TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Safari i Sør-Afrika & Cape Town

Du bor få meter fra porten til Kruger nasjonalpark og kommer tett innpå The Big 5 på safari inne i parken. Bli med på en spennende bush walk med en ranger, se Panoramaruten og avslutt reisen i vakre Cape Town.

Safari i Sør-Afrika & Cape Town
Safari i Sør-Afrika & Cape Town
13 dager
ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & Cape Town

Safari i Sør-Afrika & Cape Town

Du bor få meter fra porten til Kruger nasjonalpark og kommer tett innpå The Big 5 på safari inne i parken. Bli med på en spennende bush walk med en ranger, se Panoramaruten og avslutt reisen i vakre Cape Town.

ForsideAfrikaSør-AfrikaSafari i Sør-Afrika & Cape Town
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger på Kruger Gate Hotel**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Nkambeni Private Game Reserve
 • Night Game Drive i Kruger nasjonalpark
 • Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nelspruit til Cape Town inkl. transfer
 • 4 overnattinger i Cape Town på Premier Hotel Cape Manor **** inkl. frokost
 • Mulighet for å forlenge oppholdet i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen bor du bare få meter fra porten til selveste Kruger nasjonalpark. Du har mulighet til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens tegn på en spennende bush walk med en flink ranger.

Du opplever Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. Nyt den spektakulære utsikten over et av turens høydepunkter, Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du opplever også utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der elvene Blyde og Treur har gravd ut dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Du flyr videre til den vakre kystbyen Cape Town. Her kan du slappe av på de fantastiske strendene, besøke de mange utsiktspunktene, dra på hvalsafari, oppleve fengselsøya Robben Island eller smake vin på de sørafrikanske vingårdene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får en perfekt kombinasjon av Big 5-safari i Kruger nasjonalpark og storby
 • Fra svømmebassenget på lodgen din har du utsikt til selveste Kruger nasjonalpark
 • Opplev det vakre landskapet og den flotte utsikten langs Panoramaruten
 • Du får nærkontakt med naturen på en bush walk med en flink ranger – og ser de nattaktive dyrene på en game drive om kvelden

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Sør-Afrika

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre sørafrikanske landskapet til det 4-stjerners hotellet Kruger Gate. Hotellet ligger ved Sabie River, med flott panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Om ettermiddagen kan du beundre den fantastiske utsikten fra den store fellesterrassen eller fra utsiktstårnet – eller slappe av ved svømmebassenget.

Overnatting:
Dag 3: Bush Walk og Night Game Drive i Kruger nasjonalpark

Bush walk

Du drar fra hotellet tidlig om morgenen. Du blir kjørt til et område av Kruger nasjonalpark for å legge ut på en spennende bush walk. Guiden er spesielt opplært i å lede bush walks og vet alt om både store og små ting i naturen. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes adferd og hvordan du identifiserer dem på sporene de har etterlatt. På turen hører og lærer du om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på når du kjører i safaribil. Det er en fantastisk introduksjon til dagene i bushen!

Bush walk er ikke tillatt for barn under 12 år.

Night Game Drive

Etter middag – når solen er gått ned – venter en fascinerende game drive gjennom Kruger nasjonalpark. I mørket kommer de nattaktive dyrene frem, og med hjelp av lyset fra bilen holder du utkikk etter både store og små dyr. Hvis været er klart, kan du også be guiden fortelle litt om noen av de flotte stjernebildene som lyser på himmelen her på den sørlige halvkule. Du kan f.eks. spørre hvor du kan se Sydkorset eller Orions belte.

Night Game Drive er ikke tillatt for barn under 6 år.

Overnatting:
Dag 4: Heldagstur i Kruger Nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever det 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Parken har ikke bare et stort artsmangfold, det er også mange dyr av hver art, blant annet ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og langt over 150.000 antiloper. Floraen inneholder 2.000 forskjellige arter, som omfatter alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før de trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting:
Dag 5: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark

Formiddagen er til fri disposisjon. Om ettermiddagen er det gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting:
Dag 8: Fly fra Nelspruit til Cape Town

Du blir hentet på lodgen og kjørt til flyplassen der du flyr til Cape Town.

I ankomsthallen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet der du skal bo de kommende 4 nettene.

Hotellet ligger sentralt og derfor nær mange interessante severdigheter. Det er den perfekte basen for å utforske Cape Town og de mange fascinerende områdene både i og rundt byen.

Samarbeidspartneren vår møter deg på hotellet, og du kan stille spørsmål og få mer informasjon om Cape Town. Resten er dagen er til fri disposisjon.

Dag 9-11: Avslapping og opplevelser i Cape Town

Dagene er til fri disposisjon.

Cape Town er en fantastisk by! Med den flotte beliggenheten ved foten av det berømte Table Mountain kan man lett tilbringe flere dager bare med å vandre rundt og se på byen, ta en tur til havneområdet, oppleve de mange historiske severdighetene og bygningene, besøke museer og spise på gode restauranter.

Det kan også varmt anbefales å bevege seg litt utenfor byen. En guidet dagstur til Kapp det gode håp er en stor opplevelse. Underveis stopper du ved Boulders Beach, der du kan se de små søte pingvinene. Utsikten fra Chapman’s Peak Drive er helt utrolig flott.

En tur til toppen av Table Mountain er nesten et must når du er i Cape Town. Ta kabelbanen opp og nyt den enestående utsikten over byen og havet. Du kan også nesten være sikker på å møte en klippegrevling eller to her oppe på fjellet.

Vinmarkene rundt Cape Town er verdenskjent. På en dagstur besøker du både Stellenbosch, Paarl og Franschoek – og naturligvis får du også smake på de gylne dråpene.

Glem heller ikke Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Tidligere fanger viser rundt på øya, som helt klart er verdt et besøk.

Nedenfor kan du se et utvalg ekstrautflukter du kan kjøpe. Vi anbefaler å reservere utfluktene hjemmefra, slik at du er garantert plass. Noen av disse turene er meget populære, så det er stor rift om plassene.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Elefantopplevelser i Chobe nasjonalpark
3 netter

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!

Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.

Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Sør-Afrikas vinland
2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på det 5-stjerners Erinvale Hotel & Spa og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål