TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Rundt på Yucatán-halvøya i Mexico

Gled deg til Yucatán-halvøyas kolonibyer, spektakulære mayaruiner, brusende fosser, fargerike indianersamfunn og deilige strender.

Rundt på Yucatán-halvøya i Mexico
Rundt på Yucatán-halvøya i Mexico
15 dager
ForsideLatin-AmerikaMexicoRundt på Yucatán-halvøya i Mexico

Rundt på Yucatán-halvøya i Mexico

Gled deg til Yucatán-halvøyas kolonibyer, spektakulære mayaruiner, brusende fosser, fargerike indianersamfunn og deilige strender.

ForsideLatin-AmerikaMexicoRundt på Yucatán-halvøya i Mexico
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Cancún med flybytte underveis t/r
 • 1 innenriksflyvning: Tuxtla Gutiérrez – Cancún
 • Transport fra og til flyplassene (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Buss: Cancún – Mérida
 • Førsteklasses buss: Mérida – Campeche – Palenque
 • Buss: Palenque – San Cristóbal de las Casas – Tuxtla Gutiérrez // Cancun – Playa del Carmen
 • 13 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 2+3)
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Guidet tur til en av verdens nye vidunder Chichen Itza
 • Guidet tur til de imponerende mayaruinbyer Uxmal og Kabah
 • Guidet tur til mayakomplekset i Palenque
 • Fossefallene Agua Azul og Misol-Há
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantán
 • Seiltur i Sumidero kløften
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Flott natur, imponerende mayaruiner og godt bevarte kolonibygninger fra det spanske herredømmet venter deg på denne reisen. Du opplever høydepunkter som Chichen Itza, ruinbyen Uxmal og ruinkomplekset Palenque. Du kommer nær innpå den maleriske naturen med de vakre turkisfargede fossene og drar på båttur i Sumidero-kløften.

Mexico er fremdeles sterkt preget av sin spennende forhistorie, og du besøker derfor sjarmerende kolonibyer og små interessante indianersamfunn der du opplever hvordan mayaenes etterkommere har klart å bevare sitt særpreg og sin kulturarv. Reisen avsluttes med avslapning i badebyen Playa del Carmen med hvite sandstrender og krystallklart vann.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få vite mye interessant om Mexicos precolombianske historie når du besøker de godt bevarte mayaruinene: Chichen Itza, Uxmal og Palenque – alle på UNESCOS verdensarvliste
 • Opplev Mexicos fantastiske natur i Sumidero-kløften og ved de flotte vannfallene Agua Azul og Misol-Há
 • Gled deg til fargerik kolonitidsarkitektur bak den tykke bymuren i hyggelige Campeche
 • Reisen din avsluttes i eksotiske omgivelser med avslappende badeferie ved Playa del Carmens deilige karibiske strand

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Cancún

I dag er det avreise fra Norge og turen går til Cancún på Yucatán-halvøya med mellomlanding underveis. På flyplassen i Cancún vil du bli møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Dag 2: Cancún – Chichen Itza – Mérida

I dag kjører vi til Mérida som ble grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Mérida kalles både Den hvite by pga. de mange hvitkalkede husene og Mexicos Paris av lokalbefolkningen, da det er den mest europeiske byen på Yucatán-halvøya.

Før vi kommer til Mérida besøker vi ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste og er utnevnt til et av Verdens syv nye vidundere. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Mayaene hadde høyt utviklede evner innen både astronomi og arkitektur, noe vi også kan se på ruinene. Vi skal se den berømte pyramiden El Castillo, som er 25 meter høy. Dette er i virkeligheten mayakalenderen utformet i stein, og hvert år i mars og september får man inntrykk av en «slange» ved den nordvendte trappen. Det er ganske enkelt solens skygge. Videre skal vi se Mexicos største antikke ballbane som måler over 180 x 70 m, Krigernes Tempel som er berømt for sin chac-mool-figur samt observatoriet som var mayaenes astronomiske observatorium. Vi får også se Cenote Sagrado den hellige brønnen, som ble brukt til religiøse ritualer. Det er funnet både menneske-knokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.

Dag 3: Uxmal – Kabah

I dag skal du på heldagsutflukt til et av Yucatáns mest berømte arkeologiske steder, Uxmal, som er en gammel mayaruinby fra omkring år 500. Det var den mektigste byen i det vestlige Yucatán til ca. 1200. Etter Spanias erobring av Yucatán antyder dokumenter fra kolonitiden at Uxmal var bebodd frem til 1550-tallet, men deretter ble forlatt. Stedet er bygd i rosa kalkstein, og du kommer til at se noen av de flotteste og mest imponerende mayaruinene, vakkert beliggende på åskammene. Uxmal betyr ”tredje gang bygget” på mayaspråk, men byen ble faktisk bygget opp til sammen fem ganger, noe som er en typisk mellom-amerikansk tradisjon. Uxmal er i mye bedre stand end andre mayasteder, fordi byen er usedvanlig velbygd – mye ble reist med godt hugget stein uten bruk av sement. Hvis du er heldig, kan du se øglene som holder til mellom ruinene.

Noen av de bemerkelsesverdige bygningene du får se er Guvernørpalasset – en lang, lav bygning som ligger på en 12 meter høy plattform, Trollmannens pyramide – et flott pyramidetempel, Nonneklosteret – den flotteste av Uxmals bygninger med fire lengder, med omhyggelig uthugde fasader, samt en stor ballbane med inskripsjoner som opplyser at den ble oppført i 901 av Chan Chak K’ak’nal-Ahau.

Deretter besøker du Kabah, den nest største mayaruinen i Puuc-regionen etter Uxmal. Kabah betyr ”sterk hånd” på mayaspråk. Kabah er spesielt kjent for ”Codz Poop-palasset” med sine mange utskårne Chaac- masker. Chac-Mool var en mayaenes regngud, og når du ser dette tørre området, forstår du hvorfor han var så viktig.

Du kommer tilbake til hotellet ditt sent om ettermiddagen.

Dag 4: Mérida – Campeche

Neste stop på reisen er den praktfulle byen Campeche. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til busstasjonen, der du skal reise med en førsteklasses buss til byen – en tur på ca. 2 ½ time. Ved ankomst til busstasjonen i Campeche blir du hentet av en taxi og kjørt til hotellet ditt.

Campeche ble grunnlagt i 1540 av spanske conquistadorer og bygget oppå den allerede eksisterende maya-byen Can Pech. Det var den viktigste handelsbyen i det sørlige Mexico, og derfor var det mange velhavende kjøpmenn i byen. Dette fristet piratene som stadig angrep, og til slutt fikk den spanske kongen nok. Han beordret byggingen av en mur rundt byen for at beskytte dens innbyggere og rikdom.

Mange av de gamle bymurene og befestningene fra den spanske kolonitiden er bevart, og det er én av grunnene til at byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du har resten av dagen på egenhånd til å gå på oppdagelsesferd i denne vakre byen, som vil fascinere deg både med sin skjønnhet og ikke minst sin spennende historie. Nyt den flotte solnedgangen over  Mexicogolfen fra den hyggelige havnepromenaden, der også lokalbefolkningen gjerne går sin aftentur.

Dag 5: Campeche – Palenque

Du blir hentet på hotellet og kjørt til busstasjonen, der du igjen skal reise med en førsteklasses buss til Palenque, en busstur på ca. 6 timer. Ved ankomst på busstasjonen i Palenque kan du enten gå den korte veien til hotellet ditt eller ta en taxi (for egen regning).

Dag 6: Palenque

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og fantastiske beliggenhet med utsikt over flate Yucatán. Palenque var en av mayaenes største byer og gir også navn til mayaruinene som ligger like ved og som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provinsen finner vi disse vakre mayaruinene. Vi ser bl.a.nærmere på Inskripsjonstemplet, som er et begravelsesmonument for kong Pacal den Store.

Dag 7: Palenque – San Cristóbal de las Casas

I dag kjører vi fra Palenque til San Cristóbal de las Casas. På veien besøker vi den 35 meter høye fossen Misol-Há, som er kjent for sin skjønnhet. Dette vakre landskapet befinner seg i midten av den tropiske vegetasjonen, og er dekket av mahogni og sapotetrær. Det er dannet som resultat av nedbøren som dannes i det elven faller utfor klippekanten. Det har dannet seg en bred dam ved fallet hvor det er mulighet for en dukkert.

Heretter fortsetter vi til det flotte fossefallet Agua Azul. Med det turkise vannet, de intense fargene og den konstante brisen og duren er dette stedet et av de vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelsene i Mexico. Det er over 500 mindre og større fossefall med høyder på 3 til 30 meter.

Vi fortsetter heretter til San Cristóbal de las Casas, som ligger i ca. 2100 meters høyde. Byen var tidligere bare kjent som «San Cristóbal», «de las Casas» ble lagt til til ære for Bartolomé de las Casas, en spansk prest som kjempet for indianernes rettigheter.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer

I dag besøker vi to indianerlandsbyer. San Juan Chamula har 50 000 innbyggere som opprinnelig var mayaer, hovedsakelig Tzotzil og Tzeltals. Det er viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og sin kulturarv, noe som bl.a. merkes ved at de har sitt eget språk, og byen har eget politi og egne regler.

Vi besøker den spesielle kirken ved byens sentrale plass som absolutt er verdt et besøk. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltingen av den opprinnelige mayaindianske tro og den katolske tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgenen som er relevant for den sykdommen eller det ønskede som er bakgrunn for besøket deres. Det er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse, og langs veggene står det trefigurer av helgenene deres og Døperen Johannes som er byens skytsengel.

Både San Juan Chamula og Zinacantán er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøyaktig utformede mønstre og farger. På markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og stoff laget av ull og bomull.

Dag 9: San Cristóbal de las Casas – Sumidero – Tuxtla – Playa del Carmen

I dag forlater du San Cristóbal de las Casas og kjører til Sumidero. Her skal du bli med på en 2 timers speedbåttur inn i den 13 km lange Sumidero-kløften. Det er en utrolig flott båttur, og hvis du er heldig kan du oppleve både krokodiller, aper og gribber.

Heretter fortsetter du til Tuxtla, der du flyr til Cancún og fortsetter til ferieparadiset Playa del Carmen med sin kilometerlange hvite sandstrand med palmer og krystallklart vann.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:

Mot et tillegg i prisen kan du endre din avsluttende strandferie fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også velge å oppgradere hotellet ditt i Playa del Carmen. Se oppgraderings- og endringsmulighetene nedenfor:

Dag 10-13: Playa del Carmen

Dagene er til fri disposisjon, og du kan nyte Playa del Carmen og slappe av på den flotte hvite sandstranden. Det er mulig å benytte seg av de forskjellige vannsportsaktivitetene som for eksempel windsurfing og jet-ski, eller du kan snorkle/dykke ute ved øya Cozumel hvor det verdensberømte dykkerparadiset med grotter og flotte rev ligger. Det går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel, en båttur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ved stranden og like ved fergen til dykkerparadiset Isla Cozumel. Fra Plaza Mayor ligger byens hovedstrøk Avenida 5, hvor det er et hav av butikker, restauranter og barer. Om kvelden blir strendene gjort om til barer, og det er som regel live-musikk i form av reggae eller calypso. Man kan nesten ikke forestille seg en bedre måte å starte kvelden på enn å nyte en kald Corona og god musikk med utsikt til det Karibiske hav.

Dag 14: Hjemreisen starter

Turen går i dag tilbake til Norge. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål