TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Safari i Sør-Afrika & Victoria Falls

Først opplever du Sør-Afrikas vakre natur og dyreliv på safari i Kruger-safari fra lodgen din. Den ligger bare et steinkast fra Kruger nasjonalpark. Du avslutter reisen ved et av verdens mest spektakulære vannfall.

Safari i Sør-Afrika & Victoria Falls
Safari i Sør-Afrika & Victoria Falls
12 dager
ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & Victoria Falls

Safari i Sør-Afrika & Victoria Falls

Først opplever du Sør-Afrikas vakre natur og dyreliv på safari i Kruger-safari fra lodgen din. Den ligger bare et steinkast fra Kruger nasjonalpark. Du avslutter reisen ved et av verdens mest spektakulære vannfall.

ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & Victoria Falls
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger på Kruger Gate Hotel**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Nkambeni Private Game Reserve
 • Night Game Drive i Kruger nasjonalpark
 • Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nelspruit til Livingstone i Zambia inkl. transfer
 • 3 overnattinger på Avani Victoria Falls Resort i Livingstone ved Victoriafallene inkl. frokost
 • Mulighet for å forlenge oppholdet ved Victoriafallene
 • Fly fra Livingstone til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen bor du på Kruger Gate Hotel, bare et steinkast fra den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Du har mulighet til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens tegn på en spennende bush walk med en flink ranger.

Du opplever Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. I Drakensfjellene er det en spektakulær utsikt over et av turens høydepunkter: Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du opplever også utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der elvene Blyde og Treur har gravd ut dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Reisen avsluttes med et besøk ved et av verdens største vannfall: de imponerende Victoriafallene. Her på grensen mellom Zambia og Zimbabwe tilbringer du 3 netter på et flott hotell. Det er mulig å kjøpe mange forskellige tilleggsutflukter, både for dem som er på jakt etter et skikkelig adrenalinkick eller for alle som foretrekker litt roligere opplevelser på Zambezi-elven.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Big 5 på safari i Sør-Afrikas Kruger nasjonalpark og avslutt med de storslåtte Victoriafallene
 • I Drakensfjellene kan du nyte utsikten mot selveste God’s Window
 • Du får nærkontakt med naturen på en bush walk med en flink ranger – og ser de nattaktive dyrene på en game drive om kvelden
 • La deg imponere av vannmassene ved et av verdens største fossefall og se stedet der Dr. Livingstone gikk i land

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

 

Dag 2: Ankomst i Sør-Afrika

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre sørafrikanske landskapet til det 4-stjerners hotellet Kruger Gate. Hotellet ligger ved Sabie River, med flott panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Om ettermiddagen kan du beundre den fantastiske utsikten fra den store fellesterrassen eller fra utsiktstårnet – eller slappe av ved svømmebassenget.

Overnatting:
Dag 3: Bush Walk og Night Game Drive i Kruger nasjonalpark

Bush walk

Du drar fra hotellet tidlig om morgenen. Du blir kjørt til et område av Kruger nasjonalpark for å legge ut på en spennende bush walk. Guiden er spesielt opplært i å lede bush walks og vet alt om både store og små ting i naturen. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes adferd og hvordan du identifiserer dem på sporene de har etterlatt. På turen hører og lærer du om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på når du kjører i safaribil. Det er en fantastisk introduksjon til dagene i bushen

Bush walk er ikke tillatt for barn under 12 år.

Night Game Drive

Etter middag – når solen er gått ned – venter en fascinerende game drive gjennom Kruger nasjonalpark. I mørket kommer de nattaktive dyrene frem, og med hjelp av lyset fra bilen holder du utkikk etter både store og små dyr. Hvis været er klart, kan du også be guiden fortelle litt om noen av de flotte stjernebildene som lyser på himmelen her på den sørlige halvkule. Du kan f.eks. spørre hvor du kan se Sydkorset eller Orions belte.

Night Game Drive er ikke tillatt for barn under 6 år.

Overnatting:
Dag 4: Heldagstur til Kruger nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Parken har ikke bare et stort artsmangfold, det er også mange dyr av hver art, blant annet ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og langt over 150.000 antiloper. Floraen inneholder 2.000 forskjellige arter, som omfatter alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før de trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting:
Dag 5: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark

Formiddagen er til fri disposisjon. Om ettermiddagen er det gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting:
Dag 8: Fra Nelspruit til Livingstone, Zambia

Du blir hentet på lodgen og kjørt til flyplassen, der du flyr til Livingstone i Zambia. I ankomsthallen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til lodgen din. Den ligger ved bredden av Zambezi-elven, i nærheten av de verdenskjente vannfallene Victoria Falls. Her venter det tre overnattinger, så du har god tid til å utforske de fantastiske omgivelsene.

Dag 9-10: Opplevelser ved Victoriafallene

Ofte får du allerede fra luften øye på de mektige Victoria Falls for første gang. Vannspruten rager flere hundre meter opp i luften, og du forstår raskt hvorfor vannfallene lokalt kalles “Mosi-oa-Tunya” – røyken som tordner. Det ligner virkelig røyk, men regnbuene som danser i solens stråler gjør det raskt klart at det virkelig er vann her.

På nært hold er vannfallene nesten uvirkelige. Over 1000 kubikkmeter vann pr. sekund velter ca. 100 meter ned i basaltsluktene i Batoka Gorge. Fallene er 1,7 km brede og utgjør grensen mellom Zambia og Zimbabwe.

Det er både berusende og imponerende å stå i vannspruten fra disse voldsomme naturkreftene som utspiller seg hver eneste dag, hele året – døgnet rundt.

Du har dagene ved Victoria Falls til fri disposisjon. Vi anbefaler likevel sterkt at du reserverer et par utflukter hjemmefra. Området har mange severdigheter, historie, kultur, god mat, spennende aktiviteter og adrenalinrush. Men det er ofte rift om plassene, så derfor bør du absolutt sikre deg plass på forhånd.

En helikoptertur over vannfallene er etter vår mening en av de beste opplevelsene. Bare fra luften er det mulig å se vannfallene i hele deres storhet. Vi kan også varmt anbefale et besøk på Elephant Café – det er en opplevelse for livet og maten er ganske enkelt enestående! En solnedgangstur på Zambezi-elven vil du huske lenge, og på en togtur med The Royal Livingstone Express reiser du tilbake til kolonitiden. Valget er ditt – og nedenfor finner du våre forslag til utflukter.

Dag 11: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å si farvel til fantastiske Afrika. Du blir hentet på lodgen og kjørt til Livingstone flyplass, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge efter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Elefantopplevelser i Chobe nasjonalpark
3 netter

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!

Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.

Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål