets tidligere statsminister, Sirimavo Bandaranaike, som i 1960 ble verdens første kvinnelige valgte regjeringssjef.

Etter ankomst henter du bagasjen din og går gjennom passkontrollen. Ute i ankomsthallen venter guiden/sjåføren din med et TourCompass-skilt, og du opplever med én gang den varme srilankiske gjestfriheten. Du blir kjørt til hotellet ditt i strandbyen Negombo, en kjøretur på ca. 30 minutter.

Etter innsjekking kan du slappe av på en solseng i skyggen av en palme eller gå en tur på den brede, gyldne stranden, der tradisjonelle fiskerbåter ligger i sanden.

Hvis du har lyst til å oppleve litt av området, kan du bl.a. legge turen til de hollandske kanalene som går gjennom byen eller til Negombo Lagune, en unik våtmark der du kan se et rikt dyreliv.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo – Kandy – Tannens tempel

Etter frokost er det utsjekking. Du blir hentet av din guide/sjåfør som kjører deg til byen Kandy. Denne byen har en helt spesiell betydning i den srilankiske historien. Kandy var de singalesiske kongenes siste høysete og symboliserer derfor singalesisk storhetstid og religion. Det kandyanske kongeriket var den delen av Sri Lanka som beholdt sin uavhengighet lengst, helt til byen overga seg til den britiske kolonimakten i 1815. Det var også i Kandy at motstanden mot kolonimakten var størst frem til landets selvstendighet i 1948.

Kandy ligger vakkert til, i en dal omgitt av det sentrale høylandet. Byen er bygget rundt den menneskeskapte sjøen Kandy Lake, som frister til hyggelige fotturer. Det er benker rundt sjøen, og her kan du slå deg ned og nyte utsikten og omgivelsene. I det fjerne rager den 26 meter høye Buddhastatuen over Bahirawakanda-templet. Ved sjøen ligger også det hellige, buddhistiske tempelet Tannens tempel. Dette tempelet er nok den viktigste årsaken til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Templet sies å inneholde en av Buddhas tenner, som etter sigende ble smuglet til Sri Lanka i 1590 i håret til en prinsesse. Nå oppbevares tannen i et gullskrin, og det ligger et vell av lotusblomster foran skrinet. Skrinet åpnes én gang om året, og mange pilegrimer valfarter til tempelet for å få et glimt av tannen. Dette finner sted under det årlige, kjempestore opptoget Esala Perahara i juli og august måned.

Ved ankomst i Kandy er det innsjekking på hotellet, og de neste timene har du på egen hånd.

Om kvelden venter et interessant besøk i Tannens tempel, som på denne tiden av døgnet er vakkert opplyst. Guiden viser deg rundt og gir deg et interessant innblikk i tempelets historie og betydning.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 4: Kandy på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og du bestemmer selv over tid og aktiviteter. Vi kan sterkt anbefale en tur til Knuckles Mountain Range, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og helt fantastisk! Du kan lese mer om denne turen nedenfor.

Hvis du ønsker å bli i Kandy, kan du velge å slappe av ved hotellets basseng, utforske mer av byen eller ta en tur til Udawatta Kele Sanctuary, et historisk skogreservat som ligger ca. 2 km fra Kandy sentrum, på et høydedrag med utsikt over byen. I Kandys storhetstid var reservatet kjent som “Uda Wasala Watta”, som på singalesisk betyr “hagen over det kongelige palasset”. Reservatet inneholder utrolig mange plantearter og fugler. Du kan også se små og mellomstore pattedyr samt krypdyr.

Om kvelden kan du gå på oppdagelsesferd blant byens restauranter. Du må ikke gå glipp av en av Sri Lankas mest kjente retter, “kottu roti”. Den består av flatbrød skåret i mindre biter, egg, grønnsaker, masse deilig krydder og evt. kjøtt. Vi kan også anbefale “rice and curry” eller “dhal curry”, som er laget av linser. Guiden kjenner alle de beste spisestedene, så be gjerne om tips.

Dag 5: Kandy – Ella

I dag forlater du Kandy og setter kursen for det fantastiske høylandet og byen Ella. Du kjører gjennom søvnige landsbyer og på svingete veier, forbli eldgamle teplantasjer, fosser og grønnkledde fjell. Etter ca. fire timer kommer du til hotellet i Ella.

Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon, slik at du kan nyte de flotte omgivelsene. Ella har nemlig en helt fantastisk beliggenhet, mellom Little Adam’s Peak og Ella Rock. Dalen mellom de to fjellene heter Ella Gap, og på klare dager kan du se helt til Yala nasjonalpark.

Om kvelden kan du gå en tur ned i byen og spise på en av de hyggelige restaurantene langs hovedgaten. Stemningen her er hyggelig og avslappet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 6: Little Adam’s Peak – den ”9-buede broen”

I dag får du se med egne øyne hvorfor Ella er så fantastisk. Etter frokost venter nemlig en vakker vandring til det lille fjellet Little Adam’s Peak, som er oppkalt etter storebroren Adam’s Peak, som med sine 2 243 meter over havet er dobbelt så høyt.

Du blir hentet på hotellet og kjørt dit vandringen starter. Turen til toppen av Little Adam’s Peak er overkommelig og alle som er i vanlig god form kan være med. I rolig tempo når du toppen på ca. 1–1½ time. Du går på små stier og gjennom grønne teplantasjer, og kanskje er du så heldig å møte på teplukkere på vei til og fra arbeidet. Ta deg god tid til å nyte utsikten fra de forskellige utsiktsstedene. På det siste stykket av ruten går du opp 350 trappetrinn. Det høres kanskje mye ut, men trinnene er ikke bratte, og de fleste klarer det uten problemer. På toppen belønnes du med en fantastisk utsikt over Sri Lankas flotte høyland og bølgende fjell.

Tilbake i bilen kjører du videre til den ”9-buede broen”, en bro som ble bygd i den britiske kolonitiden. Du har helt sikkert sett denne broen hvis du har sett på bilder fra Sri Lanka, for den er et av landets mest kjente og fotograferte vartegn. Broen er 30 meter høy og kun bygd av murstein, stein og sement – altså helt uten bruk av stål. Turen hit er utrolig vakker, og langs torgskinnene kan du se firfirsler som løper rundt i gresset og forskellige fuglearter og ekorn som gjemmer seg i trærne.

Der, midt i den fjellrike naturen, omgitt av frodige teplantasjer og høye, slanke trær, står den “9-buede broen”, som på sinhala heter “Ahas namaye palama”. Det betyr “broen med 9 himler”. Når du står nedenfor broen og titter opp, kan du nemlig se “9 himler” gjennom broens 9 buer. Husk å ha kameraet parat hvis du skulle være så heldig å se et tog passere.

Deretter blir det lunsj på en lokal restaurant, og etter lunsj kjøres du tilbake til hotellet, der du kan nyte resten av dagen.

Overnatting:
Dag 7: Ella – Galle

Etter frokost og utsjekking blir du hentet av guiden/sjåføren og kjørt til den sjarmerende kystbyen Galle. Kjøreturen tar ca. 3,5 timer.

Vel fremme i Galle er det innsjekking på hotellet, og resten av dagen til fri disposisjon.

Galle er en by med mange ulike kulturer og tradisjoner, og det er også en by full av farger og kontraster. Den er også delt i én ny og én gammel bydel. I den nye bydelen finner du elektronikkbutikker, markeder og et yrende folkeliv, mens den gamle bydelen, med sitt berømte hollandske fort, har smale gater, kolonitidsbygninger og hyggelige restauranter bak de gamle, tykke murene. I motsetning til i andre byer på Sri Lanka smelter de to bydelene sammen på en harmonisk måte.

Dag 8-9: Galle på egen hånd

Det er ingen planlagte utflukter, og du har dagen på egen hånd til å utforske Galle i ditt eget temp.

Et absolutt must er byens gamle fort, et av de eldste i Asia. Galle var i det 14. århundre en viktig havneby for sjøfarere som seilte mellom Europa og Asia. Da portugiserne inntok Galle i 1588 bygde de fortet for å forskanse byen mot fiender. Dette mislyktes i 1649, da hollenderne klarte å erobre Galle. Hollenderne videreførte og utvidet fortet, som i 1988 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Galle Fort utgjør som nevnt byens gamle bydel, og innenfor de solide, gamle murene er det et yrende liv. Du merker raskt den spesielle atmosfæren og føler historiens vingesus. Gå forbi de sjarmerende kolonitidsbygningene og frem til det ikoniske hvitmalte fyrtårnet som førte handelsskipene trygt inn i Galle havn. Fortsett rundt vollen og se de forskjellige bastionene før du vandrer inn i de smale brosteinsgatene med små spesialbutikker, kunstgallerier, museer, kafeer og restauranter.

Om kvelden kan du gå en tur på den gamle bymuren og nyte utsikten over det glitrende havet før du slår deg ned på en av de hyggelige restaurantene. Mange av restaurantene serverer delikate fiske- og skalldyrretter, men du kan også finne restauranter som serverer lokale og italienske retter.

Dag 10: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Sri Lanka.

Guiden/sjåføren henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen, en tur på ca. 2,5 timer. Herfra flyr du mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott reise med mange nye opplevelser i bagasjen.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Hikkaduwa
3 netter

Den beste tiden å reise til Hikkaduwa på er i perioden fra desember til mars.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sørvestlige kyst og er en flott ferieby med mye liv og røre. Langs kysten går hovedgaten Galle Roald, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på rekke og rad.

Byens største trekkplaster er de gyldne sandstrendene med finkornet sand og vaiende kokospalmer. Utenfor byens vestlige strender, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, er det satt ut bølgebrytere, og dette gjør stranden perfekt til svømming og bading. Ute ved bølgebryterne finner du det korallrevet som har gjort byen så populær blant alle som liker å dykke og snorkle. I tillegg til det vakre korallrevet kan du nemlig beundre fargerike fisker og store havskilpadder. Visste du at 5 av verdens 7 havskilpaddearter yngler på Sri Lanka?

Hvis du derimot foretrekker store bølger og vindsurfing, skal du dra østover, til Narigama Beach. Her er det både en surfeskole og mulighet for leie av surfeutstyr.

Hvis du vil oppleve en helt annen side av Hikkaduwa, kan du forlate hovedgaten og gå lengre inn i landet. Her ligger husene i frodige omgivelser, barn leker på de støvete veiene og små boder og butikker selger frisk frukt. Her opplever du en stillhet du ikke finner nærmere stranden.

Etter en dag på stranden kan du besøke en av de hyggelige strandrestaurantene med fersk fisk og skalldyrretter på menyen. Spesielt hummer er populært i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du ta en rusletur langs stranden med tærne i sanden til lyden av bølgeskvulp.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Badeferieforlengelse i Mirissa
3 netter

Den beste tiden å reise til Mirissa på er i perioden fra desember til april.

Mirissa er en deilig strandby på sørspissen av Sri Lanka. Byen er rolig og har en deilig avslappende atmosfære der du virkelig kan lade batteriene. Med kokospalmer som vaier over stranden og sitt klare, lune vann er Mirissa et ekte ferieparadis.

Mirissa er også kjent som et av de beste stedene på Sri Lanka å få øye på hvaler, og delfinene er heller aldri langt borte. Det lune indiske havet giver nemlig havets fantastiske kjemper meget gode levevilkår, og her har du muligheten til å se både blåhvaler, finnhvaler og kaskelotter.

Vindene og strømmene kan være sterke på denne kyststrekningen, også i høysesongen. Da kan du bade i bassenget eller gå til den lille stranden Secret Beach. Den ligger i nærheten, og her har klippesteinene rundt stranden skapt et lite naturlig basseng som er beskyttet mot bølgene. Det er det perfekte stedet å svømme og slappe av.

Hvis du liker snorkling, er et av de beste stedene ved Perrot Rock. Her er havet forholdsvis rolig, for bukten er beskyttet av et rev lengre ute. Her er det gode mulighet for å se flotte, fargerike fisk, og hvis du er heldig, kan du også møte havskilpadder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Langs strendene finner du en håndfull gode restauranter, og her kan du spise velsmakende, grillede fiske- og skalldyrretter mens bølgene slår inn mot land et par meter borte.

Et perfekt og populært sted å se solen gå ned er Coconut Tree Hill, en ås dekket av kokospalmer. Her er det en lokal bar der du kan ta en kald drink mens himmelen farges i de flotteste farger.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål