TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler10 ting du kan gjøre på Mauritius (i tillegg til å dra til stranden)

10 ting du kan gjøre på Mauritius (i tillegg til å dra til stranden)

13.04.2023
Vis alle innlegg

Flyfoto av Mauritius

I den sørvestlige delen av Det indiske hav ligger Mauritius, en ekte paradisøy, som har mye å by på for alle reisende. Alle, både de som reiser alene, familier og nygifte par, begeistres av øyas fredfylte atmosfære, idylliske strender og majestetiske klippehuler.

Det er ikke til at komme utenom at mange reiser til Mauritius for å slippe unna hverdagens stress og nyte den varme solen og den myke sanden, men det er mye mer å oppleve på denne vidunderlige øya. Her er det noe for enhver, fra historiske steder til maleriske vandringer og fantastiske naturattraksjoner.

Her er et lite utvalg av det beste du kan gjøre på denne vakre øya, som er så mye mer enn bare sol og strand.

1) Besøk hovedstaden Port Louis

Port Louis Mauritius

Hvis du har lyst til å fordype deg i Mauritius’ blomstrende kultur, skal du helt klart besøke hovedstaden Port Louis. Denne travle byen, som ligger på øyas nordvestlige side, har gode restauranter, fascinerende arkitektur fra kolonitiden og en livlig atmosfære.

Et av høydepunktene i Port Louis er Blue Penny Museum, som gir besøkende et fascinerende innblikk i Mauritius’ historie. Her kan du gå på oppdagelsesferd i utstillinger som forteller om alt fra de tidlige bosetningene på øya til begivenheter under kolonitiden og i nyere tid. Hvis du vil se nærmere på øyas unike dyreliv, bør du ta en tur til The Natural History Museum, der man kan se et fascinerende eksemplar av den nå utdødde dronten (også kalt dodo).

Du kan også dra opp til festningen Fort Adelaide, der du kan nyte panoramautsikten og de grønne omgivelsene. Militærfestningen, som stammer fra det 19. århundre, ligger på en bakketopp med fantastisk utsikt over Port Louis og landskapet rundt byen.

2) Gå en tur i Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens

Sir Seewoosagur Ramgoolam botaniske hage

Mens du er i Port Louis, bør du benytte anledningen til å ta en kort kjøretur nordover, til Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens. Denne tropiske hagen på 24 hektar, som ble grunnlagt i 1800-tallet, inneholder et fantastisk, frodig mangfold av eksotiske planter. Gå ikke glipp av den kjempestore Victoria-nøkkerosen, et helt fantastisk syn.

Og husk å holde utkikk etter kjempeskilpaddene som ferdes fritt i området mens du går gjennom parken.

3) Dra på vandring i Black River Gorges nasjonalpark

Alexandra Falls i Black River Gorges

Hvis du er glad i naturen, bør du besøke nasjonalparken Black River Gorges.

Nasjonalparken omfatter over 2 % av øyas samlede areal og inneholder et utrolig vakkert landskap med bølgende åser og frodig, grønn regnskog. Parken er et ekte paradis for naturelskere. Her finner du mer enn 300 forskellige plante- og dyrearter, blant annet truede fuglearter og en bestand på 4 000 av den store flaggermusen som også kalles “flaggerhund”.

Den beste måten å utforske parken på er til fots, og det er mer enn 60 km naturskjønne turstier å velge mellom. Selv om noen av rutene er utfordrende, gjør de flotte utsiktene og det unike dyre- og plantelivet absolutt turen verdt anstrengelsene. En av de mest populære turene er ruten opp til Alexandra Falls – et utrolig flott syn, som hentet rett ut av Jungelboken.

4) Opplev den hellige Ganga Talao-sjøen

Shiva-statue ved Grand Bassin

Dypt inne i Mauritius’ fjellområde, ikke langt fra Black River Gorges, ligger Grand Bassin, også kalt Ganga Talao-sjøen. Denne vakre kratersjøen er ca. 15 meter dyp og omgitt av fargerike templer og statuer av guder og gudinner fra hinduismen. Lokalbefolkningen anser sjøen for å være et religiøst og hellig sted, og sjøen er blitt et samlingspunkt i den hinduistiske høytiden Maha Shivaratri, en feiring av guden Shiva. Under festivalen valfarter tusenvis av mennesker til sjøen med håndlagde gaver og altere til Shiva, som plasseres ved bredden av sjøen.

Alle har gratis adgang til sjøen, men det settes pris på donasjoner til hjelp til vedlikeholdet.

5) Utforsk den hyggelige, lille byen Mahébourg

Båt i Mahebourg by

Mahébourg, som ligger på øyas fredfylte sørvestlige kyst, er en liten by fra kolonitiden som gir et autentisk innblikk i den mauritiske livsstilen.

Gå en tur langs havet, der du kan se de lokale fiskerne i tradisjonelle trebåter, når de seiler inn og ut av havnen. Fordyp deg i de godt besøkte markedene, lokale spisesteder og matboder der du kan møte den vennlige lokalbefolkningen. Den avslappede atmosfæren og de vakre omgivelsene gjør Mahébourg til det perfekte stedet å tilbringe en avslappende ettermiddag.

6) Besøk den ikoniske Seven Coloured Earth Geopark

Seven Coloured Earth geopark

Dette stedet ligner ikke på noe annet du har sett. Dette særpregede geografiske fenomenet er et av de mest besøkte turistreisemålene på Mauritius og en ekte lekkerbisken for geologi-nerder. Kort fortalt har det tropiske klimaet i området erodert de vulkanske klippene og sanden. De resterende rød-svarte jern- og aluminiusmoksidene skaper de mest fantastiske, flerfargede sanddyner i nyanser av sju forskellige farger: brun, grønn, rød, gul, lilla, fiolett og blå.

Parken ligger ved den lille byen Chamarel på øyas vestkyst, nær Tamarin, der det finnes mange populære strandhoteller. En annen hovedattraksjon i området er det vakre Chamarel Waterfall, som med en høyde på ca. 100 meter er øyas høyeste foss.

7) Stå på klippene på øyas sørligste spiss, Souillac

Gris Gris i Souillac

På øyas sørligste punkt ligger den lille, søvnige kystbyen Souillac. Den har kanskje ikke så mye å by på når det gjelder turistattraksjoner, men de omliggende områdene har noen av øyas mest fascinerende og ville landskaper, som helt klart er verdt et besøk.

De dramatiske værforholdene skaper et særpreget og fascinerende landskap med flotte fosser, høye skrenter og flotte klippeformasjoner, som står i skarp kontrast til de idylliske strendene andre steder på øya. Det frarådes å bade i området, men utsikten er bare helt fantastisk. Sørg for å stoppe ved det populære utsiktspunktet Gris Gris for å ta bilder av de kjempestore bølgene som slår inn mot de svarte klippene.

8) Opplev den skjulte perlen Rochester Falls

Rochester Falls

Rochester Falls, som ligger bare 10 minutters kjøring fra Souillac, er en skjult perle som er annerledes enn de andre fossene på øya, som f.eks. Chamarel. Selv om fossen verken er høyest eller fører mest vann, har den med sine loddrette søyler en unik sjarm som gjør den til en av de mest lett tilgjengelige naturattraksjonene på Mauritius.

Besøkende kan ta en forfriskende dukkert i vannet eller slappe av med en piknik ved bredden mens de kan beundre hvordan de modigste av lokalbefolkningen stuper fra de 10 meter høye klippene og ned i lagunen.

9) Utforsk Mauritius’ søte side: Saint Aubin og La Maison de la Vanille

Maison de la Vanille

Le Domaine de Saint Aubin, som ligger på den sørlige delen av øya, er en av de mest maleriske eiendommene på Mauritius’ terute. Denne flotte bygningen fra kolonitiden lå tidligere ved siden av en sukkerfabrikk og er i dag restaurant og museum. Eiendommen omfatter La Maison de la Vanille, der du kan lære alt om vanilje, samt et romdestilleri. Den inneholder også en tropisk krydderhage, en lekeplass og en barnezoo, der barna kan få nærkontakt med dyrene.

10) Tilbring en avslappende dag på greenen

Golfbane på Mauritius

Hvis dagsturer til fosser og naturattraksjoner ikke er noe for deg, har du kanskje lyst til å tilbringe en dag på greenen? Mauritius tilbyr unike golfopplevelser med flott natur og luksuriøse resorter. Golf har vært en del av øyas kultur siden 1902, da den første golfbanen på den sørlige halvkulen ble anlagt.

Selv om mange golfbaner er anlagt på øyas østside, der de fleste hotellene også ligger, har Heritage Awali Golf & Spa, en all-inclusive resort på sørvestkysten, en flott golfbane og fantastiske overnattingsmuligheter.

Sjekk ut våre reiser til Mauritius

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende