TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerCasa Particulares - Bo autentisk på Cuba

Casa Particulares - Bo autentisk på Cuba

22.08.2017
Vis alle innlegg

Casa Particular

Cuba er et fantastisk land, der du kan oppleve cubanernes varme, livsglede og vennlighet.

Denne vennligheten møter di ikke minst på et ”Casa Particular”, en helt unik og hyggelig overnattingsmåte på Cuba.

Velg denne indkvarteringsformen, og opplev med egne øyne den cubanske gjestfriheten og det ”ekte” Cuba.

Hva er et casa particular?

Hus i Havana

Casa particulares, eller casas, betyr ”private hjem” på spansk, og som navnet indikerer er dette en privat form for innkvartering der du bor hjemme hos en cubansk familie.

Det kan best sammenlignes med et bed & breakfast, slik vi kjenner det i andre land.

Casas ble en offisiell innkvarteringsform for 20 år siden, da Cubas regjering i 1997 gjorde det mulig for cubanske familier å starte sin egen virksomhet og tjene penge på å leie ut rom til reisende fra utlandet.

Hvordan bor man?

I et typisk cubansk casa er det et spiseområde, der du får servert frokost- og evt. middag.

Husene på Cuba er ofte store, med mange rom som kan leies ut. Selv om rommene er enkle, har dee alltid eget bad og aircondition og rengjøres daglig.

Derfor ligner casa particulares på mange måter små hoteller. Forskjellen er bare at personalet består av en familie som vil gjøre alt for at du skal føle deg hjemme under oppholdet ditt.

Får jeg privatliv?

Der er alltid en varm og familiær stemning når du bor på et casa particular i Cuba – og det er uten tvil den beste måten å oppleve den cubanske gjestfriheten på.

Selv om du bor hjemme hos en familie, skal du ikke være redd for at du ikke får noe privatliv på reisen. I de fleste tilfeller ligger familiens utleide rom i en separat del av huset. Så familien er alltid klar til å hjelpe deg og besvare dine spørsmål, men de forstyrrer deg ikke unødvendig under oppholdet ditt.

Du får derfor det beste av to verdener: Du får nærkontakt med cubanernes levemåte og hverdag samtidig med at du har muligheten til å lukke døren og slappe av på ferien din.

Hvorfor velge casa particular fremfor hotell?

Ivon og Tony i Trinidad

Interessen for Cuba som reisemål har eksplodert i løpet av de siste årene, og i takt med dette har prisene på hotellene steget. Dette har gjort de mer prisvennlige casa particulares til et populært alternativ.

I tillegg til å være en fantastisk innkvarteringsform for reisende, bidrar casas også til å bedre økonomien til de mange cubanske familiene som leider ut rommene.

Så det er flere grunner til at vi anbefaler casas fremfor hoteller på våre Cuba-rundreiser.

Velg et casa particular fordi:

  • Du sparer penger i forhold til å bo på hoteller som er litt dyrere enn det de egentlig er verdt, spesielt i Havanna.
  • Du får lekker mat og god personlig service, samtidig som du får det samme privatlivet som du ville gjort på et hotell.
  • Du får bedre kontakt med den cubanske lokalbefolkningen og den sjarmerende cubanske kulturen, og du får en veldig autentisk opplevelse.

 

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende 

Hus i Trinidad