TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

Hakuna Matata & badeferie i Mombasa

Få uforglemmelige safariopplevelser i nasjonalparkene Samburu, Lake Naivasha og Masai Mara før du avrunder med en avslappende badeferie på Mombasas hvite strender.

Hakuna Matata & badeferie i Mombasa
Hakuna Matata & badeferie i Mombasa
16 dager
ForsideAfrikaKenyaHakuna Matata & badeferie i Mombasa

Hakuna Matata & badeferie i Mombasa

Få uforglemmelige safariopplevelser i nasjonalparkene Samburu, Lake Naivasha og Masai Mara før du avrunder med en avslappende badeferie på Mombasas hvite strender.

ForsideAfrikaKenyaHakuna Matata & badeferie i Mombasa
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/chauffør
 • 7 netter, inkl. helpensjon – med eksklusiv middag på dag 2 og lunsj på dag 5
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Mombasa, inkl. transfer
 • 6 overnattinger i Mombasa på det 5-stjerners Leopard Beach Resort & Spa, inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Mombasa
 • Fly fra Mombasa til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen går du i Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Du krysser ekvator og har mulighet til å komme helt tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i nasjonalparkene Samburu og Masai Mara med sine karakteristiske akasietrær som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser, vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for flodhester og et rikt og variert fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning i Mombasa, der du kan nyte de kritthvite sandstrendene og ta en dukkert i det asurblå havet. Du kan også dra på oppdagelsesferd i Mombasa by og rusle gjennom de smale gatene i den gamle bydelen, nyte duftene av krydder og få vite mer om stedets spennende kultur og historie.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev det enestående dyrelivet i Masai Mara og fordøy opplevelsene med utsikt mot Det indiske hav
 • Opplev Nairobi, nyt kontrastene fra Samburus tørre landskaper til Lake Naivashas fugleliv og storslåtte Masai Mara
 • Med hele tre netter i Masai Mara er det gode muligheter for å se «The Big 5»
 • Du kjører på safari i TourCompass’ egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du blir hentet på flyplassen av vår lokale guide, som kjører deg til hotellet ditt. Etter en liten pause, så du kan friske deg opp, venter det første møtet med noen av Afrikas ville dyr! Du skal nemlig til “The Giraffe Centre”, der du kommer nær innpå sjiraffene. Lunsj spiser du i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen på forfatterens kaffeplantasje.

Hvis vi har tid og lyst, er det mulig å besøke keramikkverkstedet og smykkefabrikken Kazuri i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt.

I dag blir det også tid til å slappe litt av før eventyret starter for alvor i morgen!

Dag 3: Nairobi - Samburu viltreservat

Etter frokost kjører du nordover og krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya. Du får demonstrert Coriolis-effekten: vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu, og underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder. Etter lunsj kjører du på reisens første egentlige game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og nettsjiraffen. Faktisk kan du på denne safarireisen oppleve hele tre forskjellige sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Dag 4: Samburu viltreservat

Her skal du ut på en heldags game drive der du tar med deg en piknik-lunsj og kanskje også frokost, slik at du får mer tid til selve safarien.

Foruten de ”spesielle fem” kan du her i Samburu også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd. Landskapene er varierte og meget vakre, og du kan være så heldig å se masaienes slektninger, samburuene, og en av deres kamel-karavaner.

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley. Den 5.000 km lange kløften strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre.

Det blir et par stopp underveis, – bl.a. ved Thompson Falls, der det er mulig å kjøpe lunsj.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Dag 6: Masai Mara

Der er ingen vei utenom: Masai Mara ER høydepunktet på enhver reise til Kenya. Og i dag er det din tur. Fra morgenen av går turen mot det fantastiske viltreservatet Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr. Du må regne med at kjøreturen hit tar en god del av dagen. Det er både Wi-Fi og strøm i bilen, så du har muligheter til å laste opp feriebilder, ta en lur eller bare nyte synet av Kenya som suser forbi. Du kommer gjennom en del små landsbyer der det nesten alltid er et livlig folkeliv på gatemarkedene. Det blir også et par stopp underveis.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Mange tror at det er best å reise til Masai Mara under den store migrasjonen, men det er mange dyr på gresslettene året rundt.

Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi - Mombasa

I dag må du dessverre forlate savannen. Turen går tilbake til Nairobi. Herfra reiser du videre til nye eventyr i den livlige havnebyen Mombasa, med kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav, korallrev og en spennende historie.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Dag 15: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 16: Hjemkomst

Du kommer hjem etter en opplevelsesrik ferie.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. -65 timer 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, ca. 6-7 timer 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, ca. 4-6 timer 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, ca. 6-7 timer 265
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål