TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Bushwalks i Afrika

10.12.2023
Vis alle innlegg

Gruppe mennesker som går på savannen i Tanzania

Vi fascineres av Afrikas magiske natur.

Å utforske Afrikas ville skjønnhet til fots – på en bushwalk – er en opplevelse du vil huske for alltid.

Å lytte til naturen. Å lukte den. Å vite at løvene kan være rett bak den busken du kan se i det fjerne. Og å lære å lese naturen, slik at du heller ikke kommer for nær de nevnte løvene.

Alt dette får du på en bushwalk!

Hva er en bushwalk?

naturguide undersøker bakken

En bushwalk (eller en walking safari) er en guidet vandring på Afrikas savanne der du har mulighet til å utforske den afrikanske naturen til fots.

I motsetning til en tradisjonell safari (også kalt game drive), som foregår i bil, gir bushwalks deg muligheten til å oppleve naturen på nærmeste hold. På en bushwalk ledes du av erfarne guider som deler sine kunnskaper om det lokale dyrelivet, planter og økosystemer.

Hvorfor skal du dra på bushwalk?

Bushwalk er en enestående måte å oppleve Afrikas natur og dyreliv på, og garantert en opplevelse du ikke bør gå glipp av hvis du får mulighet til å bli med på det.

Her gir vi deg 3 grunner til hvorfor du skal bli med på en bushwalk.

1) Du kommer tettere på naturen

dyrespor i sanden

Bushwalks gir deg mulighet til å føle jorden under føttene, lytte til naturens lyder og trekke inn luktene: det friske gresset, støvet, dyrene, etterlatenskapene deres – her har du både gode og mindre behagelige lukter i vente.

Du kommer helt inn i vegetasjonen, og det er noe du ikke kan oppleve på samme måte i en bil. Der en tradisjonell safari gir deg overblikket, gir en bushwalk deg alle naturens små detaljer, f.eks. de flotte edderkoppnettene og dyresporene i sanden.

2) Du får unike dyreopplevelser

En person står med en edderkopp i hånden

På en bushwalk kommer du faktisk ikke helt nær dyrene. I hvert fall ikke på samme måte som på en tradisjonell safari.

Jo – du får mulighet til å se savannens minste dyr, som gresshopper og biller, men de unike dyreopplevelsene du får her dreier seg snarere om å oppleve dyrelivet på avstand. Å oppleve hvordan dyrenes instinkter aktiveres når de registrerer at du er i nærheten. De er vant til fire hjul – de er ikke vant til mennesker med to ben, og derfor er de mer på vakt når vi er i nærheten. Det er en nervepirrende og spennende opplevelse å se en gruppe bøfler på lang avstand og være nødt til å skifte retning fordi vinden bærer lukten av deg rett mot dem. Eller ikke å vite hvilke dyr som kanskje lurer på deg fra buskaset.

3) Du får en unik mulighet til å lære mer

Vi får nærkontakt med bushen
Guidene på bushwalkene våre er erfarne naturfolk som deler sine kunnskaper om dyrelivet og økosystemet med deg.

Når du deltar på en bushwalk, blir du ikke bare en tilskuer, du blir en aktiv deltager i lærerike opplevelser i flott natur.

Du lærer å identifisere dyrespor – hvem har gått her før deg? Og du får mulighet til å studere dyrenes etterlatenskaper. Dette er kanskje ikke særlig spennende opplevelse når du går tur med hunden din hjemme, men når du går på den afrikanske savannen, dreier det seg kanskje om etterlatenskaper fra løver, sebraer eller flodhester! Og det synes vi faktisk er litt spennende.

Er det trygt å gå på bushwalk?

Kvinne med rifle på savannen

Ja. Det er trygt å dra på bushwalks. Vi prioriterer alltid sikkerheten din, uansett om du er med på en tradisjonell safari eller på en bushwalk.

På bushwalks blir du fulgt av erfarne guider og rangers som er har fått opplæring i å håndtere potensielle farer og som alltid setter sikkerheten først.

Du skal selvfølgelig alltid følge guidens instrukser. Guiden kjenner området og dyrene og vil hjelpe deg med å unngå farlige situasjoner.

Vil du få nærkontakt med naturen?

En bushwalk er en uforglemmelig opplevelse som gir deg en kontakt med naturen og dyrelivet som er helt annerledes enn det du hittil har fått.

Så neste gang du drar på safari, skal du overveie å bevege deg ut av bilen og oppleve Afrika til fots – det er en lærerik reise som garantert vil gjøre inntrykk.

Reiser med mulighet for bushwalks: