TRYGGHETSGARANTI - LES MER
10 dager

Safari i Uganda & gorilla-tracking

Denne reisen bringer deg til Ugandas absolutte høydepunkter: verdens nest største ferskvannssjø, Lake Victoria, ekvator og nasjonalparkene Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable og Lake Mburu.

Safari i Uganda & gorilla-tracking
Safari i Uganda & gorilla-tracking
10 dager
ForsideAfrikaUgandaSafari i Uganda & gorilla-tracking

Safari i Uganda & gorilla-tracking

Denne reisen bringer deg til Ugandas absolutte høydepunkter: verdens nest største ferskvannssjø, Lake Victoria, ekvator og nasjonalparkene Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable og Lake Mburu.

ForsideAfrikaUgandaSafari i Uganda & gorilla-tracking
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Entebbe, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 netter i Uganda inkl. frokost dag 2 og helpensjon dag 3-9
 • Kryssing av ekvator
 • Morgensafari og båttur i Queen Elizabeth Nasjonalpark
 • Sjimpanse-tracking – inkl. lisens (verdt 250 USD)
 • Ishasha- safari på leting etter treklatrende løver
 • Gorilla-tracking – inkl. lisens (verdt 800 USD)
 • Lake Mburo Nasjonalpark – safari etter mørkets frembrudd og vandresafari blant sebraer
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Entebbe til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

REISEN KORT & GODT

Når man nevner Uganda, tenker man raskt på landets berømte fjellgorillaer – og det er meget mulig at besøket hos disse fredelige, hårete kjempene i Bwindi Impenetrable Nasjonalpark kommer til bli et av de absolutte høydepunktene på denne reisen.

Men Uganda er mye mer enn fjellgorillaer! Landet har lenge hatt tilnavnet ”Afrikas perle” – det navnet fikk Uganda av selveste Winston Churchill da han besøkte landet i 1907. Her er det regnskoger, sjøer, elver og maleriske savanner samt et variert og unikt dyreliv. Her kan du bli med på safari til fots, båtsafari og helt tradisjonell safari i biler. I Uganda kan man vandre på vulkaner og rafte på elver – og det er her du kan møte både sjimpanser og gorillaer. Landet er grønt og frodig, med vakre landskaper overalt, og en vennlig og gjestfri befolkning.

Denne reisen bringer deg til Ugandas absolutte høydepunkter: Verdens nest største ferskvannssjø, Lake Victoria, ekvator og de tre nasjonalparkene Queen Elizabeth, Bwindi Impenetrable og Lake Mburu. Her kan du oppleve Afrikas berømte dyr, som bl.a. elefanter, løver, leoparder, flodhester, krokodiller, bøfler, mange byttedyr og sjimpanser og gorillaer i de frodige, grønne skogene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du går på vandring i fjellene og møter fjellgorillaene i sitt naturlige miljø
 • Reisen byr på både sjimpanse- og gorillasporing, treklatrende løver og vandresafari med sebraer
 • Vi har inkludert både sjimpanse- og gorillatillatelser i prisen med en samlet verdi på 1000 USD
 • Oppdag hvorfor Churchill ga Uganda tilnavnet «Afrikas Perle»

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Uganda

I dag er det avreise, og turen går med fly til Entebbe med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Entebbe, Uganda

Ved ankomst på flyplassen blir du møtt av vår lokale guide som kjører deg til hotellet.

Entebbe er en frodig, grønn og absolutt sjarmerende by. Byen ligger ved Afrikas største sjø, Victoriasjøen, og langs sjøens bredder er det anlagt sandstrender der man kan bade.

Du har én overnatting i Entebbe.

Dag 3: Ekvator og Queen Elizabeth Nasjonalpark

Etter frokost går reisen vestover, mot Queen Elizabeth Nasjonalpark. Denne nasjonalparken er Ugandas mest populære og har et enormt biologisk mangfold, med både savanne, skog og sumpområder. Det varierte landskapet tiltrekker seg naturligvis mange forskjellige dyr, og parken er også et paradis for fugleelskere. Mer enn 600 fuglearter og 95 forskjellige pattedyr lever her, så det er nok å se på.

Det flotte landskapet får du gode muligheter til å observere underveis mot nasjonalparken. Du får et godt overblikk over den vestlige delen av Rift Valley og sjøene Lake George og Lake Edward, månefjellene og Kyambura- kløften. Du kommer forbi Katwe, en saltholdig kratersjø. Her kan du se hvordan salt utvinnes ved bruk av tradisjonelle metoder. Underveis stopper du også ved ekvator og Mbrara, der det blir en lunsjpause ved Igongo Cultural Centre.

Vel fremme sjekker du inn på hotellet ditt, og der har du to overnattinger.

Dag 4: Game drive om morgenen og båttur om ettermiddagen

Du starter dagen tidlig, med en morgensafari i Queen Elizabeth Nasjonalpark. Det lønner seg å stå tidlig opp, for da kan du nyte den flotte soloppgangen i den nordlige delen av parken, i Kasenyi-området. Området tiltrekker seg mange antiloper, og med byttedyr følger rovdyrene. De tidlige morgentimene er den perfekte tiden å se de store kattedyrene på sin daglige jakt. Du kjører rundt på savannen og ved kratersjøen på utkikk etter leoparder, løver, hyener, antiloper og andre dyr. Deretter går turen tilbake til hotellet, der frokosten venter. De varme timene midt på dagen kan med fordel brukes til å slappe av ved svømmebassenget.

Om ettermiddagen blir det båttur på Kazinga-kanalen, som forbinder de to sjøene Lake George og Lake Edward. Den 42 kilometer lange kanalen tiltrekker seg et stort antall dyr, og her har du gode muligheter til å møte krokodiller, flodhester og andre dyr som avkjøler seg i vannet. Langs kanalens bredder kan du være så heldig å se elefanter og bøfler, og kanskje også de europeiske trekkfuglene som samles her i store flokker.

Dag 5: Sjimpanse-tracking – treklatrende løver i Ishasha

Menneskets nærmeste nålevende slektning er sjimpansen – det er ikke mye som skiller våre gener fra sjimpansenes. De er blant de mest intelligente primatene og bruker f.eks. ”redskaper” i sitt daglige liv. Hver natt sover de i reder som de bygger av grener og blader. Et møte med disse slektningene er en helt spesiell opplevelse, og i dag skal du på vandring blant sjimpansene ved Kyambura Gorge. Turen til sjimpansene foregår sammen med en opplært guide som kjenner den sjimpansegruppen du skal besøke. Apene er – både av natur og erfaring – meget sky og fryktsomme, og det er en langvarig prosess å venne dem til mennesker. Selv om målet er sjimpansene, er også turen gjennom landskapet inn til dem veldig fin. Landskapet i slukten er helt fantastisk, og her lever det mange pattedyr og fugler. Vi tilbringes maks. én time sammen med sjimpansene, og deretter vandrer vi ut av slukten og spiser en god lunsj.

Om ettermiddagen går turen sørover mot Ishasha, kjent for sine treklatrende løver. Enten i ettermiddag eller i morgen formiddag blir det en game drive der du blant annet drar ut på utkikk etter de treklatrende løvene. Som regel klatrer de opp i trærne for å komme seg vekk fra fluer og for å søke skygge fra den stekende solen. Det er ganske uvanlig for løver å klatre i trær, men man kan se denne atferden i enkelte nasjonalparker i Tanzania og i Uganda.

Overnatting:
Dag 6: Ishasha - Bwindi Impenetrable Forest Nasjonalpark

Hvis du ikke rakk en game drive i Ishasha i går, står det naturligvis først på programmet i dag. Dagen i dag byr på en kjøretur til Bwindi Impenetrable Forest Nasjonalpark, avbrutt av lunsjpause i Kihihi. Herfra går turen videre til Buhoma, der du ankommer om kvelden.

Dag 7: Gorilla-tracking i Bwindi Impenetrable Forest Nasjonalpark

For mange vil nok dagen i dag bli det absolutte høydepunktet på reisen til Uganda. I dag skal du nemlig på vandring i Bwindi Impenetrable Forest Nasjonalpark på utkikk etter fjellgorillaer. Det er knapt 800 ville fjellgorillaer igjen i verden – halvparten av dem finnes i Uganda, blant annet her i Bwindi.

Du skal tidlig opp i dag, og vi anbefaler du starter dagen med en solid frokost før du kjører til nasjonalparkens hovedkvarter. Du bør være i rimelig god form for å få optimalt ut av dagens opplevelser. Man vet ikke på forhånd hvilken gruppe fjellgorillaer man vil møte, så det er ikke lett å si hvor langt du må gå for å komme inn til ”din” gruppe. Mens du blir registrert og får instrukser om hvordan vandringen skal foregå, sendes det ut speidere for å lete etter gorillaene, slik at du ikke må lete gjennom hele skogen for å finne dem. Speiderne sørger for at sjansene til å faktisk se en gorillaflokk er meget gode.

Fra rangernes hovedkvarter vandrer du avsted sammen med guider gjennom tykke ranker av slyngplanter og underskog for å finne gorillaene. Det skogkledte landskapet er utrolig tett, men det gjennomskjæres av mange dyrestier som gjør det enklere å gå her. Gled deg over den flotte vandringen gjennom skogen og hold utkikk etter andre dyr og fugler.

Når du når frem til ”din” familie, har du én time sammen med flokken. Du får ikke gå helt bort til dem, med det er ikke uvanlig at gorillaene kommer ganske nær deg. Hvis de gjør det, må du bare sitte helt stille. De fascinerende dyrene er helt ufarlige, men de er jo både store, sterke og tunge! Det er fantastisk å sitte rett ved siden av de fredelige kjempene og observere og fotografere dem mens man hører dem grynte og kommunisere med hverandre. Det er en helt ekstraordinær opplevelse å være sammen med disse flotte, men dessverre utrydningstruede dyrene.

Når besøket hos gorillaene er over, vandrer du tilbake gjennom skogen og kjører tilbake til lodgen. Resten av dagen er til fri disposisjon. Nå kan du fordøye alle dagens opplevelser og kanskje ta en titt på alle de flotte bildene du har tatt.

Dag 8: Lake Mburo National Park

Tiden er kommet til å ta avskjed med Bwindi. Turen går igjen østover, og dagens stopp er Lake Mburo Nasjonalpark. Parken er Ugandas nest minste, med et areal på kun 260km2, men dette er en ekte perle med både flott natur og et rikt dyreliv. Om ettermiddagen kan du slappe av, for om kvelden skal du ut på en annerledes safari. Du skal nemlig på “night game drive”, der du spesielt er på utkikk etter de nattaktive dyrene man nesten aldri ser om dagen.

Overnatting:
Dag 9: Hjemreise

Lake Mburo Nasjonalpark er en av de få nasjonalparkene i Uganda der det er mulig å dra på safari til fots. I dag får du anledning til å gjøre nettopp dette. Vandringen er en helt annerledes form for safari, for her er det fokus på spor, dufter og planter fremfor det å komme nær innpå dyrene. Det er likevel meget gode muligheter for å få se noen av dyrene – f.eks. kommer man ofte nær sebraer på den interessante turen.

Fra Lake Mburo går turen tilbake til Entebbe, der du kan ta deg et bad og skifte klær før du spiser middag med guiden. Du blir kjørt til flyplassen når det er på tide å starte hjemreisen.

Dag 10: Ankomst i Norge

Flyet lander i Norge sent på formiddagen.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 2 Flyplass til hotell 5
Dag 3 Entebbe til Quen Elizabeth N. P. 600
Dag 4 Game drive i Queen Elizabeth N.P. og båttur ---
Dag 5 Queen Elizabeth N.P. til Ishasha 95
Dag 6 Ishasha til Bwindi 55
Dag 7 Gorilla tracking ---
Dag 8 Bwindi til Mburo Park 300
Dag 9 Transfer til flyplassen 250
Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål