TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

Hakuna Matata & badeferie på Zanzibar

Opplev det beste av Kenya. Her får du nærkontakt med den flotte naturen og det enestående dyrelivet i noen av landets beste nasjonalparker og fordøyer inntrykkene på Zanzibars hvite sandstrender.

Hakuna Matata & badeferie på Zanzibar
Hakuna Matata & badeferie på Zanzibar
16 dager
ForsideAfrikaKenyaHakuna Matata & badeferie på Zanzibar

Hakuna Matata & badeferie på Zanzibar

Opplev det beste av Kenya. Her får du nærkontakt med den flotte naturen og det enestående dyrelivet i noen av landets beste nasjonalparker og fordøyer inntrykkene på Zanzibars hvite sandstrender.

ForsideAfrikaKenyaHakuna Matata & badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 7 netter, inkl. helpensjon – med eksklusiv middag på dag 2 og lunsj på dag 5
 • Besøk på Giraffe Center og lunsj i Karen Coffee Garden
 • Samburu nasjonalpark – kryss ekvator og på safari efter leopard, elefanter og løver
 • Seiltur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i Land Cruiser med 4-hjulstrekk med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort**** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Denne reisen er for deg som både vil bli nærmere kjent med Kenya og avslutte med badeferie.

På denne reisen går du i Karen Blixens fotspor, og du skjønner raskt hvorfor hun ble så fascinert av dette flotte østafrikanske landet. Du krysser ekvator og har mulighet til å komme tett innpå det fantastiske og mangfoldige dyrelivet i nasjonalparkene Samburu og Masai Mara. Samburu har helt fantastiske landskaper og spesielle dyr du ikke finner andre steder, mens Masai Mara kjennetegnes av sine karakteristiske akasietrær som gir skygge til savannens dyr. Du opplever de fantastiske landskapene ved den 5.000 km lange Great Rift Valley med fosser og vulkankratre og sjøen Lake Naivasha, kjent for flodhester og et rikt og variert fugleliv. Det er også mulighet til å besøke de høye, rødkledte masaiene i deres landsbyer.

Etter dette eventyret er det tid til avslapning på deilige Zanzibar. Her kan du ligge på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, seile i en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i nasjonalparken Jozani Chwaka Bay.

Derfor skal du velge denne reisen

 • La deg fascinere av Kenyas natur og dyreliv – og avslutt med en avslappende badeferie
 • Gled deg til å få gåsehud ved synet av en flokk gepardbrødre i Masai Mara
 • Det venter deg både safari i Kenya og badeferie på Zanzibar i Tanzania
 • Du kjører på safari i TourCompass’ egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Nairobi: Karen Blixen & giraffer

Du blir hentet på flyplassen av vår lokale guide, som kjører deg til hotellet ditt. Etter en liten pause, så du kan friske deg opp, venter det første møtet med noen av Afrikas ville dyr! Du skal nemlig til “The Giraffe Centre”, der du kommer nær innpå sjiraffene. Lunsj spiser du i Karen Coffee Garden – den gamle administrasjonsbygningen på forfatterens kaffeplantasje.

Hvis vi har tid og lyst, er det mulig å besøke keramikkverkstedet og smykkefabrikken Kazuri i nærheten, der enslige mødre lager perler av leire – et helt spesielt arbeidsprosjekt.

I dag blir det også tid til å slappe litt av før eventyret starter for alvor i morgen!

Dag 3: Nairobi – Samburu viltreservat

Etter frokost kjører du nordover. Du krysser ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten: vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige.

Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, kjører du mot Samburu. Underveis opplever du flere klima-og vegetasjonssoner: både høyslette, fjellområder og mer tørre områder. Ved ankomst i Samburu sjekker du inn på lodgen din, der lunsjen venter.

Etter lunsj skal du ut på reisens første game drive. Samburu har en rekke dyr som kun finnes her: Greys sebra, sjiraffantilopen, den enorme gemsebukken, somalistrutsen og mange flere. På denne reisen har du faktisk muligheten til å bli kjent med ikke mindre enn tre sjiraffarter: nettsjiraffer i Samburu, Rothschild-sjiraffer ved Lake Naivasha og masaisjiraffer i Masai Mara.

Dag 4: Samburu viltreservat

Samburu består i virkeligheten av hele tre viltreservater: Samburu, Buffalo Springs og Shaba.  I dag tar du med deg matpakke – og kanskje også frokost – i bilen, slik at du har hele dagen til å oppleve det varierte landskapet og de mange interessante dyrene som lever her.

Foruten de ”spesielle fem” som man kun finner her, kan du også se elefanter, leoparder, løver, geparder, impalaer, og massevis av fugler. De lokalkjente mener at Samburu har sin helt egen fuglelyd.

Dag 5: Samburu – Lake Naivasha

Etter frokost kjører du ned i Great Rift Valley, en 5.000 km lang kløft som strekker seg gjennom hele Øst- Afrika og har mange gamle vulkanske kratre.

Det blir et par stopp underveis, – bl.a. ved Thompson Falls, der det er mulig å kjøpe lunsj.

Hvis trafikken – og tiden – er på din side, skal du i ettermiddag på seiltur på Lake Naivasha. Denne ferskvannssjøen ligger på det høyeste punktet av Great Rift Valley, 1890 meter over havet. Området er kjent for flodhester, sjiraffer, vannbukker, vervetaper (marekatter) og et rikt og variert fugleliv, både standfugler og trekkfugler. Du går i land og går en tur på den lille øya Cresent Island, der det både lever sebraer, sjiraffer og gnuer. Alle dyrene er relativt tamme, så du kan komme ganske nær innpå dem. Er trafikken for stor til at du rekker seilturen i dag, blir du med ut på sjøen i morgen, før avreise til Masai Mara.

Dag 6: Masai Mara

Nå går turen til den fantastiske nasjonalparken Masai Mara, den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet. I regntiden er dette hjemstedet for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

På de enorme slettene møter du store flokker elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene kommer du nær innpå mange dyr som du opplever fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man oppleve den 1.200 km lange vandringen etter vann og friskt gress med over en million gnuer sammen med et par hundre tusen sebraer og store flokker Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen at en del dyr blir ofre for de enorme nilkrokodillene når de må krysse Mara-elven.

Det er et stort øyeblikk når man etter en flott safari opplever den strålende stjernehimmelen og hører nattens lyder på savannen.

Dag 7-8: Masai Mara

De neste dagene kjører du på game drive morgen og ettermiddag. Noen dager tar du med både frokost og piknik-lunsj som du kan nyte sammen med en fantastisk utsikt, men dette avtales med guiden, som vet alt om dyr og værforhold.

Man får aldri nok av Masai Mara, for savannen er så foranderlig – lyset, fargene, luktene, dyrelivet. Alt er i endring, hele tiden.

Hvis du ønsker å besøke en masailandsby, kan du avtale dette med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene. Dette er et stolt folk som lever slik forfedrene deres har gjort det i 400 år. Masaiene måler rikdom i antall kveg og koner. Jo flere, jo rikere. Konene installeres i hver sin hytte, og det er dem som utfører arbeid som å bygge hytter og hente brensel. Den daglige kosten er melk blandet med husdyrenes blod og kanskje litt maisgrøt. Til fest serveres det kjøtt fra egne dyr.

Dag 9: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Etter frokost forlater du Masai Maras fantastiske dyreliv og kjører til Nairobi, der du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar, der du skal tilbringe 6 netter.

Ved ankomst på Zanzibar venter vår representant på å kjøre deg til hotellet, der det vennlige personalet vil ta godt imot deg.

Det er mulig å kjøpe en direkte flyvning fra Masai Mara til Nairobi for å unngå kjøreturen. Kontakt oss for informasjon om tilleggspris.

Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt klima året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Dag 15: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen (med mellomlanding(er) starter.

Dag 16: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en fantastisk ferie.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 3 Nairobi - Samburu, ca. 6 timer 320
Dag 5 Samburu - Lake Naivasha, ca. 6-7 timer 340
Dag 6 Lake Naivasha – Masai Mara, ca. 4-6 timer 250
Dag 9 Masai Mara – Nairobi, ca. 6-7 timer 265
Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål