TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Australia: Down Under Dreams: En reise gjennom Australias fascinerende mangfold

Reiseberetning fra Australia: Down Under Dreams: En reise gjennom Australias fascinerende mangfold

31.01.2024
Vis alle innlegg

Beate og ektemannen tar et bilde foran Uluru i Australia

I november 2023 var vår reisespesialist Beate i Australia på en fantastisk reise til Australias flotte landskaper, interessante byer og gjestfrie innbyggere.

Vi har vært på vårt livs eventyr: en reise gjennom fantastiske Australia! Og ja: der er langt dit, men til tross for noen innledende utfordringer i starten på den lange reisen ble vi belønnet med uforglemmelige opplevelser, interessante byer og paradisiske strender.

Vakker bygning i Melbourne, Australia

Reisen vår startet i Melbourne – en “hipp” by med utallige kafeer, gratis (!!!) trikker og spennende gatekunst. Vi gjorde som lokalbefolkningen og vendte oss etter hvert til australiernes “no worries“-innstilling. Her er alt rett og slett “ikke noe problem”, og man tar det meste rolig.

Beate står foran operahuset og Sydney Harbour Bridge i Australia.

Reisen vår gikk videre til livlige Sydney, der moderne arkitektur møter naturens skjønnhet. Synet av Sydney Harbour Bridge og Operahuset er helt overveldende. Byen er full av energi, og blandingen av kulturelt mangfold og metropol gjør Sydney til noe helt spesielt.

En mann tar et bilde av Uluru i Australia.

Og så ventet det neste høydepunktet på reisen vår: Den mystiske monolitten Uluru, et hellig sted for Australias urbefolkning. Ulurus imponerende størrelse og de skiftende fargene ved soloppgang og solnedgang er bare helt magiske. Det var som om naturen snakket til oss – det var gripende vakkert!

Beate på en båt ved Great Barrier Reef i Australia

Vi fortsatte reisen til det tropiske nord, til Queensland: For badeglade og eventyrere er Great Barrier Reef en uforglemmelig opplevelse. Å snorkle og dykke i dette undervannsparadiset er et must. Revets mange farger og arter overrasker og imponerer de fleste, selv erfarne dykkere. Her opplever du naturen i sin reneste form, og du kan nyte den fascinerende undervannsverdenen i fulle drag. Her snorklet jeg for aller første gang – jeg tror det kan bli min nye hobby!

Mann står i Daintree-regnskogen i Australia

I Daintree-regnskogen venter det et enestående naturfenomen: verdens eldste regnskog, som til og med grenser til Great Barrier Reef. To UNESCO-naturarvsteder på ett sted. Her opplever du en imponerende forbindelse mellom land og hav du nesten bare kan finne i Australia.

Massevis av østers

De kulinariske opplevelsene i Australia er minst like imponerende som landskapene. En barbecue (eller “barbie” som australierne selv kaller det) er nesten obligatorisk. Saftige steaks, fersk fisk og perfekt tilberedte skalldyr – festmåltider for foodies. For alle vinelskere: Australias vinregioner har et stort utvalg utsøkte viner i verdensklasse. Fra kraftig Shiraz til forfriskende Sauvignon Blanc – her er det noe for enhver smak.

Og et lite tips til alle besøkende: På alle kafeer og restauranter får man gratis vann. Et lite, men godt eksempel på australiernes vennlighet og gjestfrihet.

Denne reisen er et uforglemmelig eventyr til denne fascinerende verdensdelens mangfold, dens hjertelige og åpne mennesker og spektakulære severdigheter.

Beate, Tourcompass