TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSeverdigheter i Chiang Mai

Severdigheter i Chiang Mai

28.02.2024
Vis alle innlegg

Trapper til Doi Suthep-tempelet i Chiang Mai, Thailand Munk ved Wat Phra That Doi Suthep-tempelet i Chiang Mai i Thailand Wat Chedi Luang-tempelet i Chiang Mai, Thailand Gatemat på nattmarkedet i Chiang Mai, Thailand Pagode i Doi Inthanon nasjonalpark i Chiang Mai, Thailand Båtseiling på elven Mae Ping i Chiang Mai, Thailand Bua Tong Sticky-fossen i Chiang Mai, Thailand Elefant i ChangChill i Chiang Mai

På din reise til Thailand kan du besøke Chiang Mai, byen som også kalles Nord-Thailands kulturhovedstad.

Chiang Mai er en by der du kan oppleve en fascinerende blanding av rik historie og dynamisk moderne byliv. Byen var Sanna-kongerikets tidligere hovedstad og har en fascinerende kultur og spennende historie.

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på 7 severdigheter du kan oppleve når du reiser til Chiang Mai.

1. Wat Phra That Doi Suthep

Munk ved Wat Phra That Doi Suthep-tempelet i Chiang Mai i Thailand

Chiang Mai er hjemstedet til over 300 buddhistiske templer, og dette viser hvor viktig religion og spiritualitet er her i byen. Wat Phra That Doi Suthep er et av de helligste og mest besøkte templene i Chiang Mai, og det ligger på toppen av Doi Suthep-fjellet.

Templet er kjent for sin imponerende arkitektur og spirituelle betydning i buddhismen. Det ble grunnlagt i 1383 og inneholder et fragment av en av Buddhas knokler.
Hovedinngangen til templet når du via en lang trapp med 309 trinn, flankert av anga-statuer (vannslanger). De sies å bringe hell og lykke. De som synes alle trinnene kan bli litt slitsomt, kan ta en kabelbane til toppen.

Wat Phra That Doi Suthep har storslåtte utsikter over Chiang Mai, og templet er aller flottest ved soloppgang eller i skumringen. Stedet er åpent dag og natt, selv om den indre delen med chedien som inneholder relikvien fra Buddha stenger om kvelden.

2. Wat Chedi Luang

Wat Chedi Luang-tempelet i Chiang Mai, Thailand

Dette templet ligger i hjertet av gamlebyen og er berømt for sin store chedi (pagode). Den ble bygget i 1441 og rager hele 86 meter i været.

I sin tid var Wat Chedi Luang det største byggverket i Sanna-kongeriket. I 1468 ble den berømte Smaragdbuddhaen plassert i templet, men etter et jordskjelv i 1545, da templet fikk store skader, ble Buddha-figuren flyttet til Luang Prabang.

På 1990-tallet ble templet delvis restaurert med støtte fra UNESCO og den japanske regjeringen. Til den 600-årige feiringen av chedien i 1995 ble en kopi av Smaragdbuddhaen, laget av svart jade og kalt Para Yok, plassert i templet.

3. Lokale markeder

Gatemat på nattmarkedet i Chiang Mai, Thailand

Ingen tur til Chiang Mai er komplett uten et besøk på de lokale markedene. Markedene er fulle av alt fra håndverk til gatemat, og her kan du virkelig bokstavelig talt få en smak av det lokale livet.

Weekend Walking Street er et marked som arrangeres sted hver helg i gamlebyen, og det er et paradis for suvenirjegere og matelskere. Lørdager er det på Wualai Road, på søndager finner du markedet på Ratchadamnoen Road. Her kan du finne alt fra lokale matretter til kunsthåndverk og moderne varer.

Et annet marked som er verdt et besøk er Handicraft Highway. Her lager lokale kunsthåndverkere fine thailandske produkter som du kan beundre og kjøpe.

4. Nasjonalparken Hoi Inthanon

Pagode i Doi Inthanon nasjonalpark i Chiang Mai, Thailand

Nasjonalparken Hoi Inthanon, også kjent som Thailands tak, er en fantastisk naturopplevelse i Chiang Mai-provinsen. Parken er en del av Himalaya-fjellkjeden, og her ligger også Thailands høyeste punkt, Hoi Inthanon-fjellet, som rager 2 565 meter over havets overflate.

En av hovedattraksjonene i parken er de to kongelige pagodene viet til Thailands konge og dronning. De er omgitt av vakre blomsterhager. Det ligger også flere fosser i parken, blant annet Sirithan og Wachirathan. Fossene har god vannføring året rundt, men mest vann har de i regntiden fra mai til oktober.

Hoi Inthanon-nasjonalparken er åpen året rundt, fra kl. 05.30 til 18,30 hver dag, selv om hovedstien i parken, Kew Mae Pan-stien, er lukket for besøkende fra juni til oktober på grunn av den årlige gjenopprettingen av skogen.

5. Båttur på Mae Ping-elven

Båtseiling på elven Mae Ping i Chiang Mai, Thailand

En båttur på Mae Ping-elven i Chiang Mai er en unik og avslappende måte å oppleve byens skjønnhet og landskapet rundt på. Turen tar vanligvis rundt to timer og gir deg mulighet til å oppleve bylivet fra en annen vinkel mens du seiler på den rolige elven.

Når båten kommer ut av byen, opplever du landområdene rundt Chiang Mai. Du får se flotte teakhus og frodige, grønne områder.

Mange turer går fra kaien ved Wat Chai Mongkol og nordover, ut av byen. Underveis vil du oppleve de hvordan elvelandskapene endrer seg fra den travle byen til det fredelige livet på landet. Denne turen er en fantastisk måte å oppleve en annen side av Chiang Mai på.

6. Bua Tong Sticky Waterfalls

Bua Tong Sticky-fossen i Chiang Mai, Thailand

Bua Tong Sticky Waterfalls ligger i nasjonalparken Sri Sanna, rundt halvannen times kjøring fra Chiang Mai. Det er en fascinerende og helt unik naturopplevelse som er populær hos både besøkende og lokalbefolkningen.

Fossen får vann fra en mineralrik kilde, og den har kremfargede kalksteinsformasjoner som gjør det mulig for besøkende å klatre direkte opp fossens skråninger uten å gli. Derfor også navnet “sticky” (klebrig).

Fossen har flere nivåer, og det er festet tau på alle nivåene for å hjelpe besøkende med å klatre opp og ned. På grunn av mineravleiringene på klippene, som gjør dem lette å holde fast i, er det mulig å klatre opp fossen med bare føtter. Dette unike fenomenet er både morsomt og vakkert!

7. ChangChill

Elefant i ChangChill i Chiang Mai

ChangChill ligger halvannen times kjøring fra Chiang Mai, og dette stedet tilbyr unike opplevelser for alle som ønsker å oppleve elefanter på en etisk og bærekraftig måte.

Stedet ble omdannet til et elefantvennlig reservat etter nesten to års samarbeid med World Animal Protection og åpnet dørene for besøkende i april 2019. ChangChill er det eneste elefantreservatet i Nord-Thailand som har fått denne anerkjennelsen fra dyrevernorganisasjonen.

Her får besøkende mulighet til å observere elefantene mens de spiser gress, bader og samhandler i sitt naturlige miljø. ChangChill representerer en fremtid for elefantturismen der dyrenes velferd settes i første rekke.

Ved å tilby opplevelser der du kan observere dyrene uten å røre dem eller komme i direkte kontakt med dem, understreker ChangChill viktigheten av å observere elefantene på avstand, for det sikrer at de kan leve så naturlig og uforstyrret som mulig.

Se reiser som inkluderer Chiang Mai:

Chiang Mai er en by med utallige opplevelser. Uansett om du er interessert i historie, kultur, eventyr, mat eller avslapning: Chiang Mai vil overraske og glede deg. Planlegg reisen din i dag og forbered deg på å bli begeistret for denne vakre byen i Nord-Thailand.