TRYGGHETSGARANTI - LES MER
17 dager

Det beste av Vietnam

Den store Vietnamreisen fra nord til sør hvor du kommer helt under huden på Vietnam med etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstedene som ligger som perler på en snor i Ha Long-bukten, Hue og Hoi An.

Det beste av Vietnam
Det beste av Vietnam
17 dager
ForsideAsiaVietnamDet beste av Vietnam

Det beste av Vietnam

Den store Vietnamreisen fra nord til sør hvor du kommer helt under huden på Vietnam med etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstedene som ligger som perler på en snor i Ha Long-bukten, Hue og Hoi An.

ForsideAsiaVietnamDet beste av Vietnam
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Hanoi
 • Flyreise fra Ho Chi Minh City til Norge
 • 2 innenriksflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til- Hué og fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • 11 netter på 3 og 4-stjerners hoteller
 • 2 netter i 4 køyers sovekupe på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 natt ombord på det 4-stjerners cruiseskipet Mila Cruise
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • 14 x frokost (dag 3-16)
 • 4 x lunsj (dag 3, 6, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Hanoi, inkl. Ho Chi Minh-anlegget, det keiserlige citadellet Thang Long, Litteraturens tempel, sykkeldrosjetur i Hanois gamleby og vietnamesisk kaffe ved Hoan Kiem-sjøen
 • Halvdags guidet vandring i Sapa
 • 1 natts minicruise i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Hué til keisergravene og citadellet
 • Kjøretur over Han Van-passet
 • Heldagstur til Mekong-deltaet inkl. seiltur og besøk til små lokale hjemmeindustrier
 • Halvdagstur i Chau Doc, inkl. besøk på Chau Doc-markedet, seiltur på Chau Doc-elven, besøk i en cham-landsby og fjellet Sam
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Tittelen sier egentlig alt: Denne reisen inneholder det beste av Vietnam, der du får landets klassiske severdigheter presentert av flinke, lokale engelsktalende guider. Underveis er det også satt av til tid til egen disposisjon, slik at du selv kan utforske dette spennende landet. Du starter i det rolige nord, i den vakre hovedstaden Hanoi, der du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du besøker etniske fjellstammer helt i nord, på grensen til Kina. UNESCOs natur- og kulturarv får du se på nært hold i Ha Long-bukten og på vandring i Hoi Ans gamle gater, mens du i Hué blir nærmere kjent med det gamle keiserriket. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi er enorm. I Mekong-deltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer, flytende markeder, de grønne rismarkene og fruktplantasjene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Den store reisen der du kommer under huden på Vietnam med flotte natur- og kulturopplevelser på UNESCO-verdensarvsteder i Hanoi, Ha-Long-bukten, Hue og Hoi An
 • Nyt Sapa – det verdensberømte fjellområdet som er kjent for sin vakre natur med risterrasser, fjell og etniske stammer i fargerike klær
 • I keiserbyen Hue tar du båt på Duftenes elv og føler historiens vingeslag i det store citadellet og de imponerende kongegravene
 • Du får mer tid og kommer dypere inn i det frodige Mekongdeltaet, som er Vietnams spiskammer med sine mange flytende markeder

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og så blir du kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de små, travle gatene i den eksotiske gamlebyen og underveis stoppe ved severdigheter og lytte til byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og hvis du vil gå til fots rundt sjøen tar det ca. en halv time. Dette er en forfriskende tur i skyggen av de mange store trærne.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattog til Sapa

Etter frokost sjekker du ut. Bagasjen din oppbevares på hotellet. Deretter venter en interessant guidet sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi.

Første stopp er Ho Chi Minh-anlegget, skapt til ære for den store landsfaren og Vietnams første president, Ho Chi Minh, som det meste av sitt liv bodde og jobbet i Hanoi. Anlegget omfatter Ho Chi Minhs mausoleum, Ba Dinh Square, presidentpalasset, Ho Chi Minhs pålehus og Ho Chi Minh-museet. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum er stengt fra 1. september til 30. november hvert år.

Deretter venter et besøk ved det keiserlige citadellet Thang Long, som i mer enn 100 år var et politisk maktsenter og i dag er anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Nå er det lunsjtid, og du får servert en lett lunsj som består av pho (vietnamesisk nudelsuppe) eller bun cha (vietnamesiske kjøttboller med nudler).

Du skal også til Litteraturens tempel som ble bygget i år 1070. Det var Vietnams første universitet. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i tråd med Konfucius’ lære.

Så får du endelig se den ikoniske broen Long Bien over Den røde elv, før du legger ut på halvtimes tur med sykkeldrosje gjennom de smale kaotiske gatene og stredene i Hanois gamleby.

Sightseeingturen avsluttes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Sist på dagen går turen tilbake til hotellet, der du henter bagasjen din. Sjåføren og guiden din kjører deg deretter til jernbanestasjonen, der du tar nattoget til Lao Cai.

Nattoget går fra Hanoi kl. 20.00 og ankommer Lao Cai kl. 06.05 neste morgen.

Mot et tillegg er det mulig å få privat transport mellom Hanoi og Sapa i stedet for nattog. Denne muligheten inkluderer en ekstra overnatting i Hanoi. Kontakt oss for pris.

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua-dalen – Besøk hos lokal hmong-familie

Du ankommer Lao Cai tidlig om morgenen. Her blir du møtt av en guide som vil kjøre deg resten av veien til hotellet i den lille fjellbyen Sapa, der en god frokost venter. Kjøreturen tar ca. 75 minutter og foregår på små veier med mange hårnålssvinger.

Rommet ditt står allerede klar ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ut i ro og mak.

Sapa er verdenskjent for sin vakre natur med gressgrønne og sirlig plantede risterrasser, fjell og etniske fjellstammer i fargerike klær.

I ettermiddag blir du hentet av guiden og kjører til den lille landsbyen Ta Van, som ligger vakkert til i Muong Hua-dalen. Her begynner en naturskjønn vandring til landsbyen Lao Chai, der minoritetsfolket sort hmong bor. Sørg for å ta på deg komfortable og sklisikre sko, for stiene kan bli glatte i vått vær.

På vandreturen opplever du det lokale livet på nærmeste hold. Her kan du bl.a. se menn som bygger hus, kvinner som broderer og barn som leker eller er på vei hjem fra skolen og som smiler stort når de ser deg.

Hmongene er kjent for sine fargerike klær, og her i Lao Chai lærer du hvordan batikk lages. Du får også selv prøve deg på dette interessante håndverket. Batikkhåndverket har vært truet av moderne produksjonsmetoder, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer at tradisjonene føres videre og håndverket ikke går i glemmeboken.

Turen fortsetter opp en bratt sti mellom risterrassene som er anlagt i fjellskråningene. Her kan du se bønder som pløyer med oksene sine. Etter hvert kommer du frem til fru Moos hus. Fru Moo har aldri lært engelsk på skolen, men snakker likevel språket flytende. Hun bor sammen med mann og barn og tar også imot overnattingsgjester. Mens du hviler føttene i et tradisjonelt urtefotbad forteller hun deg om livet her i fjellene. Selv om hun lever enkelt, er det én ting du trolig vil bli litt misunnelig på: utsikten hennes.

Etter et hyggelig besøk hos fru Moo og familien hennes går turen tilbake til Sapa.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi

Dagen er til fri disposisjon. Du kan bli med på en av våre ekstrautflukter, gå en tur i utkanten av byen eller utforske den lille fjellbyen på egenhånd.

Gjennom byen går hovedgaten, der butikker, restauranter og kafeer ligger som perler på en snor. Hvis du går til enden av veien, kommer du til plassen Quang Truong, der byens katolske kirke ligger. Her på plassen møtes ofte lokalbefolkningen for å kose seg og spille ball. Quang Truong fungerer også som markedsplass, og hit kommer stammefolkene for å selge håndverket sitt.

På klare dager er det herfra utsikt til Vietnams høyeste fjell, Fansipan, der toppen ofte er innhyllet i tåke eller skyer. Hvis været spiller med, kan du ta verdens høyeste og lengste kabelbane oppover fjellsiden. Du vil ha følelsen av å sveve gjennom skyene mens du nyter den storslåtte utsikten over Muong Hua-dalen og den vakre naturen i Hoang Lien nasjonalpark.

Om kvelden blir du hentet og kjørt til Lao Cai, og der tar du nattoget tilbake til Hanoi.

Nattoget går fra Lao Cai kl. 21.40 og ankommer i Hanoi kl. 05.30 neste morgen.

Dag 6: Ankomst i Hanoi – Ha Long-bukten

Du ankommer Hanoi meget tidlig om morgenen og blir hentet på togstasjonen. Herfra blir du kjørt til et hotell der du kan slappe av litt og få et bad. Etter frokost går turen videre – denne gangen mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i årets løp varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long-bukten først og fremst et praktfullt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og dramatikk. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsondrede øyene i bukten, og du kan beundre den fantastiske naturen med havet og de utrolige øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en deilig svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårligt vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året. Dersom dette skulle skje, vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havn. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi, der du flyr til Hué. I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.  Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Byrundtur i Hué

Hué var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinene fra byens kongelige fortid kan fremdeles ses inne i citadellet og den keiserlige byen. I dag besøker du citadellet, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde. Under Indokinakrigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene skadd av bomber, men nå er området i ferd med å bli brakt tilbake til fordums glans ved hjelp av bidrag fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøk ved de imponerende keisergravene og rundes av med en seiltur på Duftenes elv. Formiddagen er til fri disposisjon.

Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kjører du den vakre turen fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien og går over Truong Son- fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”.  Du ankommer Hoi An først på ettermiddagen.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 10-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelsesferd i Hoi An eller ta en utflukt til tempelområdet Cham. Mulighetene er mange.

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Da Nang, der du setter kursen mot Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Ved ankomst på flyplassen i Ho Chi Minh City blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kalles fremdeles Saigon og regnes for å være sentrum i byen, mens distrikt 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Det kan virke voldsomt å komme fra rolige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker og kjører nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en fascinerende blanding av nytt og gammelt – her står moderne høyhus med enorme glassflater side om side med godt bevarte kolonitidsbygninger.

Fra hotellet ditt er det ikke langt til det berømte markedet Ben Tranh, moderne butikker og kjøpesentre samt byens mange severdigheter, som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle posthuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraperen Saigon Skydeck, der du kan se utover hele byen.

Dag 13: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposisjon i Ho Chi Minh. Du kan utforske byen på egenhånd – snuse rundt på de mange markedene eller kose deg med velsmakende retter på de mange gatekjøkkenene.

Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjørt mot Mekong sør for Ho Chi Minh City. Selve Mekongelven strekker seg 4 500 km gjennom 6 land fra kilden til deltaet sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et svært fruktbart sted. Deltaet dekker et område på nesten 40 000 km², men hvor stor del som er dekket av vann, avhenger av nedbørsmengden og årstiden.

Du når ikke langt fra Ho Chi Minh City før du begynner å se fine, grønne risåkre. Klimaet her gjør det mulig for bøndene å plante og høste 3 avlinger i året.

Vel fremme i den lille, sjarmerende byen Cai Be, går du om bord i en båt som tar deg rundt det frodige Mekong-deltaet. Her kan du oppleve de lokale som har båten full av vannmeloner, kokosnøtter og ananas, eller som tålmodig venter på at enda en fisk skal bite på kroken. Området var tidligere kjent for sine flytende markeder, men i dag selges varene på land.

Deretter besøker du en familie som lager og selger ulike produkter laget av vannhyasint. Turen går også forbi en liten hjemmefabrikk som lager “pop rice”, en lokal spesialitet i Mekong-deltaet.

Du går nå om bord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler gjennom labyrinten av smale kanaler i det sjarmerende deltaet, før du nyter en sen lunsj i et vakkert gammelt lokalt hus. Her får du også demonstrert hvordan man lager de tradisjonelle vietnamesiske pannekakene, banh xeo.

Du seiles deretter tilbake til Cai Be, og derfra kjøres du tilbake til Ho Chi Minh City.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

I dag får du oppleve grensebyens lyder, dufter, minoriteter og skjønnhet.

Guiden din henter deg på hotellet, og første stopp er Chau Doc-markedet i hjertet av byen. Hit kommer lokalbefolkningen for å kjøpe ferskfanget fisk, frisk frukt og grønnsaker og duftende krydder. Kanskje har du lyst til å ta med deg litt krydder til ditt eget kjøkken?

Deretter går du ombord i en båt og seiler på Chau Doc-elven, forbi fargerike pålehus og flytende fiskeoppdrettsanlegg.

Chau Doc er en smeltedigel av forskellige kulturer og trosretninger som lever sammen i fred og fordragelighet. Du besøker den etniske minoritetsgruppen cham-folket, som bor i pålehus. Cham-folket lever for det meste av vevning og fiskeoppdrett, og fisken både eksporteres og selges lokalt. Her får du vite mer om cham-folkets interessante historie og kultur.

Deretter vender du tilbake til båten og seiler til det 284 meter høye fjellet Sam, det høyeste fjellet i Mekong-deltaet. Underveis passerer du Vinh Te-kanalen. Den ble bygd av keiserne Gia Long og Minh Mang fra Nguyen-dynastiet. Båten legger til ved bredden av Sam-fjellet, og du skal besøke Hang-pagoden. Her er det flott utsikt over rismarkene og Ba Chua Xu, og mange pilegrimer valfarter hit.

Utflukten avsluttes med lunsj før du vender tilbake til hotellet.

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City – Avreise

Tiden er kommet til å si farvel til deltaet. Turen går tilbake til Ho Chi Minh City – en kjøretur på vel 7 timer. Det er selvfølgelig mange stopp underveis. I Ho Chi Minh City blir du kjørt direkte til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 17: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en flott ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse på øya Phu Quoc
4 netter

Phu Quoc er Vietnams største øy, og den ligger ved Vietnams vestkyst, i Siambuktens varme vann. Øya har vakre, palmekledde gyldne sandstrender og tett grønn skog midt på øya. Havet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for flott bading i rolig vann. Ved An Thoi-øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å reise til øya er november til april.

Forlengelsen inkluderer 1 natt på hotell i Ho Chi Minh City med frokost, 3 netter på hotell på Phu Quoc med frokost, fly til Phu Quoc samt transferer.

Badeferieforlengelse i Mui Ne ved Phan Thiet
4 netter

Mui Ne var opprinnelig en liten fiskerlandsby som har utviklet seg til å bli et hyggelig og deilig badeferiereisemål. Stranden er gylden, med fin sand, og havet er deilig lunt. Langs stranden finner du små, lokale spisesteder som serverer velsmakende vietnamesiske retter.

Mui Ne er også berømt for sine enorme røde og hvite sanddyner. Her kan du se hvordan de stadige vindene fra havet former den røde og blekgule sanden til flotte Sahara-formasjoner.

I det sørlige Mui Ne, på veien til Phan Thiet, ligger Po Shanu Cham-tårnene. De ble oppført av Cham-folket i det 9. århundre. Ved siden av tårnene ligger et fint kinesisk tempel. Både tårnene og templet ligger på en bakketopp med en flott utsikt over bukten.

Om kvelden kan du rusle en tur på strandveien, som er ca. 10 km lang. Her ligger det hyggelige kaffebarer, restauranter og butikker.

Du kan også dra inn til Phan Thiet, der du kan kjøpe byens berømte fiskesaus, kjent i hele Vietnam.

Forlengelsen inkluderer 1 natt på hotell i Ho Chi Minh City med frokost, 3 netter på hotell i Mui Ne med frokost samt transferer.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål