TRYGGHETSGARANTI - LES MER
8 dager

Safari i Kenya: Neshorn & Masai Mara

Få en smaksprøve på Kenya. Opplev nesehorn i Great Rift Valley, dra på sykkelsafari og kom helt nær Masai Maras fantastiske dyreliv. Mulighet for badeferieforlengelse.

Safari i Kenya: Neshorn & Masai Mara
Safari i Kenya: Neshorn & Masai Mara
8 dager
ForsideAfrikaKenyaSafari i Kenya: Neshorn & Masai Mara

Safari i Kenya: Neshorn & Masai Mara

Få en smaksprøve på Kenya. Opplev nesehorn i Great Rift Valley, dra på sykkelsafari og kom helt nær Masai Maras fantastiske dyreliv. Mulighet for badeferieforlengelse.

ForsideAfrikaKenyaSafari i Kenya: Neshorn & Masai Mara
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Nairobi, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 5 overnattinger, inkl. helpensjon
 • Båttur på Lake Naivasha i Great Rift Valley
 • Vandring på Crescent Island – kom tett innpå dyrene
 • Sykkeltur i Hells Gate Nasjonalpark
 • Heldagstur til Lake Nakuru, med gode muligheter for å se nesehorn
 • Masai Mara – verdens største konsentrasjon av ville dyr
 • Transport og safariturer i 4-hjulsdreven Land Cruiser med Wi-Fi og strøm
 • Vann daglig på safariturene
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nairobi til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Hvis du vil ha en smaksprøve på alt det du kan oppleve i Kenya, skal du velge denne reisen. Reisen er et perfekt valg for deg som har begrenset tid til rådighet. Opplevelsene kan enkelt kombineres med badeferie etter safaridelen, slik at du får to ferier på samme reise, hvis tiden strekker til.

Turens helt store høydepunkt er naturligvis Masai Mara og det fantastiske dyrelivet her.

Men før du kommer hit skal du først få oppleve ferskvannssjøen Lake Naivasha i Great Rift Valley. Sjøen og områdene rundt har gode muligheter for aktive opplevelser, og du skal både på båttur på sjøen, på vandring på Crescent Island og på sykkeltur i Hells Gate nasjonalpark før turen går videre til Masai Mara.

Dagene i Masai Mara byr på dyreoplevelser i verdensklasse. Hva man opplever i Masai Mara er aldri godt å vite – det er jo nettopp det som er så fascinerende ved naturen. Men vi kan garantere et ikke to dager her er like – og at du kommer tilbake med kameraet fullt av ”blinkskudd”.

Derfor skal du velge denne reisen

 • I stedet for mange safariturer får du her aktive opplevelser med både vandresafari, seiltur og sykkeltur
 • Nakuru nasjonalpark byr på noen av de største sjansene til å se både svarte og hvite neshorn i det fri
 • Med hele tre netter i Masai Mara er det gode muligheter for å se «The Big 5»
 • Du kjører på safari i TourCompass’ egen landcruiser med strøm og Wi-Fi

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Kenya

I dag er det avreise, og turen går med fly til Kenya med mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Nairobi – du kjører til Great Rift Valley og Lake Naivasha

På flyplassen i Nairobi venter sjåføren vår på deg. Turen går rett mot nordvest og Great Rift Valley, som strekker seg 6.000 km fra Jordandalen gjennom Øst-Afrika til Mocambique. Great Rift Valley består av kløfter og sprekker – noen av dem er ganske smale og andre steder helt opptil 100 km brede. Ferskvannssjøen Lake Naivasha ligger i Great Rift Valley, og her kan du blant annet se flokker av flodhester og et meget variert fugleliv.

Allerede ved ankomsten til Lake Naivasha venter reisens første opplevelse: en båttur på sjøen. Mange steder står krokete, bladløse trær som skulpturer i vannet. De blir til perfekte landeplasser for storker, hegrer, ibiser osv.

Du går i land på den lille øya Crescent Island som ligger ved sjøens østlige bredd. Her lever det flokker av sebraer, sjiraffer, gnuer og antiloper. Det lever ingen rovdyr på øya, og det er derfor mulig å dra på en ”walking safari”. Siden dyrene her ikke har noen naturlige fiender, kan man komme nær innpå dem og f.eks. oppleve hvor høy en sjiraff virkelig er.

Dagens siste opplevelse er en sykkeltur i Hells Gate nasjonalpark. Det er en av de minste nasjonalparkene i Kenya, og som på Crescent Island kan man også her bevege seg rundt blant dyrene på en litt annen måte enn vanlig. Turen hit inkluderer en sykkeltur og en kort vandring i Hells Gate nasjonalpark. Parken er spesielt kjent for sine meget vakre klippeformasjoner og mange varme kilder.

Dag 3: Heldagstur til Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark, som ligger nord for Lake Naivasha, er et av de beste stedene i hele Afrika hvis du vil se de utrydningstruede nesehornene. Det hvite nesehornet kan man ofte se, men her kan du kan også være så heldig å få et glimt av det enda mer truede svarte nesehornet. Dagen i dag brukes på en heldags safaritur i Lake Nakuru nasjonalpark.

I tillegg til nesehorn er parken kjent for både bøfler, sebraer, antiloper og til tider også store kattedyr. Men det er ingen elefanter her.

Dag 4: Lake Naivasha – Masai Mara

Etter frokost venter kjøreturen til Masai Mara. Det meste av dagen vil du bruke på reisen til Masai Mara. Trafikken i Kenya kan være uforutsigelig, så det er vanskelig å si akkurat hvor lang tid det tar. Det er til gjengjeld en spennende kjøretur gjennom Kenyas landskaper – avbrutt av landsbyer med livlige markeder, vakre utsikter og gateselgere som tilbyr frukt og grønnsaker til alle som kommer forbi.

Len deg godt tilbake i setet, lytt til en lydbok eller musikk og nyt synet av Kenya som glir forbi utenfor vinduene. Husk at det er Wi-Fi og strøm i bilen, så du kan også benytte anledningen til å gjøre dem der hjemme misunnelige med et par feriebilder.

Jo nærmere du kommer Masai Mara, jo flere menn kledt i rødt får du se. Du kjører gjennom lokale landsbyer, der det handles med alt mulig, og mange steder blir det vinket ivrig til passasjerene i bilene. Hvis du har lyst, kan du f.eks. kjøpe litt frukt underveis – bare si fra til sjåføren.

Det blir et kort stopp i Narok, masaienes hovedstad, før du fortsetter mot Masai Mara. Etter hvert som landsbyene blir færre, vil du se flere ville dyr.

Du har også mulighet til å besøke en masailandsby. Dette avtaler du med guiden på safarien. Det koster 25 USD pr. person (er ikke inkludert i reisens pris) og betales direkte til masaiene.

Dag 5-6: Opplevelser i Masai Mara

De neste dagene tilbringer du i Masai Mara – den kenyanske delen av det enorme Serengeti-økosystemet, og i regntiden hjemsted for det som trolig er verdens største konsentrasjon av ville dyr.

På de enorme slettene vil du møte store flokker av elefanter, gnuer, sebraer, flodhester, sjiraffer, gaseller og andre planteetende byttedyr for jagende løver, hyener, leoparder og geparder.

De neste dagene får du se utrolig mange dyr, og du opplever dem på nærmeste hold fra den beskyttende Land Cruiseren.

Fra juli til oktober kan man her oppleve den 1.200 km lange vandringen på jakt etter vann og friskt gress til mer enn en million gnuer som ledsages av et par hundre tusen sebraer og mange Thompson-gaseller. Det er på denne vandringen av en del av dyrene blir ofre for de digre nilkrokodillene når de krysser Mara-elven.

Mange tror at det er best å være i Masai Mara under den store migrasjonen, men på gresslettene her er det mange dyr året rundt.

De neste dagene tilbringer du med å kjøre på game drive. Hvordan dagen tilbringes avhenger av været, dyrelivet og deg. Vanligvis snakker du med guiden på forhånd om hva dere skal gjøre – om du har noen spesielle ønsker. Guiden, med sin store erfaring med dyrelivet og området, vil gjøre sitt beste for å oppfylle dem.

Dag 7: Masai Mara – Nairobi – Hjemreise

I dag er dessverre tiden kommet til å ta avskjed med savannen. På veien gjennom Masai Mara venter en siste game drive før du setter kursen mot Nairobi og flyplassen.

Du kan naturligvis også velge å forlenge reisen med et badeferieopphold – eller kanskje bli et par dager i Nairobi og oppleve alt denne interessante byen har å by på.

Dag 8: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en deilig ferie i Kenya.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Badeferie i Mombasa
5 netter

Avslutt safarien din med badeferie i Mombasa.

Her kan du slappe av på de kritthvite strendene i skyggen av et palmetre, bade i det varme, asurblå havet og snorkle ved de flotte korallrevene. Du har også tid til å gå på oppdagelsesferd i byen Mombasa, Kenyas nest største by. Her kan du glede deg til å rusle gjennom de smale gatene som er preget av både afrikansk og arabisk kultur. De lokale markedene har masse lokal mat og eksotiske krydder.

Dagene i Mombasa er til fri disposisjon, men det er mulig å kjøpe ekstrautflukter hvis du har lyst til å se mer av Mombasa by eller området rundt.

Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Badeferie på Mauritius
5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål