TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Malariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town

Slipp malariapillene på Eastern Cape og få en ”all inclusive” safariopplevelse, bushwalk og besøk i en lokal landsby. Avslutt reisen med storbyferie i vakre Cape Town.

Malariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town
Malariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town
11 dager
ForsideAfrikaSør-AfrikaMalariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town

Malariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town

Slipp malariapillene på Eastern Cape og få en ”all inclusive” safariopplevelse, bushwalk og besøk i en lokal landsby. Avslutt reisen med storbyferie i vakre Cape Town.

ForsideAfrikaSør-AfrikaMalariafri safari i Sør-Afrika & Cape Town
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Port Elizabeth
 • Transport som beskrevet i programmet, med lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger på Main Lodge i chalet, inkl. helpensjon med lokale drikkevarer (også vin og øl)
 • 4 safariturer i Kariegas egne åpne 4-hjulstukne safaribiler
 • 1 guidet safari til fots
 • Besøk i lokalt township inkl. lunsj
 • Fly fra Port Elizabeth til Cape Town
 • 4 overnattinger på Premier Hotel Cape Manor i Cape Town inkl. frokost
 • Mulighet til å forlenge oppholdet i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Norge
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

 

OBS! Opplevelsenes rekkefølge er ikke nødvendigvis som det beskrives her. Guidene tar hensyn til både vind, vær, dyreliv osv. når dagene planlegges.

REISEN KORT & GODT

Dra på safari i Sør-Afrikas Eastern Cape-provins. Her er det vakker natur, temperert klima, et rikt dyreliv – og ingen malaria!

Det 10 000 hektar store Kariega Game Reserve er et privat viltreservat. Her deler du de store dyre- og naturopplevelsene med bare få andre gjester. Siden området er privat, er det dessuten mulig å kjøre ”off-road” og gå på bushwalk – alt dette bidrar til en eksklusiv safariopplevelse.

Hvis du vil ha familien med på safari, er Kariega også det perfekte stedet. Noen av viltguidene er spesielt opplært i å arbeide med barn, og derfor vet de hvordan man formidler safariopplevelser i barnehøyde. Her er det lekerom, formiddagsaktiviteter for barna og mulighet til å få sitt eget ”Junior Ranger”-sertifikat.

Vi har inkludert game drives hver dag. Det er jo derfor du er dratt på safari. I tillegg til ”The Big Five” har viltreservatet flodhester, hyener, eland-antiloper, sjiraffer, gnuer, impalaer, sjakaler, sebraer og mange andre dyr. Fuglelivet er like variert, og du kan bl.a. oppleve sekretærfuger, isfugler, hegrer, storker og flodørner. Vi har dessuten inkludert et par andre lokale opplevelser, slik at du får mest mulig ut av ditt sørafrikanske eventyr.

Vi har også gjort safarioppholdet ”all inclusive”, så all mat og drikke er inkludert.

Etter safariopplevelsene går turen til storbyen Cape Town, der du har gode muligheter til å sette ditt eget preg på reisen.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får fantastiske safariopplevelser og blir bortskjemt på en flott lodge der alt er inkludert
 • Du opplever et privat viltreservat, der det er mulig å kjøre off-road og komme tettere innpå dyrene
 • Eastern Cape i Sør-Afrika er et malariafritt område
 • Avslutt reisen med storbyopplevelser og tid på egenhånd i flotte Cape Town

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise med fly fra Norge til Port Elizabeth med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Etter ankomst på flyplassen blir du møtt av sjåføren som kjører deg til Kariega Game Reserve. Turen på ca. 120 km tar ca. 1½ time.

Kariega Game Reserve er et privat familieeid viltreservat på ca. 10 000 hektar. Så her finner du et område som er stort nok til både flott natur og et imponerende dyreliv. Viltreservatet ble opprettet for ca. 20 år siden i et meget naturskjønt område med høydedrag, daler og to elver. I reservatet er det både buskland og åpne gressletter, det er våtmarker og tørre skråninger. Til sammen skaper dette fantastiske forhold for dyrene. Og dem er det mange av, først og fremst ”The Big 5”: Løver, elefanter, neshorn, leoparder og bøfler. Men også mange andre spennende og eksotiske dyr lever i dette området: den flotte impalaen, vannbukken, som gjenkjennes på den hvite ringen rundt baken, den største antilopen, eland, som veier nesten 1 tonn, kuduen med sine imponerende vridde horn og den sky sjakalen. Du kan også møte dyr du allerede kjenner, f.eks. sebraer, flodhester, sjiraffer, gnuer, vortesvin og bavianer. Naturligvis er fuglelivet like variert.

Etter ankomst blir du innkvartert i en luksus-chalet på den 4-stjerners Main Lodge. Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Vandresafari

Formiddagen er til fri disposisjon, før du om eftermiddagen skal ut på safari til fots. Her får du en helt annen opplevelse av naturen og dyrene. Her er det ikke lenger de store dyrene som er i fokus, men derimot mindre dyr, planter, lyder og lukter. Kanskje får du øye på kameleonen eller de utrettelige dung beetles – skarabider som ruller kuler av elefantenes etterlatenskaper til eggene sine. Guiden lærer deg også hvordan du skjelner mellom de forskjellige dyresporene. En safari til fots gir deg en mye større forståelse for naturen du befinner deg i. Vær oppmerksom på at barn må være over 16 år for å bli med på denne vandresafarien. Hvis du har med deg mindre barn, arrangeres det hver formiddag en mer barnevennlig bushwalk – også med egen ranger.

Alle dagens måltider serveres i restauranten på Main Lodge.

Dag 4: Besøk i lokalt township

På en av dagene i Kariega besøker du et lokalt ”township”. Kariega har støttet en gruppe unge gründere som gjerne ville arrangere guidede turer i lokalområdet sitt, og takket være The Kariega Foundation er dette blitt mulig. Turen varer i vel 3 timer, og underveis besøker du bl.a. et lokalt hjem og en ”Sangoma” – en tradisjonell healer. Lunsjen serveres på en liten lokal restaurant. Dette er en veldig interessant tur, der du har gode muligheter til å lære mer om Sør-Afrika og den lokale kulturen.

Bortsett fra lunsj serveres dagens måltider i restauranten på Main Lodge.

Dag 5: Safari på elven

Dagen starter med en morgensafari, som i dag er kombinert med en båttur på Kariega-elven. Safari fra vandet er en helt særlig oplevelse. Nyd naturens uforstyrrede ro, mens du holder udkig efter det rige fugleliv og dyrene, der græsser nær flodens bredder. Dette er en helt spesiell type safari, for her kommer du tett innpå på dyrene på en helt annen måte.

 

Alle dagens måltider serveres i restauranten på Main Lodge.

Dag 6: Fly fra Port Elizabeth til Cape Town

Etter frokost blir du kjørt til flyplassen i Port Elizabeth, der du flyr til Cape Town. Her blir du mottatt av vår lokale guide, som kjører deg til hotellet ditt. Du har 4 overnattinger i Cape Town.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 7-9: Opplevelser i Cape Town

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Cape Town er en fantastisk by! Denne storbyen har en vakker beliggenhet ved foten av det berømte Table Mountain, og man kan lett tilbringe flere dager med bare å rusle rundt å bli kjent med Cape Town, ta en tur til det flotte havneområdet og oppleve de mange historiske severdighetene og bygningene, for ikke å glemme byens mange museer og gode restauranter. Du kan for eksempel gå på District Six-museet, som forteller om tvangsflyttingen av mennesker som fant sted under apartheidregimet. Hvis du er interessert i moderne kunst, er Zeitz Museum of Contemporary Art et absolutt must. Vi anbefaler også at du setter av god tid av til å oppleve hele området ved Waterfront. Her er det kafeer, restauranter, butikker og massevis av aktiviteter og severdigheter.

Det kan også sterkt anbefales å bevege seg litt utenfor byen. En guidet dagstur til Kapp det gode håp er en stor opplevelse. Underveis stopper du ved Boulders Beach, der du kan se de små søte pingvinene. Utsikten fra Chapman’s Peak Drive er helt fantastisk.

Vinlandet rundt Cape Town er verdenskjent. På en dagstur besøker du både Stellenbosch, Paarl og Franschoek – og naturligvis skal du smake på de velsmakende vinene.

Glem heller ikke Robben Island, der Nelson Mandela satt i fengsel. Tidligere fanger viser rundt på øya, som helt klart er verdt et besøk.

Sist, men ikke minst, skal du unne deg å oppleve byen fra toppen av Table Mountain – Cape Towns vartegn. Du kan ta kabelbanen helt opp, men hvis du har lyst til å bevege deg litt, kan vi på det sterkeste anbefale å gå opp til toppen. Underveis har du mange muligheter til å nyte den flotte utsikten.

Nedenfor ser du et utvalg utflukter du kan kjøpe i tillegg. Vi anbefaler deg å reservere utfluktene hjemmefra, slik at du er sikker på å få plass. Spesielt noen av turene er veldig populære, og det kan være rift om plassene.

Dag 10: Avreise fra Cape Town

Du blir hentet på hotellet i god tid før avreisen og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter..

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Mauritius
5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Opplevelser ved Victoria Falls
3 netter

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Sør-Afrikas vinland
2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på det 5-stjerners Erinvale Hotel & Spa og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål