TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Argentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia

Fra Buenos Aires’ livlige storbyliv til ubeskrivelig flotte naturopplevelser i Patagonia med Perito Moreno-breen og Torres del Paine nasjonalpark. Turen avsluttes i Santiago de Chile.

Argentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia
Argentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia
14 dager
ForsideLatin-AmerikaChileArgentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia

Argentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia

Fra Buenos Aires’ livlige storbyliv til ubeskrivelig flotte naturopplevelser i Patagonia med Perito Moreno-breen og Torres del Paine nasjonalpark. Turen avsluttes i Santiago de Chile.

ForsideLatin-AmerikaChileArgentina & Chile: Breer & Torres del Paine i Patagonia
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Buenos Aires med flybytte underveis
 • Fly fra Santiago de Chile til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning i Argentina: Buenos Aires – El Calafate
 • 1 innenriksflyvning i Chile: Punta Arenas – Santiago de Chile
 • Buss: El Calafate – Puerto Natales
 • Transfers fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • 11 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 9)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Halvdags byrundtur i Buenos Aires
 • Heldags utflukt til Los Glaciares Nasjonalpark med Perito Moreno breen
 • Heldagsutflukt til Torres del Paine nasjonalpark med Cueva del Milodón
 • Byrundtur i Santiago de Chile
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Torres del Paine nasjonalpark og Cueva del Milodón, som betales lokalt, ca. 53 USD)

REISEN KORT & GODT

Denne reisen kombinerer interessante storbyopplevelser med utrolig flotte natureventyr i Patagonias spektakulære landskap med enorme isbreer, snøkledde fjelltinder og turkisfargede sjøer.

Du kan se frem til å oppleve den argentinske hovedstaden Buenos Aires med sjarmerende bulevarder og fargerike bydeler.

Deretter venter Patagonias praktfulle natur, og du får blant annet oppleve Perito Moreno-breen i nasjonalparken Los Glaciares. Du skal også til Torres del Paine og se de berømte klippene som ga nasjonalparken sitt navn.

Reisen avsluttes i den chilenske hovedstaden Santiago de Chile, kjent for sine skyskrapere, grønne parker og interessante og sjarmerende byområder med flotte historiske bygninger.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Denne reisen kombinerer Argentina og Chile og gir deg spennende hovedsteder og verdensklasse-naturopplevelser i Patagonia
 • Bli med på vandring i de billedskjønne omgivelsene i Torres del Paine nasjonalpark
 • Besøk Los Glaciares nasjonalpark med den imponerende 250 km2 store Perito Moreno-breen
 • Opplev Argentinas moderne hovedstad, Buenos Aires, som sjarmerer med sine brede bulevarder, stemningsfylte bydeler, gode mat og vennlige befolkning

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreisen til Argentina

Avreise fra Norge til Argentina med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Buenos Aires

Velkommen til Buenos Aires! Denne byen kalles ofte Sør-Amerikas svar på Paris pga. sine brede bulevarder, hyggelige bydeler og imponerende arkitektur. Her er det en fantastisk atmosfære: hyggelige kafeer, livlig byliv og melankolsk tangokultur. Du har tre overnattinger i denne flotte byen, så du har god tid til virkelig å oppleve stemningen.

Ved ankomst på flyplassen blir du tatt imot av en guide som kjører deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.
Du kan f.eks. rusle en tur nedover gågaten Florida eller slappe av på en benk på General San Martín-plassen, oppkalt etter José de San Martín, Argentinas store frihetshelt i kampen om uavhengighet fra Spania.

Om kvelden kan vi anbefale å kjøpe utflukten ”Smak på Argentina”, som gir deg et interessant og ikke minst velsmakende innblikk i argentinsk matkultur og tradisjoner. Hvis du deltar på denne turen, bør du vurdere en lett lunsj, for det venter et festmåltid med smakfulle argentinske spesialiteter.

Dag 3: Byrundtur i Buenos Aires

I dag tar vi deg med på en interessant 4 timers byrundtur til byens største attraksjoner.

Du besøker bl.a. det sjarmerende gamle arbeiderområdet La Boca, kjent for sine fargerike hus. Området var opprinnelig et gammelt skipsverft, og de fattige arbeidere bygde husene sine av materialer og maling som ble igjen fra skipene. Derfor ble husene malt i mange forskjellige farger, for som regel var det aldri nok maling til et helt hus.

San Telmo er den eldste bydelen i Buenos Aires og er i dag et interessant kunstnerområde. Her finner du bl.a. mange av de berømte tangobarene.

Du skal også se de eksklusive bydelene Palermo og Recoleta, og det blir et stopp ved Recoleta-kirkegården, der mange berømte argentinerne ligger begravd. Du ser bl.a. Eva Peróns grav. Hun var argentinernes høyt elskede førstedame og er kanskje bedre kjent som Evita.

Ved havneområdet Puerto Madero finner du mange hippe barer og restauranter. Det er også her den flotte gangbroen Puente de la mujer ligger.

Byrundturen fortsetter ned verdens bredeste bulevard, Avenida 9 de Julio, til den berømte obelisken, et av byens historiske vartegn. Du fortsetter ned til Avenida Corrientes. Her er byens teatre og kinoer er samlet, bl.a. Teatro Colón – det flotte operahuset.

Du ser også mange av byens storslåtte plasser, bl.a. Plaza de Mayo, der den berømte regjeringsbygningen Casa Rosada ligger, samt Plaza de las Naciones Unidas med den vakre blomsterskulpturen Floralis Genérica.

Turen foregår med minibuss, og det blir flere fotostopp underveis.

Du har ettermiddagen til fri disposisjon. Du må ikke gå glipp av et ekte argentinsk tangoshow (tilleggsutflukt). Showet er en blanding av musikk og dans fra hele Argentina, men med spesielt fokus på den stemningsfulle, melankolske tangoen utført av flinke dansere. Gled deg til en god argentinsk middag med store biffer og vin og et fantastisk show i flotte omgivelser.

Dag 4: Buenos Aires på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Buenos Aires. Kanskje er det et nabolag du har lyst til å utforske nærmere, eller kanskje du har sett deg ut deg et lokalt parilla (steak house) til lunsjen.

På østsiden av havneområdet Puerto Madero ligger det en flott oase midt i storbyen: det 8 km2 store naturområdet Reserva Ecológica Costanera Sur. Dette er et fint sted å gå tur, og her finner du et rikt fugle- og dyreliv. Det er også et populært utfluktsmål for byens innbyggere, de såkalte porteños.

Du kan også kjøpe en ekstrautflukt til Tigre-deltaet nord for Buenos Aires, eller hva med å oppleve byen fra sykkelsetet?

Dag 5: Fly fra Buenos Aires til El Calafate

Du forlater hovedstaden og setter kursen sørover, til Patagonia og den lille byen El Calafate, der store naturopplevelser venter. Ved ankomst føles det nesten som om du er kommet til et helt annet land. Kontrastene er store fra den livlige, fargerike hovedstaden til den lille rolige byen som ligger på Patagonias enorme sletter, ved bredden av den vakre sjøen Lago Argentino.

Du har resten av dagen på egen hånd til å gå en tur gjennom byens hyggelige hovedgate, der små restauranter og butikker ligger side om side. Til middag kan vi anbefale å prøve en rett med guanako eller lam, for det er dette området berømt for. Guanakoen lever vilt i Patagonia og er i familie med lamaen.

Dag 6: Los Glaciares nasjonalpark og Perito Moreno-breen

I dag skal du på en uforglemmelig heldagstur til Los Glaciares nasjonalpark. Dette er den største nasjonalparken i Argentina, og det er flere gode grunner til at den er oppført på UNESCOS verdensarvliste. Parken er mer enn 6000 km2 stor, og den har en helt eksepsjonelt vakker natur med snøkledde fjell, enorme isbreer, turkise bresjøer og goldt slettelandskap.

Du skal besøke den mest berømte og mest tilgjengelige breen av dem alle, den mektige Perito Moreno. Breen måler ca. 30 km i lengden, 5 km i bredden og er noen steder over 70 meter høy. Det helt spesielle ved denne breen er at den ikke blir mindre. De fleste breer rundt omkring i verden smelter pga. global oppvarming og blir mindre år for år, men Perito Moreno klarer å reprodusere den samme mengde is som det som smelter.

Etter ankomst i nasjonalparken skal du først på en liten seiltur foran breen. Herfra kan du ta fantastiske bilder og ikke minst få et inntrykk av hvor stor denne breen egentlig er. Kanskje du er så heldig å få se breen kalve, det vil si at store isblokker brekker løs fra breen med høye brak.

Etter båtturen har du tid på egen hånd til å gå på merkede gangbroer rundt i parken og nyte den imponerende naturen fra flere forskellige vinkler.
Før du starter på turen ved breen kan du kjøpe lunsj (ikke inkludert) i den lille kafeteriaen ved parkeringsplassen. Vi anbefaler at du tar med deg lunsjen og spiser den underveis på en benk med utsikt til Perito Moreno-breen.

Etter noen timer ved breen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, og du har resten av kvelden til fri disposisjon.

Dag 7: El Calafate på egen hånd

Du har dagen på egen hånd i El Calafate. Hvis du er glad i å gå tur, anbefaler vi en ekstrautflukt til El Chaltén, trolig Argentinas mest berømte trekking-område. Her får du oppleve du en imponerende natur med billedskjønne laguner og dramatiske fjell, blant annet det berømte fjellet, Mount Fitz Roy.

Du kan også gå på oppdagelsesferd i El Calafate, som bl.a. har et interessant fuglereservat, Laguna Nimez. Det ligger rett nord for byen. Her kan du se mange forskjellige fuglearter, bl.a. svarthalset svane, den svarthodede ibisen og den fargerike flamingoen. Det er også veldig fint å gå tur ved bredden av Argentino-sjøen.

Litt utenfor El Calafate ligger det interessante ismuseet Glaciarium, og der kan du lære mer om isbreer og områdets historie. Det går er en gratis shuttlebuss til/fra museet fra sentrum av El Calafate én gang i timen. På museet har de en isbar med temperaturer under 0 grader, og der får du får servert drikkevarene dine i glass av is. Hvis du ikke er interessert i museet, men likevel har lyst til å gå på isbar, er det to andre isbarer i sentrum av El Calafate.

Dag 8: Buss: El Calafate – Puerto Natales

Tidlig om morgenen går turen sørover, til Puerto Natales i Chile, der du skal tilbringe de neste tre nettene. Bussturen er relativt lang og tar ca. 5-6 timer. På veien krysser du grensen til Chile ved Cerro Castillo, og der blir det grensekontroll før reisen går videre til Puerto Natales.

Puerto Natales er en liten, vakkert beliggende by ved sundet Última Esperanza (“Det siste håp”) omgitt av snøkledde fjelltopper og den patagoniske sletten.

Dag 9: Torres del Paine nasjonalpark og Cueva del Milodón

I dag skal du på heldagstur til Torres del Paine nasjonalpark, en av verdens vakreste og mest imponerende nasjonalparker. Parken dekker et område på 2 400 km2 og ligger i den sørligste enden av Andesfjellene. Den har et enestående landskap med snøkledde fjelltopper, breer, turkisfargede sjøer, fosser, frodige daler og de imponerende og berømte klippetårnene Torres del Paine som har gitt nasjonalparken sitt navn.

Dagens første stopp er den gamle grotten Cueva del Milodón. Den ligger ca. 25 km fra Puerto Natales. Stedet består egentlig av tre grotter samt en stor klippeformasjon som kalles Silla del Diablo (“djevelens stol”). Den største av grottene imponerer med sin størrelse på ca. 30 meter i høyden, 50 meter i bredden og 200 meter i dybden. Grotten er oppkall etter det utdødde kjempedovendyret mylodon darwinii. Her har man funnet fossiler av dette dyret, og du kan se en statue av dovendyret ved inngangen til grotten.

Så går turen videre til Torres del Paine nasjonalpark. Først kommer du til Laguna Amarga, en av inngangene til nasjonalparken, og deretter kjører du videre til de vakre sjøene Nordenskjöld og Pehoé. Du passerer den imponerende fossen Salto Grande som forbinder de to sjøene ved å sende kaskader av vann fra Nordenskjöld gjennom en smal kløft og ned i Pehoé.

Turen fortsetter til Camp Pehoé, og der kan du spise din inkluderte lunsj mens du nyter den fantastiske utsikten til Cuernos del Paine som speiler seg i Pehoé-sjøen – et utrolig vakkert syn! Deretter skal du legge ut på en vakker liten vandring ved Grey-sjøen. Den ligger ved foten av den spektakulære isbreen med samme navn. Grey-breen er 30 meter høy og 6 km bred, og på sjøen vil du kunne se imponerende flytende isfjell og isflak.

Nasjonalparken er også hjemsted for mange dyrearter. Hvis du er heldig, får du se kondorer kretse mellom fjelltoppene, nanduer og rever gå rundt i buskaset. Du kan også treffe på guanakoer, som i motsetning til andre lamadyr ikke er sky og derfor kan fotograferes på nærmeste hold.

Etter denne fantastiske turen i Torres del Paine blir du kjørt tilbake til ditt hotell i Puerto Natales.

Dag 10: Dag til fri disposisjon i Puerto Natales

Dagen i dag er til fri disposisjon til å utforske Puerto Natales på egen hånd. Du kan evt. gå en tur langs sundet til det interessante monumentet Monumento de la Mano. Det forestiller en kjempehånd som stikker opp av jorden. På byens museum, Museo Histórico Municipal, kan du få vite mer om byens historie.

Hvis du ennå ikke har fått nok av områdets fantastiske natur, kan du kjøpe en vandring i nasjonalparken opp til de imponerende klippetårnene Torres del Paine.

Dag 11: Fly fra Punta Arenas til Santiago de Chile

Etter frokost blir du hentet og kjørt til flyplassen i Punta Arenas, en kjøretur på ca. 3,5 timer. Herfra flyr du til Chiles hovedstad, Santiago de Chile. På flyplassen blir du møtt av guiden din, som kjører deg inn til hotellet.

Av Chiles ca. 18 millioner innbyggere bor 6 millioner i Santiago de Chile. Den chilenske hovedstaden ligger vakkert til, omgitt av de snøkledte Andesfjellene mot øst og kystfjellkjeden mot vest. Santiago de Chile er en moderne og innbydende storby med skyskrapere og spennende og sjarmerende strøk.  Noen av verdens beste vinmarker finner du også rett utenfor byen.

Dag 12: Byrundtur i Santiago de Chile

I dag skal du være med på en byrundtur på ca. 3 timer, der du ser byens viktigste severdigheter.

Du blir hentet på hotellet og besøker først kunsthåndverkbutikken Piedras Australes, som har spesialisert seg på å lage smykker av den blå og sjeldne steinen lapis lazuli, som kun finnes i Chile og Afghanistan.

Turen går deretter videre til hjertet av Santiago de Chile, der du vil kunne se kontrasten mellom hovedstadens fascinerende historie og dens moderne og imponerende bygninger.

Her besøker du Santa Lucía-åsen, som skal være det stedet der Santiago de Chile ble grunnlagt av Pedro de Valdivia, og der det er en utrolig flott utsikt over byen. Deretter får du se byens sentrale plass, Plaza de Armas. Den er omkranset av flotte bygninger, som det flotte postkontoret Correo Central, landets største katedral med et imponerende interiør i barokkstil og det nasjonalhistoriske museet som er viet Chiles historie.

Til sist ser du det storslåtte neoklassisistiske presidentpalasset Palacio de La Moneda, der president Allende begikk selvmord under militærkuppet i 1973. Det er tid til å gå litt rundt i de gamle, hyggelige gatene ved La Moneda før du blir kjørt tilbake til hotellet.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske byen på egen hånd eller bare slappe av på hotellet.

Dag 13: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å si farvel til Argentina og Chile. Du blir kjørt til flyplassen, der du setter kursen mot Europa.

Dag 14: Hjemkomst

Ankomst i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Argentina og Chile.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål