TRYGGHETSGARANTI - LES MER
21 dager

Mexico & Guatemalas høydepunkter

Denne reisen kombinerer Mexico og Guatemala, og ser du fantastiske mayaruiner i frodig jungel, maleriske indianersamfunn og kolonitidsbyer. Reisen avsluttes med badeferie i Playa del Carmen.

Mexico & Guatemalas høydepunkter
Mexico & Guatemalas høydepunkter
21 dager
ForsideLatin-AmerikaGuatemalaMexico & Guatemalas høydepunkter

Mexico & Guatemalas høydepunkter

Denne reisen kombinerer Mexico og Guatemala, og ser du fantastiske mayaruiner i frodig jungel, maleriske indianersamfunn og kolonitidsbyer. Reisen avsluttes med badeferie i Playa del Carmen.

ForsideLatin-AmerikaGuatemalaMexico & Guatemalas høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Mexico City med flybytte underveis
 • Fly fra Cancún til Norge med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning i Guatemala: Guatemala City – Flores
 • Transport fra og til flyplasser (foregår i mindre internasjonale grupper)
 • Førsteklasses buss: Mexico City – Oaxaca
 • 1 overnatting i førsteklasses buss: Oaxaca – Tuxtla Gutiérrez
 • Buss: San Cristóbal de las Casas– Panajachel – Antigua // Flores – Palenque
 • Førsteklasses buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Playa del Carmen
 • 18 overnattinger på gode hoteller inkl. frokost
 • Individuell rundreise; dog foregår alle utflukter i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
 • Mulighet for daglig avgang

Omfattende utfluktspakke:

 • Tur til tempelbyen Teotihuacán, Guadalupe-kirken og De tre kulturers plass
 • Byrundtur i Mexico City inkl. besøk på det antropologiske museet
 • Tur til det arkeologiske området Monte Albán
 • Byrundtur i Oaxaca
 • Båttur i Sumidero-kløften
 • Tur til indianerlandsbyene Chamula og Zinacantán
 • Tur til Santiago de Atitlán, inkl. besøk i en av landets eldste kirker
 • Byrundtur i Antigua inkl. besøk på en jadefabrikk
 • Tur til Tikal-nasjonalparken med mayapyramider
 • Tur til mayakomplekset Palenque
 • Tur til fossene Agua Azul og Misol-Há
 • Tur til et av verdens nye underverker Chichen Itza
 • Inngangsbilletter til nevnte severdigheter

REISEN KORT & GODT

Mexico og Guatemala er to land med fantastisk flott natur, interessant kultur og spennende historie. På denne reisen opplever du de to landenes absolutte høydepunkter: Mexicos pulserende hovedstad, små indianersamfunn, sjarmerende kolonibyer og de verdensberømte mayaruinene.

Du får også nyte den maleriske naturen på besøk til vakre, turkise fosser, en båttur i Sumidero-kløften og to hotellovernattinger ved en av verdens vakreste sjøer, omgitt av storslagne vulkaner. Reisen avsluttes ved Playa del Carmens kritthvite sandstrender og turkisblå hav.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kombiner Mexico og Guatemala – to eventyrlige reisemål med flott natur, rik indianerkultur og godt bevarte mayaruiner
 • Bli med på en flott båttur på Atitlán-sjøen og opplev spennende mayakultur i byen Santiago de Atitlán
 • Gå en tur i Antiguas sjarmerende brosteinsbelagte gater med fargerike kolonitidshus og den kjegleformede vulkanen Agua som flott kulisse
 • Avslutt reisen på Yucatán-halvøya med mayaruinen Chichen Itza og avslapning ved stranden i den populære feriebyen Playa del Carmen

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise og ankomst til Mexico City

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Mexico med mellomlanding underveis. På flyplassen i Mexico City blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Teotihuacán, Basilica og De tre kulturers plass

I dag skal du besøke et av Latin-Amerikas største ruinkomplekser, tempelbyen Teotihuacán, som betyr Stedet der mennesker ble guder. Du går langs den 3 km lange Avenida de los Muertos (Dødens aveny), der du ser de enorme templene og pyramidene som kan dateres tilbake til 200 år f.Kr., men ble bygd over en lang tidsperiode. Du får blant annet oppleve Quetzalcoatl-tempelet, der mer enn 200 ofrede krigsfanger er funnet, Quetzalpapalotl-palasset, Månepyramiden (60 m) og Solpyramiden (70 m,) som er bygget i sentrum av byen oppå en 100 m lang hule, der det sies at menneskene har sin opprinnelse.

Deretter besøker du Basilica de Nuestra de Guadalupe-kirken, som har plass til 10 000 besøkende og som hvert år besøkes av 20 millioner pilgrimmer. Kirken er oppkalt efter Jomfruen av Guadalupe, som er Mexicos og hele Mellom-Amerikas kvinnelige skytshelgen.

Til slutt kommer du til Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturers plass, som symboliserer Mexicos tre historiske perioder. Her kan man se restene av precolombianske aztekiske ruiner, en spansk kirke fra kolonitiden samt en moderne mexicansk bygning som huser utenriksdepartementet.

Dag 3: Byrundtur i Mexico City

I dag skal du bli med på en interessant byrundtur i Mexico City, en av verdens største byer. Den ligger i 2 240 meters høyde og er en av verdens høyest beliggende storbyer, omgitt av vulkaner. Du skal besøke Mexicos kolonitidssentrum, der du kommer til den sentrale plassen, Zocaloen, som er omgitt av Nasjonalpalasset og Mexicos katedral, landets største kirke. Her ligger også Templo Mayor, ruinene av det seremonielle senteret i aztekernes tidligere hovedstad Tenochtitlan (inngangsbilletten er ikke inkludert).

Herfra fortsetter du til Alameda Park, der landets vakre nasjonale scene, Palacio de Bellas Artes, ligger. Her oppføres det både opera, ballett, skuespill og konserter. Du fortsetter på den brede alleen Paseo de la Reforma, tvers gjennom hjertet av Mexico City, til Chapultepec-parken. Her ligger det antropologiske museet, Museo de Antropologia, som har en stor samling av gjenstander fra tiden før spanierne kom til landet. Det er et interessant museum der du får vite mye fascinerende om landets mange forskellige kulturer.

Du er tilbake på hotellet ditt sent på ettermiddagen, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 4: Mexico City – Oaxaca

I dag kjører du til Oaxaca, en virkelig perle fra kolonitiden – en busstur på ca. 6,5 time.

Dag 5: Monte Albán

Du deltar i dag på en halvdagsutflukt til det arkeologiske området Monte Albán, som ligger på en bergtopp 400 meter over byen Oaxaca. Monte Albán ble oppført over en periode på 2 000 år og påbegynt omkring år 900 f.Kr. av det zapotetiske folket. Her finnes det baner der man moret seg med det meso-amerikanske ballspillet, pyramider og gravsteder for herskerne. Guiden vil fortelle deg om stedet og forklare mysteriene rundt ”dansernes sten”.
Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Dag 6: Byrundtur i Oaxaca

I dag skal du på byrundtur. Du besøker byens sentrale plass, Zocalo, med sine mange marimba-band og en utrolig hyggelig atmosfære. Et par gater derfra finner du Mexicos mest berømte barokkirke, Santa Domingo. Ved siden av ligger museet av samme navn, der man finner mange av funnene fra det store arkeologiske området Monte Albán.

Om kvelden reiser du med buss til Tuxtla Gutierrez. Du ankommer neste morgen.

Overnatting:
Dag 7: Tuxtla Gutierrez – Sumidero-kløften – San Cristóbal de las Casas

Bussen ankommer busstasjonen i Tuxtla Gutierrez tidlig om morgenen. Du har et par timer til å ut og spise frokost før du blir hentet til utflukten i Sumidero-kløften.

Sumidero-kløften er 13 km lang, og du skal bli med på en 2 timers tur i speedbåt for å oppleve den dype kløften og den vakre naturen. Hvis du er heldig, får du se både gribber, aper og krokodiller.

Du fortsetter til San Cristobal de las Casas, som ligger på 2 100 meters høyde. Byen var tidligere kjent som “San Cristobal”, og “de las Casas” ble tilføyd til ære for den spanske presten Bartolomé de las Casas, som kjempet for indianernes rettigheter. Byen er en av de vakreste og mest sjarmerende kolonibyene i Mexico. Her vil du observere og oppleve mayakulturen, som bidrar til å gi byen en helt spesiell atmosfære.

Det er ikke mulig å få engelsktalende guide på denne dagen (det er heller ikke nødvendig).

Dag 8: Utflukt til indianerlandsbyer

I dag skal du besøke de to indianerlandsbyer: San Juan Chamula og Zinacantán. San Juan Chamula bebos av 50.000 opprinnelige mayaer, primært Tzotzil og Tzeltals. Det er utrolig viktig for mayaene å bevare sitt særpreg og kulturarv. De har sitt spesielle språk, og byen har egne regler og eget politi.

Du besøker Chamulas særpregede kirke, som ligger ved byens sentrale plass. Kirken er et godt eksempel på sammensmeltningen av den opprinnelige mayaindianske troen og katolsk tro. Indianerne ber til den mayaguden eller helgen som er ansvarlig for den sykdommen de plages av eller det ønsket de vil skal gå i oppfyllelse. Der er ingen benker i kirken, så man kneler og ber på gulvet blant de mange tente stearinlysene. Luften er tykk av røkelse og langs veggene står trefigurer av mayaenes helgener og Johannes Døperen, byens skytsengel.

Beboerne i Zinacantán er også opprinnelige mayaer, primært Tzotzil. Både San Juan Chamula og Zinacantán er kjent for sine vevteknikker, og hver landsby har sine egne spesielle drakter med nøye uttenkte mønstre og farger. Til markedene kommer indianerne i sine fargesprakende drakter for å selge keramikk og klær laget av ull og bomull.

Dag 9: San Cristóbal de las Casas – Panajachel

I dag forlater du Mexico og setter kursen for Guatemala, en tur på ca. 10 timer. Så sett deg godt til rette og gjør deg klar til en spennende kjøretur. Du vil raskt finne ut at veiene i Mexico, og spesielt i Guatemala, er en opplevelse i seg selv. Nyt dette eventyret av en kjøretur på humpete veier gjennom et helt spesielt og variert landskap. Der er bussbytte ved grensen, så når du har fått ordnet grenseformalitetene, fortsetter turen med ny sjåfør og buss i Guatemala.

Du kommer til hotellet ditt i Panajachel om kvelden.

Panajachel ligger rett ved Atitlán-sjøen, som er omkranset av vulkaner og mayalandsbyer. Utsikten over sjøen er helt utrolig flott.

Overnatting:
Dag 10: Lago Atitlán

I dag skal du på halvdagsutflukt. Du tar båt til byen Santiago de Atitlán, som er den største byen ved sjøens bredde – en tur på ca. 45 min. Her vil du oppleve bylivet og kulturen samt møte lokalbefolkningen, etterkommere av tz’utujiil-mayaene, i sine fargesprakende klær. Du besøker bl.a. en av landets eldste kirker, som er en sammensmeltning av den kristne tro og mayakulturen.

Overnatting:
Dag 11: Panajachel – Antigua

I dag kjører du til Antigua – en tur på ca. 2½ time. Antigua er den tidligere hovedstaden i Mellom-Amerika. Etter et jordskjelv som ødela mer enn 3 000 bygninger ble hovedstaten flyttet til Guatemala City. Antigua er en hyggelig, sjarmerende by med brosteinsgater og gamle, fargerike kolonibygninger. Byen har dessuten en fantastisk beliggenhet med utsikt til de omliggende vulkanene.

Etter ankomst deltar du på en guidet byrundtur, der du lærer om Guatemalas historie under kolonitiden. På turen kommer du forbi byens flotte katedral, Capuchinas-klosteret, som er et godt eksempel på den koloniale arkitekturen samt San Francisco el Grande-kirken, en av Antiguas best bevarte kirker i Antigua. Her ligger Hermano Pedro, Sentral-Amerikas første helgen, begravet. Fra rådhuset har du en fantastisk utsikt til byens plasser og vulkanen Agua. Utflukten avsluttes på en jadefabrikk, der du får et innblikk i hvordan mayaene arbeidet med steinene og hvordan det gjøres nå.

Overnatting:
Dag 12: Antigua – Flores

Du blir kjørt til flyplassen i Guatemala City, og derfra flyr du til Flores i det nordlige Guatemala, som er utgangspunktet for Tikal-nasjonalparken. Når du ankommer i Flores, blir du hentet og kjørt til hotellet ditt.

Dag 13: Tikal-nasjonalparken

I dag skal du besøke Tikal-nasjonalparken, rundt 1 times kjøretur fra Flores. Tikal var et av de mektigste kongerikene i mayatiden. Nasjonalparken ligger i jungelen, omgitt av kapoktrær, sedertrær og mahognitrær. Det er et av de største arkeologiske mayaområdene i Guatemala og er inkludert på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her får du se de mange pyramidene, og noen av dem er hele 60 meter høye. Hvis du er heldig, kan du også se aper og andre ville dyr.

Dag 14: Flores – Palenque

I dag sier du farvel til Guatemala, og igjen går turen med buss på de interessante veiene. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til Palenque i Mexico via grensen “El Ceibo” – en kjøretur på ca. 6 timer. Etter grenseformalitetene venter en ny sjåfør og buss på den mexicanske siden som kjører deg til hotellet ditt i Palenque, der du skal bo de kommende to nettene.

Dag 15: Palenque – Misol-Há – Agua Azul

Palenque er omgitt av tropisk regnskog og er kjent for sin skjønnhet og sin fantastiske beliggenhet med utsikt over det flate Yucatán. Palenque var en av mayaenes største byer og har også gitt navn til mayaruinene i nærheten, som er på UNESCOs verdensarvliste. Gjemt dypt inne i den tette regnskogen i Mexicos Chiapas-provins finner du disse flotte ruinene. Du får bl.a. se Inskripsjonstemplet, som er et gravleggingsmonument for kong Pacal den Store. Dette tempelet har 600 hieroglyfer, den nest lengste mayainskripsjonen.

Deretter drar du til den 35 meter høye fossen Misol-Há, som er kjent for sin skjønnhet, befinner seg midt i den tropiske vegetasjonen og er dekket av mahogni- og sapotetrær. Misol-Há er dannet ved en klipperand ved elvemunningen. I den brede dammen nederst ved fossefallet har du mulighet til å ta en dukkert.

Før du vender tilbake til hotellet ditt får du se de flotte fossefallene Agua Azul. Der finner du mer enn 500 mindre og større fosser fra 3 til 30 meters høyde.  Med det turkisfargede vannet, de intense fargene og den konstante brisen og det drønnende vannet er dette stedet en av Mexicos vakreste og mest uforglemmelige naturopplevelser.
Du kommer tilbake til hotellet ditt sent på ettermiddagen.

Dag 16: Palenque – Mérida

I dag venter en lang kjøredag, men du skal ta en førsteklasses buss til Mérida, så du kan bare lene deg tilbake i de myke setene og nyte landskapet som suser forbi. Du skal selv gå fra hotellet til busstasjonen i Palenque eller ta en taxi (for egen regning). Bed ankomst i Mérida venter en taxi på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøreturen tar ca. 8 timer.

Dag 17: Mérida

Ingen utflukter er planlagt og du kan velge å besøke flamingokolonien i Celestun, de imponerende cenoter, de flotte mayaruinene ved Uxmal eller utforske byen på egen hånd. Mérida er en hyggelig by, grunnlagt i 1542 på restene av den tidligere mayabyen Tihó. Lokalbefolkningen kaller den både ”Den hvite by” pga. de mange hvitkalkede husene og ”Mexicos Paris”, for dette er den mest europeiske byen på Yucatán-halvøya. I forrige århundre ble byen rik på produksjon av agavefiber, og byens tidligere rikdom gjenspeiles fremdeles av de mange imponerende bygningene.

Dag 18: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

I dag skal du til Playa del Carmen, men før du kommer frem til strandparadiset skal du besøke ruinbyen Chichen Itza, som er på UNESCOs verdensarvliste. Den er også utnevnt til et av Verdens syv nye underverker. Ruinene har spor av to forskjellige kulturepoker, en maya- og en itza-epoke. Mayaene hadde gode kunnskaper om både astronomi og arkitektur, og dette vises tydelig på ruinene. Du ser bl.a. den 25 meter høye berømte pyramiden El Castillo, som i virkeligheten er mayakalenderen utformet i stein. I mars og september hvert år kan man se en ”slange” ved nordtrappen, men det er bare solens skygge. Du ser også Mexicos største antikke ballbane, som måler mer end 180 x 70 meter, Krigernes tempel, berømt for sin Chaac-Mool-figur samt Observatoriet, mayaenes astronomiske observatorium. Videre får du se den hellige brønnen Cenote Sagrado, som ble brukt til religiøse ritualer. Det var opprinnelig en vannkilde, og som takk ofret mayaene til regnguden Chaac. Man har funnet både menneskeknokler og verdifulle offergaver nede i brønnen.

Turen går videre til den flotte badebyen Playa del Carmen med sin kilometerlange hvite sandstrand med palmer og krystallklart vann.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:

Mot et tillegg i prisen kan du endre din avsluttende strandferie fra Playa del Carmen til Tulum. Du kan også velge å oppgradere hotellet ditt i Playa del Carmen. Se oppgraderings- og endringsmulighetene nedenfor:

Dag 19: Playa del Carmen

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Playa del Carmen og slappe av ved den flotte hvite sandstranden. Der kan du drive med forskjellige vannsportsaktiviteter, som windsurfing og jet skiing, eller du kan snorkle og dykke ved øya Cozumel, der du finner et verdensberømt dykkerparadis med grotter og flotte rev. Der går en ferge direkte fra stranden ved Playa del Carmen til Cozumel – en tur på ca. 30-45 minutter.

Playa del Carmens sentrum er Plaza Mayor, som ligger ut mot stranden og like ved fergen til Cozumel. Fra Plaza Mayor løper byens hovedgate, Avenida 5, der du finner et vell av butikker, restauranter og barer. Om kvelden gjøres strendene om til barer, og vanligvis kan man høre levende musikk i form av reggae eller calypso. Det er vanskelig å tenke seg en bedre måte å starte kvelden på enn å sitte med en kald Corona i hånden og lytte til god musikk med utsikt til Det karibiske hav.

Dag 20: Hjemreisen starter

I dag er tiden er kommet til å si farvel til Mexico. Du blir kjørt til Cancún flyplass, der du setter kursen hjemover.

Dag 21: Hjemkomst

Ankomst i Norge.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål