TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

Det beste av Sri Lanka

Den store Sri Lanka-reisen som viser deg alle landets UNESCO-verdensarvssteder, det naturskjønne høylandet og Udawalawes eksotiske dyreliv.

Det beste av Sri Lanka
Det beste av Sri Lanka
16 dager
ForsideAsiaSri LankaDet beste av Sri Lanka

Det beste av Sri Lanka

Den store Sri Lanka-reisen som viser deg alle landets UNESCO-verdensarvssteder, det naturskjønne høylandet og Udawalawes eksotiske dyreliv.

ForsideAsiaSri LankaDet beste av Sri Lanka
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 13 netter på 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • 2 x middag (dag 11-12)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transferer og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Sightseeing i Anuradhapura
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Sykkeltur i Polonnaruwa
 • Det buddhistiske grottetempelet i Dambulla
 • Togtur fra Nanu Oya til Ella
 • Ravana-fossen og Buduruwagala-tempelet
 • Safari i Udawalawe nasjonalpark
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Reisens navn sier egentlig alt.

Denne reisen viser deg det aller beste av Sri Lanka. Du opplever alle landets UNESCO-verdensarvsteder og øyas natur og dyreliv. I tillegg er det en god kombinasjon av utflukter og tid på egen hånd.

Du starter med et par rolige dager i strandbyen Negombo, med lange, gyldne sandstrender og høye, vaiende palmer som strekker seg mot himmelen.

I Anuradhapura tar vi deg med tilbake til antikkens Sri Lanka når du vandrer rundt blant de mange godt bevarte ruinene og stupaene.

I Sigiriya skal du klatre opp 1200 trinn til toppen av den berømte Løveklippen. Her blir du belønnet med en enestående utsikt over jungel, sjøer, fjell og ruinene av det gamle kongepalasset.

Øst for Sigiriya ligger Polonnaruwa, der du skal bli med på en interessant sykkeltur blant byens ruiner. I mange år lå de gjemt i den tette jungelen.

Kursen fortsetter i retning Kandy, med et stopp ved Dambullas imponerende grottetempel. Kandy er vakkert beliggende i en dal og er kjent som Sri Lankas kulturelle hjerte. Her kan du oppleve Sri Lankas mest hellige tempel, Tannens tempel, og gå på kulinarisk oppdagelsesferd blant byens duftende matboder.

Deretter skal du bli med på en uforglemmelig togtur til den lille byen Ella som ligger i det vakre, frodige høylandet. Der er mulighet til å vandre til Little Adam’s Peak og Den 9-buede broen.

Herfra går turen til det sørlige Sri Lanka. Her venter en spennende jeepsafari, der du skal på utkikk etter nasjonalparkens mange elefanter, bjørner, aper og neshornsfugler.

Reisen avsluttes i den sjarmerende, historiske kystbyen Galle, og her kan du gå på oppdagelsesferd i det gamle hollandske fortet.

Du har mulighet til å forlenge reisen med badeferie i Mirissa eller Hikkaduwa, der du kan fordøye reisens mange inntrykk.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Føl historiens vingesus i byene Anuradhapura, Sigiriya, Polonnaruwa, Dambulla, Kandy og Galle, alle Sri Lankas UNESCO-verdensarvssteder
 • Ta toget til Ella i det naturskjønne høylandet som er kjent for sine fantastiske landskaper med gamle teplantasjer, høye fosser og grønnkledde fjell
 • Ta med kikkerten og dra på utkikk etter Sri Lankas eksotiske dyr på en spennende safari i Udawalawe nasjonalpark
 • Forleng evt. reisen med en avslappende badeferie ved en af Sri Lankas idylliske, gyldne strender

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du fra den valgte flyplassen til Sri Lanka i Det indiske hav med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Colombo – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale flyplass Bandaranaike i Colombo. Etter ankomst henter du bagasjen din og går gjennom passkontrollen. Ute i ankomsthallen venter din guide/sjåfør med et TourCompass-skilt, og du blir kjørt til strandhotellet i Negombo. Det ligger ca. 30 minutter fra flyplassen.

Ved ankomst er det innsjekking, og resten av dagen til fri disposisjon. Du er sikkert sliten etter den lange flyreisen, og det er god tid til å slappe av og bare nyte solen på en liggestol med en god bok eller podcast.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Llelama fiskemarked - Negombo på egen hånd

Negombo er egentlig en gammel fiskerlandsby, og langs stranden kan du oppleve de tradisjonelle, fargerike fiskerbåtene som ligger i den gyldne sanden.

Tidlig om morgenen blir du hentet på hotellet av guiden/sjåføren og kjørt til det lokale, kjente fiskemarkedet Llelama. Her selger de lokale fiskerne fangsten sin, både til lokalbefolkningen og resten av øya. Hvis du er heldig, får du overvære en fiskeauksjon, en morsom opplevelse.

Deretter blir du kjørt tilbake til hotellet, der du har resten av dagen til fri disposisjon.

Negombo er kjent for sine brede, gyldne sandstrender, der høye palmer vaier i den lette brisen. Bølgene kan ofte være ganske store, men hotellet har heldigvis også et deilig svømmebasseng.

Hvis du har lyst til å komme deg ut og oppleve litt av området, kan du blant annet ta en tur til Negombo Lagune sør for byen. Der er det fantastiske våtmarker, der du kan oppleve det rike dyrelivet eller se de 100 km lange hollandske kanalene som løper gjennom byen og som opprinnelig var en forsyningsvei for den hollandske administrasjonen i kolonitiden.

Om kvelden kan du gå en fin tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen og de fargerike fiskerbåtene med batikkfargede segl.

Dag 4: Negombo – Anuradhapura

Etter frokost henter guiden/sjåføren deg på hotellet, og nå går turen nordover, til Anuradhapura som ligger ved elven Malwathu Oya. Byen har en rolig og avslappet atmosfære, og innbyggerne er utrolig hyggelige og gjestfrie. Anuradhapura er dessuten oppført på UNESCOs verdensarvliste og kjent for sine mange, gamle ruiner fra antikkens Sri Lanka. De får du se på morgendagens utflukt.

Når du kommer til hotellet, er det innsjekking. Deretter har du resten av dagen på egen hånd. Du kan f.eks. slappe av ved bassenget eller gå en tur ned til sjøen Nuwara Wewa. Der kan du møte lokale folk som står og fisker.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5: Sightseeing i Anuradhapura

Anuradhapura ble grunnlagt i det 5. århundre f.Kr., så denne byens historie går helt tilbake antikkens Sri Lanka. Byen ble hovedstad i 350 f.Kr og var det helt til 933. Dette gjør faktisk Anuradhapura til den lengst eksisterende hovedstaden i verden.

Etter at det sør-indiske chola-dynastiet erobret Anuradhapura i år 933, begynte byen langsomt å forfalle, og fra 1200-tallet lå Anuradhapura helt skjult under den tette jungelen. Først i begynnelsen av 1800-tallet ble de mange palassene, stupaene, klostrene og monumentene gjenoppdaget.

Etter mange års utgravning og restaurering ble byen et valfartssted for buddhistiske pilegrimer, og er det stadig den dag i dag. Etter sigende inneholder nemlig de mange stupaene relikvier av Buddha.

Anuradhapura dekker et stort område på 90 km2 som er fullt av historiske levninger. Det er umulig å se alt på én dag. Målet med dagens utflukt er ikke å krysse så mye som mulig av listen, men å få den beste opplevelsen. Derfor får du nok tid ved Anuradhapuras absolutte høydepunkter til å kunne fordype deg i dem.

Byen ble anlagt rundt det hellige treet Sri Maha Bodiya, også kjent som Opplysningens tre. Det sies å være en stikling fra det fikentreet Buddha mediterte under til han opplevde den fullkomne oppvåkning. Det skal ha vært nonnen Sanghamittra som smuglet stiklingen fra India til Anuradhaura i år 288 f.Kr., så Sri Maha Bodiya er dermed verdens eldste tre, over 2 300 år gammelt. Høye, forgylte støttebjelker forhindrer de lange, gamle grenene fra å knekke, og rundt treet ser du oransjekledde buddhister legge offergaver og tilbe det hellige treet.

Ikke langt fra treet finner du stupaen Jetavanarama, en av Anuradhapuras mektigste stupaer, som majestetisk reiser seg mot himmelen. Da stupaen ble bygd i det 3. århundre, var den verdens høyeste stupa og med sine 122 meter den tredje største bygningen i verden. I dag er den likevel litt lavere med sine “bare” 71 meter. Stupaen skal dessuten inneholde en del av et belte eller skjerf bundet av Buddha. I området ligger også ruinene av et kloster som i sin tid hadde 3 000 buddhistiske munker og en vakkert utført dam, der de mange munkene kunne bade i ro og mak.

Et stykke herfra står den hvite stupaen Ruwanwelisaya fra år 140 f.Kr. Sammen med sin “søsterstupa”, Jetavanarama, er den et av de best bevarte monumentene i Anuradhapura. Stupaen rager 107 meter i været og har en imponerende verdighet – selv i disse skyskrapertider. Ruwanwelisaya skal dessuten inneholde den største samlingen relikvier av Buddha.

Verdt å nevne er også Abhayagiri-anlegget, der mange oransjekledde buddhistiske munker fremdeles samles. Men ikke på langt nær så mange som den gang klosteret hadde hele 5 000 munker. Her kan du bl.a. oppleve den 75 meter høye Abhayagiri-stupaen og de godt bevarte tvillingdammene, Kuttam Pokuna, med deres detaljerte utskjæringer.

Rett ved på Abhayagiri står Samadhi-buddhastatuen. Her sitter Buddha i “Dhyana Mudra”, meditasjonsstillingen: begge hender hviler i fanget, håndflatene vender oppover, de to tommelfingrene berører hverandre og skaper en sirkel av dyp og fredfylt energi.

Merk: Når du går inn i templer, skal du ta av deg skoene. Hvis du er her når solen steker, kan steinene du går på bli brennvarme. Det kan derfor være lurt å ta med seg tykke sokker.

Etter en opplevelsesrik dag blir du kjørt tilbake til hotellet, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 6: Anuradhapura – Sigiriya – Løveklippen

I dag forlater du Anuradhapura. Etter utsjekking kjører guiden/sjåføren deg til Sigiriya, ca. halvannen time sørøst for Anuradhapura.

Ved ankomst i Sigiriya er det innsjekking, og herefter kan du spise frokost i hotellets restaurant.

Om ettermiddagen blir du kjørt til byens vartegn, Løveklippen. Den er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Løveklippen er en kjempestor klippe som rager 200 meter opp av det vakre, frodige landskapet. Det var herfra at Kong Kashyapa regjerte landet fra år 477-495.

Kong Kashyapa valgte å flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya på grunn av den strategiske beliggenheten. Halvveis oppe på klippen bygde han inngangen til palasset, som forestilte en gigantisk løve – derav navnet “Løveklippen”. På toppen av den flate klippen bygde Kashyapa sitt overdådige kongepalass med omliggende vollgraver, haveanlegg og store vannbassenger. Her bodde han med sine elskerinner og tjenestefolk til halvbroren Moggallana tok over makten. Etter nederlaget tok Kashyapa sitt liv i 495, og Moggallana valgte å flytte hovedstaden tilbake til Anuradhapura. Sigiriya ble heretter et buddhistisk kloster.

Det kan virke helt overveldende å skulle bestige den 200 meter høye klippen, og turen opp er hard, spesielt i varmen. Det venter hele 1202 trinn, og vi anbefaler at du går i et rolig tempo og tar pauser underveis for å nyte den vakre utsikten, som blir bedre og bedre jo høyere opp du kommer.

På vei mot toppen kan du se vakre, godt bevarte freskomalerier av kvinner og restene etter en blankpolert klippemur. Litt over halvveis oppe ser du restene av den store løven som fungerte som inngang til Kong Kashyapas palass. Hvis turen blir for anstrengende, kan du velge å stoppe her.

Velger du å fortsette, kan vi garantere at turen opp vil være verdt strevet. På toppen venter de gamle ruinene og en fantastisk panoramautsikt over det frodige landskapet med sjøer, grønnkledde fjell og klippen Pidurangala. Ta deg god tid og nyt omgivelsene før du starter nedstigningen.

Det tar cirka to timer å gå opp og ned + den tiden du bruker på toppen.

Husk gode sko og vann til turen.

Sent på ettermiddagen blir du kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Sykkeltur i Polonnaruwa

I dag skal du ut og bevege deg litt på en interessant 12 km sykkeltur i Polonnaruwa, som er en av Sri Lankas eldste hovedsteder og helt fortjent oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Guiden/sjåføren henter deg på hotellet og kjører deg til den gamle kongebyen som ligger ved bredden av den menneskeskapte sjøen Parakrama Samudraya. Ved ankomst får du utlevert sykkel og hjelm, og de neste par timene sykler du rundt og opplever byens arkeologiske skatter. De gir et godt bilde av hvordan byen så ut i sin storhetstid, som startet i 1017 og sluttet i 1232. Heldigvis er byens store attraksjoner samlet på et relativt lite område, så det er enkelt å se dem alle.

Polonnaruwa hadde stor strategisk betydning og var derfor omringet av tre tykke murer. Bak murene lå det fine hager, og innerst inne lå selve kongepalasset.

På sykkelturen ser du bl.a. ruinene av det kongelige palasset, de kongelige badene, Gal Vihara-templet med de mange Buddha-statuene, store stupaer som Rankot Vihara, Kiri Vihara Dagoba, Pabalu Vehera samt Satmahal Prasada-monumentet. Det ligner en mayapyramide.

Du kommer også forbi Parakrama Samudraya-sjøen som ble anlagt av Kong Parakramabahu. Han var uten tvil den kongen som satte størst preg på byen. Han er bl.a. kjent for å ha sagt “ikke engang en dråpe regnvann må renne ut i havet uten å ha gjort nytte”. Derfor iverksatte han konstruksjonen av et omfattende vanningssystem, så marker og jorder kunne få vann. Parakrama Samudraya-sjøen består av hele fem reservoarer, og alle er forbundet med Polonnaruwa via små kanaler – veldig fascinerende!

Etter Polonnaruwas fall ble byens mektige bygninger oppslukt av jungelen og lå skjult i mer enn 700 år. Først i det 20. århundre gjenoppdaget man den gamle kongebyen, og omfattende utgravninger startet.

Etter en fin og lærerik sykkeltur blir du kjørt tilbake til hotellet i Sigiriya. Der kan du slappe av ved bassenget eller gå en tur i området på de støvede, røde veiene og oppleve det lokale folkelivet. Du kan også se store flokker ville elefanter på en flott safari i den nærliggende nasjonalparken Minneriya.

Dag 8: Sigiriya – Dambulla grottetempel – Kandy

Etter frokost og utsjekking kjører guiden/sjåføren deg i retning Kandy. Underveis er der lagt inn et interessant stopp i byen Dambulla. Her skal du se byens imponerende grottetempel. Det ligger i en bred klippe som måler 600 x 160 meter. Bratte trapper fører opp til grotten, og hvis været er klart, kan du fra de øverste trappetrinnene skimte Løveklippen i Sigiriya. Grotten rommer ikke mindre enn 153 gyldne buddhastatuer, statuer av tidligere srilankiske konger og statuer av guder og gudinner. I tillegg til de mange statuene er det også imponerende veggmalerier som strekker seg over hele 2 100 m2. Grottene ble gitt i oppdrag av Kong Valagamba i det første århundre f.Kr. og ble i 1991 oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Etter besøket fortsetter du til den tidligere hovedstaden Kandy, en by som ligger vakkert til i en dal, omgitt av grønnkledde fjell, teplantasjer og elver. I hjertet av byen ligger det mange, fine kolonitidsbygninger, og det er også her i bysentrum at du finner den maleriske sjøen Kandy Lake. Vi kan varmt anbefale en rusletur rundt sjøen, og underveis kan du slå deg ned på en benk og nyte de mange inntrykkene og utsikten til den 26 meter høye Buddha-statuen over Bahirawakanda-templet. Ved sjøens nordlige ende ligger Sri Lankas helligste buddhistiske tempel, Tannens tempel. Etter sigende skal en av Buddhas tenner befinne seg her. Det praktfulle tempelet er faktisk en av grunnene til at Kandy i 1998 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Tre ganger om dagen er det tempelseremoni – en helt spesiell opplevelse du ikke må gå glipp av.

Om kvelden kan du gå på oppdagelsesferd blant byens restauranter. Du bør prøve en av Sri Lankas mest kjente retter, “kottu roti”. Den består av flatbrød skåret i mindre biter, egg, grønnsaker, masse deilig krydder og evt. kjøtt. Vi kan også på det sterkeste anbefale “rice and curry” eller “dhal curry”, som er laget av linser. Guiden kjenner alle de gode restaurantene, så spør gjerne om råd.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Ekstrautflukter:
Dag 9: Kandy – Togtur fra Nanu Oya til Ella

Etter frokost er det utsjekking, og guiden/sjåføren står klar til at kjøre deg til jernbanestasjonen i Nanu Oya. Herfra skal du på en naturskjønn togtur gjennom det utrolig vakre høylandet til byen Ella. Du trenger bare å ta med deg håndbagasje, for guiden/sjåføren kjører resten av bagasjen din til Ella. Vi anbefaler dessuten at du dagen i forveien ber hotellet i Kandy om å lage en matpakke til deg før avreise (mot tillegg). Det er også mulig å kjøpe snacks, frukt og drikkevarer av de lokale selgerne som går utenfor toget på forskellige stasjonene.

Det er en stor opplevelse å kjøre med tog i Sri Lanka. Dette er ikke moderne tog som de vi er vant til her hjemme, men dere får garantert en opplevelse for livet. Du kommer ikke bare tett på lokalbefolkningen, du opplever også den fantastiske naturen gjennom de store vinduene når toget snegler seg forbi små, søvnige landsbyer og frodige teplantasjer, grønnkledde fjell og brusende fosser. Etter ca. 3 timer kommer du til Ella, og guiden/sjåføren står klar til å ta imot deg. Han kjører deg det siste stykke til hotellet i Ella, som har en helt eventyrlig beliggenhet.

Etter innsjekking kan du nyte resten av dagen på egen hånd.

Om kvelden kan du gå en tur ned i byen og spise middag på en av de hyggelige små kafeene eller restaurantene langs hovedgaten. Stemningen her er hyggelig og avslappet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 10: Ella på egen hånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og du kan derfor tilbringe dagen på egen hånd. Kanskje har du mest lyst til å bli på hotellet, slappe av ved bassenget og nyte den enestående utsikten? Eller hva med en utflukt til den “9-buede broen” eller en vandring til fjellet Little Adam’s Peak? Les mer om utfluktsmulighetene nedenfor – de er helt gratis!

Dag 11: Ella – Ravana Falls - Buduruwagala Temple - Udawalawe

I dag lämnar du höglandet och din guide/chaufför kör dig vidare till södra Sri Lanka och Udawalawe. Längs vägen görs ett stopp vid det 25 meter höga vattenfallet Ravana Falls, som är uppkallat efter Sri Lankas tidigare kung Ravana, som sägs ha hållit prinsessan Sitha gömd i en grotta bakom vattenfallet som numera är känd som Ravana Cave.

Härefter fortsätter du till templet Buduruwagala, som är berömt för sina imponerande och välbevarade hällristningar som dateras tillbaka till 800- eller 900-talet. Centralt i klippan är en 16 meter hög Buddhastaty omgiven av sex mindre statyer, som visar Buddha i olika meditationsställningar. Detaljerna och den konstnärliga precisionen är ytterst imponerande!

Härefter körs du tillbaka till hotellet, där du kan njuta av resten av dagen på egen hand.

Dag 12: Safari i Udawalawe nasjonalpark

I dag skal du på jeepsafari i Udawalawe nasjonalpark. Parken har færre besøkende enn nasjonalparken Yala, som også ligger i nærheten, og det gir naturligvis mulighet til helt andre opplevelser.

Udawalawe nasjonalpark ble etablert i 1972 og dekker et areal på mer enn 300 km2. Parken er best kjent for sine store bestander av elefanter, og faktisk er Sri Lankas største konsentrasjon av elefanter her i Udawalawe. Det sies at hele 500 elefanter bor i parken!

Landskapet er åpent, og flere steder er det anlagt store vannreservoarer som spesielt tiltrekker seg elefanter.

I tillegg til elefanter kan dere møte leppebjørner, vannbøfler, villsvin, krokodiller, sambahjorter, makaker, varaner og skjelldyr. Leoparder lever også her, men for å få se dem må du ha litt ekstra flaks. Hvis du er fugleinteressert, kan du også virkelig glede deg! Her er det både neshornfugler, isfugler, bietere, blåråker, påfugler, ugler, storker og ørner.

Du kjører med en ranger som kjenner parken meget godt. Han vet hvor dyrene ferdes og er ekspert på å finne sporene deres i det åpne landskapet.

Husk kikkert og kamera!

Etter safarien blir du kjørt tilbake til hotellet, der du kan nyte den siste kvelden i Udawalawe.

Dag 13: Udawalawe – Galle

Etter frokost og utsjekking blir du hentet på hotellet og kjørt til den sjarmerende byen Galle på Sri Lankas sørlige kyst. Galle er hjemsted for mange forskellige kulturer og tradisjoner og er også en by full av farger og kontraster. Byen er delt i én ny og én gammel bydel. I den nye bydelen finner du elektronikkbutikker, markeder og et yrende folkeliv, mens den gamle bydelen, med Galle Fort, har smale gater, kolonitidsbygninger og hyggelige restauranter bak de tykke, gamle murene. I motsetning til andre byer på Sri Lanka smelter de to bydelene sammen på en harmonisk måte.

Ved ankomst er det innsjekking på hotellet, og resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 14: Galle på egen hånd

Du har dagen på egen hånd til å utforske Galle i ditt eget temp.

Et absolutt must er byens gamle fort, et av de eldste i Asia. Galle var i det 14. århundre en viktig havneby for sjøfarere som seilte mellom Asia og Europa. Da portugiserne i 1588 inntok Galle bygde de fortet for å forskanse byen mot fiender. Dette mislyktes i 1649, da hollenderne klarte å erobre Galle. Hollenderne videreførte og utvidet fortet, som i 1988 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Galle Fort utgjør i dag byens gamle bydel og innenfor de gamle, solide murene er det et yrende liv. Så snart du går inn fortets hovedport merker du den spesielle atmosfæren og føler historiens vingesus. Gå forbi de klassiske kolonitidsbygningene og frem til det ikoniske hvitmalte fyrtårnet som fører handelsskipene trygt inn i Galle havn. Fortsett evt. rundt vollen og se de forskjellige bastionene før du vandrer inn i de smale brosteinsgatene med fine spesialbutikker, museer, kunstgallerier, restauranter og kafeer.

Om kvelden kan du gå en tur på den gamle bymuren og nyte utsikten over det glitrende havet før du slår deg ned på en av de hyggelige restaurantene. Mange av restaurantene serverer lekre fisk- og skalldyrretter, men du kan også finne restauranter som serverer italienske og lokale retter.

Dag 15: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Sri Lanka.

Etter utsjekking står guiden/sjåføren klar til å kjøre deg i flyplassen. Her starter flyreisen til Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter flott ferie med mange gode minner i bagasjen.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Hikkaduwa
3 netter

Den beste tiden å reise til Hikkaduwa på er i perioden fra desember til mars.

Hikkaduwa ligger på Sri Lankas sørvestlige kyst og er en flott ferieby med mye liv og røre. Langs kysten går hovedgaten Galle Roald, og her ligger hoteller, spisesteder, dykkerskoler, små kiosker og butikker på rekke og rad.

Byens største trekkplaster er de gyldne sandstrendene med finkornet sand og vaiende kokospalmer. Utenfor byens vestlige strender, Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, er det satt ut bølgebrytere, og dette gjør stranden perfekt til svømming og bading. Ute ved bølgebryterne finner du det korallrevet som har gjort byen så populær blant alle som liker å dykke og snorkle. I tillegg til det vakre korallrevet kan du nemlig beundre fargerike fisker og store havskilpadder. Visste du at 5 av verdens 7 havskilpaddearter yngler på Sri Lanka?

Hvis du derimot foretrekker store bølger og vindsurfing, skal du dra østover, til Narigama Beach. Her er det både en surfeskole og mulighet for leie av surfeutstyr.

Hvis du vil oppleve en helt annen side av Hikkaduwa, kan du forlate hovedgaten og gå lengre inn i landet. Her ligger husene i frodige omgivelser, barn leker på de støvete veiene og små boder og butikker selger frisk frukt. Her opplever du en stillhet du ikke finner nærmere stranden.

Etter en dag på stranden kan du besøke en av de hyggelige strandrestaurantene med fersk fisk og skalldyrretter på menyen. Spesielt hummer er populært i Hikkaduwa.

Ved solnedgang kan du ta en rusletur langs stranden med tærne i sanden til lyden av bølgeskvulp.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Badeferieforlengelse i Mirissa
3 netter

Den beste tiden å reise til Mirissa på er i perioden fra desember til april.

Mirissa er en deilig strandby på sørspissen av Sri Lanka. Byen er rolig og har en deilig avslappende atmosfære der du virkelig kan lade batteriene. Med kokospalmer som vaier over stranden og sitt klare, lune vann er Mirissa et ekte ferieparadis.

Mirissa er også kjent som et av de beste stedene på Sri Lanka å få øye på hvaler, og delfinene er heller aldri langt borte. Det lune indiske havet giver nemlig havets fantastiske kjemper meget gode levevilkår, og her har du muligheten til å se både blåhvaler, finnhvaler og kaskelotter.

Vindene og strømmene kan være sterke på denne kyststrekningen, også i høysesongen. Da kan du bade i bassenget eller gå til den lille stranden Secret Beach. Den ligger i nærheten, og her har klippesteinene rundt stranden skapt et lite naturlig basseng som er beskyttet mot bølgene. Det er det perfekte stedet å svømme og slappe av.

Hvis du liker snorkling, er et av de beste stedene ved Perrot Rock. Her er havet forholdsvis rolig, for bukten er beskyttet av et rev lengre ute. Her er det gode mulighet for å se flotte, fargerike fisk, og hvis du er heldig, kan du også møte havskilpadder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med halvpensjon samt transfer.

Langs strendene finner du en håndfull gode restauranter, og her kan du spise velsmakende, grillede fiske- og skalldyrretter mens bølgene slår inn mot land et par meter borte.

Et perfekt og populært sted å se solen gå ned er Coconut Tree Hill, en ås dekket av kokospalmer. Her er det en lokal bar der du kan ta en kald drink mens himmelen farges i de flotteste farger.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler for grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få mer informasjon.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål