TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Kina?

Når er det best å besøke Kina?

17.06.2019  |  oppdatert: 16.03.2023
Vis alle innlegg

Kina er et helt spesielt reiseland.

Her er kulturen, historien og naturen helt unik.

Men når er det best å reise til Kina?

Nedenfor kan du lese mer om Kinas vær og klima og få svar på hvilken tid på året det er best å reise til dette enorme riket i øst.

Kinas klima

Kina er et av verdens største land, og det er derfor store forskjeller på klimaet, alt etter hvor i landet du befinner deg.

Generelt kan man inndele Kinas klima i fire årstider, slik vi kjenner det fra Norge: vår, sommer, høst og vinter.

 • Våren er fra mars til mai
 • Sommeren er fra juni til august
 • Høsten er fra september til oktober
 • Vinteren er fra november til februar

Generelt sett er årstidene som beskrevet, men lengden og periodene kan variere, avhengig av hvilke byer og regioner det er snakk om. Det skyldes bl.a. byenes geografiske beliggenhet.

Så når er det best å reise til Kina?

Kina er et helårsreisemål, så her kan du få fantastiske opplevelser i alle årets 12 måneder.

Generelt anses vår og høst å være de beste årstidene å reise til Kina i, men selvfølgelig er det regionale forskjeller. I disse månedene er temperaturene nemlig generelt mildere, og det regner lite. Men hvis du ikke har noe imot sommerens varme eller vinterens kulde, kan du også få helt fantastiske opplevelser i disse månedene.

Vær likevel oppmerksom på de kinesiske høytidene, f.eks. det kinesiske nyttåret, da kineserne selv har ferie. I disse periodene reiser kineserne selv mye, og det betyr stor trengsel på offentlig transport og fulle hoteller.

Været året rundt i kinesiske byer

Som nevnt kan klima og vær variere etter hvile regioner du reiser til. Nedenfor kan du lese om årstidene i noen utvalgte kinesiske byer.

Beijing

Hovedstaden ligger i den nordlige delen av landet og har et temperert klima.

 • Våren kjennetegnes ved overveiende behagelige dagtemperaturer på opptil 11 grader i gjennomsnitt i mars og opptil 26 grader i mai. Det regner lite i denne perioden. Vær likevel oppmerksom på at det kan være kuldegrader om nettene og at det er risiko for sandstormer innimellom. I vårmånedene begynner den fantastiske naturen å våkne til liv i fullt flor, med flotte fargenyanser, og du kan f.eks. se Den kinesiske mur omgitt av vakre vårfarger.
 • Sommeren har årets høyeste temperaturer, høy luftfuktighet og årets største nedbørsmengde. Og det kan bli veldig varmt i Beijing! Dagtemperaturene ligger på opptil 30 grader i gjennomsnitt, og storbyen kan være litt av en prøvelse når temperaturene innimellom klatrer opp til 40 grader. Til gjengjeld er den kinesiske mur en flott opplevelse på en dag med blå himmel. I slutten av mai/begynnelsen av juni er Dragebåtfestivalen også en fin opplevelse.
 • Høsten byr igjen på milde temperaturer, mye sol og også mye mindre regn enn i sommermånedene. Det aller flotteste ved denne årstiden er naturens fargespill i flotte nyanser. Forestill deg f.eks. Sommerpalasset eller andre av Beijings severdigheter innhyllet i høstens varme, gylne farger.
 • Vinteren i Beijing er kald, og temperaturene faller ofte et stykke under nullpunktet. Til tross for kulden kan vinteren være en vakker tid å se Beijings parker og palasser på, for av og til dekkes de av snø. I tillegg bidrar kulden til å friske opp den til tider tunge, forurensede luften i storbyen.
Værstatistikk for Beijing: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp.  2 4 11 20 26 30 31 30 26 19 10 3
Gjennomsnittlig min. temp.  -9 -7 -1 7 13 18 22 20 14 7 0 -7
Nedbør mm  3 6 9 26 29 71 176 182 49 19 6 2

Xi’an

Xi’an er berømt for de fascinerende terrakottakrigerne og ligger inne i landet, sørvest for Beijing i Shaanxi-provinsen. Xi’an har et temperert klima, og været minner ganske mye om klimaet i Beijing.

 • Våren har på milde temperaturer og lite regn. Også her skal du være oppmerksom på at nettene kan bli kalde, spesielt i mars og april, og det er risiko for sandstormer innimellom. Årstiden er flott, f.eks. til en sykkeltur på den 14 km lange bymuren.
 • Sommeren er varm, til tider ubehagelig varm, med daglige temperaturer som kan komme opp i 40 grader, høy luftfuktighet og kraftig regn. Juli og august er dessuten blant årets mest regnfulle måneder.
 • Høsten blir kjøligere, når temperaturene igjen daler til et mer behagelig nivå. Starten på høsten byr på temperaturer på opptil 25 grader i gjennomsnitt i september, og de gjennomsnittlige dagtemperaturene synker til rundt 12 grader i november. September er dessuten blant Xi’ans våteste måneder, men resten av høsten har noe mindre regn. I høstmånedene begynner naturen å ikle seg høstfargene, så dette er en flott til å reise til Xi’an på.
 • Vinteren har årets kaldeste måneder, med temperaturer som kan komme under null grader, snø og tåke. Vintermånedenes høydepunkt er lanternefestivalen, og den skaper en helt unik stemning i byen.
Værstatistikk for Xi’an: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 5 8 13 21 26 30 31 30 25 20 12 6
Gjennomsnittlig min. temp. -4 -2 3 9 14 19 21 20 16 10 3 -3
Nedbør mm 10 10 40 40 70 60 100 70 110 60 20 10

Shanghai

Shanghai ligger ut mot kysten i det østlige Kina. Storbyen ligger i det subtropiske klimabeltet og er derfor varmere enn Beijing og Xi’an.

Årstidene minner likevel på mange måter om Beijings, men det blir ikke så kaldt om vinteren i Shanghai som i Beijing.

 • Våren har milde til varme dagtemperaturer på opptil 24 grader i gjennomsnitt når vi kommer frem til mai. I tillegg har våren her litt varmere netter enn i for eksempel Beijing og Xi’an. Jo nærmere sommeren vi kommer, jo mer begynner det å regne.
  Hvis du reiser i vårmånedene, kan du være så heldig å oppleve kirsebærblomstringen, som vanligvis starter i mars.
 • Sommeren bringer både varme temperaturer og regn, og juli og august er sommerens varmeste med dagtemperaturer som kan komme opp i 32 grader i gjennomsnitt. Regnbygene kan komme fra det ene øyeblikk til det andre, så det er lurt å være forberedt på en skur. Omkring begynnelsen av juni, sammenfallende med sommerens mest behagelige temperaturer, avholdes Dragebåtfestivalen med bl.a. flotte fargerike båter på Suzhou-elven.
 • Høsten starter varmt. med temperaturer på opptil 27 grader i gjennomsnitt i september, men faller etter hvert til et mer behagelig nivå. Generelt kan du forvente solrikt og tørt vær, men vær oppmerksom på at det kan være plutselige temperaturendringer i løpet av dagen. I september kan du f.eks. oppleve den unike Mid-Autumn-festivalen, som bl.a. står i kakenes tegn. I oktober begynner naturen å endre seg, og de vakre høstfargene begynner å fargelegge storbyen i gule, røde og brune nyanser.
 • Vinteren har på årets kaldeste vær, selv om det kan starte mildt i november, da temperaturene faktisk kan komme opp i 17 grader i gjennomsnitt. Men det kan bli skikkelig kaldt pga. vinden fra nord. Mens nattetemperaturene ofte faller til under null, snør det sjelden i Shanghai. I tillegg regner det lite i vintermånedene.
Værstatistikk for Shanghai: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 8 9 13 19 24 27 32 32 27 22 17 11
Gjennomsnittlig min. temp. 0 2 5 11 16 20 25 25 20 15 9 2
Nedbør mm 39 59 81 102 115 152 128 133 156 61 51

Chengdu

Chengdu ligger i det sørvestlige Kina, i Sichuan-provinsen – i det subtropiske klimabeltet.

I Chengdu er klimaet mildt, og selv i vintermånedene er temperaturene fremdeles forholdsvis behagelige.

 • Våren starter mildt, men etter hvert som månedene skrider frem, blir det stadig varmere. Men vær forberedt på at været kan være variabelt, og vårmånedene kan innimellom ha kjølige dager. Det er til gjengjeld en fantastisk årstid å beundre naturen i, for nå blir det grønnere og blomstene springer ut.
 • Sommeren byr på Chengdus varmeste, men også våteste, vær. Spesielt kan det være lummert i juli og august, da dagtemperaturene kan komme opp i knapt 30 grader i gjennomsnitt. Hvis du vil oppleve pandaene i Cheng du Panda Base, er det best å unngå de varmeste månedene. I sommerperioden tilbringer pandaene nemlig mye av tiden i et avkjølt og går relativt sjelden ut i hagene.
 • Høsten starter, i motsetningen til våren, varmt ut med dagtemperaturer på opptil 25 grader i gjennomsnitt. Men temperaturene faller jevnt til et mer behagelig nivå, og i november kan du få dagtemperaturer på rundt 15 grader i gjennomsnitt. Også om høsten må du forvente variabelt vær som skifter raskt. Til gjengjeld er det en av de flotteste årstidene å oppleve Chengdus fantastiske natur, for høstfargene kler den utmerket.
 • Vinteren er mild og tørr, og det er ofte overskyet og tåke. Selv om det ikke er så kaldt, som andre steder, kan fuktigheten få temperaturene til å føles lavere enn de virkelig er. Til gjengjeld regner det lite.
Værstatistikk for Chengdu: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 10 11 15 21 26 28 29 29 25 21 16 11
Gjennomsnittlig min. temp. 3 5 8 12 17 21 22 22 18 15 10 4
Nedbør mm 10 20 20 50 100 110 200 190 130 40 20 10

Se våre reiser til Kina nedenfor:

Kina er et land med mye for alle.

Et fascinerende, imponerende og helt fantastisk reisemål.

Er du i tvil om når du skal reise til Kina? Da skal du kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å finne din drømmereise til Kina.

Merk: Guiden ovenfor er kun veiledende, og anbefalinger kan løpende endre seg.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende