TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Kenya og Tanzania: Hva spiser man egentlig på reisene våre?

Reiseberetning fra Kenya og Tanzania: Hva spiser man egentlig på reisene våre?

09.12.2021
Vis alle innlegg

I november 2021 var Winnie på tur til Kenya og Tanzania. Mange har spurt hva man spiser når man er med på en av safarireisene våre. Her får du Winnies beretning.

fisk

Mat er godt! Men hva spiser de egentlig i Øst-Afrika?

Lokalbefolkningen starter vanligvis dagen med en fiske- eller kyllingsuppe, litt chapati (flatbrød) og en kopp te.

Senere spiser de yams og ugali – en slags polenta. På en god dag blir det kanskje fisk eller kylling. Og piripiri – chilli på swahili!

Men ta det helt rolig. Det serveres også en spesiell mzungu-meny (mzungu er også swahili og betyr noe sånt som “fremmed”).

frokost

Til frokost er det egg og toast. Omelett, eggerøre, kokte egg – alle slags egg – og massevis av frisk frukt! Bananer, papaya, vannmelon, ananas, mango, pasjonsfrukt – saftig, søtt og deilig. Te/kaffe og mange ulike typer juice.

Lunsjmenyen varierer sterkt, avhengig av om det er matpakke på safari eller buffet på et strandhotell.

Middagen varierer ikke like mye, uansett hvor man er.

Suppe. Man får ALLTID suppe! For moro skyld noterte jeg alle de ulike typene supper jeg har fått servert de siste fem ukene.

  • Løksuppe uten løk, men med pannekake i strimler (kelnerens beskrivelse – ikke min…..)
  • Butternut-suppe i mange varianter
  • Brokkolisuppe
  • Gresskarsuppe
  • Spinatsuppe
  • Kyllingsuppe
  • Gulrotsuppe
  • Purresuppe
  • Tomatsuppe i mange varianter
  • Potetsuppe i mange varianter
  • Green banana soup
  • Søtpotetsuppe
  • Blomkålsuppe

De første gangene jeg var i Øst-Afrika hadde jeg problemer med å skjønne det med varm suppe i 35 graders varme. Men nå har jeg vent meg til det, og kan nesten ikke unnvære det. Suppene er alltid smakfulle, godt saltet og helt sikkert laget av ferske og formodentlig økologiske råvarer.

Poteter og kjøtt

Etter suppen følger hovedretten. Hvis det er buffet, er hovedretten ofte stekt kylling, en form for gryterett, kokte eller stekte grønnsaker (nesten alltid gulrøtter, blomkål, rødløk og brokkoli), poteter og ris. Noen ganger kan man være så heldig å få stekt spinat med hvitløk, og kanskje noe litt mer eksotisk, i form av stekte grønne bananer som smaker kjempegodt! Jeg er ikke vegetarianer, men heller ikke de som foretrekker grønnsaksretter vil gå sultne fra bordet. Det hadde jeg nesten glemt… På kysten får man velsmakende fisk og skalldyr!

seafood

Det serveres alltid dessert, men for å være helt ærlig synes jeg ikke dessertene er spesielt gode, så dem hopper jeg som regel oftest over

Winnie, TourCompass