TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 ting du kan oppleve på Bali

7 ting du kan oppleve på Bali

26.11.2023
Vis alle innlegg

Ulun Danu Bratan-tempelet, øya Bali

Den vakre øya Bali i Indonesia er kjent for sin rike kultur, fantastiske natur og varme gjestfrihet. Bali har lenge vært et populært reisemål med et sjarmerende mangfold som tiltrekker seg besøkende fra hele verden.

Men hva kan du oppleve på Bali? På denne øya kan du få mange uforglemmelige reiseopplevelser. Så uansett om du er interessert i kunst, eventyr eller kulinariske opplevelser: Bali har noe for enhver smak.

Her har vi samlet sju ting du kan oppleve på denne asiatiske perlen.

1) Ubud – et kunstnerisk og kreativt sentrum

Tradisjonell legong-dans i Ubud, Bali

Ubud er Balis kunstneriske episenter, der malerkunsten og håndverk blomstrer. Her kan du gå gjennom brosteinsgatene og sjekke ut lokale gallerier som viser fantastiske kunstverk og unikt håndverk.

I byen arrangeres det mange tradisjonelle balinesiske danseforestillinger og musikkopptredener. Besøkende kan oppleve fargerike danser som Legong og Barong, som forteller gamle legender gjennom dansetrinn og musikk. Disse opptredenene giv et godt innblikk i Balis kulturarv og eldgamle tradisjoner.

2) Munduk – Balis skjulte perle i fjellene

Mann står ved foten av Red Coral-fossen i Munduk, Bali

Munduk, en malerisk fjellandsby i det nordlige Bali, er et perfekt sted å komme bort fra det hektiske bylivet. Her har du mulighet til å bli nærmere kjent med øyas uberørte natur og kultur. Munduk er kjent for sin utrolige natur, grønne rismarker, brusende fosser og rolige atmosfære. Her finner du mange fine turstier og fantastiske utsiktspunkter.

Et absolutt must-see er den imponerende Red Coral-fossen som styrter ned fra en høyde på 20 meter. Her kan du nyte de flotte omgivelsene, omgitt av frodige planter, og ta en svømmetur i det klare, kjølige vannet.

3) Vulkanen Batur – en storslått stigning til toppen

Balinesisk soloppgang på Mount Batur

For alle eventyrlystne er en vandring opp på vulkanen Batur en uforglemmelig opplevelse. Batur ligger på den nordlige delen av øya. Det er en aktiv vulkan og et av de mest populære reisemålene for alle på jakt etter eventyr, naturskjønne utsikter og nærkontakt med naturen.

På vulkanen kan du også beundre den spektakulære soloppgangen fra toppen og la deg begeistre av den flotte utsikten over øya og landskapet rundt. Å bestige Batur for å se soloppgangen er en av de mest populære aktivitetene på Bali. Turen starter vanligvis tidlig om morgenen, og vandringen går oppover stiene med lommelykt for å nå toppen før daggry. Når solen begynner å stige opp over horisonten, vises et fantastisk syn av varme, gylne toner. Dette er en opplevelse som blir et minne for livet.

4) Kulinariske opplevelser – en fest for smakssansen

Elev ved siden av lærer under balinesisk matlagingskurs

Bali er kjent for sin utsøkte matkultur, og her pirres smaksløkene når du prøver autentiske balinesiske retter som Nasi Goreng, Satay og tropisk frukt.

Hvis du har lyst til å lage din egen mat, kan du bli nærmere kjent med det tradisjonelle balinesiske kjøkkenet på et maglagingskurs. På kurset besøker du først et marked sammen med en kokk og finner de ingrediensene du skal bruke til matlagingen. Tilbake på kokkeskolen lærer du først litt om klassiske balinesiske tilberedningsmetoder før du selv får prøve å lage flere velsmakende retter.

5) Balis paradisstrender og vannaktiviteter – et eventyr under vannet

Luftfoto av Sanur-stranden

Stranden ved Sanur, med sin gyldne sand og rolige hav, er det perfekte stedet å slappe av og bade i Det indiske hav. La solens stråler varme huden din mens du lytter til bølgene som skvulper mot kysten.

Hvis du har lyst til å utforske livet under havoverflaten, er Bali også kjent for sine flotte snorkle- og og dykkerområder som ikke ligger langt unna. Her kan du møte rokker, skilpadder og fargerike fisk. Bali er også verdenskjent for sine spektakulære surfemuligheter, og øyas kyst har bølger av alle størrelser som passer til surfere på alle nivåer.

6) Uluwatu-templet og Uluwatu Sunset Point – magi ved solnedgang

Uluwatu-tempelet ved solnedgang

En av Balis mest ikoniske severdigheter er Uluwatu-templet, en kulturskatt som ligger høyt oppe på klippene med utsikt over Det indiske hav. Dette majestetiske tempelet er kjent for sin spektakulære beliggenhet, imponerende arkitektur og rike historie, noe som gjør det til et must-see-sted for alle besøkende på øya.

Bare 20 minutters kjøring fra templet ligger Uluwatu Sunset Point. Her kan du se den magiske solnedgangen som maler himmelen i vakre nyanser av oransje og rosa.

7) Tegalalangs risterrasser – grønne mosaikker med en lang historie

Risterrasse i Tegallalang på Bali, Indonesia

Tegalalangs risterrasser er en del av det tradisjonelle balinesiske landbruket som har eksistert i mange hundre år. Risterrassene ble laget av fortidens balinesiske bønder, som på en vakker måte formet terrenget for å maksimere flyten av vann fra kilde til rismark.

Disse terrassene er ikke bare marker: de er naturens grønne og levende skattkamre som strekker seg så langt øyet kan se og som forteller historien om Balis rike landbrukstradisjoner.

Bali er ikke bare en øy. Det er en reise gjennom fargerike kulturer, naturens underverker og uforglemmelige eventyr. Uansett hvilke opplevelser du velger: med sin skjønnhet og gjestfrihet vil Bali garantert fascinere deg. Så dra avsted og oppdag denne fantastiske øya som bare venter på å bli oppdaget.

Se våre reiser til Bali nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende