TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNår er det best å besøke Cape Town?

Når er det best å besøke Cape Town?

17.09.2023
Vis alle innlegg

Bo Kaap i Cape Town, Sør-Afrika

På Afrikas sørlige spiss finner du en av verdens vakreste og mest interessante storbyer.

En reise til Cape Town er for deg som drømmer om å utforske et reisemål som på beste måte forener naturskjønnhet og en fascinerende historie, et aktivt kulturliv og et utmerket kjøkken med smakfulle retter og viner i verdensklasse.

Men når er det best å besøke Cape Town?

I dette blogginnlegget forteller vi deg mer om Cape Towns årstider, slik at det forhåpentligvis blir enklere for deg å velge når det er best for deg å besøke denne vakre storbyen i Sør-Afrika.

Vær oppmerksom på at informasjonen nedenfor kun er veiledende og at anbefalingene løpende kan endre seg.

Årstider i Cape Town

Pingviner ved Boulders Beach i Cape Town

I Cape Town er det middelhavsklima og fire tydelige årstider med varme, tørre sommermåneder og kjølige, våte vintre.

Cape Town skiller seg fra resten av Sør-Afrika, for Cape Town får mest regn i vintermånedene, mens det i for eksempel Kruger nasjonalpark er regntid i sommermånedene. Da regner det nesten ikke i Cape Town.

Men fordi Sør-Afrika ligger på den sørlige halvkulen, altså sør for ekvator, er årstidene her til motsatt tid av Europas. Her er det sommer når vi har vinter:

 • Vår: september til november
 • Sommer: desember til februar
 • Høst: mars til mai
 • Vinter: juni til august

Cape Town kan by på interessante opplevelser året rundt, og uansett hvilken årstid du velger å reise hit på vil du kunne oppleve storbyens unike sjarm. Så hva som er den beste reisetiden avhenger i stor grad av hva du håper å få ut av ferien din.

Hvis du ønsker deg “perfekt” sommervær, skal du reise mellom desember og januar/februar, i den sørafrikanske sommeren.

Sommeren i Cape Town

Muizenberg beach i Cape Town

Sommeren i Cape Town er mellom desember og februar.

For mange er sommermånedene den absolutt beste tiden å reise til Cape Town på. Da reiser mange europeere hit for å slippe unna den kalde vinteren og glede seg over sol og varme.

I disse månedene vekkes Cape Town for alvor til liv, og du kan forvente lange, varme dager med blå himmel og tørt vær, perfekt egnet til utendørsaktiviteter og bading og soling på de flotte strendene. Kulturlivet er i full aktivitet, og det er mange muligheter til å delta på forskjellige mat- og vinfestivaler.

Sommeren er høysesong for turismen, og det er også i denne perioden at sørafrikanske barn har skolefri. De mange besøkende betyr også flere mennesker ved Cape Towns største severdigheter, så det er lurt å bestille opplevelser og eventuelle restaurantbesøk på forhånd. I høysesongen kan også prisene være litt høyere, slik at reisen i noen tilfeller kan bli litt dyrere enn hvis du reiser i årets resterende måneder.

Fra februar, da skolebarna er tilbake på skolebenken, blir det også litt roligere.

3 fordeler ved å reise i sommermånedene:

 • Muligheten til å tilbringe juleferien i sommervarmen
 • Lange dager med flott vær til utendørsaktiviteter og strandliv
 • Stor aktivitet på kulturfronten, med mat- og vinfestivaler

Høst i Cape Town

Contantia fjellkjeden i Cape Town

Høsten i Cape Town er mellom mars og mai

Fra mars begynner høsten. Høsten er en mellomsesong, og med unntak av påskehelgen er dette generelt en rolig tid å besøke Cape Town på.
Om høsten begynner det å regne litt mer, og temperaturene faller litt i forhold til sommermånedene. Generelt er været likevel fremdeles solrikt og behagelig.

Sommerturistene er reist hjem, og fra mai måned kan du se frem til lavsesongtilbud. Mange av byens restauranter tilbyr gourmetmåltider til en brøkdel av høysesongens priser.

Høsten endrer landskapenes fargenyanser fra grønne til gyldne og brunrøde, og dette er en vakker tid å reise til Cape Town på. Været er ideelt til å utforske severdigheter utendørs, som Table Mountain, søte pingviner ved Boulders Beach, Cape Point eller Vinlandet, der du kan nyte viner i verdensklasse i de lokale vingårdenes frodige omgivelser.

Hvis du er interessert i sport, går to meget store sportsarrangementer av stabelen i Cape Town om høsten: Two Oceans Marathon, Afrikas største maratonløp og Cape Town Cycle Tour, som starter og slutter ved Table Mountain.

3 fordeler ved å reise i høstmånedene:

 • Rimeligere priser på noen av verdens beste restauranter
 • Cape Town er innhyllet i høstfarger
 • Perfekt vær for utendørsaktiviteter og turer til Vinlandet

Vinteren i Cape Town

Hval bryter havoverflaten i False Bay i Cape Town, Sør-AfrikaVinteren i Cape Town er mellom juni og august.

Dette er årets kaldeste og mest regnfulle måneder, men med temperaturer som fremdeles er forholdsvis milde sammenlignet med den nord-europeiske vinteren. I tillegg kan du få mange fine, solrike dager uten regn.

Alt etter hva du drømmer om å oppleve, kan dette være en meget god tid å reise til storbyen på.

Dette er Cape Towns “stille” måneder, selv om dette er relativt i en storby. Men det betyr færre turister ved de store attraksjonene, og det er rimeligere å spise ute.

Vinteren er f.eks. den absolutt beste tiden å dra på hvalsafari i Sør-Afrika på, for da kan du få plass i første rekke når de sørlige rethvalene kommer til de sørafrikanske farvannene for å pare seg, kalve og oppfostre de små kalvene sine. Hvis du skulle være litt uheldig og få noen dager med regnvær, har Cape Town heldigvis også massevis av gode regnværsaktiviteter.

Hvis du drømmer om å kombinere Cape Town med safari i Kruger nasjonalpark, er vintermånedene perfekte. For da regner det minst i Kruger, så det er lettere å få øye på alle dyrene.

Vær oppmerksom på at kabelbanen ved Table Mountain stenges noen uker hvert år pga. vedlikehold. Du kan se når den er stengt her.

3 fordeler ved å reise i vintermånedene:

 • God tid å kombinere med safari i Kruger.
 • Beste tid for hvalsafari
 • Færre besøkende og rimeligere priser

Våren i Cape Town

Vårblomster foran Table Mountain i Cape Town

Våren i Cape Town er mellom september og november.

Denne årstiden kjennetegnes av stigende temperaturer etter vinterens kjølige dager, behagelig vær med mye sol og tidvis regnbyger. Våren har mange av de samme fordelene som høsten.

Som høsten, er også våren mellomsesong, og det er generelt færre turister og derfor mindre travelt ved de største attraksjonene enn i høysesongen.
Hvis du reiser hit i starten på perioden, kan du beundre villblomstene som springer ut og dekorerer naturen med flotte farger.

Vårmånedene er også en veldig fin tid å drive med utendørsaktiviteter på. Det er f.eks. flott å vandre til toppen av Table Mountain om vinteren. Der har du en enestående utsiktover Cape Town. Eller du kan ta fergen til Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i nesten 18 år.

Starten på våren faller sammen med slutten på hvalsesongen, så du kan fremdeles være så heldig å oppleve de sørlige retthvalene ved Sør-Afrikas kyst.

3 fordeler ved å reise i vårmånedene:

 • Været er behagelig, med mye sol
 • Du kan se massevis av villblomster som dekorerer naturen med flotte farger
 • Vintermånedene er perfekte til mange utendørsaktiviteter

Opplev Cape Town på disse reisene:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende