TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Japan: Tokyo

Reiseberetning fra Japan: Tokyo

17.12.2018
Vis alle innlegg

I 2018 var Michelle i Japan. Nedenfor kan du lese om hennes opplevelser i millionbyen Tokyo.

lyskrysset

Min reisepartner Trine og jeg landet på Haneda flyplass i Tokyo. Vi var spente på hva som ventet oss, for ingen av oss hadde vært verken i Tokyo eller Japan før.

Tokyo er en gigantisk millionby med 23 bydeler og mer enn 13 millioner innbyggere, og på grunn av størrelsen kan byen lett virke uoverskuelig og overveldende. Dette er også en by der det ikke er mulig å gå rundt til alle de berømte severdighetene, så man bør være forberedt på å bruke en del tid på transport.

tempel

Takket være det gode kartet over byen og metrostasjonene som vi fikk i velkomstpakken vår og ikke minst en utmerket infrastruktur, fikk vi egentlig ganske god oversikt over byen og metroen allerede etter den første dagen. Det er viktig å huske på at man kjører på venstre side av veien og at man også står til venstre i rulletrapper.

Tokyo er en fantastisk by, en by som stadig overrasker, uansett hvor du går. Her er det smale gater og brede bulevarder, katte-kafeer og Starbucks-kafeer, gamle bygninger fra Edo-perioden og moderne skyskrapere, europeiske motehus og en hipp japansk popkultur. Her er det mat i verdensklasse, eldgamle tradisjoner og en levende tekultur. Man ser tydelig at Tokyo er en by som verner om fortid, tradisjoner og historie og samtidig har blikket målbevisst rettet mot fremtiden – dette er kanskje den beste måten å beskrive Tokyo på.

Park

Du ser raskt hvor utrolig ordentlig og velorganisert alt er her. Togene kommer ikke 10 sekunder for sent, man står pent i rekke før man går inn på togene. Det flyter heller ikke med søppel på gatene til tross for at det nesten ikke finnes noen søppelkasser. For japanerne tar med seg avfallet sitt hjem.

Det gikk også raskt opp for oss at japanerne både er et veldig høflig og overtroisk folkeferd. Det er derfor visse ting det er viktige å være oppmerksom på. Man snakker f.eks. ikke i mobiltelefonen på metroen, hever stemmen på offentlige steder eller legger igjen spisepinnene sine i risskålen, for det forbindes med død og begravelse.

køen

Ikke alle japanere snakker engelsk, så lær deg gjerne på et par ord før du reiser, som f.eks. ”konnichiwa” som betyr hei, ”arigatou gozaimasu” som betyr mange takk og ”sumimasen” som betyr unnskyld.

Jeg kan med hånden på hjertet si at Tokyo er en utrolig kul by, en by man egentlig aldri blir ferdig med å utforske. Mulighetene er uendelige …

Michelle, TourCompass