TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Argentinas høydepunkter

Få uforglemmelige opplevelser i Argentina med fargerike Buenos Aires, dyrelivet på Península Valdés og den praktfulle naturen ved Perito Moreno-breen og Iguazúfallene.

Argentinas høydepunkter
Argentinas høydepunkter
13 dager
ForsideLatin-AmerikaArgentinaArgentinas høydepunkter

Argentinas høydepunkter

Få uforglemmelige opplevelser i Argentina med fargerike Buenos Aires, dyrelivet på Península Valdés og den praktfulle naturen ved Perito Moreno-breen og Iguazúfallene.

ForsideLatin-AmerikaArgentinaArgentinas høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Sao Paulo til Norge med flybytte underveis
 • 3 innenriksflyvninger i Argentina: Buenos Aires – Trelew – El Calafate – Puerto Iguazú
 • 1 innenriksflyvning i Brasil: Foz do Iguaçu – Sao Paulo
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 10 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 3)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Spektakulært tangoshow inkl. argentinsk middag
 • Halvdags utflukt til Peninsula Valdes med et fantastisk dyreliv
 • Heldags utflukt til Los Glaciares Nasjonalpark med Perito Moreno breen
 • Utflukt til verdens største vannfall, Iguazú, både på den argentinske og brasilianske siden
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Bli med på en eventyrlig reise til Argentina. Dette nesten 4 000 km lange landet har et fantastisk mangfold, og kontrastene er store fra den pulserende hovedstaden Buenos Aires til den røffe naturen i Patagonia og den frodige regnskogen ved Iguazú-vannfallene.

Reisen starter i Buenos Aires, der du opplever byens store severdigheter, smaker på de verdensberømte biffene og ser et forførende tangoshow.

På halvøya Península Valdés venter det et imponerende dyreliv med bl.a. sjøløver, pingviner og sjøelefanter. I perioden juni-desember kan du også se hvaler.

Lengre sørover i Patagonia opplever du vakre sjøer og fjell og den imponerende Perito Moreno-breen i Los Glaciares nasjonalpark.

Turen avsluttes i Puerto Iguazú, der du kan la deg imponere et av naturens største mesterverk, de mektige Iguazú-vannfallene og ikke minst den omliggende regnskogen, der du finner et utall av interessante plante- og dyrearter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med til Argentinas livlige hovedstad Buenos Aires med flott arkitektur, spennende historie, god mat og vin pluss forførende tango
 • Opplev Valdés-halvøyas vakre natur og unike dyreliv med pingviner, sjøløver, seler og mange forskjellige havfugler
 • I Patagonia venter storslåtte naturopplevelser i Los Glaciares nasjonalpark med den berømte Perito Moreno-breen
 • Gled deg til møtet med de flotte Iguazú-vannfallene som består av 275 større og mindre fosser

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge til Argentina med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

Gled deg til møtet med Argentinas sjarmerende hovedstad Buenos Aires. Byen kalles ofte Sør-Amerikas svar på Paris pga. sine brede bulevarder, hyggelige områder og imponerende arkitektur.

Du blir tatt imot på flyplassen av guiden din, som kjører deg inn til hotellet som ligger sentralt i byen.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan f.eks. rusle en tur nedover gågaten Florida eller slappe av på en benk på General San Martín-plassen, som er oppkalt etter José de San Martín, Argentinas store frihetshelt i kampen om løsrivelsen fra Spania. Lunsjen bør du spise på et lokalt Parillas (steak house), der lekkert oksekjøtt fra den argentinske pampasen selges til rimelige priser.

Om kvelden kan vi anbefale å kjøpe utflukten ”Smak på Argentina”, som gir deg et interessant og ikke minst velsmakende innblikk i argentinsk matkultur og tradisjoner. Hvis du deltar på denne turen, bør du overveie en lett lunsj, for det venter deg et festmåltid med smakfulle argentinske spesialiteter.

Dag 3: Byrundtur i Buenos Aires og tangoshow

I dag venter en interessant 4 timers byrundtur til noen av byens største attraksjoner.

Du besøker bl.a. det sjarmerende gamle arbeiderområdet La Boca, kjent for sine fargerike hus. Området var opprinnelig et gammelt skipsverft, og de fattige arbeidere bygde husene sine av materialer og maling som ble igjen fra skipene. Derfor ble husene malt i mange forskjellige farger, for som regel var det aldri nok maling til et helt hus.

San Telmo er den eldste bydelen i Buenos Aires og er i dag et interessant kunstnerområde. Her finner du bl.a. mange av de berømte tangobarene.

Du skal også se de eksklusive bydelene Palermo og Recoleta, og det blir et stopp ved Recoleta-kirkegården, der mange berømte argentinerne ligger begravd. Du ser bl.a. Eva Peróns grav. Hun var argentinernes høyt elskede førstedame og er kanskje bedre kjent som Evita.

Ved havneområdet Puerto Madero finner du mange hippe barer og restauranter. Det er også her den flotte gangbroen Puente de la mujer ligger.

Byrundturen fortsetter ned verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio, til den berømte obelisken, et av byens historiske vartegn. Du fortsetter ned til Avenida Corrientes. Her er byens teatre og kinoer er samlet, bl.a. Teatro Colón – det flotte operahuset.

Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, der den berømte regjeringsbygningen Casa Rosada ligger, samt Plaza de las Naciones Unidas med den vakre blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Turen foregår med minibuss, og det blir flere fotostopp underveis.

Om kvelden får du oppleve et uforglemmelig tangoshow. Du blir hentet på hotellet, og før showet starter venter en smakfull tradisjonell argentinsk middag med store biffer og rødvin. Showet er en blanding av musikk og dans fra hele Argentina, men med spesielt fokus på den melankolske tangoen, utført av flinke dansere. Gled deg til et show av høy kvalitet i vakre omgivelser.

Dag 4: Buenos Aires på egen hånd

Dagen er til fri disposisjon, og du velger selv om du vil utforske Buenos Aires på egen hånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

Kanskje fant du på byrundturen en favorittbydel du har lyst til å utforske nærmere, eller kanskje har du bare lyst å at slappe av, sitte på en kafe og se på det travle folkelivet

Vi kan anbefale en fottur i naturreservatet, Reserva Ecológica Costanera Sur, som ligger på østsiden av havneområdet Puerto Madero. Dette mer enn 8 km2 store naturområdet er en grønn lunge i storbyen, og det er et populært tursted for innbyggerne i Buenos Aires, også kalt porteños. Flere forskellige stier gjennom reservatet fører ut til elven Río de la Plata, der du i klart vær kan du se over til nabolandet Uruguay. Området er kjent for sitt rike fugleliv, og du kan også være så heldig å få øye på firfirsler, skilpadder og kanskje også den lille sumpbeveren.

Dag 5: Fly fra Buenos Aires til Trelew

I dag fortsetter reisen sørover, til den nordlige delen av Patagonia, der det venter et helt fantastisk dyreliv på halvøya Valdés. Flyreisen fra Buenos Aires til Trelew tar ca. 2 timer, og her blir du hentet av en sjåfør og kjørt til hotellet ditt i Puerto Madryn. Det er en kjøretur på ca. 1 time.

Puerto Madryn er en havneby ved Golfo Nuevo-bukten, utgangspunktet for turer til Valdés-halvøya. Hvis du går en tur ned til havnen, kan du være så heldig å se seler svømme rundt ved de store skipene. Byens grunnleggere var immigranter fra Wales, og byen bærer stadig preg av sine europeiske tradisjoner.

Dag 6: Heldagsutflukt til Valdés-halvøya

I dag venter helt spesielle naturopplevelser. Valdés-halvøya har siden 1999 vært på UNESCOs verdensarvliste, og området har stor betydning for bevarelsen av sjøpattedyr som sjøløver, seler og ikke minst den truede sørlige retthvalen.

Du kjører rundt til forskellige områder på halvøya og ser kolonier av forskellige sjøfugler, seler, sjøløver og pingviner. Kanskje treffer du også den merkelige sjøelefanten, som har fått sitt navn på grunn av sin spesielle nese, med form som en liten snabel. I perioden fra ca. juni til desember kommer den sydlige retthvalen til området for å pare seg og oppfostre ungene sine. Også delfiner og spekkhoggere kan oppleves i farvannet rundt halvøya.

Det er en stor opplevelse å komme nær de enorme hvalene, og hvalsafari kan kjøpes i perioden juni-desember.

På land kan du også være så heldig å se beltedyr, rever, maraer (pampashare) og guanakoer, et dyr som er i familie med lamaen.

Du er tilbake i Puerto Madryn sent på ettermiddagen, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 7: Fly fra Trelew til El Calafate

I dag flyr du enda lengre sørover i Patagonia, til El Calafate. Der venter det flere store naturopplevelser. El Calafate ligger nær grensen til Chile, ved bredden av sjøen Lago Argentino, Argentinas største sjø. Byen er utgangspunkt for turer til Los Glaciares nasjonalpark, som ligger ca. 80 km derfra.

Du har resten av dagen på egen hånd til å gå en tur gjennom byens hyggelige hovedgate, der små restauranter og butikker ligger side om side. Til middag kan vi anbefale å prøve en rett med guanako eller lam, som området er berømt for.

Vær oppmerksom på at innenriksflyet fra Trelew til El Calafate går via Buenos Aires. Vær forberedt på at det er en svært tidlig morgenavgang fra Trelew.

Dag 8: Los Glaciares nasjonalpark og Perito Moreno-breen

I dag skal du på en fantastisk heldagstur til Los Glaciares nasjonalpark, ca. 80 km fra El Calafate. Dette er den største nasjonalparken i Argentina, og den er med god grunn også oppført på UNESCOS verdensarvliste. Parken dekker et område på over 6000 km2 og har en helt eksepsjonelt vakker natur med enorme breer, snøkledde fjell, bresjøer og slettelandskap. Faktisk er hele 30 % av parken dekket av is. Du skal besøke den berømte og også mest tilgjengelige breen av dem alle, den mektige Perito Moreno. Breen måler ca. 30 km i lengden, 5 km i bredden og er noen steder over 70 meter høy. Det helt spesielle ved denne breen er at den ikke blir mindre. De fleste breer smelter pga. global oppvarming og blir mindre år for år, men Perito Moreno klarer fremdeles å reprodusere den samme mengde is som det som smelter.

Etter ankomst til nasjonalparken skal du først på en lille seiltur foran breen. Her får du et godt inntrykk av hvor enorm breen er, og du kan ta fantastiske bilder. Kanskje du er heldig å se breen kalve, det vil si at store isblokker brekker løs med høye brak.

Etter båtturen har du tid på egen hånd til å gå på merkede gangbroer rundt i parken og nyte den imponerende turen fra flere forskellige vinkler.
Før du starter på turen ved breen kan du kjøpe lunsj (ikke inkludert) i den lille kafeteriaen ved parkeringsplassen. Vi anbefaler at du tar med deg lunsjen og spiser den underveis på en benk med utsikt til Perito Moreno-breen.

Etter noen timer ved breen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, og du har resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 9: El Calafate på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i El Calafate. Hvis du er interessert i fugler, kan du ta en tur til fugereservatet Laguna Nimez. Det ligger ca. 1 km nord for byen. Her kan du se mange forskjellige fuglearter, bl.a. svarthalset svane, den svarthodede ibisen og den fargerike flamingoen. Du kan også bare gå en liten tur ved Argentino-sjøen og nyte den flotte naturen. Også her finner du et rikt fugleliv.

Litt utenfor El Calafate ligger det interessante ismuseet Glaciarium, og der kan du lære mer om isbreer og områdets historie. Det går er en gratis shuttlebuss til/fra museet fra sentrum av El Calafate én gang i timen. På museet har de en isbar med temperaturer under 0 grader, og der får du får servert drikkevarene dine i glass av is. Hvis du ikke er interessert i museet, men likevel har lyst til å gå på isbar, er det to andre isbarer i sentrum av El Calafate.

Ca. 200 km nord for El Calafate ligger Argentinas trolig mest berømte trekking-område ved byen El Chaltén. Her kan du oppleve Andesfjellenes magi og en ubeskrivelig natur, bl.a. med det ikoniske fjellet Mount Fitzroy. Så hvis du liker fotturer og vakker natur, er denne ekstrautflukten et must.

Dag 10: Fly fra El Calafate til Puerto Iguazú

Du forlater Patagonia og setter kursen mot det nordlige Argentina til Puerto Iguazú, som ligger nær grensen til Paraguay og Brasil. Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt, som er vakkert beliggende i regnskogen litt utenfor Puerto Iguazú.

Dag 11: Utflukt til Iguazú-vannfallene på den argentinske siden

Det har allerede vært mange naturopplevelser på reisen din, men finalen i Iguazú kan helt klart bli et høydepunkt. Iguazú-vannfallene er verdens største og består av 275 fosser med forskjellig størrelse som ligger på en 2,7 km lang hesteskoformet strekning ved Iguazú-elven. Vannfallene løper ofte sammen og velter i støyende kaskader over de opptil 85 meter høye klippene.

For å få med deg hele opplevelsen skal du oppleve vannfallene oppleves både fra den argentinske- og den brasilianske siden.

De fleste fossene er på den argentinske siden, og her går du faktisk rundt dem på et nettverk av små stier, trapper og gangbroer. Et lite tog kjører deg ut til den største og mest imponerende fossen av dem alle: Djevelens gap, La Garganta del Diablo. Her garanterer vi både vann på kameralinsen og et skikkelig sug i maven når du ser ned i den brusende avgrunnen, der millionvis av liter vann forsvinner.

Den frodige naturen rundt vannfallene inneholder enestående dyre- og planteliv, og guiden gir deg mye interessant informasjonen om naturen i parken.

Iguazú-vannfallene er selvfølgelig også oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Dag 12: Iguazú-vannfallene på den brasilianske siden – hjemreisen starter

Før reisen går tilbake til Norge skal skal du selvfølgelig også oppleve vannfallene fra den brasilianske siden.
Det er fra den brasilianske siden at du har den flotteste panoramautsikten over fossene.

Om morgenen blir du og bagasjen din hentet på hotellet. Du krysser Tancredo Neves-broen over Iguazú-elven, som er grensen mellom Argentina og Brasil. Siden du skal krysse grensen, må du huske på å ta med deg passet ditt i bussen.

På den brasilianske siden går du på en liten asfaltert sti gjennom regnskogen, hele tiden med utsikt over til de mange fossene på den argentinske siden. Du får se fossene fra forskellige vinkler, og via en lang gangbro kommer du til en plattform der du ser rett opp til Djevelens gap. Også her kan du forvente å bli gjennomvåt av vanntåken fra den enorme fossen.
Der er også bygd en utsiktsplatform du enten kan gå eller ta heis opp til. Herfra får du se vannfallene ovenfra, og det er vel ikke overraskende at utsikten her oppe fra er helt fantastisk.

På gangstiene er det meget mulig at du treffer de små nysgjerrige nesebjørnene som alltid leter etter noe å spise. Husk at det ikke er lov å fôre dem, selv om de gjør alt for å få litt mat.

Etter besøket i parken blir du kjørt til flyplassen i Foz do Iguaçu på den brasilianske siden, og her starter reisen hjem til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du kommer tilbake til Norge etter en uforglemmelig reise rundt i Argentina.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål