TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Sør-Vietnam og badeferie i Mui Ne

I Sør-Vietnam venter det store kontraster med skinnende fasader og fransk kolonistil i storbyen Ho Chi Minh City, båttur på Mekongdeltaet, safari i jungelen og avslutning med badeferie i Mui Ne.

Sør-Vietnam og badeferie i Mui Ne
Sør-Vietnam og badeferie i Mui Ne
13 dager
ForsideAsiaVietnamSør-Vietnam og badeferie i Mui Ne

Sør-Vietnam og badeferie i Mui Ne

I Sør-Vietnam venter det store kontraster med skinnende fasader og fransk kolonistil i storbyen Ho Chi Minh City, båttur på Mekongdeltaet, safari i jungelen og avslutning med badeferie i Mui Ne.

ForsideAsiaVietnamSør-Vietnam og badeferie i Mui Ne
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Ho Chi Minh City t/r
 • 10 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 10 x frokost (dag 3–12)
 • 4 x lunsj (dag 5, 6, 7, 8)
 • 2 x middag (dag 6, 7)
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien i  Mui Ne

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Ho Chi Minh City inkl. Krigsmuseet, Gjenforeningspalasset, Det gamle postkontoret, Notre Dame-katedralen, Operaen og solnedgangsdrink på rooftop-bar
 • Heldagstur til Mekong-deltaet, inkl. seiltur og besøk til små lokale hjemmeindustrier
 • Safariturer i nasjonalparken Nam Cat Tien
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Sør-Vietnam har store kontraster. Fra Ho Chi Minh City til nasjonalparken Nam Cat Tien, fra Mekongdeltaet til strendene i Mui Ne. Ho Chi Minh City er Vietnams dynamiske metropol, med liv og røre døgnet rundt. Fra millionbyens hektiske liv drar du ut til Mekongdeltaets fantastiske frodighet, der jorder marker og landsbyer gjennomskjæres av vannveier. I den uoppdagede nasjonalparken Nam Cat Tien får du nærkontakt med Sør-Vietnams frodige natur og mangfoldighet på en annerledes naturopplevelse der du kanskje er så heldig å møte noen av nasjonalparkens sjeldne dyr, som eksempelvis guarokser og neshornfugler. Før du vender nesen hjem igjen tilbringer du et par dager ved Mui Nes idylliske strender og behagelig varme hav.

Derfor skal du velge denne reisen

 • I det frodige og sjarmfulle Mekong-deltaet seiler du gjennom de smale kanalene omgitt av store kokospalmer og opplever det lokale livet i Cai Be
 • På safari i jungelen til fots opplever du det unike dyre- og plantelivet i Vietnams største sammenhengende nasjonalpark Nam Cat Tien
 • Ho Chi Minh City fascinerer med flotte bygninger i fransk kolonistil som speiler seg i de skinnende fasadene i den moderne og travle metropolen
 • Du avslutter med badeferie ved noen av Vietnams beste sandstrender i Mui Ne

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Ho Chi Minh City

Du ankommer Ho Chi Minhs internasjonale flyplass, der du går gjennom passkontrollen og deretter henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden din med et TourCompass-skilt, og du blir kjørt til hotellet der du skal bo de kommende nettene. Etter innsjekking er det tid til en hvil etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 3: Byrundtur i Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City er Vietnams største by, med over 10 millioner innbyggere. Det er en hektisk storby med mange kontraster, fra gateboder til glitrende skyskrapere.

Overraskende nok er byen bare ca. 300 år gammel, og i halvparten av denne tiden var byen sterkt påvirket av Frankrike, kolonimakten som forlot Vietnam på midten av 1950-tallet. I arkitekturen ser man denne franske innflytelsen på Notre Dame-katedralen og det berømte sentrale postkontoret.  Andre nasjoner har også satt sitt preg på byen: Cholon er Ho Chi Minh Citys chinatown, med mange templer og pagoder.

I dag møter guiden deg på hotellet. Byrundturen starter ved Ho Chi Minh City’s gamle postkontor, en vakker, ikonisk bygning som bærer tydelig preg av den franske kolonitiden. Herfra går du til den berømte shoppinggaten Dong Khoi og operaen, som har en interessant historie. Du besøker også Gjenforeningspalasset, der Vietnam-krigen – eller Den amerikanske krigen, som vietnameserne kaller den – sluttet den 30. april 1975. Deretter venter Krigsmuseet, der bl.a. de mange bildene tatt av amerikanske fotografer under Vietnam-krigen gjør et utrolig sterkt inntrykk.

Herfra går turen til Tan Dinh-kirken. Den er helt annerledes enn den tradisjonelle Notre Dame-katedralen, men kirkens spennende arkitektur, høye tårn og særpregede farge gjør den like imponerende. Kirken anses for å være en av de vakreste og mest unike i Ho Chi Minh City.

Byrundturen kan du avslutte på det livlige Tan Dinh-markedet ved siden av kirken, og der finner du kanskje en lokal suvenir du vil kjøpe med deg som et minne fra byen.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 4: Ho Chi Minh City på egen hånd

Dagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelsesferd i byen, snuse rundt på de mange markedene eller prøve eksotiske retter på et av de mange lokale gatekjøkkenene.

Dag 5: Dag 5: Heldagsutflukt til Mekong-deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjørt mot Mekong sør for Ho Chi Minh City. Selve Mekongelven strekker seg 4 500 km gjennom 6 land fra kilden til deltaet sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et svært fruktbart sted. Deltaet dekker et område på nesten 40 000 km², men hvor stor del som er dekket av vann, avhenger av nedbørsmengden og årstiden.

Du når ikke langt fra Ho Chi Minh City før du begynner å se fine, grønne risåkre. Klimaet her gjør det mulig for bøndene å plante og høste 3 avlinger i året.

Vel fremme i den lille, sjarmerende byen Cai Be, går du om bord i en båt som tar deg rundt det frodige Mekong-deltaet. Her kan du oppleve de lokale som har båten full av vannmeloner, kokosnøtter og ananas, eller som tålmodig venter på at enda en fisk skal bite på kroken. Området var tidligere kjent for sine flytende markeder, men i dag selges varene på land.

Deretter besøker du en familie som lager og selger ulike produkter laget av vannhyasint. Turen går også forbi en liten hjemmefabrikk som lager “pop rice”, en lokal spesialitet i Mekong-deltaet.

Du går nå om bord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler gjennom labyrinten av smale kanaler i det sjarmerende deltaet, før du nyter en sen lunsj i et vakkert gammelt lokalt hus. Her får du også demonstrert hvordan man lager de tradisjonelle vietnamesiske pannekakene, banh xeo.

Du seiles deretter tilbake til Cai Be, og derfra kjøres du tilbake til Ho Chi Minh City.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nasjonalpark

 

Nam Cat Tien nasjonalpark ligger cirka 150 km nord for Ho Chi Minh City. Parken er bare 72 000 hektar stor og består av lavlandsskog, sumpland, innsjøer og en elv. Parken er et svært viktig område for bevaring av mange asiatiske dyrearter. Det er den største sammenhengende jungelen i Vietnam, og her finnes et helt unikt dyre- og planteliv. Hvis vi skal nevne noen mindre truede dyrearter, lever det også aper, sambahjorter, gauroksene, musehjortene, villsvin og mange fuglearter, inkludert de vakre hornfuglene og den endemiske saigon-skoghøna. Størsteparten av parken er tett jungel, og det må regnes som en spesiell bonus hvis man ser pattedyrene.

Etter ankomst og innsjekking på hytten serveres lunsj, og deretter er det safari til fots med en dyktig ranger som kjenner Nam Cat Tiens flora og fauna ut og inn. Fotturen tar omtrent 2 timer og er rundt 6 km lang. Vi anbefaler at du har gode tursko og iglostrømper eller iglospray, da igler er svært vanlige i Vietnams tropiske skoger, spesielt i regntiden fra mai til november.

Tilbake på hytten kan du slappe av og nyte en herlig middag. Deretter er det tid for en nattsafari i jeep for å spotte de nattaktive dyrene. Antallet dyr varierer fra dag til dag og avhenger også av årstiden. Vanligvis ser man flest dyr i tørrperioden fra desember til april.

Overnatting:
Dag 7: Fantastiske naturopplevelser i Nam Cat Tien Nasjonalpark

I dag våkner du til skogens mange lyder.

Etter frokosten går du på en spennende fottur. Først venter en 30 minutters vakker kjøretur gjennom jungelen til startstedet for vandreturen. Du vandrer 5 km gjennom jungelen mot Krokodillesjøen, som er hjemsted for den truede siamkrokodillen. Underveis gjør du flere stopp for å beundre de ulike fugle- og plantearter, og kanskje får du et glimt av de større pattedyrene.

Etter lunsj besøker du det nærliggende Wildlife Rescue Center, der du får god innsikt i senterets fantastiske arbeid med jungelens ville og truede dyrearter.

Du er tilbake på lodgen om ettermiddagen.

Overnatting:
Dag 8: Nam Cat Tien – Mui Ne

Etter frokost er det på tide å ta avskjed med det fantastiske naturområdet i Nam Cat Tien. Sjåføren henter deg på hotellet, og nå venter sand, hav og avslapning på de deilige strendene i Mui Ne, et av Vietnams aller beste strandområder. Kjøreturen tar ca. 4 timer.

Etter innsjekking på hotellet i Mui Ne har du resten av dagen på egen hånd

Dag 9-11: Badeferie i Mui Ne

Mui Ne var opprinnelig en liten fiskerlandsby som har utviklet seg til å bli et hyggelig, flott badeferiereisemål. Stranden er gylden, med fin sand, og havet er deilig lunt. Langs stranden finner du små, lokale spisesteder som serverer velsmakende vietnamesiske retter.

Mui Ne er også berømt for sine enorme røde og hvite sanddyner. Her kan du se hvordan de stadige vindene fra havet former den røde og blekgule sanden til flotte Sahara-formasjoner.

I det sørlige Mui Ne, på veien til Phan Thiet, ligger Po Shanu Cham-tårnene. De ble oppført av Cham-folket i det 9. århundre. Ved siden av tårnene ligger et fint kinesisk tempel. Både tårnene og templet ligger på en bakketopp med en flott utsikt over bukten.

Om kvelden kan du rusle en tur på strandveien, som er ca. 10 km lang. Her ligger det hyggelige kaffebarer, restauranter og butikker. Du kan også dra inn til Phan Thiet, der du kan kjøpe byens berømte fiskesaus, kjent i hele Vietnam.

Overnatting:
Dag 12: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Ho Chi Minh City til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 13: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål