TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Sør-Afrika: Sikkerhet i Cape Town

Reiseberetning fra Sør-Afrika: Sikkerhet i Cape Town

04.02.2024
Vis alle innlegg

I november 2023 besøkte vår reisespesialist Cat Cape Town, og som så mange andre før henne lurte hun på om Cape Town er en trygg by å reise til. Les Cats beretning fra reisen til Sør-Afrika nedenfor.

Cat foran de fargerike husene i Bo-Kaap i Cape Town.

Man kan lett bli litt nervøs når det er snakk om Cape Town. Dette er et sted som ofte omtales i nyhetene, og ikke nødvendigvis av positive grunner. Men jeg kom nylig hjem etter fem dager i denne storbyen, og jeg kan ærlig fortelle at det eneste jeg trengte å bekymre meg om var om jeg ville bli solbrent og om jeg ville rekke å prøve alle rettene på frokostbuffeten.

Gjestene våre spør meg ofte hvordan sikkerheten er i Cape Town og om det er greit å reise dit.

Når man snakker om storbyer, vil det alltid forekomme historier om kriminalitet – og jeg vil ikke idealisere Cape Town og late som om kriminalitet ikke er noe problem. Det er ikke et sted jeg vil anbefale at man som turist går alene rundt om kvelden eller at man kjører rundt hvor som helst i byen. Du skal følge rådene til lokalbefolkningen og høre på det de sier – og nettopp her er det er en stor fordel av vi samarbeider med flinke, lokalkjente partnere.

Sightseeing i Cape Town med en lokal innbygger

Samarbeidspartnerne våre har bodd i Cape Town hele livet og kjenner byen bedre enn noen andre. Da jeg så deres (veldig!) vennlige ansikter på flyplassen førte jeg meg øyeblikkelig i gode hender. På utfluktene våre, blant annet en vandring rundt i byen samt en heldagstur til Cape Point, følte jeg hele tiden at jeg opplevde det ekte Cape Town, og samtidig uten at jeg på noen måte følte meg utrygg. Og vi så også negative sider av Cape Town – byen har hjemløse, og det var steder vi visste at vi ikke skulle dra alene – f.eks. i township-ene i utkanten av byen. Men det er viktig at disse stedene ikke ignoreres. Cape Town og Sør-Afrikas historie henger jo i stor grad sammen med disse problemene, og man er nødt til å kjenne til historien for å virkelig bli kjent med et sted.

Det er deilig å kunne reise på ferie et sted, men reisene våre gir muligheter for å oppleve mer enn bare en ferie – de gir deg også mulighet til å lære mer, og på vår tur til fots rundt i byen med den lokale beboeren Nigel, fikk vi et godt eksempel på dette. Han har selv opplevd følgene av apartheid og tvangsflyttingen av folket hans. Det var en tankevekkende og viktig del av reisen vår.

Jeg opplevde også mange andre sider ved Cape Town.

Cat opplever Cape Town

Aldri i mitt liv har jeg sett en by med så mange forskjellige severdigheter og opplevelser: lokale matopplevelser i Bo Kaap-området, Afrikas sørvestligste punkt, pingviner på Boulders Beach, vandring i soloppgangen på Table Mountain, den gjennomtrengende lukten på fiskemarkedet og til og med en tur med “wine tram” til vingårder i området. Faktisk var nok det farligste som skjedde på reisen min at jeg fikk litt for mye å drikke da jeg smakte på vin i Vinlandet!

Winetram-tur i Winelands

Når det ikke var noe på programmet, klarte jeg til og med å løpe en tur langs Sea Point, det området der hotellet vårt, Cape Manor, ligger. Det er et område med mye liv og aktiviteter, og så snart solen sto opp følte jeg meg helt trygg da jeg løp alene på den vakre promenaden ned til havet. Jeg følte meg sikker, og jeg var i godt selskap med mange av innbyggerne i området som gikk eller løp på samme rute som meg. Da jeg satt der og så utover havet med lyden av bølgene rundt meg og solen i ansiktet, visste jeg at dette er den perfekte byen for meg.

Så dette er mitt råd til alle som er i tvil om de “tør” å dra til Cape Town: Kast deg ut i det og opplev denne spennende byen. Der finnes ingen vennligere eller mer gjestfrie mennesker enn de jeg traff i Cape Town, og du blir aldri lei av områdets bølgende kyststrekninger, gode restauranter, flotte utsikter og fascinerende historie.

Som vår turguide Peter sa: “Cape Town, we appreciate you”.

Cat, TourCompass