TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Zambia: Victoria Falls

Reiseberetning fra Zambia: Victoria Falls

09.08.2019
Vis alle innlegg

I april 2019 var vår reisekonsulent Pernille på en fantastisk tur til Victoria Falls, Botswana og Cape Town. Her kan du lese om hennes opplevelser ved Victoria Falls.

Victoria Falls

I april var min kollega Marie og jeg på en fantastisk reise til Afrika.

På turen kom vi blant annet til Victoria Falls. Det var en storslått opplevelse, og jeg kommer garantert tilbake.

Vi bodde på Avani Victoria Falls Resort, og det har en perfekt beliggenhet i forhold til vannfallet. Det ligger bare fem minutters gange fra hotellet, og når man bor på Avani er det gratis å komme inn i nasjonalparken.

Det betyr også at man kan gå dit flere ganger. En tidlig morgentur kan absolutt anbefales. Når man bor på Avani, befinner man seg på den østlige siden av vannfallet, og her kan du se fantastiske regnbuer ved soloppgang.

Victoria Falls 2

Vi gikk ned til Victoria Falls allerede den dagen vi ankom. Ingen av oss hadde spesielt store forventninger, men ble vi ble begge helt overveldet av denne ville, vakre og praktfulle opplevelsen.

David Livingstone ”oppdaget” vannfallet i 1855 og ga det navnet Victoria Falls, etter Dronning Victoria.  Lokalbefolkningen hadde allerede sitt eget navn på vannmassene, nemlig Mosi-oa-tunya, som betyr ”røyken som tordner”.

Og navnet passer perfekt, det fant vi ut da vi sto foran vannfallet og hørte den buldrende lyden og følte vanndampen som rager flere hundre meter opp i luften og gjorde oss dyvåte.

Man kan låne regnslag på Avani, og vi kan absolutt å anbefale å ta med seg dette til vannfallet 😊

Pernille

Rundt Victoria Falls ligger det flere utsiktspunkter, og alle er verdt et stopp.

Zambezi-elven er på sitt mest vannrike mellom februar og juni, og da raser det hvert minutt 5 millioner m3 vann utover kanten. Derfor er dette en perfekt tid på året å reise til Victoria Falls hvis man vil oppleve vannmassene på sitt aller mest imponerende. Victoria Falls er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det er over 1,5 km bredt og har et fall på 108 meter på det høyeste.

Pernille, TourCompass