TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Det nordlige Vietnam og Hoi An

Gled deg til å oppleve Vietnams sjel i den gamle, vakre hovedstaden Hanoi og den enestående, ikoniske naturen i Ha Long-bukten og Ninh Binh. Du avslutter reisen i sjarmerende Hoi An.

Det nordlige Vietnam og Hoi An
Det nordlige Vietnam og Hoi An
13 dager
ForsideAsiaVietnamDet nordlige Vietnam og Hoi An

Det nordlige Vietnam og Hoi An

Gled deg til å oppleve Vietnams sjel i den gamle, vakre hovedstaden Hanoi og den enestående, ikoniske naturen i Ha Long-bukten og Ninh Binh. Du avslutter reisen i sjarmerende Hoi An.

ForsideAsiaVietnamDet nordlige Vietnam og Hoi An
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Hanoi og hjem fra Da Nang
 • 8 netter på gode hoteller
 • 1 natt i sovekupé fra Hanoi til Da Nang
 • 1 natt på minikrysstokt med krysstoktbåten Mila Cruise
 • 9 x frokost (dag 3-7, 9-12)
 • 5 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 3 x middag (dag 4, 5, 6)
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Hoi An

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Hanoi, inkl. Ho Chi Minh-anlegget, det keiserlige citadellet Thang Long, Litteraturens tempel, sykkeldrosjetur i Hanois gamleby og vietnamesisk kaffe ved Hoan Kiem-sjøen
 • Mai Chau-dalen med etniske landsbyer og rismarker
 • Seiltur på Tam Coc-elven
 • Templene fra Dinh- og Le-dynastiene ved Hoa Lu
 • Cruise i Ha Long-bukten
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

 

REISEN KORT & GODT

Det nordlige Vietnam byr på store opplevelser, både kulturelt og naturmessig. Hovedstaden Hanoi er en nydelig blanding av gammel historie og moderne travelhet, vakre kolonitidsbygninger og lokale markeder med eksotisk frukt og grønt. I Mai Chau opplever du etniske landsbyer, rismarker og høydedrag hvor du kommer tett inn på hverdagen på landet. Fra Tam Coc opplever du grønnkledde fjell som stikker opp av et flatt åkerlandskap. Deretter venter et minikrysstokt mellom Ha Long-buktens magiske klipper. Reisen avrundes med noen avslappende dager i Hoi An.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Det venter enestående opplevelser blant de ikoniske grønne kalksteinsklippene på minicruiset i Ha Long-bukten og på Boi-elven
 • De fleste faller pladask for den hyggelige UNESCO-verdensarvbyen Hoi An med sine gule hus og fargerike lanterner
 • I stammelandsbyer langt utenfor allfarvei i Ninh Binh-regionen møter du etniske minoriteter, og de bølgende rismarkene ved Mai Chau gir deg ro i sjelen
 • Du avslutter med badeferie hvor det blir tid til avslapping, strand og ekstra utflukter

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst til Hanoi går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste nettene. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdighetene og byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og en spasertur rundt sjøen tar omtrent en halv time. Det er en forfriskende opplevelse i skyggen av de mange store trærne.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en interessant sightseeingtur til Hanois største severdigheter.

Du besøker først Ho Chi Minh-anlegget, skapt til ære for den store landsfaren og Vietnams første president, Ho Chi Minh, som det meste av sitt liv bodde og jobbet i Hanoi. Anlegget omfatter Ho Chi Minhs mausoleum, Ba Dinh Square, presidentpalasset, Ho Chi Minhs pælehus og Ho Chi Minh-museet.
Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum er stengt omtrent to måneder i året på grunn av renoveringsarbeid.

Herfra går turen til det keiserlige citadellet Thang Long, som i mer enn et århundre var et politisk maktsentrum. Forskning og utgravninger pågår stadig, og stedet er også anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Før sightseeingturen fortsetter blir det lunsjpause, og du får servert en lett lunsj som består av pho (vietnamesisk nudelsuppe) eller bun cha (vietnamesiske kjøttboller med nudler).

Neste besøk er Litteraturens tempel fra det 11. århundre. Det var Vietnams første universitet. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i tråd med Confucius’ lære.

Deretter går turen til den ikoniske broen Long Bien over Den røde elv, før du legger ut på halvtimes tur med sykkeldrosje gjennom de smale kaotiske gatene og stredene i gamlebyen.

Turen avsluttes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Dag 4: Hanoi – Mai Chau

Noen få timers kjøretur fra Hanoi ligger en av Vietnams vakreste daler, Mai Chau. Dette er en perle med fantastiske rismarker mellom kalksteinsfjell, landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao, og her er det ikke mange turister. Her vil du oppleve et uberørt landskap og landsbyer med tradisjonelt levevis. 

Etter ankomst og innsjekking på hotellet blir det servert en lekker lunsj. Senere på ettermiddagen er det spasertur til et par av de nærliggende landsbyene som Pom Coong og Lac, samt til grotten Mo Luong.

Dagen avsluttes med en hyggelig middag med lokale spesialiteter som blir servert mens en lokal tropp av muong eller thai underholder med dans.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu

En velsmakende internasjonal frokost blir servert i restauranten, hvor det er utsikt over sjøen, rismarkene og svømmebassenget. Fra Mai Chau går turen via Tam Coc mot Hoa Lu, hvor det er besøk ved Dinh- og Le-templene som er de eneste to gjenstående fra det gamle citadellet i Hoa Lu. Citadellet i Hoa Lu var et viktig keiserpalass i Vietnam for 1000 år siden, og det var der Le-dynastiet avløste Dinh-dynastiet.

Etter lunsj tar du en 2 timers båttur på Ngo Dong-elven. Landskapet er helt magisk med elven som flyter stille gjennom det nesten pannekakeflate landskapet, som bare blir brutt ”sukkertoppfjellene”. Det er nesten som Ha Long-bukten, bare på land.

Dag 6: Hoa Lu – Ha Long-bukten

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Ha Long Bay, en kjøretur på ca. 4 timer. Det er lagt inn en pause underveis.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledde kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som har fantastiske farger, fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store øya Cat Ba ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long Bay først og fremst et vidunderlig naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1 500 km² stor og ble oppført på UNESCOs liste over verdensarv i 1994.

Når du kommer til Ha Long Bay, venter det en klassisk vietnamesisk trejunke som seiler deg ut i den spektakulære bukten. Junken stevner ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du ser den vakre naturen med havet og de helt fantastiske øyene. På båten tilbys det forskjellige aktiviteter, bl.a. matlagingskurs, men du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene og kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

Om kvelden kan du bestille en drink i baren og nyte Vietnams trolig vakreste solnedgang over de enorme kalksteinsfjellene.

OBS!! Ved dårlig vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å stenge for båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsmessige årsaker. Dette skjer noen få ganger i året. I så fall vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Da Nang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare vann, eller bare nyt soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk, som oftest tai chi, på soldekket.

Frokosten serveres mens båten rolig begynner seilasen tilbake til havnen. Underveis besøker du Sung Sot-grotten med imponerende stalagmitter og stalaktitter. Vi anbefaler lukkede sko til denne utflukten.

Når skipet har nådd land og du har gått fra borde, møter du guiden og sjåføren din, som kjører deg til Hanoi. Her har du noen timer på egen hånd før du blir kjørt til jernbanestasjonen. Nattoget går fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer Da Nang kl. 11.00 neste formiddag.

Mot et tillegg er det mulig å fly fra Hanoi til Da Nang, istedet for å ta nattoget. Denne muligheten inkluderer en ekstra overnattning i Hoi An.

Dag 8: Da Nang – Hoi An

Du våkner til en vakker utsikt når toget kjører langs kysten. Her kan du kikke ut på de grønne fjellene og det glitrende blå havet.

Du ankommer Da Nang midt på formiddagen, og der blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet i Hoi An. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske byen på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 4 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 9-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelse i Hoi An, ta en utflukt til tempelområdet Cham. Det er mange muligheter.

Dag 12: Hoi An – Da Nang – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Da Nang til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 13: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Ho Chi Minh City (Saigon)
3 netter

Opplev den livlige storbyen Ho Chi Minh City (Saigon), der du møter en spennende  blanding av hypermoderne og gammelt, med vakre kolonitidsbygninger flankert av skyskrapernes blanke fasader, flotte templer og eksotiske markeder. Gled deg til høydepunkter som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle hovedpostkontoret, tegnet av den berømte franske arkitekten Gustav Eiffel, Gjenforeningspalasset og byens Chinatown. Ho Chi Minh City er i dag Vietnams økonomiske dynamo, og det ser man tydelig i byens  mange smarte butikker, kafeer og restauranter. Det er også i denne byen at du virkelig vil oppleve minnene fra dramatiske historien til Vietnamkrigen.

Byen er dessuten et godt utgangspunkt for dagsturer til Vietnams frodige Mekongdelta eller de berømte Cu Chi-tunnelene.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly fra Da Nang til Ho Chi Minh City samt transfer fra og til flyplassen.

Keiserbyen Hué
3 netter

Knapt 3 timers kjøring nord for Hoi An kan du oppleve Vietnams siste keiserlige hovedstad, Hué, der keiserdynastiet Nguyen holdt til fra 1802 til 1945. Til tross for at mange av byens bygninger ble skadd av bomber under Vietnamkrigen, får man et godt inntrykk av fortidens storhet og prakt. De gjenværende bygningene er blitt restaurert, og hele byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

De aller største attraksjonene er det vakre citadellet og de imponerende keisergravene. Citadellet ble bygd på 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde og ligger på nordsiden av Huong Song-elven, også kalt duftenes elv (Perfume River). Elven har fått sitt navn på grunn av den parfyme-lignende duften som skapes når orkideblomstene faller i vannet om høsten og føres med strømmen gjennom byen. På den flere kilometer lange strekningen langs elven rager de fleste keisergravene med sine storslåtte monumenter – ett for hver avdød keiser.

Du kan glede deg til å smake på det lokale tradisjonelle kjøkkenet i Hué, som av vietnameserne betraktes som det beste i landet. Her legger man spesielt vekt på en vakker og harmonisk presentasjon av maten, med dekorasjoner og farger som virkelig skaper et gastronomisk kunstverk.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, transfer mellom Hoi An og Hué samt transfer til flyplassen i Hué eller Da Nang.

Badeferieforlengelse på øya Phu Quoc
3 netter

Phu Quoc er den største øya i Vietnam, og den ligger i det varme vannet i Siambuktens på Vietnams vestkyst. Øya har vakre, palmekledde, gylne sandstrender og tette grønne skoger midt på øya. Vannet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for badeturer i rolig vann. Ved An Thoi øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å besøke øya på, er fra november til april.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med frokost, fly til Phu Quoc samt transfer mellom flyplassen og hotellet på Phu Quoc.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål