TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler5 severdigheter i Cape Town

5 severdigheter i Cape Town

23.10.2017  |  oppdatert: 01.02.2023
Vis alle innlegg

Cape Town er unik. Storbyen er full av kontraster. Her finner du en dynamisk by med en flott, moderne havnepromenade som også har en dyster og skremmende historie.

Bak byen står Taffelfjellet (Table Mountain) kneisende som en beskytter for byens beboere.

Cape Town er en blanding av eventyrlig natur, alle verdens kulturer og en supermoderne storby.

Her venter det mange fabelaktige opplevelser!

Les mer her og få tips om 5 severdigheter du ikke bør gå glipp av på din reise til Cape Town!

1) Robben Island

Robben Island ligger i Table Bay, bukten utenfor Cape Town.

I 1996 ble det åpnet et museum på øya, og det ble raskt et trekkplaster for mange interesserte besøkende. Men der har ikke alltid vært fred og idyll på denne flate klippeøya.

I mange år var det fengsel her, men øya har også vært militærbase og hatt et psykiatrisk sykehus.

Robben Island er blitt så berømt fordi Nelson Mandela under apartheidstyret satt fengslet her fra 1964-1982. Fengslet stengte først i 1991 – tre år før apartheidsystemets fall.

På en tur til øya kan du se cellen til fange nummer 466, Nelson Mandela. Og på turen over havet til Robben Island reiser du med de båtene som i sin tid ble brukt til å frakte fanger til øya.

Den tidligere fengselsøya ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1999 på grunn av de mange apartheidmotstanderne som satt i fengsel her.

En tur til Robben Island er et must for alle som er interessert i Sør-Afrikas historie.

2) Taffelfjellet

Hvis du ser inn mot Cape Town fra havsiden, kan du ikke unngå å legge merke til det høye, flate fjellet av sandstein. Det heter Taffelfjellet, eller Table Mountain.

På sitt høyeste punkt rager Taffelfjellet 1.086 meter over havoverflaten. Dette punktet kalles Maclear’s Beacon etter Thomas Maclear, som i 1865 utførte en ny måling av jordens krumning.

Hvis du liker storslagne naturopplevelser, er en tur til Taffelfjellet perfekt for deg.

På fjellet kan du nemlig gå forskjellige vandreruter der du kan oppleve det fantastiske plante- og dyrelivet. Floraen i området er helt spesiell på grunn av luftfuktigheten og nedbørsmengden, og på og rundt Taffelfjellet vokser det hele 1.400 plantearter.

3) Cape Winelands

De fleste har nok smakt – eller i alle fall sett – en flaske rødvin der det står at den er produsert i Sør-Afrika.

For dem er det mange av, i 2016 var Sør-Afrika nemlig verdens sjuende største vinprodusent.

Så hvis du liker vin, kan du bli med på en tur til et vinområde.  Ca 45 minutter fra Cape Town, ligger et interessant vinområde med mange små, historiske byer. Området ligger ved en fjellkjede, så her er det både gode forhold for vinproduksjon og en meget vakker natur.

Her besøker du vinområdene Stellenbosch, Paarl og Franschoek, der de har dyrket vin helt siden 1600-tallet.

I Cape Winelands kan du oppleve hele produksjonsprosess, fra innhøsting av druer til de edle dråpene fylles på flaske. Smake får du selvfølgelig også!

4) Cape Point

Det brusende havet kaster seg oppover de tårnhøye klippeveggene. Utsikten er spektakulær.

Selv om mange tror at Cape Point er Afrikas sørligste punkt, stemmer det ikke. For det sørligste punktet er Agulhas, 170 kilometer fra Cape Point, der Atlanterhavet og Det indiske hav møtes.

Cape Point markerer også enden på den flotte Taffelfjellkjeden, som strekker seg helt til Signal Hill.

Så langt øyet rekker kan du se vakre strender, idylliske bukter og naturskjønne daler. Området har også et helt unikt plante- og dyreliv.

Uansett hvor du vender blikket, får du et nytt malerisk bilde av kystlinjen ved Cape Point.

I 1859 ble det første fyrtårnet bygget, og det står der fremdeles som et advarselssymbol, 238 meter over havoverflaten. Klippeveggen har vært et skremmende syn for sjøfarende rundt Cape Town, for mange båter har gått på grunn på disse klippene gjennom tidene.

Hvis du har lyst til å oppleve fantastisk natur, er Cape Point uten tvil verdt et besøk.

5) Victoria & Alfred Waterfront

Etter en dag på rundtur i byen er den perfekte avslutningen en liten vandring langs havnepromenaden Victoria & Alfred.

Her på promenaden møtes gammelt og nytt, og utsikten over havet er flott. Den gamle historiske havnen harmonerer godt med det moderne. Kjøpesentre, eksklusive restauranter, matmarkeder og museer står side om side. Det er til og med et akvarium her.

Havnepromenaden er absolutt en attraksjon i seg selv, og på denne 123 hektar store lekeplassen for alle aldere kan du oppleve mye spennende.

Her nede ved havet tilbys det attraksjoner for enhver smak, og både barn og voksne finner sikkert noe de er interessert i.

Som du ser har Cape Town mange ulike severdigheter. Hvis du har lyst til å oppleve en fascinerende storby med en spennende historie, både nyere og eldre, er Cape Town et meget godt valg.

Opplev Cape Town på disse reisene:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende