TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerAmboseli nasjonalpark i Kenya

Amboseli nasjonalpark i Kenya

20.11.2019
Vis alle innlegg

amboseli-kilimanjaro

I Kenya, nær grensen til Tanzania, ligger Amboseli nasjonalpark.

Med en fantastisk utsikt til Kilimanjaro drar du på safari på Amboselis savanne, der du kan oppleve sjiraffer som strekker seg for å rekke opp til bladene på savannens få trær, beitende sebraer og bøfler som ofte ferdes i flokker eller parkens berømte elefanter som bader i sumper og kilder.

Naturopplevelsene er mange i Amboseli.

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve i Amboseli nasjonalpark.

Naturen i Amboseli

Amboseli

Amboseli nasjonalpark dekker et relativt lite område på bare 392 km2. Det gjør Amboseli til en av Kenyas minste nasjonalparker, men opplevelsene i parken er likevel store.

Landskapet i Amboseli nasjonalpark er helt fantastisk!

Mest berømt er nok utsikten til det majestetiske fjellet Kilimanjaro, som ligger rett over grensen til Tanzania! Hvis du står opp tidlig nok, kan du på en klar dag se den praktfulle soloppgangen over Kilimanjaro.

Naturen i Amboseli er meget variert. Her finner du både støvete sletter og sumpområder der fugler og andre dyr holder til. I parken er det forholdsvis lav vegetasjon, og det gjør det enklere å få øye på dyrene.

Parkens natur endrer seg sterkt med årstidene. Her er der sjøer som tørker helt ut når det er tørketid og fylles når det regner.

Dyrelivet i Amboseli

Elefantfamile

I Amboseli finner du også et fantastisk dyreliv.

I parken lever det mer enn 80 forskjellige arter pattedyr, blant annet gnuer, sjiraffer, løver, geparder, aber, hyener og sebraer.

Nasjonalparken er berømt for sine mange elefanter, og faktisk er Amboseli blant de beste stedene å se elefanter i Afrika. Du er garantert å se elefanter på din safari i Amboseli.

Elefantene trives godt i parken fordi smeltevann fra Kilimanjaros iskappe flyter under jorden og kommer opp til overflaten flere steder i Amboseli. Dette gir elefantene friskt drikkevann og kilder å bade i.

Elefanter er flokkdyr som lever i store familieflokker. Enkelte av disse flokkene har helt opptil 100 medlemmer. Det er også i Amboseli at du finner hannelefantene med Afrikas største støttenner.

Fugleliv

Flamingoer

Parken er hjemsted for mer enn 400 forskjellige fuglearter. Her kan du f.eks. få se flokker av rosa flamingoer, pelikaner eller strutser som spankulerer rundt på Amboselis savanne.

I parken lever også de vakre grå krontranene som kjennes igjen på sin grå fjærdrakt, hvite vinger og flotte krone av gule fjær på hodet.

De mange fugleflokkene trives godt i Amboseli, pga. parkens store sumpområder. Som nevnt skapes de av smeltevannet fra Kilimanjaro.

Menneskene i Amboseli: Masaiene

Masai

Stammefolket masaiene bor flere steder i Øst-Afrika.

I Amboseli bor masaifolket i utkanten av parken. Her lever de av kveg- og sauedrift.

Flere steder ønsker de besøkende velkommen i landsbyene sine, og der du kan få et innblikk i masaienes kultur og liv.

Masaiene kan gjenkjennes på sine røde, tradisjonelle klær. De smykker seg med fargerike perlekjeder og andre smykker av perler som kvinnene vanligvis lager. Masaiene, både menn og kvinner, har også hull i ørene, og de strekker hullene og øreflippen større med tiden, fordi de store hullene i ørene betraktes som vakkert i masaienes kultur.

Har du lyst til å oppleve Amboseli nasjonalpark?

Har du lyst til å komme helt tett innpå Kenyas store elefanter på en safari i Amboseli?

Opplev Amboseli nasjonalpark på disse reisene:

I Amboseli får du massevis av fantastiske naturopplevelser.

Hvis du har spørsmål om Amboseli nasjonalpark eller de andre nasjonalparkene i Kenya, må du gjerne kontakte reisespesialistene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende